Druhé zamlklé těhotenství během půl roku. Zkušenosti?
Ahoj holky,
vím, že je tu těchto diskuzi plno, ale každá je trošku odlišná, proto zakládám novou. Budu ráda za Vaše typy, postřehy, zkušenosti.
V dubnu 2020 jsem otěhotněla. V 10+3 spontalni potrat po zamlklém těhotenství 8+2. Vše odešlo samo, nebyla nutná revize, po 14ti dnech jsem byla OK. Proběhly dvě MS a otěhotněla jsem znova. Na první prohlídce jsem byla v 6+0, plod odpovídal 5tt, přestože vím, žkdy byla MS i OVU - hlídala jsem ji ovulačnímu testy. Doktorka tvrdila, že je to v pohodě, že se někdy stává. Nasadila mi Utrogestan 2-0-2, zákaz sexu, vše jsme poctivě dodržovali a včera na kontrole v 9+4 pold odpovídal 6+3 bez srdeční akce, takže opět ZT. Z předešlého vztahu mám 6,5 letou dceru, těhotenství naprosto v pořádku, otěhotněla jsem neplánovaně, ani nevím jak... Mně je čerstvě 33, příteli 41, ale též má děti se dvemi partnerkami. Říkám si, že poprvé to mohla být náhoda, ale podruhé? Bojím se, aby nebyl nějaký geneticky problém mezi námi dvěma.
Samozřejmě už chci nějaká vyšetření, mně i partnera. Poradíte, na jaká se zaměřit? Také chci změnit gynekolozku. Nejsem úplně s mojí spokojená, v roce 2017 mi na prevenci neudělala ultrazvuk a 10dni na to mi praskla cysta velká jako tenisák, v břiše litr krve. Nehledě na to, že si myslím, že by mne po druhém ZT ani nikam neposlala, protože se to stále bere jako náhoda..
Četla jsem též Mojizisovu metodu, má někdo zkušenosti?
Nyní tedy čekám na SP, domluvila jsem se tak v nemocnici. Mohu se objednat na vyšetření již teď? Myslím, že objednací lhůty budou asi dlouhé, že...
A poslední otázka, přemýšlím, jak naložit se snažením. Zda se začít snažit hned po šestinedělí, přestože by nebyla asi ještě hotová všechna vyšetření, protože co jsem tak počítala, většinou se na nic nepřijde.. A nebo čekat..
Ale to čekání mne uplne ubiji...
Děkuji za Váš čas za přečtení a za rady a popovídani... Nemám to s kým řešit. Toto těhotenství jsem si úzkostlivě hlídala a nikomu o něm neřekla..
Samozřejmě si chci vyžádat již nějaká vyšetření, doporučíte, jaká jste měli?
@lucbednar ahoj...vim jak se citis...mela jsem to podobne... chteli sme s manzelem druhe ditko otehotnela jsem ani nevim jak...bohuzel to nedopadlo, v 10tt zamlkle tehotenstvi a nasledna revize...hrozny pocit...beznadej...takze sme cekali, az budeme moci zacit znovu, otehotnela jsem cca 3 mesice po revizi, vsichni mi rikala ze je to jako kdyz to "pohnojis" ze po druhe to vyjde...vyslo, ale nasledovalo dalsi ZT a opet revize...nikdo si nedokaze prestavit tu bezmoc...s dalsim pokusem uz sem nechvatala chtela sem proste pockat, bala jsem se dalsiho nezdaru to uz bych asi nedala...byly jsme na nejakem vysetreni na genetice...nic nezjistili....pan doktor .me ujistoval ze po treti uz nepotratim, ze ta sance je 1 z 1000...nechala jsem tomu volny prubeh...po pul roce jsem znovu otehotnela cele tehotenstvi sem mela silene strachy, uz to v tobe proste zustane...bojis se aby se neco nestalo...vyslo to...mame krasneho zdraveho chlapecka...takze te naprosto chapu...mudr.zmebit muzes ale.peclive vybirej at nejdes z blata fo louze...oni se posledbi dobou mi prijde s nikym neparou...berou tp jak na bezicim pasu jak zver...preju ti at se vydari...chce to i pres veskere pocity beznadeje, a strachu obrnit se trpelivosti...ono si to mimco cestu k tobe najde...uvidis...😉
@lucbednar Měla jsem přesně to samé...leden 2015 ZT v 10. týdnu,po revizi jsem za 2 mesice byla opět těhotná...a zase v 10.tydnu ZT...podstoupili jsme oba testy a na nic se nepřišlo...za rok znovu těhotná...v ve 12.tydnu na 1.screeningu zjištěna VVV neslučitelná se životem...v 15 .tydnu revize...závěr vada nwni dědičná,prostě blbá nahoda....za rok opět těhotná a narodila se zdravá dcera....me je 35 let a manželovi 43...z předešlého vztahu 18.letá dcera...
