icon

Karanténa. Co to znamená?

makkki
15. bře 2020

Holky co si myslite o tom ze zvazuji karantenu pro celou cr? Mam pulrocni ditko a kdyz nejdeme aspon na chvili ven tak je protivna a nechce pak ani spat..je zvykla chodit za kazdeho pocasi aspon na 15 minut..bydlime v byte ve meste..zadna zahrada ani balkon..nosim ji v satku a kdyz prsi projdeme se kolem baraku a to ji staci ale kdyz nejdeme vubec je to des :( hlavne nechapu tu logiku nasich politiku ze do prace lidi muzou a matky s detmi musi sedet doma? Manzel pracuje ve firme kde je 50 lidi v jedne hale blizko u sebe..to ma asi vetsi pravdepodobnost ze se nakazi nebo nekoho nez kdyz ja pujdu s ditetem na louki a nikoho nepotkam ne? Nechapu to...proc teda nezavrou i tyhle firmy? Jsem z toho akorat vytocena a nevim jak pulrocnimu diteti vysvetlim ze nemuzem ven protoze mame karantenu ale tatinek si vesele jede do prace mezi lidi :/

Strana
z9
blondynka400
15. bře 2020

@lachtanice86 tak pak nevím, kde bydlíš 🙂 Toto u nás nehrozí.....

eviicka
15. bře 2020

@aneta15 v Itálii jsou prý procházky např. se psem taky povolené

zuzangel
15. bře 2020

@makkki já tedy spíš nechápu tebe. To máš tedy opravdu VELKÝ PROBLÉM, že nevíš jak půlročnímu dítěti vysvětlit že nemůže ven .... A to by mu stačilo 15min 😣 omg, tak si ho dej do šátku tedy a stoupni si na těch 15min k otevřenému oknu a chod tam a zpět ....
Lidí zamyslete se prosím, nebuďte bezohlední a malicherní.

zuzineckah
15. bře 2020

Karanténa není zákaz vycházení🙄jde o to nevykecávat se někde se sousedy, známými a pod. Prostě prochazka, kolo, nebo jiná aktivita se svými blízkými, s kterými sdílíme domácnost a nazdar. Pokud někoho potkám, držím si odstup. A pak zpátky domů. Je to značné omezení, ale je nevyhnutné a hlavne dočasné. Není třeba z toho dělat tragédii, spíš je potřeba soudržnost, respekt a koukat do budoucna. Myslím, ze toto je naprosto průlomová situace, která tady nikdy nebyla (a nejen tady),takže očekávat bezchybné kroky je značně naivní. Ač Babiše fakt nemusim, postup vlády se mi zda v rámci možností a situace, která se neuvěřitelně rychle mění, víc než dobrý a pochybuji,ze by někdo reagoval lépe.Jinak možná,ale lépe těžko.Každý jeden krok ke krokem do neznáma...

lachtanice86
15. bře 2020

@blondynka400 u nas právě celkem běžně. Lesopark mám 3minuty od domu a les cca 8minut pěšky.

aneta15
15. bře 2020

@lachtanice86 někdo tady psal, že když půjde jako na nákup vezme děti, aby se proběhli. Všichni to budou obcházet a vláda bude přitvrzovat. Češi jsou fakt národ sobcu. Jako řešit, že se chudák půlroční dítě nedostane 10 dní ven a v Itálii umírají stovky lidí denně mi nepřijde normální

blondynka400
15. bře 2020

@lachtanice86 tak to já mám les blíž, ale za ty 3 minuty potkám lidí docela dost. Tedy normálně ani ne, ale teď jak není škola, lidé jsou na HO, tak je tu "provoz" fakt veliký...

lachtanice86
15. bře 2020

@zuzineckah přesně

blondynka400
15. bře 2020

@aneta15 v IT umírají stovky lidí denně, protože je ta zdravotnictví jaké je. To se s ČR nedá vůbec srovnávat....

aneta15
15. bře 2020

@blondynka400 uvidíme za 14 dní.

lachtanice86
15. bře 2020

@aneta15 to jsem necetla. V Itálii bylo těch problémů víc, treba i jejich vyšší věk, a pak to nezvládli no

blondynka400
15. bře 2020

@aneta15 úmrtnost je a bude. Stejně jako u chřipky. Jen se o tom nemluví....

lachtanice86
15. bře 2020

@blondynka400 to jsem si říkala taky, ze tu bude plno, ale upřímně říkám, ze nevím kde ty lidi jsou, navic tedy. Z lidi co znám není na HO nikdo

hojda
15. bře 2020

Na procházku se může, ale na druhou stranu, když bude dítě nemocné, tak taky musí být doma.....

