icon

Karanténa. Co to znamená?

makkki
15. bře 2020

Holky co si myslite o tom ze zvazuji karantenu pro celou cr? Mam pulrocni ditko a kdyz nejdeme aspon na chvili ven tak je protivna a nechce pak ani spat..je zvykla chodit za kazdeho pocasi aspon na 15 minut..bydlime v byte ve meste..zadna zahrada ani balkon..nosim ji v satku a kdyz prsi projdeme se kolem baraku a to ji staci ale kdyz nejdeme vubec je to des :( hlavne nechapu tu logiku nasich politiku ze do prace lidi muzou a matky s detmi musi sedet doma? Manzel pracuje ve firme kde je 50 lidi v jedne hale blizko u sebe..to ma asi vetsi pravdepodobnost ze se nakazi nebo nekoho nez kdyz ja pujdu s ditetem na louki a nikoho nepotkam ne? Nechapu to...proc teda nezavrou i tyhle firmy? Jsem z toho akorat vytocena a nevim jak pulrocnimu diteti vysvetlim ze nemuzem ven protoze mame karantenu ale tatinek si vesele jede do prace mezi lidi :/

Strana
z9
marcicek84
16. bře 2020

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... v pražské MHD jen s rouškou...

linee
16. bře 2020

@blondynka400 to asi neni na mne...ja psala to stejne, jako je tva reakce🙂

linee
16. bře 2020

@makkki to urcite, ale nechteji vyvolat hned paniku. Toto je jenom zacatek. Vezmi si, ze v Cine se to zacina zlepsovat po 4 mesicich od 1. nakazeneho....a to karantenu jeste neodvolali...a zbytek sveta je na tom pocetne mnohem hur

babanci
16. bře 2020

Já musím chodit do práce. Jezdit MHD. Takže pak nerozumím tomu ....mazej domů a nevystrkuj čenich. A taky ještě jedné věci nerozumím. Proč se lidi chodí bez příznaků nemoci testovat?Dneska se dozvím,že jí nemám a zítra to může být jinak. To jako bude někdo běhat na testy denně?

marcicek84
16. bře 2020

https://twitter.com/jhamacek/status/12395074937...

@babanci - lze se testovat jen a doporučení krajské hygienické stanice, to není jen ta že si něco usmyslím a půjdu.

babanci
16. bře 2020

@marcicek84 Psali,že si to lidi mohou zaplatit a jít a u nás se spustilo úplné šílenství. Honem testovat!

babanci
16. bře 2020

Tohle hodně prověřuje charaktery. Já teda jsem taky kverulant,protože do práce musím,tam to nevadí,že se třeba nakazím nebo někoho,ale běda,kdybych se náhodou courala domů. Hlavně.že se vědělo o Itálii a půlka kolegů byla lyžovat. A jeden z nich mě dneska poučil,že nemám vycházet zbytečně z kanclu,když jsem šla na WC.

klea81
16. bře 2020

@babanci ještě je vtipný, že i ten nakazeny je jeden den pozitivní, pak negativní, pak zase pozitivní, prý i přesto jsou testy prukazne, aha, takže tak nějak jak triple testy 50/50 🙀

marcicek84
16. bře 2020

@babanci 😲 😲😲 já bych ho asi poučila o tom, že přiště by si asi měl odpustit lyže v epidemiologické oblasti, že by pak nemusel obtěžovat koelgyně, které nutně musí na WC

klea81
16. bře 2020

@babanci no lidi mají pocit, že otestováním se zároveň i vyléčí 😃

babanci
16. bře 2020

Musím předávat poštu na sekretariát a tam je taky jeden takový lyžař. Dnes byl na větvi,že jsem tam s tou poštou přišla. Zítra spustím košíček po provaze.

baraskaska
16. bře 2020

Ja jsem byla normalne na prochazce s detmi, bydlime na vesnici, nikde nikdo tak jsme vyrazili, prochazky zakazane nejsou. Lidem se vyhybame, venku slunicko co doma. Imunitu detem doma v zaprskanym prostredi moc nevylepsim.

