icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

hojda
16. lis 2020

@jelenice_zavodnice Právě mi to leží v hlavě, proč se to nepoužívá, je to levnější, ale hlavně rychlé, tak i kdyby to nebylo tolik přesné, tak nějaké hrubé testování, by to mohlo fungovat.

marketka_m
16. lis 2020

dneska mi to uplně uteklo.. neposlouchala jsem radio ani TV, na tož nekoukala na internet.. ale že omezení v obchodech? ted když to všechno spadlo? proč se to neudělalo na začátku hned? já tojmu už fakt nerozumím...

meesha
16. lis 2020

@marketka_m nesnaz se pochopit, nepochopis. Na druhou stranu, kdyz onemocni dite ve skole, trida jede dal bez testu, bez omezeni. Je to bordel, velbnosti. Uz je dobre ne?
Co si prectu, nad tim zasnu :D

marketka_m
16. lis 2020

@meesha já tomu fakt nerozumím :( a smaozřejmě to bude horší.. ty řady a seskupování lidí... však si pokecáme před occhodem.. už to u nás vidím :(

odula
16. lis 2020

@hojda hele, já už to vůbec nečtu, nesleduju to. Jsem z toho otrávená. V létě například jsem tu postovala články o tom, jak Tegnell neustále dokola varuje že ano, takhle takhle si to myslí, ale uvidí se na podzim a že to ještě může být úplně jinak. že není nic vyhráno a že druhá vlna je reálná.atd atd atd. a pak jsou zase na podzim lidi chytrý a jedni jsou chytřejší než ti druzí, pak zase naopak... protože prostě stejně všichni víme ho...o. Takže summa summarum - nevím. Kašlu na to. Budem se snažit zůstat v pohodě jak nejdýl to půjde, snad budem zdraví a když ne, Panu Bohu poručeno. Ted se jdu podívat na nějakej pěknej film, nebo si poslechnu nějakou pěknou hudbu. Nebo... hmmm... co tahle film S pěknou hudbou 😉

https://www.youtube.com/watch?v=wqT7WkjlqsU

may the Force be with you. Always 😉

meesha
16. lis 2020

@marketka_m myslim , ze tomu nerozumi nikdo :/

marketka_m
16. lis 2020

@meesha ani vláda 😀

hojda
16. lis 2020
marcicek84
16. lis 2020

@hojda nebude a beni to o zbaveni se prarodicu,tohle ale svym detem udelaji fakt hen svedci covidovi...
Tak ucitel mit stit ve vyucovani muze a dite ne,to se bude dusit s rouskou???To je fakt hnus co zase vymysleli,je to cim dal horsi,nechapu, nerozunim,zase otevrou strihani psu🤣 a skoly brzy taky a mame to,od prosince jedeme asi zase v plne polni...

marcicek84
16. lis 2020

@werumka a ja zase ne a nebudou to bez souhladu delat,muze do byt jen dobrovolne pro zajemce,ale tim to konci...

marcicek84
16. lis 2020

A to je zase co? https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/covid-1...
Pekne si to na nas pripravuji,jsk povinne testy,tak pocinnou vakcinaci pod hlavickou BOZP ... porad jedou podle toho sileneho planu,fakt nechaou komu to jeste nedochazi....kor ty nesmysly a chaoz v opatrenich,nevim,nechapu,nerozumim....

marcicek84
17. lis 2020

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/v-ita... 🤔🤣🤣🤣 no nic,uz jdu radeji spat,jsem jak v Jirikove videni...

marketa11112
17. lis 2020

@hojda nás v práci testují stouranim v nosu a rychlotestem. Výsledek do 15 minut.

llluckaaa
17. lis 2020

Naše firma taky koupila přístroj, testy za 300 jeden a pravidelně lidi, co chodí do práce, testuje. Já jsem teda na HO, tak nemusím, ale nechala jsem se dobrovolně po kontaktu s pozitivní kolegyní a teplůtkami 37-37,5. Ta, co mi to odebírala, se ptala, jestli mi vadí výtěr z nosu nebo jestli to má udělat jinak. No nastrčila jsem jí nosní dírku, že to vydržím 😀 Výsledek jsem měla v emailu do 2 hodin.

marcicek84
17. lis 2020

@llluckaaa tak se aspon zeptala,takze jak vidno,jde to i jinak...

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 Jde to tak, že se do toho nosohltanu dostaneš přes krk. To je podle mě nepříjemný třeba víc.
Jinak k předchozímu komentáři - já chápu, že nechceš posílat dítě na test. Ale reagovala jsem na to, jak jsi uvedla, že by te zajímalo, jestli tohle vůbec někdo dovolí. Tak jsem odpověděla, že to klidně 🙂

marcicek84
17. lis 2020

@werumka asi vec nazoru,halelujaaa, takze tam dostanes prijemneji,no nepovidej 🤦🏻‍♀️uz by dobre se posunout k nejakym neobtezujicim se testum a i spolehlivym,ne to,co se nacvicuje ted...

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 Vzhledem k mému davivemu reflexu, je pro mě cokoliv zaváděného do krku méně příjemné, než do nosu. Ale ani tak bych neřekla, že se testovat nenechám. Každý to má jinak. Test z nosu je pro mě fakt taková marginalie, jako pichnuti do prstu. Můj muž je dokonce toho názoru, že pichnuti do prstu je pro něj horší, než vyter z nosu. Jenže my se doma testem nikdy nedesili. Psychika je mocná. Starší dítko bylo na PCR dvakrát a nemělo s tím nejmenší problém. A to ho vytreli poctivě.
Když jsem stála ve frontě na letišti, kde se testují samoplatci, tak se v té frontě taky nikdo nehroutil. Prileteli, s kufrem běželi za zastenu a za deset vteřin zase sli. Ještě u toho vtipkovali. Je pak těžký přesvědčit vládu, jak ty testy jsou strašný a udělají se jiný...

