Přiznání rodičáku - nižší částka, jak tomu rozumět?
A kdy jsi nastoupila na rodičák - kterému datu?
Stanovuje se jako rozdíl přiznanou částkou dávky a .... peněžité pomoci v mateřství... tedy 6900 (o to jdi žádala) - 1266 (je rozdíl který odečtou - mateřská)
Takže pokud to chápu dobře tak tento měsíc dostaneš "méně" protože jen dorovnávají částku z mateřské > pak ti bude chodit tobě požadovaná částka.
To je myslím ten první dopis,kde dorovnávají částku,tedy 1266,- je ještě mateřská a těmi 5634,- dorovnávají fo částky 6900,- kterou jste si zvolila. Další měsíce už vám bude chodit normálně částka 6900,- k tomu vám tuším přijde další dopis. Měla jsem to také tak.
@leniczka23 jeeeee,dekuji
@terezs2716 Dekuji,ano, je to prvni dopis,jiny jsem neobdrzela.
@calvac Protože je to první měsíc a bude ti rodičák doplacen jen do výše mateřské, tak proto to snížení, pak už budeš brát normálně ten vyšší a ta zbývající částka se ti potom vyplatí na konci.
Měla jsem to taky tak - přišly dva dopisy - v jednom oznámení o nižší částce z důvodu pobírání PPM a v zápětí další dopis o výši nového RP. Buď klidná 🙂

je to.jen prvni mesic.odecetli ti od toho tu pomernou cast te materske a jem dorovnali do tech 6900..vsechny dalsi mesice budes uz pobirat normalne 6900..😉