icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Psala jsi pouze o testech ze slin, které nejsou k dispozici. To nemusí být na 100%, chceš tu zodpovědnost přenést za rizikové skupiny, takže když se u ostatních opatření uvolní, tak u těch seniorů bychom je měli zvýšit, tak bych tedy chtěla vědět jak?

marcicek84
17. zář 2020

@hojda já ti je popsala, popsala jsem ty, které jsou teď k dispozici vč. jejich aplikace, pak jsem napsala, že to jde zefektivnit těmi testy ze slin, za ty 3 týdny snad nevymřou všichni v domovech důchodců...pokud nerozumíš psanému textu, tak už nemůžu sloužit.

marcicek84
17. zář 2020

@meesha tak do davů snad nepolezeš, do práce a z práce, na nákup chlap, já nevím co chceš slyšet, nechodit po návštěvách ani po kafíčkách a hold vyčkat na vakcínu, tím snížíš riziko na přijatelnou úroveň a nechat se oočkovat, jak jsem psala hujdě, nejde o to mít riziko na nule, každý z nás nějaké riziko, že onemocníme neseme, představ si že jde onemocnět i meningokokem, jsi na něj snad očkovaná, jak snižuješ riziko? třeba tě nakonec zabije ten místo covidu. Prostě absurdně jsi zaměřená na covid. A co když se u tebe projeví rakovina ze stresu z toho všeho a ta tě zabije? A pokud to je pořád málo, to vysvětlení, tak pak už mám jen poslední blbuvzdornou radu, nejlíp s respirátorem i spát a pak jsi skoro na nule.

meesha
17. zář 2020

@marcicek84 nejsem, draha, zatizena na covid. Jen se snazim pochopit tve skvele rady. Deti chodi do skoly, chlap do prace. jak si tu izolaci predstavujes? Byl to tvuj napad, ne muj 😅 😅😅

O me nemusis mit obavy. Jen ti na tom konkretnim prikladu chci ukazat, ze blabolis. Stejne dojdeme ke stejnemu vysledku - i co se tech duchodaku tyce. Musime se vsichni chovat tak, aby virova naloz byla co nejmensi, jinak budou umirat hromady lidi. Hotovo. A to, ze ty se to snazis vymazat ze sveho zivota, za to ja nemuzu. ALe ve finale jsi zjevne nejposedlejsi ty. Rano, vecer, cely den, marcicek tu dli. Cus, jedu do lesa, delat si prevenci cerstvym vzduchem a otuzovanim.

puhelin
17. zář 2020

@meesha Blby je, ze behem dne musi svacit, pit, obedvat. To vse je vec, pri ktere se dotykaji rousek. A behem obeda spolu sedi u jednoho stolu, bez rousek. Takze se to mine ucinkem.

marcicek84
17. zář 2020

@meesha takže všechny ochráníme takovým způsobem a pak nebudeme mít sami co jíst, hlavně, že přežijeme, ale co nás to bude stát, ekonomický kolaps, začnou nepokoje a možná při nich zemře více lidí, než na celý slavný covid.

marcicek84
17. zář 2020

Jinak bych se neradovala předčasně, děti mohou roušky nahradit štíty, nikde to zakázáno není a být rodičem, řeším to takto, takže de facto se to tím tuplem nic nevyřeší, ale aspoň se ty děcka v tom neudusí...

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 No když to levné řešení byl problém, tak budeme mít to drahé.

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Myslíš? Prosím info, že je to možné, kde se to dočtu?

marcicek84
17. zář 2020

@hojda dotazují se na to maminky ředitelů škol a ti jsou schopni to akceptovat, takže zkus napsat dotaz k vám do školy a uvidíš 😉

hojda
17. zář 2020

@marcicek84 Zeptat se můžeš na cokoliv, to neznamená, že to platí. V které škole je toto možné, ráda bych si přečetla více info.

marcicek84
17. zář 2020

@hojda jak jsem psala, dovíš se to na dotaz řediteli dané školy

ninive211
17. zář 2020

Tak Babiš zase hledá viníka jinde než u sebe (vlády) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/interpelace-...

ninive211
17. zář 2020

Když chtěl Vojtěch (na radu odborníků) už od 1.9. roušky i do škol a obchodů, tak ho na koberečku zpacifikoval a tři dny po vyhlášení opatření toto zrušil. A že za to přebírá OSOBNÍ odpovědnost... Tak očekávám nejpozději po volbách do krajů, které doufám budou pro ANO fiasko, jeho demisi...🤔

marcicek84
17. zář 2020

@ninive211 kéž by...

marcicek84
17. zář 2020

Takže ve výuce roušku, ale při zpěvu a tělocviku bez roušek, jaký to má tedy smysl, to je vážně šlendrián... kdyby to nechali prolítnout populací, tak v prosinci to začne samovolně klesat...a máme klid, tak bude na jaře 3.vlna a pak 4., 5. ....

ninive211
17. zář 2020

@marcicek84 A ja myslela, ze nejlepsi by bylo hodiny zpevu úplně zrusit, vzdyt bylo prokazano, ze pri zpevu se to rychleji siri...🤔 No komedie na entouyo uz jsou fakt zoufalci, presne. pri hodine fyziky museji mit nasazeno, ale kdyz budou hrat kontaktne treba volejbal, tak je to v oukeji?? 😲 Covidioti, fakt...

