Vaše zkušenosti se SAVO bez chloru

konik_testuje14.5.2018

SAVO Bez chloru univerzální prací gel na bíle i barevné prádlo je pro hygienickou čistotu a my jsme ho otestovaly spolu s 10 maminkami. Odstraní i opravdu velmi odolné skvrny, pomáhá odstraňovat bakterie a navic nedraždí pokožku. Mimo jiné je také šetrný k vašemu oblečení. Špinavé oblečení vám už doma neplechu dělat nebude.

Díky účinku dvojí akce proniknou prací prostředky SAVO Bez chloru hluboko do vláken oblečení, kde si hravě poradí i s odolnými skvrnami. Moderní složení je sice velmi účinné, ale zároveň šetrné jak k vaší pokožce, tak k vašemu oblečení. Díky tomu bude vaše prádlo vždy hygienicky čisté a svěží.

A co maminky říkají na SAVO Bez chloru univerzální prací gel na bíle i barevné prádlo? Přečtěte si to v jejich recenzích v řádcích níže a dejte nám vědět, zda SAVO má své místo i u vás doma.

Více o Savo Bez chloru na praní najdete tady: https://www.savonaprani.cz/

TESTOVÁNÍ SAVA NA PRANÍ

Když mi přišla interní pošta s tím, že jsem byla vybraná na testování Sava na praní, byla jsem štěstím bez sebe. Nikdy jsem nevyhrála, ale soutěžím moc ráda. O testování jsem moc stála, mám ráda čistou, naklizenou domácnost, včetně voňavého prádla.


V pondělí jsme netrpělivě očekávali dopravce, který nám balíček doručoval. Po rozdělání mě napadlo, že je balení fakt malé a že vzhledem k naší četnosti praní a počtu lidí v domácnosti toho moc nevyperu. Ale ne, gel je opravdu účinný a stačí obvyklé množství. Taky se musím přiznat, že i když Savo jako takové používáme téměř v celé domácnosti, trochu jsem se testování bála. Savo mám spojeno s dezinfekcí a tím pádem jsem měla strach, co se stane s prádlem.



ZAPNOUT PRAČKU, JDE SE TESTOVAT:


Naházela jsem prádlo do pračky, přečetla dávkování, nastavila program a doufala....


VÝSLEDKY:

Musím uznat, že jsem se bála zbytečně a byla velmi mile překvapena.

  1. Savo na praní krásně voní 
  2. Mohla jsem použít na černé, barevné i bílé prádlo, barvy drží 
  3. I čerstvé skvrny byly pryč hned napoprvé 
  4. Starší skvrny se sice úplně nevypraly, ale bylo to lepší 
  5. Krásně vypere i při nízkých teplotách 
  6. A jako bonus, můžu tento prášek používat i na prádlo manžela a nejstaršího syna. Vzhledem k tomu, že jsou oba alergici, ne každý prášek jim vyhovuje.

Takže u nás prošlo Savo na praní na 1* a určitě se stane platným pomocníkem naší pračky.


#test_savo a #recenze

Test Savo na praní

Zítra nám končí týdenní testování gelu na praní zn.Savo, takže tady je má recenze 🙂 

Předem bych chtěla moc poděkovat MK za možnost testování, nikdy se mi nepodařilo nic vyhrát, takže radost byla ohromná 🙂 

Po rozbalení balíčku mě překvapily dvě věci, neskutečná vůně a velikost 🙂 Je tak maličký 😂 hned jsem začala hledat na internetu a zjistila jsem, že gel se prodává ve dvou velikostech 1,5 kg / 3kg a také ve formě sypkého prášku. 

