icon

Co s mateřskými pudy v 16 letech?

2op
25. čer 2017

Ahoj chtěla bych se s vámi poradit je mi 16 let mám přítele 23 a nějak se ve mě probudily mateřské pudy a já nevím co s nimi..😞 Samozřejmě že je na miminko brzo všechno vím chráníme se a uvědomuji si to ale jakoby po citové a psychické stránce jsem nějak hotová z dětí cucim do kočárků maminkám.. koukám na děti snad až po dvanáct let jejich věku a prostě jsem v takovém blbem bodě že strašně bych chtěla mimi ale je to nesmysl ho teď mít nic bych mu nemohla dát.. Přítel taky miluje děti sám sice říká že chce být mladý otec a že by ho z fleku měl teď protože práci má studuje poslední rok VŠ byt má svůj ale Víte co já jsem mladá sice on někdy dost tlačí na pilu s miminkem že nechce být starý táta a chce si s dítětem užít co nejvíc času dokud má co nejvíc energie ale co já.. A proto jsem se chtěla zeptat/ poradit co mám dělat s těmito pudy a city co mě nahlodavaji na miminko? ☹ a moralisticke kecy mě nezajímaji chci poradit ne přednášku o nedospělosti

Strana
z2
blahova_andrea
26. čer 2017

@margarithka taky znám ze školky tuhle realitu. jako vím, že jsou i mladé maminky, které jsou skvělé maminky a i vztah to občas přežije. ale myslím, že je jich menšina

journals
26. čer 2017

Pokud ti můžu poradit a nebudeš to brát jako moralizování - počkejte, trochu oba dospějte a pak si mějte dětí klidně patnáct. Není to tak lehké jak to vypadá a jde také o to, jak to dítě uživíte bez závislosti na rodičích. Dodělej si školu, utužte s přítelem vztah a když spolu zůstanete aspoň do 18 (i když i to pro mě zní dost děsivě), tak se třeba o miminko po maturitě pokuste. Za sebe bych ti poradila, abys po maturitě vyrazila jako au-pair někam do ciziny. Jednak se naučíš řeč, něco zažiješ, uvidíš třeba i kus světa a zjistíš, jak to s těmi miminky je doopravdy. Ale chápu, že se ti asi nebude chtít nechat tu přítele.
Neber to jako moralizování, ale troufám si tvrdit, že v 16 máš na miminko času víc než dost a asi si to trochu idealizuješ. Pokud mají všichni okolo tebe děti, nabídni jim pomoc a třeba nějaké "venčení" dětí. Holky si odpočinou a ty zjistíš, že to není tak jednoduché jak to vypadá.
Každopádně výbavičku bych určitě nekupovala... to mi přijde nesmyslné. Spíš zkuste s přítelem začít šetřit a dávat peníze stranou, aby pak bylo kam sáhnout.

blahova_andrea
26. čer 2017

teda ze školy, ne za školky 😅

kajulinek
26. čer 2017

Chápu tě, taky jsem to tak měla. Teď je mi 22, a miminko bude snad do roka. Touha mě neopustila, ale ukočírovat se to dá. Já třeba ráda koukám na koníka, nebo obecně na miminka, ale dala jsem si cíl, že dítě až po bakaláři, a když je touha moc silná, tak se stejně vždycky zaleknu a bojím se, že bych školu nedodělala a bez ní bych se neuplatnila (neumím si představit si představit, při mojí povaze, sehnat dobrou práci jen s maturitou). A docela mě děsí představa, že bych po dětech šla do práce úplně bez ničeho. Popravdě v období od 16 do 20 se ještě hrozně moc věcí změní, ty dozraješ, váš vztah se prověří, doděláš školu... Počkala bych do plnoletosti, pak svatba, a děti potom...

editah222
26. čer 2017

@2op fíha, já neměla touhu po miminku ani v 27 🙂 Pak už jo, ale do té doby jsem se chtěla jen bavit ;)
Je hezké, že chceš mít děti, ale nejdřív bych dodělala školu a našla si nějakou práci. Vdávat se nemusíš i když třeba můj muž by dítě bez svatby nechtěl 🙂

Nyní mám 2 děti (je mi 37let) a další už nechci, nemám ani touhu chovat cizí miminka. Jsem spíš štastná, že už mám děti celkem velké (6 a 7let) a jsou to hlavně parťáci.

