Hračky z Číny, jak se na ně tváříte?
Ahoj maminky. Jak se tvářite na hračky, které dostávají vaše děti a jsou z Asie...Tim nemyslim hračky koupené tady u nás v kamennych obchodech nebo eshopech, které splňují nějaké normy EU, ale hračky typu aliexpres, wish apod. Já tam takové věci nenakupuju, zejména né pro děti (jo mikinu pro sebe jsem zkusila,ale stejně je velikostně mimo takže prvni a posledni pokus), nechci aby si syn strkal nějaký nesmysly do pusy. Je mi jasný, že až syn poleze, bude strkat do pusy ledascos a nezabranim tomu, ale abych mu vědomě pořizovala něco co neprojde kontrolou nebo nesplňuje ani podstatné normy bezpečnosti to mi je proti srsti. A k jádru problému, švagrová mi psala, že pořídí bazének s míčky synovi na vanoce - ok, super dárek. Prý super akce, tak manžel zjišťoval kde to objednala, abych se mrkla co tam ještě třeba mají a něco sama synovi pořídila - jenže odkaz je na zasilkonos.cz - jednoduše co jsem zjistila tak jsou to přeprodavané věci z Asie, dle info jsou to věci z aliexpresu a zasilkonos je pouze zprostredkovatel. Tak mám dilema, říct švagrové, že to nechceme h daných důvodů ( je velmi urážlivá a budeme nejspíš za nevdecniky ) nebo to prostě po vanocich vyhodit (jenže brzy přijde otázka kde ten bazének mame a proc ho malej nema v obyvaku nebo v pokojíku). Nechci aby mymu dítěti kdokoliv kupoval drahe dary, vždyť se da i za 50 - 100 Kc koupit treba krasne leporelo v akci, ale zas nechci aby kdokoliv utracela peníze za neco co vyhodim. Jak takovéto nepříjemné situace resite popr.jak slusne vysvetlujete, ze prostě takovéto hračky ne? Děkuji za osobní zkušenosti😉 Ž.
@ivchez Nedávno to tu jedna maminka vysvětlovala, jak to chodí právě na Ali. Pracuje jako nákupčí pro nějaký větší řetězec. Firma si nechá v Číně něco vyrobit a pak to otestuje, jestli to splňuje zadaná kritéria a pokud ne, tak ty věci neodebere. A hádejte se se s nimi pak děje? Prodávají se na Ali, protož je možné, že tam člověk najde opravdu identické věci jako od značkových firem. Buď to jsou nelegální kopie, nebo jsou to ty neodebrané kusy. Je jasné, že i u věci s atestem může být problém, několikrát se to už stalo. Ale riziko je mnohem menší, než když člověk nakoupít tam. Je to skoro jistota.
@suzanna123 Jj, hodně maminek tu teorii razí, bohužel. 😔 Nejlepší jak pak argument, že to dítěti dávají a nic se mu nestalo. A to si jako představují, že to s tím dítětem okamžitě sekne? Tohle vše jsou věci, které mají dlouhodobý účinek a projeví se až po nějaké době a pak to, co člověk ušetřil, tak zase zaplatí za léky.... 😔
@hojda
@suzanna123 a nejlepší je házet všechny matky do jednoho pytle a tvrdit že co dělá někdo jinak než já je to špatně a ubližuje to dítěti, kupujte si co chcete a dávejte peníze za hračky kde platíte jen značku a v cine jsou dělané na stejném pasu jako ty z Ali 🙂
@kimh A kdontu tvrdi, ze kupuje tyhle hracky? Ja treba kupuju radsi rucne delane hracky od ceskych vyrobcu, pravda, stoji vic, ale stejne detem nechci davat vic jak max 5 darku, pak nevi, co driv a s nicim si poradne nehraji. Jinak si pochopitelne kupuj, co chces, stejne tak tu vysadu doprej nam 😉
@kimh kdo cokoliv z toho tvrdí a hází všechny do jednoho pytle?
u nás jak co. taky takhle dost nakupuju, plyšák nebo hrazdička by mi nevadili, ale kousátko nebo dudlík bych odtamtud nebrala. jsem na mimča dost opatrná, ale jinak s hračkama obecně problém nemám. nic se nemá přehánět. ale moje děcka v tomhle byly ok, raději než korálky si daly do papule cherry rajčata 🙂 takže nijak zvláštní ocucávání nejedlého jsem nezaznamenala. bazének s míčkama bych si vzala a pokud máš jo strach, dej ho malému až na to bude mít batolecí věk. pro kojence to stejně moc smysl nemá...