klea81
16. bře 2020

@baraskaska asi tak, potkala jsem 6 lidí na 7 km, všichni jsme se vyhli, takže to jde 😇

priefi
16. bře 2020

@makkki my hledáme dům 5 let, z toho 3 fakt intenzivně a pořád nic... Už 2 domy, co se nám líbily, možná vlastně 3, co nám vyfoukli. Situace na trhu nemovitostí je šílená, člověk teď aby rezervoval dům na prohlídce, jinak bez šance a my nějaké nemáme třeba žaludek koupit dům, kde to jde jak na běžícím pase, nemáš šanci položit otázky, pořádně se porozhlednout a za 20min další zájemci. A jsou blázni, co to takto koupí. Teď nám utekly 2 zajímavé domy, ještě před prohlídkou je koupil někdo po známosti a realitak volal, že prohlídku ruší... Je to teď marné, takže i když člověk chce, je to marné @lucifux
@marcicek84 taky sedíme doma, děti protivný, ale sedíme

20190418
16. bře 2020

No, není důležité být papežštější než papež. Nikde nezakázali chození do přírody, možná kromě Číny a to asi i z toho důvodu, že v čínském několika milionové městě moc té přírody není. Já se synem sedět na zadku nebudu. Půjdeme normálně do lesa, na kolo. S nikým se nebudeme vybavovat, nikde se shlukovat, ale ven půjdeme. Kdybyste včera poslouchali tu tiskovku, tak byste to slyšeli moc dobře. To není domácí vězení, ale snaha omezit stýkání se více lidí na malém prostoru. Hamáček to tam myslím říkal, že nejde o to, aby si někdo nedošel do parku na procházku, ale aby na 50m2 nějaké zahrádky nesedělo dvacet lidí na pivě. Takže si klidne buďte týdny zalezlé doma, ale nikomu to nevnucujte. Dvouhodinovou procházkou na čerstvém vzduchu během které potkám max. tři lidi, jak kolem mě proběhnou, fakt nikoho neohrozím. Spíš bych ohrozil svoje sousedy, pokud by museli poslouchat mého syna nevyběhaného doma. Blbý je jezdit MHD bez ochrany obličeje, dělat dětské dýchánky na malém hřišti nebo chodit každej den do Lidlu, ale pobyt na čerstvém vzduchu fakt ne. Můžete se plácat po ramenou, jak bojujete proti rozvoji korony, ale jen ukazujete neschopnost porozumět situaci a psanému textu. Zákazy respektuji, ale nevytvářím si žádné vlastní.

baraskaska
16. bře 2020

@20190418 lepe napsat by to ani neslo. 👍

marcicek84
16. bře 2020

@20190418 - tak pokud do té přírody jdeš s rouškou dejme tomu, ale nikoho jsem takto chodit neviděla a to že potkáš málo lidí je spíš známka toho, že to většina lidí pochopila, zbytek bude mlít svou a bude to dlabat, viď. Však nám za chvíli vezmou i toto právo ale to si uděláte sami. Však se čeká na další tiskovku a žába se bude vařit dál, je tu pořád ještě dost lidí co to nepochopili...

loylii
16. bře 2020

@makkki tenhle dotaz nemyslíš vážně ze jo? Kdyby tvůj chlap nechodil do prace a byl doma za 0,- jako zivnostnik nebo za 60% jako zaměstnanec? Jde o to aby bylo venku co nejmíň lidi! A do prace se chodit musí. Jinak bychom byli všichni úplně v háji

20190418
16. bře 2020

@marcicek84 ne, do přírody s rouškou nechodím. Vir se přenáší na vzdálenost max. pár metrů a po delší době, ne když dva metry kolem někdo projde. Není to radioaktivita...hele, to je tvůj boj. Pokud si dáváš dobrovolně domácí vězení, tak fajn. Ale nemysli si, že situaci pomáhás víc než někdo, kdo si zajde na pár hodin do lesa. Naopak, duševní pohoda a pohyb na čerstvém vzduchu přispívají k fyzickému zdraví. Jinak, pokud jsi to opravdu špatně pochopila, tak na netu je plno seznamu toho, co se může a co ne.