Už dlouho hledám práci prášek, který by nám vyhovoval. Mám ráda voňavé prádlo a bohužel obě děti mají velmi citlivou pokožku, u dcery už je to naštěstí lepší, ale syn reaguje na jakoukoliv změnu atopickym ekzem. Měla jsem tedy obavu mu prášek změnit. První pračka obsahovala raději jen jedno synovo tričko na zkoušku. Mé obavy však naštěstí byly zbytečné, syn nijak nezareagoval, takže testování mohlo na plno začít. Největším výrobcem skvrn je totiž u nás právě on 😂 




Pro savo mi připravil krásné skvrny od nutely, proteklé plíny a nebo zelené trávy. Běžně takové skvrny předpírám, tentokrat jsem je nechala zaschnout. Gel si s nimi dobře poradil a mé nadšeni se ještě zvětšilo. 



Obrovské pozitivum vidím i v tom, že jeden výrobek lze použít na bílé i barevné prádlo. A opravdu je bílé krásně bílé a barevné, barevné 🙂

Ušetřím tedy místo 🙂 




Myslím, že jsem konečně po letech hledání našla dobrý prácí prášek pro naši rodinu a zařazuji ho mezi mé věrné pomocníky 🙂


#test_savo #recenze 

Savo bez chloru aneb tady voní savo…



„Tady smrdí savo.“ Taky jste se někdy takto ušklíbli, když jste ucítili známý typický chlorový odér? Tak po tomto testování budu muset své zažité bonmoty pozměnit. Savo totiž může i vonět, ale nebudu předbíhat.


Kdo testoval

Dostalo se mi cti otestovat tekutý prací prostředek Savo bez chloru, který je určený na barevné i bílé prádlo. Jsme klasická čtyřčlenná rodina s výraznou převahou ženského elementu, navíc obě mé dcerušky jsou slušná prasátka a říkala jsem si, že bude dostatek materiálu k testování. Většinu pěkných dní trávíme venku v přírodě a dle toho oblečení vypadá. K tomu do naší domácnosti patří i starý kocour, který s námi sdílí naprosto vše, i své chlupy a je také původcem mnohých skvrn. Testování mělo probíhat během 14 dnů, ovšem trochu se vše zkomplikovalo úrazem mé dcery, kdy jsme týden strávili po čekárnách doktorů, až jsme skončili v nemocnici na operaci. Naštěstí se zotavovala dobře a my se mohli pustit do dalšího testování.


První dojem

Balíček dorazil nečekaně bez problémů v avizovaném termínu a voněl na dálku. Nechtělo se mi věřit, že plastová láhev s uzávěrem omotaným folií, aby ani kapka neunikla, to vše v papírové krabici vystlané jakýmsi zeleným pěnovým čímsi, může takhle vonět. Vůně je výrazná, zpočátku mi nepřišla extra příjemná, ale zvykla jsem si a vlastně mi je teď i příjemná, rozhodně mi to nepřijde jako úplně typická vůně pro prací prostředek. Může to být ale také způsobené tím, že již roky peru ve stejném prostředku a jsem na něj zvyklá. Láhev na testování měla objem 1 litr a dle etikety by měla vystačit na 20 dávek, což asi i odpovídá, dávkovala jsem dle návodu a nepoužívala žádné prostředky na skvrny, které ale jindy používám. Chtěla jsem vidět, co zvládne prací gel Savo sám.

Testování

Hned prvními třemi várkami jsem chtěla vidět, zda si opravdu poradí se světlým i tmavým prádlem, zda se neseperou barvy a odstraní skvrny. Počasí bylo letní, takže jsem nepoužívala ani sušičku, sušila jsem venku, spíše ve stínu. Poznatky následující:

