Jak přemístit dítě, když do nosítka nechce?

layaa
26. lis 2019

Zdravím, pro nás neřešitelný problém, ale třeba se s tím také někdo potýká a poradí. Máme kluka - 3 roky, je to velmi živé dítě a ještě nedokáže šetřit svou energií. Naše vycházky s ním... Cesta tam - běží, skáče, pořád jsme za ním v poklusu. Pak se to naráz zlomí, je ukňouraný, pláče, chce se nosit.. za krk na koníka nechce, do nosítka nechce, kočárek už nemáme. Takže ho neseme třeba dva km v náručí zpět - to je náročné pro nás.

layaa
autor
26. lis 2019

Pokračování: nevím jak to vyřešit, jak ho dostat domů, abysme ho nemuseli tahat v náručí. Napadlo mě nějaký vozíček táhnout za sebou😁 fakt nevím, co s ním. Když je pak vzteklý, otráví to všechny okolo a litujeme, že jsme vůbec něco podnikli. Nechodíme daleko tak 4 km celkem.

lucie1979b
26. lis 2019

ja som nikdy nenosila deti ked uz boli takto vacsie a pri mne vedeli ze nemaju na vyber, manzel ich braval ked boli unavene a s nim si zvyklli ze on ichodnesie.
pre man urcite vytrvat nevziat, naplanovat mozno odrazadlo na prechadzku

malenka3
26. lis 2019

Nechoďte tak daleko, prodlužujte trasy pozvolna. Tak velké dítě bych nenosila, 4 km nejsou nic moc, měl by to zvládnout.

layaa
autor
26. lis 2019

@lucie1979b odrážedlo už raději neberu, nakonec totiž neseme i to odrážedlo 😔 máme to kovové, to už se pronese.

tervi
26. lis 2019

@layaa Myslím, že jsme na tom podobně. Holka když chce, letí jak blázen a když nechce, kňourá... Je zajímavé, že po lese naběhá 6km úplně v klidu a když jdeme do krámu a zpět (3,5km) kňourá a nechce už při cestě tam. Prostě mi přijde, že jí to nebaví. Zásadně nenosím. Má motorku, ke kterou manžel přidělal provaz na karabiny, takže když je jo zle, jede takhle.

layaa
autor
26. lis 2019

@malenka3 dva km tam a dva km zpět, to je nic. Ale když on celou cestu tam běží, na každé schody vyleze, skáče a běhá dokola 😁 a pak zlom a nejde to už ani metr. Krok dopředu a tři dozadu. A pláč. Bezvýchodná situace, takže ho zvedneme a neseme. Tak naložit ho na nějaký skládací vozík - do té doby složený v batohu, nebo hozený jako taška přes rameno.... ale nevím kam se kouknout...

layaa
autor
26. lis 2019

@tervi ano, motorku jsme taky táhali za sebou 🙂 akorát teď už má odrážecí kolo a když je unavený tak ani rovnováhu držet nechce.

tervi
26. lis 2019

@layaa A myslíš, že už fakt nemůže nebo je jen líný? U nás vím, že je líná a když se sekne a vzteká, tak jí řeknu "čau, jdu domů, ty doraž sama" a popojdu, zatímco se valí po zemi. Najednou slyším "mámo stůj, jdu." Jako klasické odrážedlo máme také a tahat to je fakt lahůdka. Ještě že preferuje tu motorku. Teď když na tom přemýšlím, nevím, co budeme dělat, až z ní vyroste. To bude muset přestat být líná a paličatá.😁🙈🙈🙈😉

pabka
26. lis 2019

Mám doma to samé, ale ona už se vlece i cestou tam. Řeším to tak, ze chodím krátké vzdálenosti a když musím dal, mám golfky. Aspoň do nich dam spoustu věci, batoh, pití, bundy atd
Na odrazedle taky dojde dal, ale někdy ho pak taky vlecu. Nějak to neřeším, za chvíli budou větší a ujdou víc, zadny stres.

layaa
autor
26. lis 2019

@tervi myslím že je unavený, také jsem to na něj zkoušela s tím, že jdu teda sama ale bez výsledku. Nechce se mi s ním nikam chodit, když konec je jasný.

