Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@marcicek84 Zaver si vyvozuji z toho, co tady uvadis v prubehu diskuze. A to nesedi s tim, ze za spatnou imunitu tve dceri muze noseni rousek kdyz byla predtim take casto nemocna. Ale to je prece jedno, je to tvoje dcera a snad jako matka bude vedet, co je pro ni nejlepsi. A k tomu kolektivu, nevim jak u vas v MSK ale v Praze jsou kapacity skolek na urovni kapacity skol, o zadny mensi kolektiv se nejedna, 28 deti ve tride, bohuzel.
Já z toho tedy vůbec radost nemám - mám v mém okolí je hodně zdravotníků a považují ho opravdu za jednoho z nej ministrů zdravotnictví co tu byl. Naslouchal odborníkům a byl přístupný diskuzi. Bohužel nebyl tak silný, aby ustál věčnou nespokojenost všech při koroně, kdy všichni dělali chyby. Do toho tlak ze strany AB, dělat vše před volbami tak, aby se lidi co nejméně naštvali .Mám trochu obavu, co přijde po nem...
@ninive211 Já nevěřím, že se Babiš sníží k tomu, že bude veřejně na Vojtěcha nadávat. A upřímě - nemyslím si, že je moc za co. Stačí si pročíst tuto diskuzi, jak jsou lidé rozpolcení a jak věc každý vidí jinak, každý má informace většinou ozdrojované a co teď? Uvidíme. byla chyba asi úplné rozvolnění, ale na druhou stranu už jsem psala, doporučení byla jasná. Ví to všichni. Mělo se nedodržení tedy zas pokutovat? To že sen lidi najednou začali chovat jako puštění z řetězu a naprosto vše ignorovali, jeto škoda, ale za to myslím vláda nemůže.
@marketa11112 tak to ty roušky moc nefungují, tady to vidíš, jak to všude roste roušky neroušky...
@jelenice_zavodnice jj, u nás je stejná kapacita, 28 dětí je na třídu maximum.
@marcicek84 tak ty jsi tvrdila, ze u vas ve skolce se rousky nosili a pomohlo to k tomu, ze tva dcerka byla zdrava. prestali se nosit a tva dcerka je nemocna. co k tomu rict vic? navic jsi tvrdila, ze vir rouska zadrzi, ale ne vir corony. to je proste trosku zvlastni tvrzeni , ne?
u nas ve skolce nosi rousky jen rodice, deti ne. a sup, muj syn je samozrejme nemocny - jak jinak, kdyz dite vedle tebe v satne smrka. kdyby to dite melo rousku, tak mozna nemocny neni - nebo lepe. kdyby to dite bylo doma, bylo by to jeste lepsi. bohuzel tohle nekterym nevysvetlim. kazdopadne ma dcera je zdrava a to jsou me deti spolu doma uz skoro tyden (s manzelem se u nich stridame). takze je proste jasne, ze dcera ma imunitu dobrou, syn ne. v tom bude ten zakopany pes. takze si priznej, ze i tva dcera ma imunitu na houby. byt tebou, strach trosku mam. protoze pokud chytne coronu, navic treba po jine viroze, nemusi dopadnout uplne dobre. a ty nasledky z teto nemoci mohou byt opravdu horsi, nez treba ,,jen,, nizsi duchod. kdyz jsme u toho duchodu - ty fakt veris, ze nase deti budou mit duchod, pripadne duchod takovy, ze ktereho budou schopne slusne vyzit? fakt? ja neverim v takovy duchod ani sama u sebe. ted se mluvi i o tom, ze je bezpodminecne nutne oddalit odchody do duchodu. kam az to povede a zda lide budou v tomto veku schopni pracovat, se uvidi. nasim je 70, s praci teprve konci (spis otec, matka mu trosicku vypomaha) a presto, ze jsou v docela dobre kondici, prace je silene zmaha, vycerpava fyzicky i psychicky a rekla bych, ze uz toho meli nechat pred par lety. ted se dostali na uplny okraj. takze iluze, ze i po 65 - roce budou lide makat stejne jako ve dvaceti, je trosku zcestna. vetsina lidi bude stejne na pracaku ci v nejakych podradnych pracech, protoze uz vice nezvladnou. a jsme zase u toho, kdo bude hlidat ta vnoucata, aby mohli pracovat mladi. tezko na to v sedmdesati letech po prichodu z prace, bude mit babicka naladu. spise se smirme s tim ze duchody nebudou nebo jen velmi nizke, rodiny zase budou zit vice pohromade, aby vse utahli a zvladli. mozna to bude i ku prospechu spolecnosti.
