icon

Jak se vyrovnat s potratem po rozštěpu páteře u miminka?

stephanie1122
30. led 2025

Ahojky holky musím si tu vylít srdíčko. V pondělí jsem šla na ukončení těhotenství v 18.tydnu miminko mělo rozštěp páteře. Od 6steho obratle myslím ks zadečku měl zborceny páteřní kanál. A zkroucenou pravou nožičku. Každý doktor mi říkal že je to vážně onemocnění že určitě s největší pravděpodobností bude ochrnutý. Pokud by dokázal přežít těhotenství a porod. A operace po porodu. A že by neměl normální život. Nechtěla jsem aby se trápil. Ale začínám toho litovat jestli jsem udělala správnou věc. Pořád ho vidím našeho Maxe jak mi bezvládně leží v náručí a je tak nádherný. A strašně si dávám za vinu že mu v pondělí ráno mu tlouklo srdíčko a hýbal se a já jsem ho porodem zabila. Jen bych chtěla vědět jestli tu je někdo kdo se trápil stejně jako já. Děkuji

Strana
z2
petka203
22. dub 2025

@stephanie1122 Upřímnou soustrast. Prožila jsem si to stejně ve 14tt (rozstep rtu a patra, špatně uzavřena břišní stěna, mala srdeční leva komora ... ) Na potratu jsem byla 11.3., bolí to doteď. Navíc já mám stále komplikace, takže pořád se cítím, jako by to bylo teprve včera. Zjistila jsem, že nesmím být sama, musím se obklopovat lidmi a nebo si o tom prostě s někým promluvit. To aspoň trošku pomaha a snažím se myslet na to, že podruhé už to určitě dopadne všechno dobře. Drž se, nejsi v tom sama.

lunap
16. zář 2025

Ahoj,
Rozhodli jsme se v květnu 2024 pro ukončení ve 22tt. Diagnosa Spina bifida. Vlastně jsme ani neměli pořádně informace o prognóze. Jen důkladný 3D scan který potvrdil 6 neuzavřených obratlů ...bohužel i jeden hrudní. Byl to obraz jak rozstřílená páteř. Mozek postižený neměl jen hlavu mírně tvar citronu. A hýbal vším. Nabídli operaci uzavření v břiše v Belgii a předčasný porod císařem po 28tt.Nam to přišlo všechno strašné. Na výsledek pitvu jsem se ani nedívala. Geneticky byl v pořádku.

Šli jsme pak po půl roce do IVF s darovanym vajíčkem, otěhotněla jsem v únoru. Bohužel malý nám odešel v 18 TT na torzi pupečníku.

Takže teď se mi vrátili obavy,zda jsme se rozhodli dobře. Že tu mohl být i když třeba nechodil by a že už žádné miminko mít asi nebudeme.

Kdyby jsi chtěla ještě o tom mluvit napiš.

Strana
z2