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 A jinak bych Tě ráda poprosila, abys pro příště v komunikaci se mnou vynechala ustepacnych poznámek stylu "no nepovidej". Není mi to příjemné a sama je taky nepoužívám, i kdybych mohla. Dík.

marcicek84
17. lis 2020

@werumka nevim co je na tom slove tak ustepacneho 😳,spis to bylo radostne zvolani,kdyz tady nekdo,kdo je zastanecem nosnich testu,prizna,ze jsou i jine prijemnejei zpusoby,protoze do te doby cokoli by clovek taky napsal,ze jde delat jinak bylo svrzeno,ze ne,ze jen PCR test a jen s neprijemnym vyterem z nosu a uspacne poznamky o prehnaneni apod.,ostatne ani ty ses tomu nevyhnula.Uz jsem to psala nekolikrat,nekteri lide jsou salamisti a nechaji se sebou delat cokoli,Tobe PCR testy nevadi,mne uz jen ta myslenka na nej prijde nechutna a mam na tento pocit pravo a mam pravo na ten test nejit,mam pravo zadat o test prijemnejsi formou,tak to proste je.To,ze ty to bagatelizujes a myslis si,ze je to prehnane,protoze mas cukrovku a pichas se do prstu pomerne casto,takze ti to uz neprijde,neznamena,ze to nekdo nemuze mit jinak (a takovych lidi je vice). Jen je treba pochopit,ze lide,kteri nejsou chronicky nemocni,muzou mit tu hranici snesitelnosti jinde a je zcela normalni a pochopitelne.Ja nikomu PCR test z nosu nazakazuji ani nenarizuji,nevidim duvod proc by nekdo mel neco narizovat me,mela bych mit pravo volby,pokid ziju v demokraticke zemi a plati demokraticke zakony a jine formy testu existuji...A je uplne jedno,kdo si co o tom mysli,proste to tak je.Tim.bych to uzavrela.

meesha
17. lis 2020

@marcicek84 radostny vykrik 🤣🤣🤣 heslo dne, bozi

meesha
17. lis 2020

@marcicek84 btw pravo na to jiste mas, ale staci nam to rict jednou nebo dvakrat 😉 nemusis to opakovat rozcilene 20x

werumka
17. lis 2020

@marcicek84 Já bych před uzavřením ráda řekla, že žádný přesnější test zatím k dispozici není. Takže člověk může chtít jiný test, ale nedá se zatím žádný poskytnout.
Asi jsem jinak nepochopila, jak souvisi moje cukrovka s testem. Lecba cukrovky neobsahuje vytery z nosu. Můj muž ani děti cukrovku nemají a ani oni s tim potiz nemeli. Tech lidi na letisti jsem se neptala. I když máš možná pocit, že chronicky nemocný člověk je s doktorama a vyšetřeními vsech telnich casti v pohode, tak to tak fakt neni. Rozumím, že představa testu pro Tebe osobně není příjemná, ale zkus to, prosím, neglobalizovat. Média tomu asi bohužel ze začátku nepomohla, když psala svědectví o tom, jak je test hrozný. Tehdy jsem si to taky myslela, fakt. Říkala jsem si, že tenhle test musí být hrozný, když se o něm takhle mluví. A to i na vzdory tomi ze sama jsrm uz nejake vytery z nosohltanu v detstvi zazila a žádné hrůzy si z toho nepamatuju. Ale říkala jsem si, že když to bude potřeba, tak to prostě přežiju. A teď upřímně říkám, že jsem se ve svých představách mylila. A ne jen díky své zkušenosti, ale i díky členům své rodiny. A pak i díky ostatním lidem z mého okolí, kteří ho podstoupili taky. Takže je prostě jen možné, že si jednou rekneš, že test byl hnus a tvůj názor to nezmění. A nebo ten nazor změnis stejně jako já 🙂

marketa11112
17. lis 2020

Hysterie na jaře, hysterie teď. Vždy se problém najde. Stouranim přes krk je o mnoho nepříjemnější,nez přes nosní dirku. Tohle je fakt šílený.

marcicek84
17. lis 2020

Cetl vubec nekdo z vas to nove opatreni o rouskah s oduvodnenim?takze bez rousky je riziko prenosu 17,4 procent,pouze chirurgicka rouska N95 ho snizi na 3,1 procenta a ty doma site podotykam vicevrstve hadry na ho snizi jen 12-16 procent. Takze snizeni rizika treba jen o 1,4 procenta,to si uz fakt delaji srandu....ale dusit se v tom budou decka ve skolach cely den....hlavne si to doma sijte,svadlenky,rikala jsem vam,ze jsou na nic,tak ted to vite i z oficialnich zdroju...

marcicek84
17. lis 2020

@werumka myslim,ze mam nazir na celou pandemii,viz oduvodneni k rouskam,je to cele saskarna...

hojda
17. lis 2020

@marcicek84 A tys ho cetla cele az do konce? Docetla jsi jen do pulky a navic blbe.

marcicek84
17. lis 2020

@hojda ono je vse blbe,pokud to nenapis ty,ja vim,svadlenko 🙊🙉🙈

hojda
17. lis 2020

@marcicek84 rousky pouzivame papirove. Poslu slabikar, protoze neumis cist😘.

Strana