Levný nebo drahý kočárek? Je zbytečné kupovat drahý?
Ahojky , chci se zeptat jak to všechny vidíte jestli kupujete radši levný kočárek a zastáváte názor , že je to na chvíli . A je to jedno ....Nebo kupujete levnější kvůli financím a kdyby byli peníze brali byste ten dražší ? Nebo kupujete dražší (kvůli kvalitě) ? 😉
@barusak1 No však každý si vybere, co mu vyhovuje🙂 Mám kamarádku, co taky jezdí s kočárkem Tako (nevím, jaký typ) a konstrukce s korbou váží dohromady snad 18 kilo, to bych v žádném případě nechtěla. Můj kočár má myslím 11kg a nosila jsem ho i s dcerou normálně sama do schodů🙂 Navíc jí zabere skoro celý kufr oktávky combi. Já jezdím maličkým autem (Citroen C3), tak jsem si vybrala takový kočárek, aby se mi tam vlezl a ještě zbylo místo i na nákupy atd🙂
@ayenkas mam limitovanou edici. Važí 13 kg. Tak to koukam, jsem si myslela, že jsou všechny stejné. Mam nyni volvo s60, a tam ho nacpu taky i s kolem pro starší. Kolegyně má trojkolku snad za 30 tisic značkový a je to vrak. Bych řekla, že jde i o to jak se k tomu chovaš a kde jezdiš. 🙂
@medoureknaty Ty Hartany jsou vesměs dost těžké a zrovna kompaktní ve složeném stavu taky nejsou. Navíc jsou mi vyloženě nesympatické ty vložné tašky, ačkoli chápu praktičnost a hluboké korby mě taky nezaujaly. Jo a taky bych dala přednost polohovací rukojeti, nechci jen tu teleskopickou, ale chci mít možnost si to madlo i sklopit 😀.
U Britaxu se mi strašně líbí jednoduchost skládání. Nejsem si ale jistá, jak je to s tím lehem u sporťáku, jestli vytvořím více méně rovnou plochu. Už se přestávám orientovat 😲
Ja zkousela ten novy next go a uplne do lehu ho nedas :( To mas jeste vetsi pozadavky nez ja . To teda preji hodne stesti. Ja te chapu me hartan vzhledove taky nesedi proste 😒
@dendulinaaa Hartany mají sklápěcí madla, ne teleskopická. Ale jinak máš pravdu, že některé modely jsou tanky a i složené zabírají dost místa. Ale třeba Racer by měl být relativně lehký i skladný (oproti Toplinům)
Co Teutonie? Proti Hartanu mi přijdou menší i lehčí, jinak s stejnými funkcemi. Skladnost netuším, nezkoumala jsem.
a ještě mě napadá EasyWalker - mají teď nový model Mosey, který už má oproti Quatru i otočnou sedačku. Oboje s slušně velkou korbičkou a lehkou hliníkovou konstrukcí.
http://www.kocarky.cz/easywalker-mosey
@medoureknaty My jsme u hlubokého kočárku měli jasno brzy, chtěli jsme Roana Maritu, splňoval vše, co jsme od hlubokého a sportovního kočárku chtěli (větší korba, houpací, pevná 4 kola, polohovací rukojeť, vzhled "klasického" kočárku), patřil k těm levným (my za něj dávali 7 500,-). Golfky jsme vybírali delší dobu, než jsme našli takové, které by splňovali vše, co jsme chtěli, ale nakonec jsme našli sporťák ala golfky, a to Valco baby ion, patřil tenkrát k takové asi střední cenové třídě mezi golfkami, co jsme měli možnost vidět (dávali jsme za něj 7 000,-). A za nás s obojím velká spokojenost 🙂 Podle mě nezáleží ani tak na ceně, ale spíš na tom, co od kočárku člověk očekává, jaké má na něj požadavky.