marcicek84
16. bře 2020

@20190418 https://twitter.com/jhamacek/status/12395074937...

tak to bys o tom měla začít uvažovat

klea81
16. bře 2020

@20190418 teď mluví Zaorálek o nutnosti pohybu v dvtv. 😇

linee
17. bře 2020

@babanci ja uplne uprimne nevim, proc se lidi s priznaky chodi vubec testovat. Polovina z nich tam podle mne stoji jenom z ciste zvedavosti.... bud mam horecky a sedim doma na zadku, protoze je moznost, ze jsem nakazeny. Leky na to nejsou, takze se zaizoluji a zavolam pak az na kontrolni test, ne? Chripka se take leci kolem 10 dni...navic, nechapu, proc tam lidi lezou, kdyz stoji v rade s dalsi stovkou lidi a treba kazdy 4. nemoc ma. Takze tam prijdu "zdravy" a nakonec si ten virus vlastne vezmu domu.
A ve vysledku vsichni ti zvedavci maji za nasledek take to, ze je hygiena odmita testovat, protoze otestovat vsechny neni realne....

linee
17. bře 2020

@marcicek84 virus se neprenasi vzduchem nebo vetrem na vzdalenost X kilometru. Takze ano, je potreba nosit rousku, ale vetsinou se to tyka mest nebo mist s vyssi koncentraci lidi. Pokud vylezes na pole za barak vyvencit psa a vis, ze tam potkas max. srnku nebo souseda, se kterym se mines na 20 m, tak rousku opravdu potreba neni....na prenos viru potrebujes byt v kontaktu s hostitelem nebo kontaminovanym povrchem..... to neni tak, ze v Praze si kychnou a doleti to az do Brna😂

marcicek84
17. bře 2020

@linee - ty jako z toho činžáku poletíš oknem, nebo jak, pokud jsi dobře četla svůj příspěvek jsem adresovala paní z města. Jdeš společným prostorem, můžeš se tam s někým potkat. Takže tu roušku máš mít na čumáku a ne tu přiblble pindat o vzdálenostech a když ji na ten čumák dáš, musíš ji sundat až se vrátíš domů ne v průběhu procházky, protože když ji jednou sundáš, tak pak už ji máš vyhodit či vyvařit. Už by to mělo být povinné pro všechny, protože to ti lidi stále nepochopili, jak vidím.

klea81
17. bře 2020

@marcicek84 u nás je město prázdné... za mě super rouška do obchodu nebo mhd, kde je hodně lidí na malém prostoru

marcicek84
17. bře 2020

@klea81 no každopádně to řeknu asi takhle, do14 dní bude bez roušky zakázáno i vycházet, takže pokud někdo čeká až mu to nařídí stát, ok, ale ten to nařídí, až ty roušky doveze a pokud to udělá každý už teď, to má smysl.

linee
17. bře 2020

@marcicek84 Ten vztek si vylevej na nekom jinym. Ja jsem zodpovedna, nelezu ven a deti sebou take netaham. Delej co myslis, myslim, ze jsem zodpovedna tak k sobe, tak ke svemu okoli. Ale nezblaznila jsem se, neziju panikou, ze koronavirus je atomova bomba. Tak se prosimte zklidni a svuj vztek o nezodpovednosti lidi si vylevej na ty, kteri si mysli, ze karantena je cas na grilparty s kamarady nebo navstevy a pokec s kamosmi.

linee
17. bře 2020

@marcicek84 a v cinzaku nebydlim, muzes byt klidna, ze mne ve vytahu svehu panelaku nepotkas.

marcicek84
17. bře 2020

@linee tys asi nečetla co jsem ti psala, reagovala jsem na uživatelku co v tom činžáku bydlí 20190418 ,takže ona asi nepoletí oknem na to prochajdu po lese, nebo ano??? to není o vzteku, ale o lidské odpovědnosti, nosit roušky kdekoli je teď zodpovědné, ale bohužel lidé na tuto formu zodpovědnosti bez příkazu státu prostě nemají sebeuvědomění...

Strana
z9