icon

Šly byste na pohřeb jako těhotné?

klokanka31
Dnes ve 12:37

Někdo tvrdí že těhotné nemají chodit na pohřeb, jiný zas že to nevadí...Čeho jste zastánkyně vy? Dneska umřel můj prastrýc, a normálně bych na pohřeb nechodila, ale on mi byl na svatbě za svědka, tak by se asi slušelo na pohřeb jít, co myslíte?🤔

jijel
Dnes ve 12:41

Jako těhotná ano. Kdybych byla pověrčivá, tak bych si to hodně rozmýšlela spíš v šestinedělí.
Proč říkají, že těhotné nemají chodit na pohřby?

zuzkasim
Dnes ve 12:42

Byla jsem na pohřbu blízkého kamaráda jako těhotná. Nějak nevím, proč bych na pohřeb neměla jít, že umřel, bolelo pořád, poplakala jsem si, aspoň jsem se s ním mohla rozloučit. Na synovi to žádný následek nezanechalo🙂

plksv
Dnes ve 12:51

Vždy, když jsem byla těhotná, zemřel někdo blízký. Na pohřbu jsem vždy byla. Můj tatínek zemřel při autonehodě, jeho první vnouče jsem rodila v noci po pohřbu. Těch řečí, co jsem si vyslechla. A já jsem ráda, že jsem se s ním takto rozloučila.

j.a.n.i
Dnes ve 13:01

A jaky vliv ma těhotenství na účast ma pohřbu? Pokud ho tedy clovek nemá silně rizikové nebo netráví vetsi část dne na záchodě 🤔

klokanka31
autor
Dnes ve 13:07
@jijel

Jako těhotná ano. Kdybych byla pověrčivá, tak bych si to hodně rozmýšlela spíš v šestinedělí.
Proč říkají, že těhotné nemají chodit na pohřby?

@jijel Asi pověry, nevím 🤷‍♀️

mishka87
Dnes ve 13:13

Na pohřeb bych určitě šla. Jsem realista a věřit na pověry mi připadá v dnešní době zkostnatělé, zastaralé.

mary.jane
Dnes ve 13:21

Kdyz manzelovi zemrel deda, tak jeho tri vnuci (muj muz a oba jeho bratranci) meli na pohrbu tehotnou manzelku. Nikomu to zadnou smulu neprineslo, naopak mi to pripadalo takove vlastne hezke, ze je videt, ze deduv rod pokracuje dal ❤️.

kizii
Dnes ve 13:44

Tohle je jedina vec, kde jsem poverciva. Ja bych na pohreb nesla, ani na hrbitov(tam se muze zla duse chytnout miminka) - a tohle je fakt, jelikoz na hrbitove je uplne jina energie a dalsi veci, ktere jsou dokazane…
Ale pokud ty sama chces, tak bez.

jasekd
Dnes ve 13:52
@plksv

Vždy, když jsem byla těhotná, zemřel někdo blízký. Na pohřbu jsem vždy byla. Můj tatínek zemřel při autonehodě, jeho první vnouče jsem rodila v noci po pohřbu. Těch řečí, co jsem si vyslechla. A já jsem ráda, že jsem se s ním takto rozloučila.

Samozrejme, ze sla, pokud by to primo neohrozovalo moje zdravi. Uprimnou soustrast.
@plksv to je smutne. Nasemu kamaradovi se v jeden den narodila dcera a zemrel tatinek😔

lenickakl
Dnes ve 14:35

Byla jsem na pohrbu tehotna.

hlukacz
Dnes ve 14:47
@kizii

Tohle je jedina vec, kde jsem poverciva. Ja bych na pohreb nesla, ani na hrbitov(tam se muze zla duse chytnout miminka) - a tohle je fakt, jelikoz na hrbitove je uplne jina energie a dalsi veci, ktere jsou dokazane…

@kizii takže kdyby zemřel blízký příbuzný,tak by jsi nesla na pohřeb?

mishka87
Dnes ve 14:49
@kizii

@kizii můžu poprosit o odkaz na vědeckou studii, která tohle ukazuje? Ne od psychotroniků a jiných šarlatánů.