Nedá mi to a přidám svou zkušenost - pořídili jsme jeden z mnoha levnějších polských kočárků Jedo Fyn, teď v něm vozím druhou dceru, jezdíme denně po městě i v terénu a i po 3 letech naprostá spokojenost. Myslím, že není důvod se polských kočárků bát. Je teda hodně velký a poměrně těžký, ale pro mě byla priorita co největší úložný prostor, protože nemáme auto a v kočárku potřebuju vozit těžké nákupy, a to náš kočárek splňuje dokonale. Jinak jsme používali taky úžasný dvojkočár Jané Powertwin a jako golfky máme Valco Snap, a obě dcery nosíme v Manduce.
Koupili jsme kočárek dražší. Byla to láska na první pohled a věděla jsem, že až jednou budu těhotná, tak ho koupíme. perfektně se s ním jezdí, je lehký a kvalitní. ( ta kvalita u dražších kočárků jde vidět už z dálky😊) Jednou ho i za slušné peníze prodám😉 máme Stokke a kdybych ho z nějakého důvodu nemohla mít, tak bych volila Joolz, jiný bych nechtěla.
@medoureknaty - my jsme měli Dorjan Cross Country, který podle všeho patří mezi ty levné kočárky...měli jsme ho ještě zděděný po kamarádčině synovi a sloužil nám naprosto bez problémů, náš syn v něm jezdil ještě v roce, v hluboké korbě, byl tam naprosto spokojený, sportovní verzi jsme vlastně ani nepoužili, kočárek jsme pak ještě během několika dní v pohodě prodali...sporťák jsme měli Zopa fusion a taky naprostá spokojenost...syn v něm spal ještě po 2.roce, protože doma v postýlce přes den prostě spát nechtěl, jedině venku na zahradě 😉 .....záleží, co od kočárku očekáváš a kde s ním budeš jezdit...my jezdili prakticky denně pražskou MHD a žádný problém 🙂
@zmrz_lina k tomu vrzání, těžko soudit, co je herka, když já nyní slyšela hrkat vedle mne Concord a byl to děs.
Já pro první dítě měla Jané Slalom(nový) nevrzal nebo tak něco, ovladatelnost nádherná, pro změnu je tak tvrdý, že v tom dítě lítalo i na hladkém povrchu, drncá šíleně. Pro druhé dítě jsem chtěla kočárek odpružený, nechtěla jsem nový(koupila jsem Camarelo z druhé ruky za 4tis), protože po zkušenostech u prvního dítěte pro mne je hluboký-sporťák jen na chvíli, důležité jsou pro mne golfky kvalitní, které máme nejdéle (u prvního jsem jich vystřídala hodně).U druhého dítěte nyní v 7měs jdeme do sporťáku, ale jen co začne sedět, jdeme do golfek, koupili jsme nové Valco Snap a je úžasný.
Ahojky nemyslim si, ze drahy kocarek znamena, ze je kvalitnejsi. Meli jsme puvodne vyhlidnuty drahy (stal kolem 20ti), ale divali jsme se dal, pac porad nemel vse co jsme chteli. Nakonec jsme narazili na levnejsi (stal kolem 7t) a byli jsme nadseni a jeste cena ideal. Dnes, kdyz si vzpomeneme na ten prvni, tak jsme radi, ze ho nemame. Nyni v nem mame druhe dite a jsme stale spokojeni, za celou dobu jsme neresili zadny problem. Kamaradky co ho maji, jsou take nadsene. Jedna z nich, kdyz videla, jak si nase deti v kocarku hovi, v terenu a jeji dite v tom jejim nadskakuje u kazdeho prejeteho kamene, tak si ho take poridila a je spokojena 🙂 Spis bych se divala po tom, aby mel kocarek to co potrebuji, nez po vysoke cene, ktera nic nezarucuje. Hlavne at je sportak tip top podle vas, pac ten uzijete dyl, jak hluboky, z toho mimco brzy "vyroste".