layaa
autor
26. lis 2019
tervi
26. lis 2019

@layaa Tak to chápu. Náš děda lenost vnučky řešil takto https://elektricka-vozitka.heureka.cz/beneo-ele... . Ale holka se toho bojí a nechce v tom jezdit.🙈🙈🙈 Viděla jsem takovou šlapací tříkolku s tyčí a nafukovacími koly. Myslím, že byla do 6 let. Tak co zkusit to.

layaa
autor
26. lis 2019

@tervi jééé, z toho elektrického auta by se počůral blahem, ale nemáme ho kde mít. A ta tříkolka je úžasná, takový kočár a tříkolka v jednom 😁 ale chtěla bych něco skladného a lehkého. Každopádně děkuji za tipy!!!! Asi to teď nechám být, v zimě bysme to přemísťovadlo moc neužili a na jaře uvidím jak na tom jemnostpán bude😁

eithelwing
26. lis 2019

Řeším podobné. 😊 Pochůzky po meste jsou horor, kočár netaham, dceři je 2,5 a moc jí to chození nebaví. 🤦 Do toho já s břichem. 😀

zelenaesmolda
26. lis 2019

@layaa
nedala bych mu na vyber a delala radsi kratsi trasy.proc by se namahal kdyz vi,ze ho domu odnesete

layaa
autor
27. lis 2019

@zelenaesmolda Vy jste vždycky hned se vším hotová 😁 psala jsem, že svou energii vyčerpá při cestě tam a na návrat už nezabývají síly. Pohodlný není, to by při cestě tam tak neřádil 🙈

malenka3
27. lis 2019

@layaa já souhlasím s
@zelenaesmolda, jako promiň, ale mám taky dost divoké tříleté dítě, ale neumím si představit, co by musela vyvádět, aby se za 2 km vyčerpala tak, že nemá sílu na cestu zpět. 3 letý už je dost velký, aby byl takhle "zhejčkaný", co bude dělat ve školce? Též jsem radila začít postupně zvykat na delší trasy. Děti v tomhle věku zvládnou daleko delší a náročnější výlety.
Omlouvám se, že to není odpověď na otázku, hledáš něco, čím ho popovést, ale podle mě je tohle principiálně špatně, pokud je tvůj syn jinak zdravý. Nemůžu se zbavit dojmu, že s vámi jen hezky cvičí a vy mu to "žerete" a hledáte samé ústupky. Myslím, že toho jednou budeš litovat.
Ale tvé dítě, tvoje výchova, tvoje cesta, tak to ber jen jako pohled mimo odpověď na konkrétní otázku, klidně to odignoruj.

zelenaesmolda
27. lis 2019

@layaa
souhlasim s
@malenka3,promin ale 3 lete dite fakt 2km nemuzou takhle vycerpat.A ano, s timhle jsem hotova hned.Proc by se snazil kdyz vi,ze ho odneses?Deti nejsou blbe a zkousi kam az muzou zajit.

hanih
27. lis 2019

@layaa Já si tedy taky myslím, že by čtyři kilometry měl zvládnout. Možná bych se snažila ho nějak usměrňovat, aby tolik neblbnul a šetřil si energii, pokud si tedy myslíte, že tam je problém. Spíš bych ale řekla, že už ho to přestane bavit, než že by byl vyčerpaný... Nebo mu dát na výběr. Říkala jste, že mu nabízíte nosítko, tak bych řekla - buď nosítko, nebo pěšky. Hotovo, žádná další možnost není. Třeba to ze začátku obrečí, byla bych k němu vlídná s tím, že ho chápeš, že se mu to třeba nelíbí, ale že prostě jinak to nejde, a nepovolila bych. Já takhle přistupuju k dětem stále a i moje mladší, devatenáctiměsíční, už ví, že buď půjde pěšky, nebo do kočárku, ale nosit v náručí na delší vzdálenost ji nebudu.

kosi_cek
27. lis 2019

Možmá bych pár typů měla, všude chodím pěšky, nemáme auto...Já jdu a malý jezdí na koloodrážedle a do kopce, když nemůže směr domů, ho táhnu na provaze za řidítka. Kolo s tlačnou tyčí je taky super, protože díky ní se dá dítěti jako pomoci, tak jej kočírovat. Pak mám např. nákupní tašku na kolečkách a na té ho taky vozím (často ráno do školky), buď si tam sedne a nohy dá na ten stojánek nebo, když už nemůže a v tašce mám nákup, tak si na ten stonánej stoupne a vezu ho jakoby vestoje...😉

kosi_cek
27. lis 2019

Jinak si nemyslím, že je schopno dítě ještě něco takového dávat, nemyslím.si, že by na to fyzicky vyloženě nemělo, ale spíš ho to jednoduše už nebaví,, protože tu činnost dělá pro něj už dlouho nebo je problém v rychlosti,.místě, čase a.pod. tzn., že se s dospělákem dítě na těchto záležitostech neschodne.., prostě dítě začíná mít svou hlavu...