Každá z nás je jiná a to je krásné.

michaela_2
26. čer 2017

No, asi takhle.

Fyzicky je tělo na první miminko nejlépe připraveno mezi 19-25 rokem.

Takže ty rady - já si ve 23 raději koupila štěně, cestuj atd. Nejsou úplně adekvátní, pak se nemůžeme divit, že je u nás tolik ,,starších" prvorodiček 🙂.
Já měla první dítě ve 22, o necelé dva roky později druhé. Teď mi akorát bylo 28, dodělávám Ing., chodím do práce, kde mě to děsně baví, děti rostou a já nemám žádný stres z toho - kdy UŽ bude správný čas 🙂
Cestovali jsme i s miminky, v dnešní době žádný problém i pro méně akční rodiče.....

Takže já jsem rozhodně zastáncem toho, mít děti dřív a kariéru budovat s nimi, zrovna tak jako cestovat a užívat si až povyrostou.........

Ale já k tomu všemu mám partnera, takže samozřejmě - kdo hold toho správného potká později, nedá se nic dělat, za každou cenu, s prvním koho potkáš, dítě mít nemůžeš ( nebo tedy můžeš, ale není to zrovna ideální 🙂.

V 16 letech je ale brzy!! 😀 asi tak, i z toho fyzického hlediska máš ještě hooodně času. Nejsi plnoletá !!! Takže podle zákona nejsi dospělá. Nesmíš mít řidičák, vdát se bez souhlasu rodičů, pravděpodobně jsi toho ještě moc neodpracovala - morální přednášku jsi sice nechtěla, ale tak to prostě je 🙂.

Touhu po miminku ale nemusíš potlačovat, prostě si její naplnění jenom zařaď na +2 až 3 roky 🙂.
Mezitím se více poznávej a sžívej s přítelem ( asi spolu nebudete dlouho), dodělej si školu a připravuj zázemí pro budoucí děti.

A byť ti tedy aktuální početí rozhodně nijak neschvaluji, moc hezky se čte o tom, jak některé současné mladé holky uvažují ( obzvláště po posledním víkendu v kempu, kde několik ,,patnáctek" pilo první ligu a tvrdě tam nabalovalo skupinu motorkářů ( cca 35 let), je podle mě rozhodně lepší, mít 16 letou dceru s přítelem a vysvětlit jí, ať pár let počká s miminkem, než trnout strachy o to, kde se jí na jakém mejdanu co stane a s čím přijde domů..................

1772
26. čer 2017

A kdo by dítě živil a zabezpečil? V 16 letech asi nemáš zaměstnání a ani dokončené vzdělání. Buď máš přítele s vysokým příjmem ( dítě opravdu je velmi vysoká investice) nebo spoléháš na sociální dávky. A co bys dělala po mateřské? Vzdychala, že jsi nestihla nic vystudovat a teď nemáš vhodnou práci, protože se základním vzděláním můžeš dělat jen pomocné práce, většinou málo oceněné a ještě s nevhodnou pracovní dobou? Vůbec nechápu smysl dotazu, dítě je obrovský závazek na nevyčíslitelně dlouhou dobu.

blahova_andrea
26. čer 2017

a jak to vlastně s tím živením teď máš? normálně mají totiž povinnost se starat rodiče. tak to ti platí věci do školy a dávají ti nějaké kapesné na jídlo nebo jsi komplet závislá na příteli? nebo chodíš na nějakou brigádu?

msimankova
26. čer 2017

@michaela_2 kdyz nejsi v uplne vhodne situaci, nemas spravny protejsek a touzis po diteti, je porizeni stenete zcela adekvatni 😉 Kdyz si natrefila hned na dobreho chlapa, gratuluji, ale zivot prinasi ruzne situace...

