Karanténa. Co to znamená?
Holky co si myslite o tom ze zvazuji karantenu pro celou cr? Mam pulrocni ditko a kdyz nejdeme aspon na chvili ven tak je protivna a nechce pak ani spat..je zvykla chodit za kazdeho pocasi aspon na 15 minut..bydlime v byte ve meste..zadna zahrada ani balkon..nosim ji v satku a kdyz prsi projdeme se kolem baraku a to ji staci ale kdyz nejdeme vubec je to des :( hlavne nechapu tu logiku nasich politiku ze do prace lidi muzou a matky s detmi musi sedet doma? Manzel pracuje ve firme kde je 50 lidi v jedne hale blizko u sebe..to ma asi vetsi pravdepodobnost ze se nakazi nebo nekoho nez kdyz ja pujdu s ditetem na louki a nikoho nepotkam ne? Nechapu to...proc teda nezavrou i tyhle firmy? Jsem z toho akorat vytocena a nevim jak pulrocnimu diteti vysvetlim ze nemuzem ven protoze mame karantenu ale tatinek si vesele jede do prace mezi lidi :/
@blondynka400 je hodně stručný, Babiš s Hamáčkem těch 15 bodů rozebírali mnohem více, teď konkrétní otázka na procházky, tak schválně
@eviicka nikdo netvrdí,že je to oficiální text. Jen odkaz, který kopíroval live ohlášení
@takyjedna Zatykat tě nikdo nebude, ale připrav si až 3mil Kč. A přesně kvůli tomu ta plošná karanténa je, kvůli sobectví a bezohlednosti. Protože nezlob se na mě, ale to co píšeš, sobecké a bezohledne je.... Můžeš mi říct, co s tím hyperaktivní synem, kterého nejsi schopna týden udržet doma, děláš když je nemocný? Začnete taky myslet na druhé a ne jen sami na sebe....
@merope to jsem taky četla tu Británii
Znovu to jasně Hamáček zopakoval, můžete do parku i do přírody, ale pouze s lidmi ze společné domácnosti. A zdržet se kontaktu.
Ted říkají ze na prochazku se jit může klidne i s člověkem se kterým sdílíme domacnost, jen se nesmime sdružovat a udelat bezpečnou vzdálenost pokud někoho potkáme
@eviicka viděla jsem to skoro celé. A nějak jsem si nevšimla, že by byly povolené procházky "jen tak". Ale hádat se nebudu
To bylo teď? Jestli ano, tak je to celé na dvě věci a vlastně se nic nezmění....
@blondynka400 ano teď to opakovali,že procházka ano,ale nevykecávat s 20 lidmi po cestě 🙂
Nakažených 293, včera to bylo 189. To máme nárůst více než 100 za 24, pokud se nepletu. Ale pořád budeme tvrdit, že je to zbytečné a pořád se to budeme snažit všemožné ocurat. A odvolávat se na naše hyperaktivní děti....
@lm_lm já to radši přepla 🙂 Tak pak to ale nic nemění oproti stávajícímu stavu.... Nějak to nechápu, buď to udělat fakt přísně a nebo ve style Anglie a dalších zemí.... Toto mezi postrádá smysl.
@ilonne na imunitu je nejlepší pobyt venku, nevidím problém, když zajde někdo na procházku mimo lidi. A vláda taky ne. Na chodbě domu s rouškou, šátkem a rukavicemi by podle všeho mělo být bezpečné. Ale jinak nepopírám, že jsou mnozí lidé velmi nezodpovědní a sobečtí.
PS mně se to netýká, u nás dávají lišky dobrou noc a máme zahradu.
@blondynka400 no právě,já si myslím,že lidi to nedodrží a dále si vesele budou chodit na piknik do parku,na výlety a tak podobně 🙂
@eviicka
@lachtanice86 Pokud je to takhle, tak je to "kockopes" a bude to k ničemu.
@ilonne jasne říkají že to není domácí vezeni ale jde o snížení kontaktu na minimum.
@lachtanice86 tak to bydlíš někde na vesnici na kraji ne? Jinak si to neumím úplně představit, že bych po cestě nikoho nepotkala
@lachtanice86 Pak to není plošná karanténa a je to k ničemu, protože lidi si zase budou pořádat "venkovní party".
@ilonne já se spíš divím že se někdo diví, že to číslo roste. Je jasný že poroste. Vždyť lidi nejsou zavření doma a jak je tu uvedeno, kvůli ekonomice to ani nejde.
@blondynka400 na kraji města. Navíc dle vyjádření stačí dodržet bezpečnou vzdálenost
@ilonne ja tedy venkovní party nepotkala, tak nemůžu soudit.
@lm_lm taky to nechápu. Typický Češi, něco zakazeme tak to obejdeme abysme netrpěli. To fakt nevydržíte sedět 10 dní doma na zadku. Taky mám děti a rozhodně je nehodlam jako tahat pro housky, aby se podívali ven. Hlavně na nákup má chodit jeden člen rodiny a ne znuděný matky z detma. Nevím, co uz mají udělat aby to Češi pochopili, snad pokuty jako v Itálii.
@blondynka400 treba dnes jsem byla s malou a mužem venku cca 30minut. Za tu dobu jsem viděla 4 osoby, do blízkosti na 2metry se nedostal nikdo
@aneta15 o nákupech jednou osobou nikdo nemluvil a ja tady nemluvím o tahání na nákup rohlíků

@ilonne ale on neříkal nic o ulici,on tam něco říkal o lese a louce jestli sem dobře zaslechla?a že chtějí omezit lidi na věřejných prostranství se zdržovat kolektivně,si to budu muset pustit znovu s tím lesem co to říkal 😀