  • Barvy rozhodně vydrží. Holky mají úplně stejné nové legíny, jedny jsem vyprala ve svém běžném prostředku, jedny v Savu a položené vedle sebe byly úplně stejně barevné.
  • Bílé prádlo bylo stále krásně bíle, nezašedlo, naopak mi přišlo, že je celkem rozzářené.
  • Ve várce barevného prádla byly výživně znečištěné ponožky mých dcerušek (rozuměj ponožky v podstatě na vyhození)-s těmi si gel poradil skvěle, což úplně každý prášek nedokáže. Jedná se o špínu hlavně z občasného chození bez bot (ano říkám jim, ať si zují i ponožky, ale je to marné, je to marné, je to marné) a z bordýlku, který jim nalétá do sandálů při jejich běžné aktivitě venku. Poradil si i s mými ponožkami po běhání v terénu po dešti.
  • Téma č.1-fleky, skvrny, kapance, stříkance…Tady savo neobstálo úplně na 100%, ale nevedlo si špatně. Momentálně vrcholí sezona peckovin a jiných červených plodů, s tím si savo gel poradil skvěle. Na co jsem tedy čekala jsou věčně zelená kolena mých krasotinek. Letní počasí je řešením- zeleň se dostane na odhalená kolena, ovšem ve fázi tříčtvrťáků a dlouhých kalhot je zelený mor nesmrtelný. Bohužel ani savo neobstálo na 100%, drobná šmouha na kolenou ještě zůstala. Nutno dodat, že momentálně neznám prášek, který by to zvládnul. Poradil si i s fixou a běžnými skvrnami od různých nespecifikovaných pokrmů bez ztráty kytičky.
  • Další praní

Tvrdým testováním prošly další součásti naší domácnosti včetně kocoura. Prací gel Savo totiž avizoval i hygienickou čistotu a „odchlupení“ prádla. Náš kocour, který celých 13 let trousí svou srst po celé naší domácnosti, po kterém třetinu svého života odklízím chomáče chlupů, kvůli kterému halím naše křesla a gauč do dek a přehozů, díky němuž svůj šatník ladím do barvy jeho srsti, aby na něm nebyly vidět chlupy, tak TEN kocour nepustil ani chlup.


Poslední den jsem zkoumala, co ještě by se dalo otestovat. Vzhledem k tomu, že Savo garantuje nejen viditelnou čistotu, ale i tu hygienickou, našla jsem ideální testovací objekty:

  • Už roky jsme velkými fandami bot nejmenované trekové značky, jejichž sandály mají tu výhodu, že se dají vrátit do téměř původního stavu vypráním. Vyzkoušela jsem vyprat i v savu a krásně prokoukly. A zřejmě poprvé a naposledy krásně voněly 😀
  • Můj zrak padl na plyšového koníka, kterému se přes půl obličeje táhla skvrna větší než mexický dolar. Rozumějte, děti mají na chalupě spoustu vyřazených plyšáků, kteří žijí ve venkovním domečku a občas díky našim nepořádným dětem nocují i pod širákem. Všechny tyhle chudáky jsem prohnala také gelem Savo a zároveň mě hřálo na srdci, že jsem jim nejen vrátila původní barvu, ale i hygienickou čistotu.

A to je vlastně všechno. A jak bych to shrnula? Rozhodně mě Savo gel nezklamal. Jsem rozhodnutá ho ještě používat dál a zkoušet na další skvrny, které se v naší rodině nějak stále množí. Přijde mi, že s ohledem na to, že jsem nepoužila žádný odstraňovač skvrn, byl o něco účinnější než jiné mnou vyzkoušené prací prostředky, ačkoli se nevypraly na 100% úplně všechny skvrny. Finálně můžu říct, že i vůně je nakonec pro mě plusem, když otevřu skříň, cítím ji z prádla na dálku. Nevyskytly se u nás žádné kožní reakce, ale s tím jsme nikdy ani zásadní problémy neměli.



A ve finále prošel i zatěžkávací zkouškou, kdy vypral do původního stavu „kabelku“ na sádru mé nejmladší. A jistě si dovedete představit, jak asi po 14 dnech samoobsluhy mé milované levou rukou asi vypadal. Na kontrolu k doktorovi jsem se s tou šmudlou trochu bála, ale krásně si s tím poradil a vypadala jako nová 😉

 

Takže zatím u Sava zůstávám, dávám šanci na ukázání toho, co ještě umí.

Ještě jednou děkuji MK, že jsem mohla prát naše špinavé prádlo na veřejnosti 😀


 #test_savo

#recenze


Prací Savo - test 🙂

Stát se testerkou Sava pracího gelu jsem přijala s nadšením. Ráda zkouším nové věci, testuji jejich vlastnosti a pak se dělím o svou zkušenost. Děkuji @konik_testuje za příležitost poznat další výrobek z  pracího trhu.


