icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marulu
9. lis 2020

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/skvely-den-p... tak možná lehce začíná blikat svetlo na konci tunelu 😀

marcicek84
9. lis 2020

@meesha , @marulu a čemu se vlastně divíte holky, že lidé budou na vánoce chtít žít? nezlobte se na mě, ale pokud se tady od půlky října omezujeme, tak bude většině jedno co se vyhlásí, lidé se stejně budou scházet a slézat nebo to necháte členy rodiny opuštěné na svátky? to by musel být někdo hodně padlý na hlavu tohle od někoho očekávat...nedej bože být babička, která letos přišla o svého muže, to mám koronu přesně tam...
a co se týče otevření obchodů to udělají, aby si lidé nakoupili a obchodníci se zasanovali a otevřou se před svátky nakonec i kadeřnictví, i kadeřnice se musejí zasanovat, já nevím kdo si myslí, že to pak dáme...
co se týče trasování, určitě se nestíhá trasovat a proto se o tom ani nemluví...
anonymní - to vyhubení norků samozřejmě, ale asi ta mutace sama o sobě je taky nic moc...jinak nesouhlasím s tím, že bylo špatně netestovat děti, klidně mohly být v karanténě s rodiči bez testů, ale ta měla být stanovena tak, aby rodiny neohrožovaly jiné lidi...klidně mohla být v karanténě celá třída, kdyby se chtělo a ty děti mohly do školy chodit ve zvláštním režimu (to tak měla i kamarádky dcera, měli karanténu na třídu a mohli normálně chodit do školy), takže když se chce, všechno jde, bohužel každá hygiena s to dělá jinak a po svém

marcicek84
9. lis 2020

@marulu tak jo, tak si to nechej dát, čím víc vás bude tím líp, aspoň nám ostatním dají pokoj...

meesha
9. lis 2020

@marulu myslim, ze 90% nikdo neocekaval :o hodne dobre

marulu
9. lis 2020

@marcicek84 no to se neboj, já si jí ráda nechám dát 😀.

marketa11112
9. lis 2020

@meesha take myslim,ze v prosinci budou lide silet, litat po kramech a bojovat o posledni barbie pod pultem. Jako kazdy rok. Ja na kramy kaslu. Tedy potrebuji jen zimni boty pro syna. Ted uz asi i nutne, jak se zmenilo pocasi. Obuv by teda otevrit mohli.

meesha
9. lis 2020

@marketa11112 ja bych mela prave obavy i z tech vecirku, chlastacek a navstev. Clovek, ktery objede tri rodiny, muze nakazit treba dvacet lidi.

Ty boty jsou blby, resili jsme ted, vzala jsem dvoje pred eshop a jedny se povedly. Pres mall pay muzes platit az po vyzkouseni. Syn teda nemluvi, takze nemuze chudak brblat, jestli mu nesedi 🤭

marketa11112
9. lis 2020

@meesha pravda,kdyz lide chlastaj, je jim vsechno jedno. odstup ci rouska je tezko bude zajimat.
Bezne kupuji boty u nas ve sportu,detem rychle roste noha. Pro dcerku tu jedny mam ( nove zimni crocsky )a mozna bych nasla i druhe po synovi. Ale synovi musi fakt sedet, jinak by byla scena a na noze by je nesnesl. Ale mas pravdu, mall me nenapadl.

hojda
10. lis 2020

Dnes jsem mluvila s kolegou, který má příbuzné v Polsku. Jedna jeho příbuzná je učitelka v MŠ je jí 32 let před měsícem měla Covid - kašel a teploty a teď po měsíci je prý opět pozitivní se stejnými příznaky a prý je v Polsku kontroluje policie, zda jsou doma a dodržují karanténu, prý kontrolovali i jejich tříletého syna.

ilonne
10. lis 2020

@hojda Není spíš ještě pozitivní? Vím, že někdo má pozitivní klidně i 3 nebo 4 testy a dostává se z toho dlouho.

hojda
10. lis 2020

@ilonne Těžko říct, asi už se pozitivita na konci nikde (nevím to jistě) netestuje, ale spíš by mě zajímalo, jak je to v tom stadium s nakažlivostí....

marketka_m
10. lis 2020

@hojda
@ilonne
o tom Polsku to je husté, také to tam máme v rodině. Sestřenka říkala že kontroly stále a všude..
jinak druhá sestřenka byla pozitivní 3 měsíce..jak je to možné? nikdo neví... možná se nakazila znovu.. nebo prostě covid u ní byl stále...

ilonne
10. lis 2020

@hojda Nejsem doktor, ale měla by být neinfekcni. Prý po 10 dnech od pozitivního testu.
@marketka_m Je to mazec.