My meli 3 kombinaci Dorjan Astro, sehnali jsme ho přes inzerát, byl opravdu top stav jako nový, vse za 6 tisíc. Takže za hubičku, řekla bych. Hlubokou korbu jsem objezdila, ale sportovní verzi tohoto kočárku jsem už nechtěla a všechno prodala. Pořídila jsem si Valco snap. Je to o vkusu, náročnosti a požadavcích maminky. Nemyslím si, že nejdražší kočárek znamena nejlepší. Hlavně drahý kočárek potom prodáte s velkou ztrátou, to vám řeknou v každém bazaru. Osobně bych do kočárku nikdy 15, 20 tis nedala. Ale to je můj názor.
Není drahý kočárek jako drahý kočárek. Při prvním dítěti jsem si pořídila jané, kamarádky casualplay...... Další měli levnějsí x-landry......Vyzkoušela jsem si všechny, v terénu-hodně jsme jako parta kočárkovali........Ani dražší casual nebyl lepší než jané-vyhrál pro mě i pro ostatní. Doporučila jsem ho dalším maminkám a ani jedna nelitovala a všechny jsme si nechali na druhé dítě-nedalo se moc najít nic lepšího........
Na druhé mimi jsem si teď pořídila kočárek další, protože už není tolik času jen kočárkovat,ale stále někam doprovázíme starší dceru na kroužky (valco snap).
A jsem spokojená, do terénu, na spaní je jané luxusní, na nákupy, i přejezdy a rychlé přesuny je nenahraditelný snap......
Je to hrozně i o tom,kdo co potřebuje,jak žije.......
Investice do jané jsme nelitovali ani ne vteřinu a udělala bych to zase....
My jsme s manzelem vybrali kocarek rychlosti blesku. Nemeli jsme zadnou preferovanou znacku (i kdyz tomu mymu se libil stokke a tajne doufal, ze to vyhraje ten). Zasli jsme do obchodu, pokecali s prodavackou co od kocarku ocekavame a ukazala nam modely, ktery to splnovaly. Pak jsme kazdy vzali do ruky, projeli se po obchode, .... A vitezne vysel joolz 🙂 jako bonus byl zrovna v akci a misto 950 eur nas stal jen 800 (i kdyz mam pocit, ze to spis v obchode zvorali s cenou - byl to novy model 2014, cerstve dodany, za takovou cenu jsem ho nikdy potom nevidela) vc autosedacky a tasky. Ja se nezlobila 🙂 a po roce pouzivani porad maximalni spokojenost .
Kupovali jsme nový Tako captiva mohican, trojkombinace nás vyšla okolo 8000.- Kč a můžu říct, že za ty peníze jsem spokojená. V hlubokém korbě malý vydržel do 8 měsíce a pak putoval do sporťáku a to jen z toho důvodu, že by z vaničky nejraději vyskakoval :D, ohledně místa by tam nějakou dobu ještě určitě vydržel Kočárek mi nikdy nevrzal a to s námi toho projel opravdu hodně a po různých terénech.
Koupila jsem si Bugaboo Cameleon. A na milion procent jsem spokojená 🙂.. Za mě rozhodně doporučuju drahý.
Základ plus samosebou nějaké vybavení kolem toho... investice cca 30.000 Kč..
My moznost vyberu nemeli,tata jednoho dne napsal mail,ze koupil kocar..prilozil fotky z bazose a ja se zhrozila Baby Marc Q7 asi ca 6000 trojkombinace. Mela jsem celkem po nalade,ale jak se rika Darovanemu koni...no a tak jsme si rekli,ze mu dame sanci,pripadne koupime jiny...
Vaha byla dost silena,ale mel skvele udelany podvozek,zadne hrkani,nevrza,prekvapive lehce ovladatelny,korba obrovska,prcek je v cervenci a jezdil v hluboke v pohode do dubna,nebyt toho,ze se v ni naucil stat a drzel se jen rantlu strisky,jezdil by v ni i dal 😉😉 striska velka,skvele clonila,nakupni kosis obrovsky,odtahal toho opravdu hodne 😉😉
Proti hlubokemu nemam namitek. Byla jsem s nim vazne spokojena. Trochu horsi skladnost,ovsem do Octavie se v pohode vesel i zbylo misto na tasky 😉
Sportak byl horsi,paradoxne uzsi korba,nez hluboka,ale ocenila jsem ze sla dat obema smery,striska take velka,sel do uplneho lehu,ale v roce a pul jsem se rozhodla pro jiny,prostornejsi,lehci a skladnejsi...
