Deprese?

5. bře 2021

Myslíte že je možné, že ze stresu je člověk náměsíčný, nebo že se v noci probere a neví čí je? Mě se tohle poprvé stalo po operaci u mimoděložního těhotenství. V noci jsem se probudila, a nevěděla jsem chvíli kde jsem. Až po chvíli mi došlo že jsem doma. Pak byl klid, vrátilo se mi to pár dní po porodu, kdy jsem byla vyčerpaná. Budila jsem se v noci s leknutím že jsem určitě usnula u kojení, a hledala dceru v posteli. Až po chvíli mi vždy došlo že spinká v postýlce. Dvakrát jsem dokonce prý byla náměsíčná. Pak spoustu měsíců jsem měla klid, ale poslední týden to je zpět. V noci se vzbudím, a nevím kde jsem,nepoznávám věci kolem sebe, dnes dokonce ani kdo jsem, a až zas po chvíli mi to došlo. Dokonce jsem zase začala hledat dceru v posteli, mám strach že usnula u mě, i když jí nikdy do postele nedávám. A dvakrát jsem se vzbudila s tím, že mám strašnou klepačku, jako by do mě šel proud. Dneska navíc přes den najednou divná tíha na hrudi, srdce se mi šíleně rozbušilo, pak najednou jakoby se zastavilo, a pak zas naskočilo na normální tempo. Začíná mě to děsit 😕

urych
5. bře 2021

To se mě děje pořád, hodně stresu v práci a je to... Být vami začnu jíst melatonin na noc... a zkusím před den pít třezalku a heřmánek.... A pokud to neustoupí, tak šup k dr.🙂

lv
5. bře 2021

Deprese ne, ale nejaka reakce na stres, dlouhodoby tlak. Kdyby tě to zlobilo dal, běž k lékaři. Zatim zkus magnesium ve vyssich davkach, B vit, D vit

autor
5. bře 2021

@urych Heřmánek piju a nepomáhá 😒

autor
5. bře 2021

@lv Děkuju zkusím 🙂

janule1940
5. bře 2021

Zkuste cca 10 dni toto:1.jezte nejpozdeji 2hodiny před spaním,2.vecer cca 2 hodiny před spaním nekoukejte na zadne zdroje modrého světla-telefon,pc,TV.kupte si do světel,kterými svitite vecer,zářivky co nejteplejším světlem-tj.max červené a minimum modre a bile.3.pres noc lacněte aspon 12 hodin.4.kavu a zelený či cerny čaj si dávejte nejpozdeji kolem jedné odpoledne.pokud pomůže,zavedte toto mezi své “zdravé” návyky.
Jinak souhlas-hořčík ve formě bisglycinatu,malatu nebo lthreonatu,medunkovy čaj v podvečer.Naucit se nějaká zklidňující dechová cviceni před spaním.

biciklissie
5. bře 2021

Myslím, že je to kombinace vycerpani, stresu, mateřských hormonu, atd. Také se mi tyto a podobné věci děly, když jsem byla unavená, vystresovana, usnula mimo svůj obvyklý režim či místo. A nejvíce se mi to dělo po narození dcery, z té únavy a hormonu. Co s tím, ho je těžké, co nejvíc odpočívat, klidové aktivity.

crejzy
5. bře 2021

To není deprese ale Úzkost, něco o tom vím. Je tu na MK i skupina na téma Úzkostná porucha

autor
5. bře 2021

@janule1940 To já naposled jím tak 5 hodin před spánkem, kávu a čaj nepiju, piju jen čistou vodu, nebo heřmánek...

janule1940
5. bře 2021

Ok,pak vynechte to modre světlo...hrozne to ovlivňuje mozek.

malinkaelinka
5. bře 2021

Měla jsem neco podobného před rokem. Půl roku po porodu a rozvadeli se mi rodiče. Nepřišla jsem si z toho ve stresu, nicméně v noci všechno vyplouvalo na povrch. prožila jsem několik opravdu prisernych týdnů. Našla jsem si urychleně psychologa, stačilo pár sezení a maličko si učesat myšlenky. Ke zlepšení kvality spánku mi velmi pomohla cajova směs od Zdislava Tea, opravdu poctivě dodržovat spankovou hygienu. To bylo to, co mi pomohlo akutně. Z dlouhodobého hlediska mi pomohla Wim Hofova metoda, jak práce s dechem, tak otuzovani.

jana_zofie
5. bře 2021

Mne se to stava vcelku bezne. Driv kdyz jsem si dala slofika pres den nebo stridala mista. Ted kdyz jsem hodne unavena. A matka, ktera se nikdy neprobudila a nehledala zalehnute dite, ktere mezitim spalo v postylce, bud keca nebo spi s ditetem bezne od narozeni :D

janinasm
5. bře 2021

Kolik ti je? Určitě to stresem být může. Možná budeš mít nějakou formu panické ataky spíš než deprese. Také může být na vině přerušovany nekvalitní spánek. Já po porodu několik měsíců skoro vůbec nespala, a když, tak jen přerušovaně. Začala jsem vidět modře, v jednu chvíli jsem úplně zapomněla že mám vlastně dítě, atd. Prostě cedník z mozku. Bacha na to. Odbourej stres co nejdřív. Tělo ti dává varovný signál.

autor
6. bře 2021

@janinasm Je mi 32

jednaholkaa
6. bře 2021

@janule1940 Jee, ja si poridila ty cervene bryle proti modremu svetlu. Vecer nasadim a mam klid..je to prijemne, i spanek bych rekla, ze se zlepsil.

marketanova
11. bře 2021

Deprese zaháním bylinnými čaji a tabletkami s kozlíkem lékařským a meduňkou. Je důležité taky hodně spát.