marcicek84
10. lis 2020

No tak pokud ty vyzkumy mluvi pravdu,tak clovek muze byt pozitivni i nekolik mesicu,ale uz neni infekcni...

werumka
10. lis 2020

@hojda Možná v tom hraje roli reinfekce. Ne, že se znova nakazí, ale že se vir aktivuje při oslabené imunitě znovu. Dochází k tomu i u jiných virů (EB, HPV).

hojda
10. lis 2020

@werumka asi ano.

werumka
10. lis 2020

@hojda Já mám teď každopádně výstavní imunitku 🙂 škoda, že nemůžu darovat plazmu, to mě štve. Jsem zvědavá, jak dlouho ty protilátky budu mít.

ninive211
10. lis 2020

@werumka Já teda nechápu ty podmínky pro dárcovství plazmy, nesmí darovat ženy, které rodily? Jako proč? Nevíš důvod?

marcicek84
10. lis 2020

@ninive211 je o to, že některé matky mají v krvi již protilátky. Rh pozitivní krev plodu může při průniku do krevního oběhu matky způsobit, že se v matčině krvi začnou tvořit protilátky, které mohou proniknout až k plodu a způsobit u něj hemolytické onemocnění. Toto onemocnění může mít za následek chudokrevnost, těžkou novorozeneckou žloutenku nebo až poškození mozku. V krajních případech může dojít k potratu nebo úmrtí plodu v děloze.
Při tom podání plazmy jiné ženě to právě může v budoucnu způsobit komplikace v těhotenství. Ale není pravda, že nelze plazmu darovat, jen se musí vyšetřit u dárce, zda tyto protilátky má či nemá, pokud nemá, tak může darovat i žena po těhotenství.

ninive211
10. lis 2020

@marcicek84 No ja to nejak blize nezkoumala, jen jsem v TV i na netu slysela a cetla, ze zeny po porodu jsou z darcovstvi vylouceny...

werumka
10. lis 2020

@ninive211 Obecně jsou vyloučené z dárcovství ženy do 6 měsíců po porodu. Nedoporučuje se dárcovství u žen, které mají menstruaci, kojí nebo jsou těhotné. Ale jinak je to individuální.

marcicek84
10. lis 2020

Jinak přírustky lezou dolů, pokud se bude držet počet nakažených tento týden mezi 6 - 8 tis. příští týden už to může být kolem 3-5 tis. a to už bude zapotřebí ty školy otevřít, bude se volat po rozvolnění a od prosince bude nevyhnutelné, tedy jak jsem psala po 3 týdnech...a určitě ty Vánoce budou lidem jedno, pokud se budou stále do Vánoc dost omezovat, tak s těmi Vánocemi to neklapne, to si fakt nikdo nemůže myslet, že to někdo po 2 měsících bude tolerovat...

marcicek84
Autor odpověď smazal
marcicek84
10. lis 2020

@ninive211 no jsou pokud neudělají do vyšetření na protilátky, pak můžou...

hojda
10. lis 2020

23.11. mají jít do školy 1. a 2. třídy plus poslední ročníky.

marcicek84
10. lis 2020

@hojda no kéž by, už je nejvyšší čas, kdo koho vydírá? pokud se děti do škol nevrátí, tak někdo ten nouzák nepodpoří???

werumka
10. lis 2020

@hojda Ach jo, já snad ty naše děti nikdy do toho ústavu neudám 😀 😀 Tak ještě nějakou chvíli pojedem distančku 😀

meesha
10. lis 2020

Tak ony hlavne lezou dolu cisla tech testu. V sobotu 12 000 🙈 , To jsou fakt cisla na prd

werumka
10. lis 2020

@meesha Jo, ráda bych věřila tomu, že už se testuje méně, protože se lépe trasuje a tím pádem je méně indikovaných... ale spíš myslím, že se prostě jen málo testuje. Škoda. Bylo by lepší, kdyby to bylo opačně ☹

meesha
10. lis 2020

@werumka no prave. Nemeli by ty deti poustet driv, nez to bude pod kontrolou. Tzn max 10, nejlepe 5% pozitivnich testu. Jestli pujdou, tak za 14 dni zacne dohadovani co s tim a pak se rekne, ze se to doklepe do vanoc. Vanoce pomuzou na par dni ke stagnaci a zase to poleti nahoru. Pruser bude v tom, ze v tu chvili se bude rozjizdet chripka, nastane uplny chaos a zase to zavrem. Do jara. Moje kristalova koule konci. Prepinam.
Ha, kam se na me hrabe Flegr 🤣

Strana