icon

Dát či nedat jméno dítěti po zemřelém?

klarksonek
27. bře 2015

Dobrý den ženy,jaký je váš názor na pojmenování dítěte po zemřelé blízké osobě? Nedávno mi zemřela teta ,kterou jsem měla moc ráda a s přítelem jsme si řekli, že pokud otěhotním a bude to holčička, bude se jmenovat po tetě Helenka. Slýchám ovšem názory,že to nosí neštěstí a nemělo by se to,tak jsem na vážkách. Poraďte prosím.

Strana
z3
gajuska86
19. říj 2015

Já bych v tom taky neviděla problém, přijde mi to hezký, takhle vzdát někomu z rodiny úctu 🙂 Já to mám také v plánu, až se nám konečně poštěstí a bude mimi 🙂

anazuzzuzana
31. pro 2015

Můj syn se jmenuje po mém bratrovi, který zemřel, když mu bylo 18měsíců... mně bylo šest, moc jsem ho milovala a od té doby jsem věděla, že budu mít syna se stejným jménem... navíc se tak jmenuje můj otec, děda, praděda...prostě rodinná tradice, na kterou navazuji...taky jsem chvíli uvažovala, jestli to nepřinese smůlu, ale pak jsem si řekla, že naopak, že bude mít svého anděla strážného. Doufám, že tomu tak opravdu bude. Navíc si vlastně ani jiné jméno neumím představit, kdyby bylo druhé mimi taky syn, tak určitě něco vymyslím, ale prvorozený syn je u nás prostě Michal

Strana
z3