Na trhu je zatím velmi málo pracích prostředků,které by vyhovovaly mé rodině. Peru často, téměř denně. Pes a dva kluci ve spojení s neustálým pobytem v přírodě, jsou zárukou, že koš na špinavé prádlo je neustále plný. Měla jsem tak dostatek možností i času, Savo prací gel, pořádně podrobit zkoušce. Peru v 99% na 40 či 30st., testovala jsem Savo, na různém prádlu, od světlého po tmavé, od běžného znečištění až po fleky.



A teď k samotnému Savu pracímu gelu. Bylo pondělí, přivezli mi zásilku a testování mohlo odstartovat. Trochu jsem se bála dát ho tmavé oblečení, přeci jen Savo, že :D , ale riskla jsem to. Naštěstí k mému milému překvapení se "vyžrané" fleky nekonaly. To je, ale tak vše, čím mě Savo prac. gel, překvapil.


Pokud bylo prádlo běžně zašpiněné - prach, písek, pot, s tím si gel poradil. Ostatně to by zvládlo i mýdlo, řečeno s nadsázkou. Vzhledem k aktivitě rodiny, vyžaduji od pracího prostředku trochu víc. Skvrny, které můj obvyklý prací prostředek zvládá levou zadní, tam Savo značně pokulhává (čokoláda, hlína). To vidím jako problém. Potřebuji, aby byla skvrna od čokolády vyprána, což Savo nezvládlo. Flek od obyčejné čokolády a zůstal tam, velké zklamání. Nechci přece ať vypere jahody, mrkev či trávu. Takže jsem trika od čokolády a zmrzliny hodila zpátky do pračky a vyprala již bez problémů v jiném pracím prostředku.


Po této zkušenosti se přiznám, že jsem Savo prací gel používala jen se sebezapřením. Začala jsem ho více využívat na praní povlečení a ručníků, kde je čistota a dezinfekce žádána nejvíce. Tam Savo obstálo vždy 🙂


Nepřesvědčilo mě, ani co se týká vůně, která je svěží, nasládlá, ale na mě slabá, většinou na prádle žádná. Toto je, ale na preferencích každé z nás. Já miluji, když mi prádlo voní, provoní byt a voní i po vytažení ze skříně. I proto ujíždím na avivážích 🙂


Tak si to shrneme 🙂


Při nízkých teplotách si u nás s obyčejnýmy fleky Savo prací gel neporadil.

Slabá vůně je pro mě mínus, pro jiného výhoda.

Nedráždí pokožku, ani tu náchylnou dětskou.

Lze jej použít na bílé i barevné prádlo bez strachu z vyžraných flíčků.

Náš pejsek nepouští chlupy, ale gel si poradil s chlupy od psa kamarádů.



Mě Savo prací gel nepřesvědčil, abych ho zařadila do sbírky svých pracích prostředků. Jsem ale ráda za možnost ho vyzkoušet. Jsem zase o zkušenost bohatší a jak koukám k holkám, každému sedne něco jiného 🙂 A jako bonus, dobře posloužilo na výrobu, dnes tolik populárního, slizu pro syna 🙂

#test_savo #recenze

Jak jsme testovali SAVO bez chloru


Jelikož jsme pětičlená rodina, kde se pračka vskutku nazestaví, měla jsem opravdu radost zkusit si něco nového 🙂


Když balíček dorazil, překvapila mě příjemná vůně, které byla plná krabice. Syn okamžitě danou krabici znárodnil, s ní i zelené pufované cosi a šel si vyrobit auto 😀 Já se rovnou pustila do praní nahromaděného prádla. Jako první mínus bych určitě vytkla, že víčko není ve formě odměrky. To mě docela zdržovalo...


Zkouškou tedy napoprvé prošlo použití na světlé prádlo. A žádná velká sláva se nekonala. Prádlo hezky vonělo, běžné fleky se vypraly, ale že by to nějak extra zářilo, to tedy ne. Navíc fleky od jídla na tričkách našeho skorotříleťáka zůstaly nehezky zaprané. Nu což, sluníčko si poradí. 