@aksive hrozně těžký. Přijde mi, že to snad prožívám hůř, než poprvé. Protože teď jsem vážně věřila. Navíc mi stále přetrvávají těhotenské příznaky a mavaji se mnou hormony. V tom prvním ZT jsem už aspoň spinila, když jsem se dozvěděla, že srdíčko už netluce a šlo to raz na raz. A teď nic. Jsem těhotná a vlastně nejsem.
@kuttu myslím, že jsem tady tvůj příběh a zkušenosti už někde četla, projela jsem těch diskuzi s podobným osudem spousta. To je teď asi jedina moje náplň dne. Ležet v posteli, brečet a projíždět diskuze ☹️ vzdávat to nechci, ale nevím, kolik toho ještě unesu... 😢 Navíc ta dnešní doba.. Člověk se nemůže jít ani nikam rozptýlit...
@lucbednar Taky jsem četla vsechny ty diskuze o zamlklém tehotenstvi,prázdné náruči....pak si i koupila knizku s různýma priběhama a radama,jak tohle období přežít...chce to prostě čas
..paradoxně cim míň jsem se v tom pak babrala,bylo mi lépe...pri posledním tehotenstvi jsem zazila tak strašnej strach,ze mi stačí jedna dcera a znovu uz to pokoušet nebudu...pravdu platí,ze co tě nazabije to tě posílí❤❤je to těžké,člověk,co to nezažil,nepochopí...ale uvidíš bude lépe 😊
Ahoj, měla jsem to stejné, zamlklá těhotenství, doktorka říkala, že se to stává (a soudě dle zkušeností uživatelek Koně se to opravdu stává a často). K oběma dětem mi pomohla čínská medicína. Chce to ale pečlivě vybírat, ke komu půjdeš a i klidně měnit, dokud nenajdeš někoho, komu budeš důvěřovat. A doporučuji někoho, kdo může i dělat akupunkturu - ať ucha nebo celého těla.
@cervenejablko ahoj, muzu se zeptat, jak ti cinska medicina pomohla? Ja jsem po 4 zamlklych těhotenstvich, pricina se nenasla.. a taky jsem ted byla u dr. na čínskou medicínu a mam vitamíny a doufam, ze to pomůže.. tentokrát uz v kombinaci s umělým oplodnenim a genetikou embryi
@eviicka já taky 2x ZT při kojení, otěhotním, ale do 12 týdne konec.
@lucbednar Ahoj, já jsem bohužel 4 týdny po kyretáži. Ve dvanáctem tydnu zjistili, že se vyvoj zastavil cca 9.týden 🥺 děti už jsme neplánovali, mame s manzelem tři ,ale už jsem se začala těšit. Teď mám v sobě takové to prázdno, někdy si chci pohladit bříško a uvědomím si, že už tam mimi není 🥺 nevím, zda tomu necháme volný průběh a nebo se budeme "snažit" ale já ve skrytu duše bych na vanoce chtela být těhotná.
