Kolik dárků dětem kupujete na Vánoce?
Ahojky maminky jen by me zajimalo kolik toho kupujete detem na vanoce jako darecky 🙂 a jestli koupite vse co si preji a nebo si z toho vyberete ?dekuji za odpovedi.My kupujem max 4 darky na jedno dite(mam 2 deti) ..vzdy jeden vetsi.....a pak uz jen drobnejsi. 🙂 jinak preji pohodovy adventni cas a krasne vanoce 🙂
@makky1310 ale ano, to chápu...i proto nekupuji detem hracky jen tak... také jsem zvykla setrit....jen proste usetrene pak jde do bydleni a deti... co s tim také jiného ? take mam hodne věci roky, u me najdes třeba kolo, které jsem dostala ve 13 letech a občas se na nem svezu ted... je mi 34...a vůbec vse mi vydrzi, věci se u nas nenici...přiznávám, ze syn ma hracek hodne, ale prubezne si hraje se vsim, ted to podedi dcerka, pak urcite poputuji dal... nebudou znicene....jen bymi bylo lito tech vanoc... mela bych pocit, ze deti ochuzuji...také drzime rozkrojeni jablíčka, nekdy lijeme i olovo, , poustet ted chci lodicky z orechu, scházíme se druhy a treti den s rodinou a pod......mezi svatkama se znamyma.....vanocni darky nemusi stat desetitisice....syn třeba dostane to elektro auto...ale koupila jsem ho od zname.. jejich dite v tom jelo 2 x , je prakticky nove, ani skrabanec... oni dali přes 6000... uf... ja dala 3000.... jenze, takova věci je pro deti tak do 6 let, proto jsme ho koupili ted, když jsou synovi tri... uzije si ho... no a pak v nem muze jezdit i dcerka, která ma ted 5 mesicu...... syn si ho strasne moc pral, chce ridit....porad kouka na pohádky a pisnicky, kde takova ruzna vozitka jsou...... vim, ze bude pod stromečkem hooodne stastny.....
nerikam, ze vanoce jsou jen o darkach, ale proste mam pocit, ze jsou i o darkach, o splnenych prani... jen je mi deti s jednim darkem trosku lito....syna necham rozbalovat male balicky a to auto mu dame az na konec....
uz loni s nim byli vanoce super...byli mu dva.. rozbaloval, s kazdou věci si hned pohral, nektere museli jit s nami spat do postele..🙂)...a dodnes si hraje se vsim...
@78marcela ja diskusy cetla a odpovedi s jednim darkem tu bylo docela dost.. prave me to prekvapilo...
@marketa11112 ok, napsala jsi to pekne 🙂. Kazdymu rodici jde prece predevsim o to aby byly deti stastne, jak tu nekdo psal. Pekne Vanoce :-*
@makky1310
@marketa11112 tenhle clanek jsem hledala. Nedavno jsem ho cetla a souhlasim s kazdym slovem. A co si treba pamatuju sama z dětství, tak nejhezci bylo prave to teseni, ocekavani, jestli tam bude ta hracka, co si preju..ostatni hracky jako ze taky dobry, ale radost jsem mela hlavne z te jedne nebo dvou hracek, co jsem fakt chtela.
https://psychologie.cz/prilis-mnoho-hracek/
@78marcela syn také třeba dostane domino.. to jsem poradila stryckovy.. je levne a syn uz do deseti pocita, tak ho to asi uz bude i bavit...rad montuje, naradi ma, tak od jedne babicky k tomu dostane maly ponk, to bude nadseny, ted k narozkam dostal kuchynku a mikrovlnku.. porad vari, nosi mi to, musim ochutnávat.. a rad kraji.. takze krajeci ovoce a zelenina byly jasnou volbou..... a se vsim si za pa mesicu uz vyhraje dcerka....odrazedla, prebalovak, kocarek, zidlicka, miminkovske hracky, piskoviste , houpačka a pod... vse se koupilo jednou, obleceni ma dcerka většinu po synovi, sem tam dosiju něco potrebneho v holcickovskych barvách......to proste potřeba není... syna nezajima televize, i proto si s hrackama vyhraje... miluje hudbu, porad zpivame, poustime pisnicky, ted uz i tancujeme 🙂)....tak ma pianko, kytaru i bubinek...... plysaky nekupujeme.. ty ma ještě po me.... za me hromada plysaku je uplne k nicemu....ma třeba plastova zvirtka... podle tech se krasne uci jejich nazvy a zvuky....dobře se mu to pamatuje....usila jsem mu pod to deku s obrazkama farmy....., z druhé strany na ni ma silnici pro auta....
@marketa11112 takova deka by se mi taky libila☺
@78marcela 🙂).. slouží fakt i jako deka na gauci i na hrani.. 🙂)
@marketa11112 je uzasna☺👍
@78marcela super clanek👍
@marketa11112 super deka👍
My máme limit finanční, ne množstevní. A mladý dostává dárky jen od nás a dvou tet, takže žádné kvantum dárků nehrozí.
@marketa11112 Tady nikdo nepsal že dává jeden dárek. Dáváme "jen" 3 dárky (jsou ale celkem velké) z toho důvodu, že našemu synovi je teprve rok a půl a u rozbalování druhého dárku už ztrácí pozornost a radši by si hrál s tou první hračkou... pamatuju si to z 1. narozenin.. každý chtěl, aby si rozbalil ten jeho dárek (měl jich celkem asi 10 od nás i od babiček a lidí co přišli na oslavu) a byl naštvaný, že jsme ho nenechali hrát si s tou věcí, kterou právě rozbalil. Takže myslím, že proto by mu klidně stačil i ten jeden. 🙂 Je mi jasné, že s přibývajícími roky budou růst i přání a že mu to možná časem stačit nebude. Stejně myslím, že nemusí dostat vše co si přeje. Na něco si bude muset počkat. Bydlíme v bytě 3plus1, dětský pokoj jen jeden. Byla bych nerada kdyby se z toho stalo hračkářství, nemám ráda zahlcování čímkoli, už vůbec ne věcmi které se nepoužívají. Tady máte pár důvodů. Je to uplně vaše věc, jak to máte, pokud jste tak spokojení. 🙂
@marketa11112 Abyste to nevyznělo, že mu nechci nic dopřát nebo ho ochudit. Taky miluju když něco dostane a má z toho fakt radost, jako každá máma. Jeho nejoblíbenější hračka je dřevěný traktůrek s valníkem který má už půl roku, s ničím jiným si skoro nehraje. Ráno se probudí a hned běží pro traktor. Občas i jedna věc vydá za 10. No nic, přeji vám hezké Vánoce!
@bekyc tak dcerka dostane take tri darecky, je ji 5 mesicu a temer vse mame po synkovi...
Takze to chapu, ale trilety syn uz to vnima jinak..
Jinak vim, ze o jednom darku jste nepsala vy, ale opravdu jsem to v predeslych par komentarich cetla. A zarazilo me to..chapu treba u miminka, ale treba u desetileteho ditete tedy ne..
@makky1310 dekuji
Od nas tedy holky 5 a 2 dostanou od nas kazda jeden darek. Maji narozeniny a svatky a vanoce v peti tydnech, mame dvoje prarodice, tetu, strejdu a prababicku. Takze, kdyz od kazdeho dostanou jeden darek je to vic nez dost. Nejsem lakoma, financni limit nemame, ale proste maji vseho dost.
Já měla pro syna (2,5) v plánu tři dárky, nakonec jich mám šest. jedno z toho je povlečení, které je dar/nedar, protože bych kupovala tak jako tak, ale on mívá radost i z těchto věcí a jedno je dinosaurus, kterého běžel manžel koupit včera, neb mladý pán začal na otázku, co mu donese Ježíšek odpovídat, že dino :D Zbytek je jeden dražší dar, ostatní spíš drobnosti (plastelína, apod.) POkoj sice vypadá jako hračkářství, ale on si hraje fakt snad se vším - at jsou to autíčka nebo dřevěné hračky, těžko se mi něco vyřazuje (že bych řekla, že už si s tím nehraje a je na to velký).
Ještě podotýkám, že i manžel ode mě dostane 3 dárky (nic extra drahého), tak by bylo hloupé, kdyby toho prtě mělo mín něž dospělák 🙂
Syn dostane pyžamko, balení slipu s Mimoni (oboje bych kupovala stejně), dvě krabice lego Duplo (to je u nás top hračka), kulickodrahu a dvě knížky s elektronickou tužkou z Lidlu. Celková cena vysoká nebyla, věřím, že vše si u něj najde místo. Hraček jako takových moc nemá, většinu tvoří kostky a Duplo.
Na Vanoce syna jsem se tesila jako mala holka☺ Pod stromeckem bude mit zhruba 36 darku (i od babicek, tet, strycku). Budou to jeho druhe Vanoce. Uz se nemuzu dockat❤ A asi jsme to trochu prehnali😅
My kupujeme dcerce dárky průběžně během roku, jak jsou potřeba nebo když ji chceme proste udělat radost...a to i docela drahé, před létem dostala kočárek na panenky skoro za tři tisíce jen tak, aby ho využila už v létě, kdyby ho dostala pod stromeček, bude čekat na první procházku s ním dost dlouho atd atd...takže jsem pevně věřila, ze dárků bude maximálně pět, ale nevešli jsme se no, nicméně zabalila jsem i povlečení a balík oblečení, což neberu moc jako dárek, spíš aby měla víc na rozbalování, bude tedy mít dárků asi 9-10 +pak dostane jeden větší od každých prarodičů a moje mamka ji pravidelně posílá koncem roku na stavební spoření ale to je spíš dárek do budoucna ☺
@soleilll
@bekyc Já zase zírám na to, že na Vánoce, kdy se mají plnit dětské sny, někdo dá pod stromek dítěti jeden, dva dárky. A jde o ty rozzářené oči, to napětí, co najdu v dárku, to napětí v rozbalování. Jeden dva dárky dám dítěti na narozeniny...ale Vánoce, to je prostě něco výjimečného. A nevím, několikrát se tu zmínilo, že těch "milion kravinek" se stejně do týdně stejně zničí nebo ztratí. U nás se nezničilo ani neztratilo nic. Pravda, loni se to s dárky až přehnalo a některé dostala dcera trošku víc dopředu (hlavně od babičky), že do nic vyzrálostí doroste až teď, tak jsem dočasně schovala a vytahuji je postupně. Nicméně zodpovědně mohu prohlásit, že ve svých 2 letech loni o Štědrém večeru a druhý den ráno prohlídla VŠECHNY dárky, které dostala, všechny osahala, vyzkoušela. Od puzzle, přes plastelínu, knížky po panenku s příslušenstvím...a o Vánocích a dárečcích mlela střídavě po celý rok, uprostřed léta si zpívala rolničky, ze židle si dělala "stromeček" a pod něj nosila "dárky" a pak nás obdarovávala...takový dojem na ni Vánoce v jejích 2 letech zanechaly. Nemyslím si, že by to bylo stejné, kdyby pod stromečkem našla dárky dva (byť "dražší" - ty děti, takhle malé tu hodnotu peněz ještě neznají, nevědí, jestli ten mega dárek stál osm stovek anebo sto pade. A kolikrát může největší radost udělat ta blbost za stovku - viz u nás třeba sešity se samolepkami, ty prostě jedou).
Letos bude mít dárků cca 15 (jako loni) - od nás + pak něco od babiček.Snad bude jen to, co jsme si domluvili a nebude milion totálních kravin jako loni. A po zkušenostech z loňska v tom nebude ani jeden "měkkouš" (až na ponožky, o který si vyloženě opakovaně říkala, že je chce, nevím, jak na to přišla😀) celkově z asi 2500, z toho nejdražší je lego a základní stavěcí deska pod lego za litr. A pak drobnější dárky, které vím, že potěší nebo nějak jinak zaujmou, něco z toho je zároveň praktické povahy (penál na pastelky se sovičkami, svačinový box do školky ve tvaru sovy, mini peněženka se sovími motivy-ano, u nás jedeme na sovách 🙂 )
Tak u nas jsou to pouze hracky maly ma dva roky tak obleceni nedavam ...a dostane 4 darky
@soleilll - my jsme třeba většinou dávali tak kolem 6 dárků, když byl syn menší....teď je mu skoro 10 a plánovali jsme letos zhruba zase stejný počet, nakonec jsme to nějak nezvládli a balíčků je 12 🙂 .... má tam samé věci, co si přál - plyšovou sovičku, knížku, katalog tramvají, velký kalendář s fotkami přírody, digitální hodinky, povlečení s vlky.... ale třeba taky krabičku vitamínů, které má rád, nové gumovací pero, fixky na bílou tabuli, které používá denně.... takže balíčků sice má hodně, ale finančně to není nic, co by nás nějak zruinovalo, nejdražší dárek je cca za pětistovku....ostatní jsou spíš drobnosti.....myslím, že bude mít velkou radost ze všeho 🙂
Já se strašně moc těším na večer až Denny začne rozbalovat dárky a já uvidím ty jeho rozzářené očíčka. Už několik dní nemluví o ničem jiném než o Ježíškovi a že se už jen 4,3,2,1 vyspinká a bude tu Ježíšek. Synovi dáme, pro nás tak akorát dárků, pro někoho by to bylo hodně, když to tu tak čtu. To množství je pro každého jiné. A je to uplně jedno, kolik kdo dá dárků, ať si to každá rodina dělá jak chce. Já mám ráda to nadšení, když syn rozbaluje dárky a z každého dárku se raduje. Náš syn si hraček váží a žádné neníčí.
