Extrasystoly v těhotenství, vynechání tepu. Měly jste to podobně?

jarpa111
1. lis 2019

Dobrý den, zažil někdo vynechávání srdce během tehu? Občas jsem toto pocítila jako netěhotná, ale třeba dvakrát a zase nic. Od včerejška to mám a stále to trvá. Srdce dělá bum bum bum bum pauza bum bum pauza bum bum bum bum pauza bum pauza bum bum a tak dokola. Jednou za minutu několikrát, potom zase chvilku klid. Je to hrozně nepříjemný az je z toho člověk ve stresu..🙄 projížděla jsem net a mělo by to být neškodné, ale stejně. Když to nepřejde skočím k doktorovi. Díky

neomenia
1. lis 2019

Ahoj, mela jsem v prvním těhotenství, je to sice subjektivně nepříjemné, ale opravdu neškodné. Pokud nemáš jiné obtize ( mdloby, kolapsy, motani hlavy, bolesti na hrudi..), k doktorovi nemusíš. Nedela se s tím nic a prejde to s porodem.

hezz17
1. lis 2019

Mám to zjištěno už několik let. Občas je to nepříjemné, ale většinu času to vůbec nevnimam

svntvt
1. lis 2019

Ahoj, mam asi neco podobneho, jsem taky tehotna... mivala jsem to kdyz mi bylo okolo 20 let dost casto (tehdy semsi myslela ze umiram 😆), pak se to casem vytratilo a mela jsem to fakt jen obcas (interval nevim, ale klidne nekolik mesicu nic)... no a ted v tehotenstvi to pocituju hlavne kdyz lezim v posteli, opakuhe se to xkrat do tydne... neresim to, tak snad je to ok... me vzdy pomuze se nejak pohnout, zmenit polohu a tak....

jarpa111
autor
1. lis 2019

Díky holky, tak snad neumírám🙄😆

svntvt
1. lis 2019

@jarpa111 nebo nas umira vic 😂😂😂

jarpa111
autor
1. lis 2019

@svntvt Když se hejbu, je to dobrý. Když se člověk zastávky, asi to vše víc vnímá..no, kazdopadne doufám, že to brzo přejde. Fuj 😆

janule1940
1. lis 2019

Začaly mi až v 3. trimestru. Dost mě to vyděsilo, tak jsem jela k lékařce, ta mě poslala do nemocnice, kde mi udělali veškeré testy, včetně krve, minerálů atd. Vše bylo v pořádku. Někdy pomáhá hořčík. Jinak u mě jsou vázané na stres. Např. naposledy jsem je měla půl dne, když mi lékař v 37tt oznámil, že se miminko z polohy levé přední, ve které bylo celé těhu, přesunulo do pravé zadní, což je jedna z nejhorších poloh po KP a příčné. Začla jsem přemýšlet, co a jak, a stačil tak malý stres a hned se mi spustily extrasystoly. Já jsem teda pro preventivní vyšetření srdce a jsem ráda, že jsem na něm byla, protože chci rodit pokud možno zcela přirozeně, což třeba po 12 hodinách už pro tělo může být záhul a chci si být jistá, že je srdce ok. Jinak kardiolog mi vysvětlil, že to, co vnímám jako vynechání tepu je jen tzv. kompenzační pauza, protože srdíčko právě při extrasystolách dostane elektrický výboj jako pokyn ke stažení navíc, tak to pak kompenzuje tou pauzou, kterou vnímáme jako vynechání tepu.

jarpa111
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jarpa111
autor
1. lis 2019

@neomenia
@hezz17
@svntvt
@janule1940 Ještě se zeptam, když vám to začalo, měli jste spíš nižší tep nebo vyšší. Já mám naopak furt vyšší, ale najednou když mám to vynechávání a bušení, tak se mi teo dost sníží...celý den, jsem dneska měla klid a teď k večeru, jak je člověk v klidu tak zase. Měla jsem i x během minuty, pak zase chvilku klid.. když člověk jde něco dělat tak zase nic..achjo..

hezz17
2. lis 2019

@jarpa111 já mám bradyarytmie- arytmie pro nižších pulzech.

jarpa111
autor
2. lis 2019

@neomenia A ještě se zeptám, kdyz ti začalo měla jsi to taky víckrát za sebou? Včera večer mi to zase zacalo, klidně x vynechání a úderu srdce za minutu, pak chvilku klid a zase. Trvalo mi to i v noci když jsem se probudila. Ráno zase nic a teď dobrý a to i v klidu. Jen mám pro změnu zase vyšší tep teď. Večer jsem měla nižší...disk moc.

hezz17
2. lis 2019

@jarpa111 já mám za sebou holter vyšetření srdce a ty "vynechavky" mám víceméně pořád. Nejvíc v noci. Přes den je to třeba 6:1, 5:1. A v noci i 3:1. Ze 3x bouchne a jednou ne. Dokud nemám žádné objektivní problémy tak je to bez léčby. Jsem podruhé těhotná a v pohodě. Jen jsem na to upozornila před 1.sekci

neomenia
2. lis 2019

@jarpa111 jo, bylo to i několikrát do minuty.. A nektere dny zas vůbec... Snazila jsem se to ignorovat. S porodem to preslo.. Ted to mam jen obcas.

jarpa111
autor
2. lis 2019

@hezz17
@neomenia moc díky. Zmíním se u doktora, ale aspoň mě už nechyta panika, když to teď mám. Díky moc

broskvicka21
2. lis 2019

@jarpa111 U mě byly zjištěny extrasystoly v prvním těhotenství.Měla jsem jich kolem dvou tisíc za den. Což je v normě.Člověk si na to zvykne. Nakonec jsem si na všechny ty stavy tak zvyklá, že jsem se dopracovala za devět let k 34tis.extrasystol za 24hodin. Byla mi nabídnuta tzv. Katetrizační ablace. Po výkonu byly extrasystoly pryč. Teď jsem těhotná potřetí a občas je cítím. Je to sice nepříjemné, ale pokud jich není mnoho,tak jsou opravdu neškodné.

jarpa111
autor
3. lis 2019

@broskvicka21 A stalo se ti někdy, že jich bylo x za minutu a trvalo to delší dobu? Dneska v noci jsem se vzbudila a zase a měla jsem pocit, že jen bum bum vynechání a pořád dokola. Nebylo to třeba jen dvakrát a klid. Pak jsem zase asi usnula..přes den to necítím, včera večer opět, ale v menší míře. Cítila jsem x za sebou a pak klid, ale ta noc.. děkuji moc

broskvicka21
3. lis 2019

@jarpa111 před výkonem jsem je měla téměř pořád. Extrasystoly má až 70% lidí,ale jen někdo je vnímá. Může jich být i víc za sebou.

jarpa111
autor
3. lis 2019

@broskvicka21 Díky moc. Je to nepříjemný, to bouchnutí na hrudi. To nejde nevnimat, doufám, že to přejde. Když to bouche jednou, tak dobrý, ale jak jich mám x za sebou a nepřestává to, tak je to hrozný..díky moc.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru