Jak často používat kočárek pro dvouleté dítě?
Jak často využíváte kočárek pro dvouleté dítě? Já mám doma draka a od 18ti měsíců jezdí na odrážedle a hodně chodíme i pěšky. Za 2 měsíce se narodí sourozenec, podle mého už dvoukočár nevyužijeme, ani nejsem fanoušek tříletých narvaných v kočáře a že jich tady po sídlišti jezdí. Kupovali byste?
Starší nejezdil od roku a půl v kočárku, v jeho dvou letech se narodilo druhé, pořídila jsem akorát skejtik ke kočárku, aby si případně popojel 🙂 samozřejmě třeba pak na celodenním výletě v Praze si třeba chvíli sednul do kočárku, mimco jsem měla v nosítku🙂 on teda už před druhým rokem přestal spinkat starší přes den, takže jsem nemusela řešit spaní v kočárku 🤷 takže opravdu to bude dítě od dítěte 🙂
@antoinet Hlavně bych řekla, že je lepší dítě v kočárku než otrávené a unavené a pak chudák zada. 😃
@antoinet Dcera po obědě už nespala,když se narodil syn a chodit dalo by se říci štreky uměla taky.navic si neumím představit vozit skoro 22kg dítě v kočáru.ano,naší dceři je 6 a má 22kg...a od toho jsou hlavně v Praze lavičky na odpočinek.jako sorry,ale strkat 6 leté dítě do kočáru mě přijde přehnané.oni jsme byli v Adršpašských skalách a obešli jsme jak je,tak i Teplické,za jeden den,bez nosítka,bez kočáru,oba dva chodili,odpočinek jsme dělali a bezproblému(syn 3,5r a dcera měla 5,5r)
@95newmommy2020 proč chudák záda? Jaké si to uděláte takové to máte.musite dítě zabavit aby nebylo otrávené.ja ani jednoho na zádech nikdy nenesla
@veronikav31 Můj dvouletak když je unavený tak chce vzít a žádný zabavení moc nepomůže, naopak ho to ještě rozzuři. Takže to nemá moc cenu a vemu ho. 😃
@95newmommy2020 takže pak vypadáte jako máma-soumar,co potkavam,nákup v ruce nebo na zadech a ještě k tomu dítě na rukách...jako že se vzteká a chce vzít? To občas děcka taky dělali,když už se nechtěli zabavovat,tak jsem si sedla na lavičku nebo jsem stála vedle nic a počkala jsem až je to přejde.prece si neodrovnam záda 🤦,děti potřebují zdravou mámu
@veronikav31 nekdy je proste dite otravene, unavene, protivne, protoze...(tisic duvodu), nejsou to roboti. Pokud ho maminka unese, at si ho klidne nosi, ne? Ja kdyz ho neunesu, vezmu si s sebou kocarek, protoze treba vim, ze chci ujit trasu, na ktere se muze stat, ze to neujde. Nebo ze potrebuju nekam dojit, ale on se zrovna bude chtit placat jen kolem domu a klidne ho v tom kocarku povezu i jako 3letyho, ac to neni spolecensky uznavany vek pro kocarek. Ale pro me je dulezity udelat si to jednoduchy, abych byla spokojena ja i on, ne se vejit do tabulek.
@veronikav31 máma soumar je právě z toho tlaku,ze už je na kočárek /nositko velký, už to nepotřebuje. A ejhle dítě je unavené, hladové nebo si chce při tulit a máma to vyřešit musí.
@lenulacek já jsem je četla, petradt1986 psala, že je to pohodlnost rodiče
@95newmommy2020 rozhodně 🙂 Ono v něm ve školním věku už jezdit nebude 😀
@veronikav31 no a já jsem tak nad věcí, že mi je úplně jedno, kolik je v Praze laviček a klidně chvilku svezu i šestiletého 😀 Mezitím ťapali ti mladší dva a všichni měli dobrý pocit, že se vystřídají. Měla jsem 3 děti rychle po sobě a kombinovali jsme vše, co se dalo, dlouho jsem vozila 2 děti na stupínku a třetí bylo miminko. Ne vždy je čas na procházení se, někdy mimi na poslední chvíli usnulo a jelo se třeba k doktorce. Prostě máma ví, jaké má rodina potřeby a okolí ať si trhne nožičkou. Jsou i děti po nemoci, úraze, postižené....a v žádném věku by nikdo neměl na matky koukat skrz prsty. A ti moji kočárkoví hoši vyšli nedávno na Lysou horu, teď je jim 6 a 7,5 roku 🙂
@veronikav31 Jo, a když mám kočárek tak ještě strkam ten 😃 Ale tam alespoň muzu posadit ty tašky 😄😄😄 Ale je to jen období, doufám, ze kočárku ještě orijde na chuť upřímně. 😃😃😃
@chrystyanna většinou je to z pohodlnosti,že některé mámy neumí řídit auto, velké nákupy tahají v rukách.bohuzel je to tak.pecivo a mlíko není těžký nákup,ale do toho jogurty,práci prášek,pliny,atd.(bohužel i toto vidím a ty mámy mají chlapy i auto),tak to ani náhodou netaham,vezmu auto a zajedu nakoupit a děti buď jeli se mnou nebo hlídal tatínek.
@veronikav31 je super ze z debaty o tom, jestli si poridit sourozeneckej kocar se dostanes az k ridicskym schopnostem matek :D to fakt nevymyslis...
Já mám mezi dětmi menší věkový rozdíl, takže bez dvojkočáru bych se bývala neobešla. Každopádně starší mi kolem toho roku a půl už jezdil všude na odrážedle. Na malé procházky po sídlišti, na hřiště, na nákup kočár nepotřeboval. Ale hodně jsem s dětmi podnikala celodenní výlety a to ještě bez kočáru celý den nevydržel. A pak kolem dvou let se mu to zase změnilo a najednou se chtěl pořád jen vozit v kočárku, tak jsem zase buď táhla dvojkočár nebo jsem do golfek naložila obě děti.
@mdch91 myslím.vsak takové mámy potkavam a bohužel pak si ztěžují na bolest zad.osobne bych sourozenecký kočár nekupovala,skejtik ano.jinak mám pohled kamarádek co sourozenecký kočár mají
Ja vozim deti/dite v kocarku imrvere. Dost chodim, chci i deti naucit, ze nejen autem se da nekam dostat a taky v nich ustalit prirozeny vztah k pohybu. Navic v kocarku vzdy spaly. Ja si obeham i lehky nakup a nemusim byt vlastne obtezkana jinymi dopravnimi prostredky, ktere dite vyuziva. Jen proste tlacim kocarek. Kdyz je dite uz zpruzely, zastavim a vytahnu ho, at chvilku jde a vyvetra se.
@antoinet A mozna prave proto vysli tu Lysou horu, protoze ten pohyb vnimaji jako prirozeny😊 U nas je taky vlacime po horach a i jsem zvolila jednou vymenu ve forme krosny/kocarku a prostridani jim naopak prospelo, ze je to vic bavilo i. Chci je naucit mit rad pohyb, ne aby se jim zajedl premrstenymi naroky😊
@jaja01k Ve dvou jo? Tak to mě docela těší. 😄😄😄
Dcera je od 18m bez kočárku a za 3 týdny se má narodit druhé. Max pořídím stupátko
Záleží jak jsi aktivní a na jak dlouhé procházky chodíš. Syn 2r a 3m na obyčejné procházky po vesnici a okolí chodí pěšky, ale třeba jednou týdně jdeme na delší výlet a to by neušel, takže kočár využijeme, ať si může odpočinout.
Záleží na dětech. Mám první a druhou o dva roky a dvojkocar jsem koupila z bazaru. Když jsem potřebovala něco vyřídit po městě a věděla jsem ze toho obcházení bude hodne tak jsem za nej byla rada. Plus bydlíme na vesnici a máme psa kterého je někdy potřeba protáhnout na větší procházce a takovou by starší ještě neusla takže si je obě dam do kočáru a jdu. Mě ve spoustě věcech pomohl a ne vždy mám náladu se někam plouzit dvě hodiny i když teď už starší ujde hodně. Bereme dvojkocar i na výlet a když už starší bolí nohy nebo je unavená- chodí po obědě spat tak si proste sedne, ale já jsem pro ne kupovala phil& teds takže je to v podstatě normální sportak se sedatkem navíc. Teď budeme mít další mimco s menším rozdílem než je mezi první a druhou a budem kupovat široký dvojkocar, ale druhá dcera není chodici a ještě asi nějakou dobu nebude. Takže proste záleží na dětech no 😁🤷♀️
Tak to bych buď koupila uz jen stupatko za kočárek a nebo Bugaboo donkey,protože ten je skvělý jak pro dva,tak i pro jednoho.

@antoinet já tu soudy o detech teda nečetla…