2op
autor
26. čer 2017

@blahova_andrea ano mám stálý příjem od rodičů což jsme domluveni na "kapesnem" logicky když za mě mají ještě zodpovědnost. Přítel mi sice pořád říká že už si mě chce živit sám ale přeci jen nejsem jeho dítě ale jeho přítelkyně 🙂

2op
autor
26. čer 2017

@michaela_2 řidičák mám i auto! 😀 ale jako rodinné bychom brali spíše přítelovu audinku 🙂

dora13
27. čer 2017

Urcite dodelej skolu, to je fakt naprosty zaklad🙂 Mit dite v sestnacti je opravdu neuvazeny krok.
Co ty materske pudy presmerovat jinam, treba zacit nekomu hlidat dite? Hodne maminek hleda nekoho na obcasnou vypomoc tohoto typu🙂

ilonne
27. čer 2017

@2op Ridicak v 16ti?

bonavoxa
27. čer 2017

Řidičák v 16? Jsem asi trochu mimo, jak už je to dlouho...

editah222
27. čer 2017

@bonavoxa
@ilonne v 16 může mít takovét o pidi auto, co je v podstatě brané jako motorka.

@2op kolik má přítel? On už chce rodinu?

Naši byly teda dost benevolentní, ale kdybych se v 16 chtěla odstěhovat tak budu asi bita. Navíc jsem po tom ani netoužila, starat se tak mladá o domácnost vůbec nebyl můj sen. Byla jsem ráda, že jsem jen jako pomocník ;)

blahova_andrea
27. čer 2017

@2op neříkala jsi, že je ti 16? jak můžeš mít v 16 řidičák i auto? je hezké, že ti dávají rodiče peníze, ale pokud chceš prokázat taky trošku vlastní dospělosti a zodpovědnosti, tak si najdi brigádu. já na ně chodila od 15-ti let a to jsem bydlela u rodičů. je hezké, že nechceš viset příteli na krku, ale pokud stále jsi závislá na rodičích. pokud chceš být matka, musíš nejdřív sama přestat být dítětem 😉

ilonne
27. čer 2017

@editah222 tak jsem si to tedy vygooglila a tohle tedy rozhodne neni "plnohodne" auto, spis hracka pro pubertaky.

michaela_2
27. čer 2017

@msimankova ano souhlasím - však jsem to psala, že bez správného partnera to nejde 🙂.

Ze svého okolí tedy vím, že NĚKDY je to ale trošičku i o těch nárocích - teď nemluvím o nikom konkrétním, ale někdy se stává, že člověk hledá a přebírá, až přebere a pak zjistí, že už by vlastně tu rodinu i chtěl, ale najednou není s kým 🙂.

Někdo ale prostě toho správného potká až ve 30, nebo ve 40 a to se pak nedá nic dělat 🙂. Já spíš psala o tom, když je někdo v situaci, že to zázemí pro založení rodiny MÁ a jen mu současný trend vtlouká do hlavy, že v 25 je na první dítě šíííleně brzy. Není 😀

A o tom, že se na to člověk necítí, to taky není. Já kdybych k tomu přistupovala tak, jestli se na dítě CÍTÍM, nemám doteď ani jedno 🙂, pak už spíš hraje roli ten fakt, že žena stárne a musí to stihnout dokud to jde.......... Teď už reaguji na příspěvky obecně, ne na ten Váš! 🙂

2op
autor
27. čer 2017

@blahova_andrea brigádu mám 😉 🙂

2op
autor
27. čer 2017

@ilonne není to na cesty do Alp a zpátky ale jako prostředek/ přibližovadlo po městě do města/ školy to bohatě postačí doveze mě to kam potřebuji a jsem v teple a neprší na mě a to mi stačí rychle to nejezdí takže jako hračka pro puberťáky to moc neslouží 😉

michaela_2
27. čer 2017

@2op a do toho moped auta můžeš dát autosedačku s miminkem?? Jako jo - věc je to užitečná! ale spíš pro jednotlivce mi přijde - nevím nevím jak je to u bezpečnosti pro převoz dětí tam..............

msimankova
27. čer 2017

@michaela_2 s prebiranim a naroky se neda nesouhlasit ☺ Samozrejme kdyz je zazemi a partner, take nejsem zastance dlouheho odkladani - az dodelame byt, az hodne nasetrime, az neco - pak uz to treba ani nejde a nebo vztah vyhori a muze se zacit znovu...

ilonne
27. čer 2017

@2op Muzu poprosit o fotku? Diky

Strana
z2