Přírodní péče o pleť. Jsou hydrofilní mycí olej, růžová voda a rhassoul marocký jíl vhodné?

Zodpovězené
29. bře 2019

Dobrý den,

přecházím z běžné kosmetiky na přírodní šetrnou kosmetiku, ale zatím si vůbec nevím rady. Pleť mám řekla bych normální ve smyslu suchosti/mastnoty, ale i citlivou se sklonem k akné. Hledám něco vhodného na odlíčení obličeje, co nebude ucpávat póry, protože s tím mám vcelku problém. Narazila jsem na
toto - https://eshop.nobilis.cz/plet/hydrofilni-myci-o.... Je složení v pořádku? Pokud ne, doporučíte mi něco lepšího? K tonizaci mám růžovou vodu od Purity Vision. Jako pleťovou masku a peeling mám Rhassoul marocký jíl taky od PV.

Moc děkuji za Vaše tipy.

Dobrý den,

vámi zmíněný hydrofilní olej od Nobilis tilia spíše nedoporučuji, nemá optimální non toxic složení. Vadí mi zejména použitý polysorbát, který může být během výroby kontaminován, dále použití syntetických vitaminů A a E (tocopheryl acetate a retinyl palmitate), které také topicky nejsou ideální (dáváme přednost přírodní formě), viz databáze EWG, můžete si sama ověřit.

Na odlíčení, pokud si přejete už hotový produkt, doporučuji jako kompromis při přechodu na ryze přírodní kosmetiku vyzkoušet dostupné a složením solidní naturschön pleťové čistící mléko s olivovým olejem od Alverde, případě se můžete inspirovat v článku o přírodní péči na pleť, který jsem poskytla na blog eshopu netoxickadomacnost. Tam najdete jak techniku non toxic odlíčení, tak inspiraci, jak a čím pečovat o různé typy pleti zcela bez chemie.

Zde mléko Alverde (seženete v každí DM drogerii): https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-natursc...

Zde článek: https://www.netoxickadomacnost.cz/Pece-o-plet-p...

Jinak vody Purity vision a marocký jíl jsou ok, pokud vám vyhovují, spadají pod non toxic péči.


Přeji Vám krásný den.
Pavla