@laska.nezna.hranic přesně tak, hračku do ruky koupím, cokoliv z čeho by jel nebo pil bych nekoupila
@hojda To o tom Ali jsem take slysela...jsou tam proste nepovedene veci a fejky. Kamaradce prisla nadherna penezenka Guess, na prvni pohled nerozeznatelna od meho originalu...prvne jsem si rikala, boze proc ja dala dva litry za penezenku, kterou jsem mohla mit za 300 Kc. Jenze za dva mesice kdyz ji vytahla u kafe, ze jde platit, tak jsem malem vyprskla smichy, osoupany material, zip nfungoval...a to ji nosila pry jen v kabelce😃 a verim, ze to tak funguje se vsim. Kazdy at si tam nakupuje, me to je šumák, ale já ty věci prostě odmitam a nehodlam synovi podstrkovat na zuzlani neco z ceho mam obavy...a svagrova je uražená, ale když bych se neozvala, nakupovala by tam dal, coz by znamenaly vyhozeny penize a tech si ja vazim.
@suzanna123 Ano ta logika mě také lehce nutí se pousmát (i když je to spíš k pláči). To je něco jako "taky jsme to přežili, tak to taky přežije". Jak jsem psala, je mi jasný,ze do pusy strčí ledascos až poleze, hlínu, kaminky...fajn, vyndam, zkusim vysvetlit nebo nevim co, ze to do pusy nepatří, ALE vědomě mu davat sajrat do pusy - ne děkuji. Kdyby ty ftaláty nebyly tak špatný, tak nejsou ve větším množství zakázáný...
S tím bazénkem to podle mne neni v poradku. Pokusila bych se to vysvetlit. Nebo az to dostanete, vyhodit to arict ze jste to pujcili kamaradcea jeji dite to omylem roztrhlo.
Jeste se chci zeptat k te mikine. Koupila sis svoji velikost a ono ti to bylo malý? Chtela jsem si tam neco objednat ale z tohohle duvodu jsem to neudelala.
Napíšu zkušenost z druhé strany ohledně dětských dřevěných hraček. Kdysi - pár let zpět - jsme měli s bývalým přítelem zámečnickou kovoobráběčskou firmu. ze zbytků jsem vyráběla pro kamarádky šperky z nerezové oceli. Pak nás napadlo zahrnout i do sortimentu dřevo, resp. dřevěné hračky pro děti. Kámen úrazu byla barva - ta musí splňovat tolik požadavků, že jsme se na to hned vykašlali a už chápu, proč jsou ty dřevěné hračky tak drahé, barvy se těžko v ČR dostávají, vše se musí dovážet a za neskutečné cifry a to jsme to chtěli objednávat po hektolitrech, aby se to vyplatilo. Kdybych chtěla objednat hračku z číny, radši sáhnu po plastu, tam je větší pravděpodobnost, že to dítě nebude mít např. modrou pusu od olizování kostky, jak se stalo kamarádce z hračky z ebay 🙄 Ono se stačí jen na tu hračku podívat a třeba Vás napadne, že některé součásti jsou špatně přišité nebo vadně nalepené. Nám se třeba nedávno stalo, že část dílku z vkládačky s Krtečkem, která má atest větší než obrázek samotného krtečka na obalu, můj syn strčil celý do úst. A to má prosím onen atest, který nejenom zvyšuje cenu, ale měl by dávat i určitý punc kvality.
diky
Ony ty velikosti sedi na vietnamce,sama mam u nich vel.L,obycejne v HM XS a i tak to na me planda 🙂 Ja mam treba od nich tenisky za 149 a uz je mam 10 let 🙂
Na hračky z Číny se koukám přesně takto: http://www.zdravehracky.cz/2018/04/nekoupim-ti-...

@hojda jo, nejlepší je logika, že před vším děti ochránit nemůžeme, tak je nebudeme chránit před ničím. Fakt to někomu dává smysl? 😕