Kazdopadne bych levne kocarky nezavrhovala,nakonec jsme si ho nechali jeste pro pripadne druhe,podvozek je super,nerozviklany,dobre zataci,brzda funguje... Radsi penize posetrime na dulezitejsi veci..
@kamino Vypada to, že s kočárkem máme podobnou zkušenost, Jedo je asi dost podobný. Sporťák horší, kdyby mi nešlo o ten košík, dala bych po skvělé zkušenosti s Jané přednost Jané Slalom, ale tím, že už máme koupený Valco původně pro starší dceru, už to neřeším. Pro mě dát za kočárek 25 a více tis. je naprosté sci-fi a zbytečné, za ty peníze holkám radši zařídím pokojíček apod. Ale je to i tím, že jsem je taky dost nosila, na nosítku nešetřila, kočárek pro mě nebyl až taková priorita.
@cajomilka ja nejsem nosicka,prcek byl v kocarku rad a vyuzivali jsme ho opravdu naplno,po prazske dlazbe diky skvelemu odpruzeni neskakal,mel nafukovaci velmi odolna kola ( ani jednou jsem nepichla ),byla jsem s nim i parkrat na houbach,lesni cesty zvladal take skvele... Valco je podle me super,kdyby se postestilo,tak pro druhe bych ho take chtela.
Otěhotněla jsem neplánovaně a zrovna jsme na tom byli finančně dost bídně, takže jsme se dívali spíš po levnějších kočárcích. Potom přišel bratranec s tím, že nám dají kočárek po jejich dcerách. Bebecar code. Na pohled pěkný, na to, že odvozil dvě děti a byl už docela starý. Zachovalý, moc se nám líbil. Zadarmo jsme ho nechtěli, tak jsme jim dali 2 tis. Popravdě, docela jsem pak litovala, že jsme jim vůbec něco dávali, protože s kočárkem vůbec nejsme spokojeni. Jezdíme s ním jenom u našich, tj. cca 1x za 2 týdny, ale je těžký, špatně ovladatelný, asi už i vlivem stáří rozhrkaný, korbu má hodně otevřenou, takže v zimě jsme museli malého zakrývat několika dekama, aby na něho nefoukalo. Sice je docela prostorná, ale to je asi tak jediné plus tohoto kočárku. Teď jsme začali používat sporťák a to je taky hrůza - než tam malýho posadím a připoutám, ječí vzteky on i já 🙂 Všechno je to takové těžko ovladatelné, hamatné, rozhrkané...
Potom přišli naši s tím, že budou mít první vnouče, tak že nám koupí kočárek nový a ten od bratrance zůstane u nich, abysme nemuseli kočár pořád převážet, když k nim pojedeme. Měli jsme si vybrat, jaký se nám bude líbit. Naše požadavky byly velká kola, velká korbička (mimi jsme čekali v květnu, tak aby se do ní ještě na zimu s fusakem vešlo) a samozřejmě, aby se nám kočárek líbil vzhledově. Skladnost jsme neřešili, protože jsme věděli, že v autě ho budeme vozit jen výjimečně a MHD vůbec. Hlavní pro nás bylo, aby zvládal terén na vesnici a nechtěli jsme rodiče zruinovat, takže jsme si řekli, že vybereme nějaký do 10 tis. Nakonec to vyhrál Roan Marita. Hluboká korba + sportovní verze vyšly dohromady na 7500 Kč. Moc se nám líbil po všech stránkách. Ve velké korbě syn vydržel do 9 měsíců, je krásně prostorná. Teď jsme začali jezdit se sporťákem a z toho jsem taky nadšená. S kočárkem se dobře jede, zvládne rozbité chodníky i polní cesty, houpe. Akorát z čeho moc nadšená nejsem je to, že je na mě dost těžký. Má cca 15 kg a když není přítel doma, musím ho tahat sama do schodů