puglina
Dnes ve 14:58

@klokanka31 ja byla asi v 6-7 mesici na pohrbu me babicky. Pokud chces tak bez

khpeta
Dnes v 15:01

Těhotná jsem na pohřbu taky byla. Bylo by mi líto, že jsem se s dědečkem nerozloučila. Jediné, co mi rodina "zakázala" bylo ještě se na dědu před pohřbem podívat. A možná jsem i ráda...

kristyn86
Dnes v 15:01

Sla bych a ani by me nenapadlo o tom premyslet.

kamiska
Dnes v 15:59

Byla jsem na pohrbu babicky - ve 4.mesici. Syn se narodil za 5 mesicu presne na den na jeji narozeniny.... pro me to ma urcitou symboliku...

drep
Dnes v 16:10

Samozřejmě, pokud by to byl blízký, se kterým cítím potřebu se rozloučit. Jednak si život nenechám svazovat pověrama a pak tyhle někdy člověka mrzí do konce života.

j.a.n.i
Dnes v 16:32

Ja pro jistotu ty povery ani neznam, třeba tahle je pro me novinka... Jestli nemam jednodušší zivot 🤔

rnika
Dnes v 16:33

Na tyto pověry nevěřím. Babička mi zemřela 3 měsíce od porodu prvního syna a šla jsem i s ním. Nenapadlo by mě nejít...

kiitaa
Dnes v 16:38

Byla jsem v 5. mesici, kdyz zemrel tata, nedokazu si predstavit tam nejit.

klchudik
Dnes v 17:41

@klokanka31 byla jsem na pohřbu jak těhotná, tak s malým synem.

anonym_50d0ac
Dnes v 17:48

Byla jsem dvakrát na pohřbu v prvním těhotenství (babička a děda) i ve třetím (strýc a blízký rodinný přítel).

loupacek
Dnes v 17:53

@klokanka31 Šla jsem těhotná na pohřeb svému tatínkovi. Sice v úplném začátku, ale už jsem to věděla.

levandule_k
Dnes v 18:07

Nemám problém s různými alternativními přístupy, pohledy.

Na pohřeb bych v klidu šla, bylo by pro mě důležité se s ním rozloučit, vzdát respekt jeho duši. Šla bych tam beze strachu, že nějaká jiná duše mi odvede nenarozené dítě.

lleennttiillkkaa
Dnes v 18:26

@klokanka31 šla bych na pohřeb, pokud by mi byl ten člověk blízky a to akorát s ohledem na můj aktualní stav. Mrtvý nijak neublíží. Nemá jak. Je mrtvý.

klokanka31
autor
Dnes v 18:46
@lleennttiillkkaa

@klokanka31 šla bych na pohřeb, pokud by mi byl ten člověk blízky a to akorát s ohledem na můj aktualní stav. Mrtvý nijak neublíží. Nemá jak. Je mrtvý.

@lleennttiillkkaa Moc jsem se s ním za život bohužel nestýkala, ale byl mi čímsi strašně blízký po smrti mého dědy (byl to jeho bratr). Když jsme se potkali a podíval se na mě nebo mluvil, jakoby se na mě díval můj děda. A když se mě všichni ptali co chceme za svatební dary, chtěla jsem staročeský kafemlýnek. Ostatní si klepali na čelo k čemu, že snad teda elektrický, ale on jediný mi splnil přání, a koupil mi opravdu nádherný ruční, jako z pohádky 🥰 Plus další krásné věci, ze kterých bylo cítit že jsou opravdu dané ze srdce...Někdy jsem měla pocit jako by v něm byla duše mého dědy...🥲

herminka
Dnes v 19:33

Nikdy jsem neslyšela, že by těhotná neměla chodit na pohřeb, takže jsem šla, když jsem čekala nejstaršího, a šla bych kdykoli. Klidně i někomu, kdo mi nebyl blízký (např. sousedovi).

kleio
Dnes v 20:44

Před rokem jsem byla na pohřbu babičky těhotná. Nikdy jsem neslyšela ani o existenci takové pověry.