marcicek84
17. zář 2020

@ninive211 jako prostě každé další nelogické opatření jen vyvolává odpor, ty hodiny zpěvu i tělocviku zrušit na čas mohli, to by snad nebyl takový problém... ti učitelé by aspoň byli k dispozici pro distanční výuku nebo kdyby někdo byl v karanténě tak místo něj...když jsem na té tiskovce dívala na ty grafy, ono ani moc rozdíl když se přijmou nebo nepřijmou opatření ve výsledku do konce prosince to poklesne na přijatelnou úroveň, doufám, že z toho bude hodně vystrašených voličů Ano, kteří k volbám nedorazí...

marcicek84
17. zář 2020

Citace z facebooku:
"Syn v 5.třídě - měli roušku při vyučování a děti zvracely a omdlivaly. Tak to zrušili, ale kazdou přestávku jim strikali tridu dezinfekcí, s tou už taky přestali."

Tak doufám, že učitelé budou mít dost kýblů a mají zkušenost s kříšením dětí, rouškám zdar...🙈🙉🙊

marketa11112
17. zář 2020

@marcicek84 ano, ty na ockovani cekas.

dnes jsem byla na testu covid. sranda.

kazdopadne, ktery test je lepsi? z krve ci vyteru z nosu?

marketa11112
17. zář 2020

@marcicek84 tezko holka, tezko. ja typuji, ze prvni v rade na ockovani, navic s silenym vyrazem v ocich, budes stat ty 🙂). bude dalsi hysterie? u tenbe jen clovek nevi, jakym smerem zamiris. 🙂) kam vitr, tam plast, vid.
kazdopadne prosim, ty nikoho nepoucuj o slusnosti. ja narozdil od tebe nepouzivam reci o bezmozcich, chudinkach a dalsi.
doufam, ze uz doma poradne syslis, zavrena na home office budes asi dlouho.

jeste te zadam, komunikuj primo se mnou a ne o me s nekym - samozrejme me neoznacujes schvalne. jsi pekna srabotka.

marcicek84
17. zář 2020

@marketa11112 ja už nečekám raději na nic, jak vidím ty šašky ve vládě, proč jsi byla na testu? a jaké to bylo? prý je to krajně nepříjemné, test z krve je na protilátky a testy ze slin tedy z krku jsou v klidu, asi nejmíň náročné, tak snad je brzy dovezou...

marcicek84
17. zář 2020

@marketa11112 ale koukám, že humor ti nechybí, k očkování nemám důvod a ani nejsem uvedená v národní strategii očkování, že by mi povinné testy hrozily, což ty říct moc nemůžeš...
chodíš se testovat, páč se o sebe tak bojíš? Vidíš já nikde nebyla a už mám jen doznívající slabou rýmu, zítra jsem cajk.
Já tě někde označila, ani nevím, celý den jsi nepsala, že by tě fakt ten covid skolil?

mourovatakocka
17. zář 2020
mourovatakocka
17. zář 2020

@marketa11112 Můžu poprosit snad lépe do sz, jaké jsou tvoje zkušenosti a pocity s testováním?

marcicek84
17. zář 2020

@mourovatakocka proto jsme další dítě odložili...

llluckaaa
17. zář 2020

Zdravím, holky. Krátká zpráva o stavu u nás. Dostala jsem nanoroušku. Říkala jsem si super, jezdím autobusem, tak si budu brát radši tu, ať je to bezpečnější. Ale teda děs, je mi v tom vedro, obličej zapařenej, fuj. Jako dýchat se v tom dá, ale neumím si představit, že bych v ní měla dělat nějaký pohyb nebo ji mít na sobě v kuse v místnosti déle než hodinu.
Jestli řešíte příjemnost a nepříjemnost testů, tak mohu posloužit zkušeností s odběrem z nosu. Je to dost nepříjemné, ale přežít se to dá.
Kdo se mnou řešil konvičku na průplach nosu, tak hlásím, že už ji mám doma a používám ji. Je to jednoduché a není to ani nijak zvlášť nepříjemné, holky jsou s tím v pohodě a syn ji odmítá (nesnáší vodu v nose).
Naše docela velká základka zatím ani jeden pozitivní výskyt, ale čekám to každou chvilku. V okolních městech už třídy zavírají, takže je jen otázka času, kdy to dojde k nám.

marcicek84
17. zář 2020

@llluckaaa dík za info o nanoroušce, něco podobného jsem si o tom myslela, nemám zkušenosti, výtěry z nosu jsou opravdu nepříjemné, snad to bude lepší, až to bude ze slin..

marketa11112
17. zář 2020

@marcicek84 nebojim. ja na test musela. pokud pracujes s lidmi, kteri jsou v ohrozene skupine, chranis diky testu prave je. 🙂) opet plkas kraviny a prekrucujes skutecnosti. a opakuji ti po nekolikate - nejsem v zadne ohrozene skupine. jen svym zodpovednym chovanim chranim svou rodinu, pribuzne, zname, sousedy, klienty a defakto veskere obyvatelstvo nasi zeme, se kterym se setkam.

marcicek84
17. zář 2020

@marketa11112 tak ted si ty testy užiješ dosyta...

Strana