z kočárkárny a to s mými 48 kg není žádná p..el 😀 Skladný taky moc není, takže pro někoho, kdo musí kočárek často převážet, by vhodný nebyl. My ho převáželi zatím asi jen 3x autem, takže jsme to nějak zvládli, ale rozhodně to není kočár na nějaké časté cestování, kdy musíte do auta narvat třeba ještě starší dítě a nákup, nebo do MHD. Jak jsem ale napsala - tyhle věci jsme řešit nemuseli, takže s Roanem jsme moc spokojení. Myslím si, že za tu cenu nám dělá službu výbornou a je pořád jako nový, takže snad nám poslouží i pro druhé dítě. Akorát máme modrý, tak jsem si říkala, že pro případnou holčičku by se mi líbil v jiné barvě. Osobně bych za kočár 30 tisíc nedala ani kdybych na to měla, přijde mi to zbytečné, když stejnou službu mi udělá kočárek levnější a aspoň v našem případě s ním toho zase nenajezdíme tolik, jezdíme jen na procházky po vesnici, do obchodů a MHD s ním nejezdíme vůbec, když už jedeme někam do města, tak beru manducu.
@medoureknaty ony ty požadavky přišly tak nějak samy a některých bych se i ráda vzdala, klidně bych se obešla i bez vyhlídky na sádrování a operace 😕 Ale co už, po 3 letech bojování o miminko jsem vděčná i tak 🙂 . Ale je pravda, že i když ty peníze teď jsou, přes 20tis. se mi za každou cenu taky dávat nechce. I když si dneska říkám, že kdybych nevyhodila úplně zbytečně prachy za 3 IVF, tak jsem teď možná na cenu taky koukala míň 😀 😀. No jo no, kdo mohl tušit 😀
My kupovali X lander X move- láska na třetí pohled 😉 a dnes bych si ho koupila znovu. Švagrová nechtěla koupit drahý, koupila Tako a po 6měsících šel z domů- byl blbě ovladatelný a težký. Teď vozí malou v X landeru a lituje, že ho neměla předtím. Já už mám golfky- NUNU a taky jsem max. spokojená. Prostě to, co kupuji se mi musí líbit a musí to být opravdu bezpečné a kvalitní konstrukce. Na dítěti nešetříme 😉
Ahojte, já s kočárkem ještě žádné zkušenosti nemám, v srpnu čekám mé první dítě. Ale jak tady čtu, vybrat ten správný asi nebude žádná sranda. Ach jo, už bych asi měla přemýšlet...
@medoureknaty Ahoj, pokud máš už kočárek doma, můžeš mi přeměřit vnitřní rozměry korbičky a šířku sportovní sedačky? Moc děkuji!
@clifulka ahoj, nemam budu kupovat v dubnu🙂
Taky mám levné Tako Monodi a nemůžu si na něj stěžovat. Ano, není nejlehčí, ale do schodů ho tahat nemusím, takže neřeším 🙂 Na to, že jsme s ním často jezdili po horách a drandili po lesních stezkách, tak je bez jediné vady a ustál to vše na jedničku, teď snad stejně dobře poslouží na druhé prtě. Do dvou let jsem ho určo nevyužila, prcek chodil brzy sám pěšky a vozit se už nechtěl, teď máme na popojíždění po městě obyč. golfky, jelikož přes zimu syn zlenivěl 😀
@jana_l Urcite, mame (ted v nem jezdi dcerka) Baby design Lupo 😉
pridavam odkaz kde jsou recenze maminek co ho maji
http://www.emimino.cz/zkusenosti/baby-design/lupo/
Zalezi jake mate pozadavky, kam s nim chcete jezdit. My s nim jezdime uplne vsude, teren, mesto, polni cesty atd. Uz jsme s nim byli i na lanovce 😀

@dendulinaaa podle toho co pises ,ze chces mi sedi nejvic ten hartan .A tobe se nelibi proc? a co britax?