Dále přišlo na přetřes prádlo tmavé. Tady mám potíž, že tmavé je i po vyprání jakoby zatuchlé. Zda to dělají ty hromady manželových propocených triček z fitka, těžko říct. Nicméně tmavé kvůli tomu vždy peru na vyšší teplotu a s dvojitým mácháním, abych zápachu předcházela. Zkusila jsem tentokrát standardní postup jako u světlého - 40° bez přidaného máchání. Hm, nezadařilo se. Zatuchlina byla nepříjemná a propírala jsem narychlo znovu. Když jsem další várku tmavého vyprala podle zajetého postupu, bylo vše v pořádku. I manžel si pochvaloval, jak prádlo hezky voní 🙂


Potom přišla zkouška nejvyšší - plenky!



Naše nejmladší princezna je na látkovkách, převážně na čtvercích. Zde jsem se bála nejvíc, ani ne tak o fleky, ale hlavně na reakci pokožky. Tady gel příjemně překvapil. S fleky si samozřejmě neporadil, s tím jsem už tak nějak počítala (to nedává ani náš Ecover Zero, který na plenky používám běžně - opět pomohlo sluníčko), ale hlavně!!! - Žádná reakce prdelky 🙂 O to mi šlo nejvíc.



Ani nikdo další z rodiny si na změnu nestěžoval. 


Ložní prádlo a ručníky gel zvládal vcelku obstojně, až na jeden moment. Syn si při pádu z gauče obličejem přímo na roh konferenčního stolku přerazil nosní přepážku. Potoky krve jsem otírala do bílého froté ručníku, byl první po ruce. I přesto, že byl pak odmočený ve studené vodě, Savo gel byl na vyprání krátký a ručník skončil vyřazen jako úklidový...


Abych to shrnula - že bych si ze Sava sedla na zadek, to ne. Vůně je velmi příjemná, nedráždí pokožku, lehce znečištěné prádlo vypere dobře. Odolnější fleky typu čokoláda, tráva, hlína nebo omáčka jsou příliš velké sousto. Společně s nepraktickým dávkováním mě opravdu nepřesvědčil natolik, abych ho nadšeně zařadila do používání. Ale jsem moc ráda za možnost vyzkoušení, přecijen, sto lidí, sto chutí... 🙂


#test_savo  #recenze

Testujeme Savo prací gel

Hurááá, Koník mě vybral na testování pracího gelu Savo. Je to novinka a nejednou jsem se na něj v obchodech dívala. Jakmile jsem se dozvěděla, že si ho budu moct vyzkoušet, tak jsem byla ráda. Máme doma fenečku a jedno sedmiměsíční mimčo. Takže vše od chloupku a od jídla (maminky pochopí).


V den, kdy mi přišel balíček, tak jsem akorát nachystala dvě pračky, které musím vyprat.

Hlavou se mi honila akorát jediná otázka:"jak Savo na prádlo bude asi vonět?" Nedokázala jsem si představit, jak asi Savo může vonět. Asi všechny známe "vůni" Sava. 

Konečně. Telefon. Balíček už je před domem. Letím pro něj a s nadšením otevírám. Naštěstí je mrňous hodný a hraje si, takže mám čas si to pořádně ovonět.


Voní báječně. Jemně nasládle, ale fakt jemně a cítím v tom "čistotu". Ok, takže z vůni jsem spokojená. Jdeme prát. Po první pračce se trošku zarazím. Vytahuju prádlo z pračky a moc vůně cítit nejde. Prádlo je krásně vyprané, musím říct, že i psí chloupky ze světle zelného prostěradla jsou pryč. To je super. Nemusím to složitě válečkem z toho dostávat dolů. No nic, dám prádlo na balkon na vzduch a třeba se vůně objeví.


No neobjevila se. Nevadí, zkouším dál. Teď příjde na řadu oblečení Filípka. Zaschlé skvrny od třešní. 