@arganka před prvorozenou: začala jsem docházet k lékařce, co dělá tčm a nejdřív mě dala dohromady po 2 zt bylinkami a akupunkturou a pak po tom, co jsem objevila II na testu, mi napichovala jehličky na nějaké body, které mají podporovat těhotenství a brala jsem bylinky Růst hory Tchaj, které jsou také na podoru těhotenství. Až do konce 1. trimestru jsem chodila na aku co 14 dní, pak jsem byla v 6.mesici a pak asi v 8., protože se milostslečna odmítala obrátit hlavou dolu. To mi teda Čína nepomohla, až doktor v nemocnici ji obrátil, ale to je jiná story... 😀 Před synem jsem měla za sebou zase zt, pak jsem se obrátila na jiného dr. co dělá tčm, protože jsem nemohla dojíždět za tou první dr. A postup zase stejný. Říkal mi, což mě zaujalo, že tělo se po zt vzpamatovává déle než po porodu. No každopádně mé dvě děti jsou důkazem, že tčm pomáhá tam, kde západní medicína netuší, kde je problém. 👍
@cervenejablko to jsem rada, ze to opravdu funguje a nejsou to vyhozený peníze 🙂 ja chodím v Praze na Národní třídu primo k doktorce cinance a všechno co rikala mne dávalo smysl.. uz treba to, ze telo je potřeba hlavně v těhotenství prohrivat a ja piju všechno jenom studený.. a tak, bylo toho hodně co rikala 🙂 ted beru vitaminy a příští tyden jdu po měsíci na kontrolu a domluvíme se co dal..
@lucbednar ahoj, vím jak je to pro tebe tezky, zazila jsem to 4krat.. pokud chces podstoupit nějaká vyšetření, tak nejlepší je objednat se do caru - tam ti udelaji vsechna vyšetření i kdyz nebudeš hned chtit na IVF.. ja chodím do gennetu, udelali vsechna vyšetření, opet to ale dopadlo spatne, takze jsme se domluvili na IVF.. tak verim a doufam, ze to uz vyjde 🥰
@arganka holky, ta TCM mne zaujala. Jsme teda objednaný na 9.12. do GENNETU, ale já dost tihnu k alternativním metodám než prášky a jiná chemie. Nemá ta paní doktorka nějaký stránky? Bydlím V Jilovym u Prahy, takže bych na Narodku klidně dojíždět mohla.. Ještě jsem se objednala na ty rehabilitace podle Ludmily Mojizisove.. Stejnak to s těma vyšetřeníma a vzhledem k tomu, že ještě ani neproběhl potrat a evidentně se ani nic neděje (zítra jdu na KO k Apolinari), vidím na leden, že budeme moct možná začít s nějakým plozenim 🙂
@lucbednar ahoj, ten odkaz je tady https://www.tcmclinic.cz/cinska-medicina/tcm-pr...
Je tam více doktorů, ja chodím primo k čínské doktorce dr. Zhang, která ja zároveň gynekolozka a specializuje se na neplodnost. Na tom sezeni ma vždycky prekladatelku, protože neumi moc cesky.. ale za sebe muzu rict, ze z ni mam fakt dobry pocit a verim ji 🙂 kdyz jsem se objednavala poprve, tak jsem cekala cca 3 tydny.. pani dr. je celkem znama, byla i v sama doma a když si tady zadas do vyhledávače jeji jméno, tak taky narazis na nějaké zkušenosti ostatních.

Ahoj, moc mě to mrzí. Zažila jsem jeden SP v září a druhý byl v lednu, u obou úplně stejný průběh. V 7tt se zastavil vývoj, bohužel ani do 12tt se víc nedělo, takže pak revize. V té době jsme měli s manželem 2 letého syna (těhotenství bez problému). Kupodivu 2 doktorky na gynekologii i obvodní lékařka se na další vyšetření zatím netvářily (ale měli jsme to společné dítě). Trochu podezřívám z příčiny kojení. Čekali jsme na další snažení půl roku (mezitím jsem odstavila), po pár měsících jsem otěhotněla po čtvrté a máme zdravé miminko, těhotenství opět bezproblémové. Ale těch příčin může být hodně, blbá náhoda, nějaký dočasný problém, bohužel ale i trvalejší problém.