leymea
27. lis 2019

Souhlasim s holkama. @zelenaesmolda
@malenka3
Ja sice nemam az takovou zkusenost, ale bydlime ve ctvrtem patre bez vytahu a casem ho prestalo bavit chodit do schodu. Tak chtel nosit a ja nez abych se s nim dohadovala tak jsem ho vzala a sli jsme (ale nedelal to furt) Delala jsem to i v tehotenstvi, dokud jsem nezjistila, ze mam nizko polozenou placentu a uz jsem to nechtela riskovat. Od te doby chodi sam, sice nekdy to na me zkusi, ale proste ma smulu a zajimavy, ze najednou to jde 😀 nikdy bych dite netahala 2km v naruci, holt bychom chodili kratsi trasy, ja bych ho hlavne takovou dalku ani nezvladla odnest 😀

lipli
2. pro 2019

@layaa a nezkoušeli jste nějaké odrážedlo či koloběžka?

zizlikova1987
2. pro 2019

Odnesenim domů mu jen ukazuje že nemusí. Piskne si a maminka ho odnese. A žádné vozítko není řešení. Musí vědět že když chce jít ven, tak chodí pi svých.

Náš 3 lety syn chodí s manželem běžně i 8-10 km, a to řádí jak černá ruka celou cestu. Dají nekde pauzu a jde se dál. Prostě trénovat a nepovolit. Musí se naučit tu svoji energii trošku rozdělit.

Ale nejsi jediná. Do naší školky vozi několik matek 3 leté děti kočárem. A učitelky jsou z toho v háji protože tyhle děti nezvládnou ani vycházku se školkou. Tak pokud to chceš k tomuto dopracovat tak kup vozítko. J

zelenaesmolda
2. pro 2019

@zizlikova1987
tak 8-10km prochazku bych v jeden den nedala ani ja 🙂

tulikiss
2. pro 2019

pokud to nejsou 4km do brutal kopce, tak proste to neni unava, ale lenost. Obe deti od 4 let zvladnou 10km v horach, kde je prevyseni 600m a vic. Ale je potreba deti motivovat a chodit pravidelne. Pak to tak vypada, kdyz skolka chtela na vylet a melo se jit 4km do vedlejsi vesnice na taborak a cast rodicu radsi deti vezla autem, protoze prece chudacci nebudou chodit. Pak nema byt tolik rozsirena detska obezita, kdyz deti nemaji ten nejzakladnejsi a nejprirozenejsi pohyb.

jade85
2. pro 2019

Tyjo, já jsem většinou pro to vyjít dítěti vstříc, ale tady bych souhlasila s holkama, že v jeho vlastním zájmu byste to měli natrénovat. Zkusit se s ním předem domluvit, že nošení nebude a trvat na tom, třeba proto, že maminku z toho bolí záda a nemůže si s ním pak hrát prostě něco, co pochopí 🙂 Nebude se vztekat věčně 🙂

lalen1
2. pro 2019

Vi, ze ho nakonec vezmete, tak proto ty scény... Nam tohle dcera zkousela ve 2letech, nechtela ani kočár ..proste jsme vydrzeli a "zlomili to" a parada, stalo to za to.. Miluje procházky do teď... A je zajímavé, ze ja ji nikdy nebrala na ramena skrz záda a ode mě to nikdy nevyzadovala a slapala.. Ale na manzela to obcas zkousela.. Na ramena si ji samozřejmě manzel obcas vzal..

zizlikova1987
2. pro 2019

@zelenaesmolda tak naši chodí bez problémů. S dědou dělají trénink na kopec, tam cvičí atd...
Loni na silvestra dokonce kolečko 12 km. Bylo to na celý den, se zastávkou u kamaráda na chatě.
Je to o tom chodit. Není to hned.