blondynka400
15. bře 2020

@lachtanice86 buď ráda 🙂 U Prahy je to jiné no....

lachtanice86
15. bře 2020

@blondynka400 v Prahé je vzdy všechno jinak, ale tak tam je proste víc lidí

blondynka400
15. bře 2020

@lachtanice86 je no. K tomu teď víc mezinárodních firem, centrály, HO se vyhlašuje ve velkém.... To někde ve výrobě prostě nejde

hojda
15. bře 2020

@lachtanice86 Tak třeba to přispěje k tomu, že se HO konečně začne víc využívat. V Praze je to už celkem běžné, u nás v práci se už normálně chodí do práce jen 2 dny v týdnu (u povolání, kde je to možné). Tak se to třeba víc rozšíří i po celé ČR.

linee
15. bře 2020

Trochu logiky. Do parku a na nezbytne dlouhou prochazku muzete a i s ohledem na dodrzeni psychickeho zdravi muzete, Jen se nezbytne nezastavovat, nezhlukovat, nedelat pikniky a pod. Ale kdyz na chvili vybehnete s detma ven (ne na hriste!), ale obehnete 3x panelak a kdyz nekoho zahlednete, vydate se opacnym smerem, tak vas nikdo nepokutuje ani nezastreli.

hojda
15. bře 2020

Hned jak to vypuklo v Itálii, tak nám bylo doporučeně využívat HO, co nejvíce, firma je hodně obezřetná.

blondynka400
15. bře 2020

@hojda když ono má HO řadu nevýhod a s myšlením Čechů to není úplně ideální.

lm_lm
15. bře 2020

@aneta15 no jsem zvedava jak bude ta situace dal pokracovat.....

aneta15
15. bře 2020

@blondynka400 tak v poho ono ,když zrovna neumřeš ty nebo někdo z Tvojí rodiny tak vlastně úmrtnost byla a bude. Tak pak nechápu, co tady řešíte, běžte se zítra proběhnout po parku, zajděte na hřiště. Jestli takhle přemýšlí jen 50% národa, tak se v tom tady budeme placat fakt ještě dlouho. Přesně proto ta karanténa je, aby lidi chodili ven jen do práce a na nákup a ne aby pobíhali po republice

lachtanice86
15. bře 2020

@blondynka400 to je fakt. Vetsina z mych známých ci rodiny jsou ve státním. Tam HO nelze kvůli datům a lidi davky chtějí nebo v záchranných složkách, nebo ve fabrikach, tam provoz jet musí taky a treba můj chlap jede pracovne zítra do místa kde jsou "ubytování" imigranti a je to pod hlavičkou armády. Takže asi tak no.

hojda
15. bře 2020

@blondynka400 Má své výhody i nevýhody, ale za mě tedy výhody mnohem převyšují.

lachtanice86
15. bře 2020

@hojda viz můj příspěvek, že v takové firme nikdo z mych známých nedela. A jeste abych dodala, tak ja když jsem nebyla na rd tak jsem byla na ossz, takze HO taky neexistuje

linee
15. bře 2020

@blondynka400 v IT umiraji, protoze nedodrzely karantentu. Neni v kapacitach nemocnic prijmout vsechny a s ohledem na pocet poskytnout vsem zdravotni peci. Proto tak vysoka umrtnost

blondynka400
15. bře 2020

@aneta15 já ale nikde neřekla, že jsem zastáncem probíhání se v parku.... Jak jsem napsala výše, přijde mi to na hlavu postavené. Buď karanténa opravdová (tedy bez podobných nesmyslných výjimek) a nebo pak žádná. Tento kočkopes je o ničem.
Bohužel i se sebepřísnější karanténou úmrtnost na podobné nemoci je a bude....

aneta15
15. bře 2020

@linee mám na Sardinii sestřenici. Opravdu ven může jen jeden člen rodiny, který u sebe musí mít papir s iniciály a důvod proč jde ven. Do krámu je pouští po pár lidech, prodavači mají téměř skafandry. Situace je tam strašná a je tam tolik mrtvých, protože nedokážou zvládat počet nakažených. Je jich strašně moc.

hojda
15. bře 2020

@lachtanice86 Tak je jasné, že ne všude to jde, ale mnoho firem se HO hrozně bojí a mají strach, že zaměstnanci nebudou nic dělat, ale opak je pravdou, když někdo možnost HO má, tak si ho dost váží a nechce o tuto výhodu přijít, takže maká jako šroub🙂.

Strana
z9