No jsem zvědavá. Nepoužila jsem žlučové mýdlo schválně, abych zjistila, co Savo předvede. Musím uznat, že vypráno to bylo skvělé. Tentokrát cítím i tu vůni, ale opravu jen jemně. Kdybych nepřidala aviváž, tak by mi asi prádlo nevonělo.


Takže závěrem. Savo prací gel je super, poradil si se skvrnami, psími chlupy (nad očekávání), neměli jsme žádnou reakci pokožky. Ani my dospělí, ani malý. A to jsem se divila, protože jsem atopik. Jen co mě mírně zklamalo, tak byla vůně prádla. Nebo spíše nevůně. Poradilo si to se zápachem a tím pádem to nemohlo ani provonět. Ale určitě si Savo koupím znovu. Vyprala jsem v tom vše, co jsem mohla. Cítíla jsem se více v čistotě i co se týče malého. Jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet a doporučuji. 


#test_savo

#recenze

TESTOVÁNÍ SAVA NA PRANÍ

Když mi přišla interní pošta s tím, že jsem byla vybraná na testování Sava na praní, byla jsem štěstím bez sebe. Nikdy jsem nevyhrála, ale soutěžím moc ráda. O testování jsem moc stála, mám ráda čistou, naklizenou domácnost, včetně voňavého prádla.


V pondělí jsme netrpělivě očekávali dopravce, který nám balíček doručoval. Po rozdělání mě napadlo, že je balení fakt malé a že vzhledem k naší četnosti praní a počtu lidí v domácnosti toho moc nevyperu. Ale ne, gel je opravdu účinný a stačí obvyklé množství. Taky se musím přiznat, že i když Savo jako takové používáme téměř v celé domácnosti, trochu jsem se testování bála. Savo mám spojeno s dezinfekcí a tím pádem jsem měla strach, co se stane s prádlem.



ZAPNOUT PRAČKU, JDE SE TESTOVAT:


Naházela jsem prádlo do pračky, přečetla dávkování, nastavila program a doufala....


VÝSLEDKY:

Musím uznat, že jsem se bála zbytečně a byla velmi mile překvapena.

  1. Savo na praní krásně voní 
  2. Mohla jsem použít na černé, barevné i bílé prádlo, barvy drží 
  3. I čerstvé skvrny byly pryč hned napoprvé 
  4. Starší skvrny se sice úplně nevypraly, ale bylo to lepší 
  5. Krásně vypere i při nízkých teplotách 
  6. A jako bonus, můžu tento prášek používat i na prádlo manžela a nejstaršího syna. Vzhledem k tomu, že jsou oba alergici, ne každý prášek jim vyhovuje.

Takže u nás prošlo Savo na praní na 1* a určitě se stane platným pomocníkem naší pračky.


#test_savo a #recenze

Savo

Ahoj díky za možnost vyzkoušet prací gel,, po prvním otevření Sava pracího gelu mě hned zaujala vůně je krásně svěží, žádný práci prášek mi nevoněl nikdy takhle krásně.. Takže od tet už jen prací gel 🙂 


Zkusila jsem v prácim gelu vyprat i maly koberec a obstál na jedničku a je krásně hygienicky čistý, máme doma i pejska takže i chlupy se krásně vypraly.   A protože máme doma měsíční miminko  tak jsem zkusila vyprat i jeho hadříky v gelu byly krásně svěží a vonely a hlavně naše miminko nemělo žádnou výrazku to je pro všechny mám i nejdůležitější 🙂)) jediné v čem neustal byly zázračné fleky na košily od potu. 