Ja nakupuju dárky pro deti i za babicky, tak toho mam vzdycky hafo... Mívala jsem to vždy tak, ze 5 doma, 5 u babičky a pak po jednomaz dvou u dalších babicek (jeste i moje babičky 😁) letos jsem trochu ujela, cca 6-7 darku, ale jsou tam i mekouse, knížky a vždy maji jeden hlavni-větší a par menších. Finančně limit není, ale limitem jde ja 😉 dávat dárky miluju, ale oni mají snad vše a nastesti jsou skromni a mají radost i z blbustek. Ale miluji mít "hodně" darku 😁
My teda taky dětem pod stromeček dáváme hodně dárků. Nemám to spočítané přesně ale kolem 15 kusů pro starší dceru necelých 6 let tam bude - hlavně hračky a letos teda poprvé i pár věcí co bych stejně musela koupit - pyžamo, batůžek, gumky a sponky. Jinak věci typu ručníky, povlečení, oblečení...zatím nedáváme, až bude starší a řekne si o to tak s tím nemám problém. Ale z dopisu co napsala ježíškovi až na 1 věc dostane všechno. Něco u nás doma a něco u prarodičů se kterými jsme se na dárcích dohodli. Plus asi vyberou něco i sami🙂 mladší dceři 7,5 měsíců je to letos jedno a myslím že 8 dárků máme pro ni🙂. Finančně za 2 děti to min 15 000 kč udělalo, ale s tím jsme počítali (dárky co dostanou u prarodičů a dalších příbuzných do toho nepočítám) 😉je to prostě ŠTĚDRÝ DEN a celou rodinu obdarovavame rádi a snažíme se jim dopřát to co by si běžně nekoupili.
Ne tedy úplně na vánoce, ale u nás je zvykem dávat 8 dárečků 🙂
U nás každé dítko 5 dárků + 4 společné. Nejstarší dcera (9 let) si přála in-line brusle, tak je dostane. Dále pro ni máme stolní hru, Playmobil a dvě knížky. Prostřední dcera (7 let) Playmobil, Lego Friends, mozaiku Iotobo, stolní hru a knížku. Nejmladší dcera (5 let) stavebnici Bumchems, korálky B-toys, Playmobil, stolní hru a knížku. Syn (3 roky) Duplo Hasiči, dřevěnou vláčkodráhu, dětské zahradní kolečko, kinetický písek a knížku. Dohromady dostanou dvě sady Walachia Vario, dvě Duplo podložky (máme sice už dvě doma, ale jsou o ně neustálé boje) a nějaké knížky. Finančně kolem 2-2,5 tis./dítě, jen nejstarší dcera to má za necelé 4 tis. (to udělaly především ty brusle) + společné dárky další 2,5 tis.
U příbuzných to vidím tak na dalších 5 dárků na hlavu + nějaké společné. 🙂

Ja mam 2 deti do 3 let, kazda dostane 2 vetsi hračky a každá dostane pod stromeček i balíček s oblečením, papucky, župan, pyzamka, ručníky. . ktere by dostaly i tak, vánoce nejsou jen o hračkách, chci aby byly pod stromečkem i praktické dárky ;) babičky jsou daleko, poslaly peníze ;)