@marcicek84 chtela jsem ti jen ukazat, ze je to vsude na nic a ze opratreni jsou a budou vsude v evrope. opravdu nejsme vyjimkou.
@ninive211 škoda že tu rezignaci nestihl v červenci, teď mu zase budou všichni vyčítat, že opustil funkci v té nejhorší chvíli státu...tak by řekl první vlnu jsem zvládl, jsem vyčerpaný, odstupuji a měl by svatozář, měl možnost, když to hygiena zpackala v Ostravě...
@marketa11112 to tady tvrdili a vkládali mi do úst jiní, psala jsem, že roušky byly jedno těch opatření ve školce a že těch opatření tak bylo více a že dcera nosila štít, možná když tak nad tím zpětně přemýšlím, největší úspěch byl, že ty problémové maminy seděly s věčně nachcípanými dětmi doma na OČR.
@hojda dobrý článek, nejlepší je ta část, o tom, že za noc potřebují 3 pacienty umístit na psychiatrii a lůžka nejsou, tak to vidíš lidé z těch roušek a opatření už blázní a pak plní nemocnice...
Jinak k Vojtěchovi, jako byl to kašpar, to ne že ne, ale teď měnit ministra zdravotnictví, to asi bude muset Babiš obejít klub s nějakou kasičkou a naslibovat vysoké bonusy, uvidíme koho si tam dosadí a jestli lze vůbec očekávat, že to bude lepší...
A stejně si myslím, že s těmi nárusty korony tak dopadnou víceméně všechny státy, jen ty vrcholy a nejhorší budou později, kdy my už zase budeme na sestupu...
@marcicek84 Tak to bohužel není, umístit psychicky nemocné (ale třeba i agresivní) je problém už dlouhou dobu.
@marcicek84 Ono jde hlavně o tempo růstu, takže růst to můžeme, ale důležité je jak rychle.
@marcicek84 Tak pro tebe hodně špatná zpráva, bude to Prymula.
@marketa11112 Ten druh viru, ale umí rozpoznat jen ty designové roušky, ty obyčejné to neumí🙂.
Prymula...hm,vyhozen z funkce ředitele FN,vyhozen z funkce náměstka MZ...proč mi přijde,že se tohle upeklo už v dubnu? Není ve střetu zájmů? Tomu člověku bych nesvěřila ani ošatku netopýrů.
Zřídí si živnost na výrobu roušek a stane se ministrem zdravotnictví. Tak to už je fakt přes čáru.
@puhelin Já už si začínám myslet, že to velké uvolnění bylo vlastně schválně, protože když jsem to v reálu viděla, tak těch lidí na těch peticích a demonstracích bylo opravdu pár a když se řeklo roušky nasadit, tak je vlastně téměř všichni začaly používat. I ten výzkum ukazoval, že většina lidí s rouškou problém nemá.
Co ted prijde je zahada..mozna zacnou cisla extremne rust a prymula bude buh ktery spasi cr!!! jenomze nikdo z nas nebude vedet zda ty cisla fakt rostou nebo jenom politicky rostou...

@hojda Však taky prý poslední měsíce několikrát o rezignaci uvažoval. Není divu, tlak na něj ze všech stran, odborníci vs. BigBoss AB vs. veřejnost a opozice. Babišův otloukánek. Otázkou je, jak moc dobrovolně se nakonec té funkce vzdal, jestli to není zas jen tah AB, že 14 dni před volbama nechá (konečně) odejít toho, na koho může teď svalit všechen neúspěch vlády v boji s covidem...snad mu na toto nikdo neskočí🙏