Takže za mě určitě ano ale každý ať si pere v tom v čem mu vyhovuje 🙂 


#test_savo

#recenze 

Savo

Ahoj díky za možnost vyzkoušet prací gel,, po prvním otevření Sava pracího gelu mě hned zaujala vůně je krásně svěží, žádný práci prášek mi nevoněl nikdy takhle krásně.. Takže od tet už jen prací gel 🙂 


Zkusila jsem v prácim gelu vyprat i maly koberec a obstál na jedničku a je krásně hygienicky čistý, máme doma i pejska takže i chlupy se krásně vypraly.   A protože máme doma měsíční miminko  tak jsem zkusila vyprat i jeho hadříky v gelu byly krásně svěží a vonely a hlavně naše miminko nemělo žádnou výrazku to je pro všechny mám i nejdůležitější 🙂)) jediné v čem neustal byly zázračné fleky na košily od potu. 


Takže za mě určitě ano ale každý ať si pere v tom v čem mu vyhovuje 🙂 


#test_savo

#recenze 

Prací Savo - test 🙂

Stát se testerkou Sava pracího gelu jsem přijala s nadšením. Ráda zkouším nové věci, testuji jejich vlastnosti a pak se dělím o svou zkušenost. Děkuji @konik_testuje za příležitost poznat další výrobek z  pracího trhu.


Na trhu je zatím velmi málo pracích prostředků,které by vyhovovaly mé rodině. Peru často, téměř denně. Pes a dva kluci ve spojení s neustálým pobytem v přírodě, jsou zárukou, že koš na špinavé prádlo je neustále plný. Měla jsem tak dostatek možností i času, Savo prací gel, pořádně podrobit zkoušce. Peru v 99% na 40 či 30st., testovala jsem Savo, na různém prádlu, od světlého po tmavé, od běžného znečištění až po fleky.



A teď k samotnému Savu pracímu gelu. Bylo pondělí, přivezli mi zásilku a testování mohlo odstartovat. Trochu jsem se bála dát ho tmavé oblečení, přeci jen Savo, že :D , ale riskla jsem to. Naštěstí k mému milému překvapení se "vyžrané" fleky nekonaly. To je, ale tak vše, čím mě Savo prac. gel, překvapil.


Pokud bylo prádlo běžně zašpiněné - prach, písek, pot, s tím si gel poradil. Ostatně to by zvládlo i mýdlo, řečeno s nadsázkou. Vzhledem k aktivitě rodiny, vyžaduji od pracího prostředku trochu víc. Skvrny, které můj obvyklý prací prostředek zvládá levou zadní, tam Savo značně pokulhává (čokoláda, hlína). To vidím jako problém. Potřebuji, aby byla skvrna od čokolády vyprána, což Savo nezvládlo. Flek od obyčejné čokolády a zůstal tam, velké zklamání. Nechci přece ať vypere jahody, mrkev či trávu. Takže jsem trika od čokolády a zmrzliny hodila zpátky do pračky a vyprala již bez problémů v jiném pracím prostředku.


Po této zkušenosti se přiznám, že jsem Savo prací gel používala jen se sebezapřením. Začala jsem ho více využívat na praní povlečení a ručníků, kde je čistota a dezinfekce žádána nejvíce. Tam Savo obstálo vždy 🙂


Nepřesvědčilo mě, ani co se týká vůně, která je svěží, nasládlá, ale na mě slabá, většinou na prádle žádná. Toto je, ale na preferencích každé z nás. Já miluji, když mi prádlo voní, provoní byt a voní i po vytažení ze skříně. I proto ujíždím na avivážích 🙂


Tak si to shrneme 🙂


Při nízkých teplotách si u nás s obyčejnýmy fleky Savo prací gel neporadil.

Slabá vůně je pro mě mínus, pro jiného výhoda.

Nedráždí pokožku, ani tu náchylnou dětskou.

Lze jej použít na bílé i barevné prádlo bez strachu z vyžraných flíčků.

Náš pejsek nepouští chlupy, ale gel si poradil s chlupy od psa kamarádů.



Mě Savo prací gel nepřesvědčil, abych ho zařadila do sbírky svých pracích prostředků. Jsem ale ráda za možnost ho vyzkoušet. Jsem zase o zkušenost bohatší a jak koukám k holkám, každému sedne něco jiného 🙂 A jako bonus, dobře posloužilo na výrobu, dnes tolik populárního, slizu pro syna 🙂

#test_savo #recenze