Šly byste na pohřeb jako těhotné?
Někdo tvrdí že těhotné nemají chodit na pohřeb, jiný zas že to nevadí...Čeho jste zastánkyně vy? Dneska umřel můj prastrýc, a normálně bych na pohřeb nechodila, ale on mi byl na svatbě za svědka, tak by se asi slušelo na pohřeb jít, co myslíte?🤔
Byla jsem na pohřbu blízkého kamaráda jako těhotná. Nějak nevím, proč bych na pohřeb neměla jít, že umřel, bolelo pořád, poplakala jsem si, aspoň jsem se s ním mohla rozloučit. Na synovi to žádný následek nezanechalo🙂
Vždy, když jsem byla těhotná, zemřel někdo blízký. Na pohřbu jsem vždy byla. Můj tatínek zemřel při autonehodě, jeho první vnouče jsem rodila v noci po pohřbu. Těch řečí, co jsem si vyslechla. A já jsem ráda, že jsem se s ním takto rozloučila.
A jaky vliv ma těhotenství na účast ma pohřbu? Pokud ho tedy clovek nemá silně rizikové nebo netráví vetsi část dne na záchodě 🤔
Jako těhotná ano. Kdybych byla pověrčivá, tak bych si to hodně rozmýšlela spíš v šestinedělí.
Proč říkají, že těhotné nemají chodit na pohřby?
@jijel Asi pověry, nevím 🤷♀️
Na pohřeb bych určitě šla. Jsem realista a věřit na pověry mi připadá v dnešní době zkostnatělé, zastaralé.
Kdyz manzelovi zemrel deda, tak jeho tri vnuci (muj muz a oba jeho bratranci) meli na pohrbu tehotnou manzelku. Nikomu to zadnou smulu neprineslo, naopak mi to pripadalo takove vlastne hezke, ze je videt, ze deduv rod pokracuje dal ❤️.
Tohle je jedina vec, kde jsem poverciva. Ja bych na pohreb nesla, ani na hrbitov(tam se muze zla duse chytnout miminka) - a tohle je fakt, jelikoz na hrbitove je uplne jina energie a dalsi veci, ktere jsou dokazane…
Ale pokud ty sama chces, tak bez.
Vždy, když jsem byla těhotná, zemřel někdo blízký. Na pohřbu jsem vždy byla. Můj tatínek zemřel při autonehodě, jeho první vnouče jsem rodila v noci po pohřbu. Těch řečí, co jsem si vyslechla. A já jsem ráda, že jsem se s ním takto rozloučila.
Samozrejme, ze sla, pokud by to primo neohrozovalo moje zdravi. Uprimnou soustrast.
@plksv to je smutne. Nasemu kamaradovi se v jeden den narodila dcera a zemrel tatinek😔
Tohle je jedina vec, kde jsem poverciva. Ja bych na pohreb nesla, ani na hrbitov(tam se muze zla duse chytnout miminka) - a tohle je fakt, jelikoz na hrbitove je uplne jina energie a dalsi veci, ktere jsou dokazane…
@kizii takže kdyby zemřel blízký příbuzný,tak by jsi nesla na pohřeb?
@kizii můžu poprosit o odkaz na vědeckou studii, která tohle ukazuje? Ne od psychotroniků a jiných šarlatánů.
Těhotná jsem na pohřbu taky byla. Bylo by mi líto, že jsem se s dědečkem nerozloučila. Jediné, co mi rodina "zakázala" bylo ještě se na dědu před pohřbem podívat. A možná jsem i ráda...
Byla jsem na pohrbu babicky - ve 4.mesici. Syn se narodil za 5 mesicu presne na den na jeji narozeniny.... pro me to ma urcitou symboliku...
Samozřejmě, pokud by to byl blízký, se kterým cítím potřebu se rozloučit. Jednak si život nenechám svazovat pověrama a pak tyhle někdy člověka mrzí do konce života.
Ja pro jistotu ty povery ani neznam, třeba tahle je pro me novinka... Jestli nemam jednodušší zivot 🤔
Na tyto pověry nevěřím. Babička mi zemřela 3 měsíce od porodu prvního syna a šla jsem i s ním. Nenapadlo by mě nejít...
Byla jsem dvakrát na pohřbu v prvním těhotenství (babička a děda) i ve třetím (strýc a blízký rodinný přítel).
@klokanka31 Šla jsem těhotná na pohřeb svému tatínkovi. Sice v úplném začátku, ale už jsem to věděla.
Nemám problém s různými alternativními přístupy, pohledy.
Na pohřeb bych v klidu šla, bylo by pro mě důležité se s ním rozloučit, vzdát respekt jeho duši. Šla bych tam beze strachu, že nějaká jiná duše mi odvede nenarozené dítě.
@klokanka31 šla bych na pohřeb, pokud by mi byl ten člověk blízky a to akorát s ohledem na můj aktualní stav. Mrtvý nijak neublíží. Nemá jak. Je mrtvý.
@klokanka31 šla bych na pohřeb, pokud by mi byl ten člověk blízky a to akorát s ohledem na můj aktualní stav. Mrtvý nijak neublíží. Nemá jak. Je mrtvý.
@lleennttiillkkaa Moc jsem se s ním za život bohužel nestýkala, ale byl mi čímsi strašně blízký po smrti mého dědy (byl to jeho bratr). Když jsme se potkali a podíval se na mě nebo mluvil, jakoby se na mě díval můj děda. A když se mě všichni ptali co chceme za svatební dary, chtěla jsem staročeský kafemlýnek. Ostatní si klepali na čelo k čemu, že snad teda elektrický, ale on jediný mi splnil přání, a koupil mi opravdu nádherný ruční, jako z pohádky 🥰 Plus další krásné věci, ze kterých bylo cítit že jsou opravdu dané ze srdce...Někdy jsem měla pocit jako by v něm byla duše mého dědy...🥲
Nikdy jsem neslyšela, že by těhotná neměla chodit na pohřeb, takže jsem šla, když jsem čekala nejstaršího, a šla bych kdykoli. Klidně i někomu, kdo mi nebyl blízký (např. sousedovi).
Před rokem jsem byla na pohřbu babičky těhotná. Nikdy jsem neslyšela ani o existenci takové pověry.

Jako těhotná ano. Kdybych byla pověrčivá, tak bych si to hodně rozmýšlela spíš v šestinedělí.
Proč říkají, že těhotné nemají chodit na pohřby?