icon

Jak vyvolat krvácení po zamlklém potratu?

sishina
1. srp 2022

Dobrý den,
znovu prosím o radu.

Zamlklý potrat - jsem po čtyřech tabletách Mispregnolu, v pondělí 25.7. jsem potratila a postupně jsem už přestala krvácet. Bohužel dnes na kontrole doktorka zjistila, že mám v děloze ještě “zbytky” prý by bylo potřeba, abych se rozkrvácela a vyčistila úplně, jinak revize!

Mám ergotaminové kapky a čaj ze Šalvěje a Maliníku.

Prosím mate někdo nějaký tip nebo radu, jak vyvolat krvácení? Nebo nějakou podobnou zkušenost?

Děkuji, už jsem zoufalá.. 😞

levandule_k
•
1. srp 2022

Tady je seznam bylin nevhodných v těhotenství, můžou vyvolat stahy dělohy podporují krvácení.
https://www.bylinkyprovsechny.cz/tehotenstvi/by...

Pak ještě pelyněk. (pelyněk - nedoporučuje se užívat v těhotenství, ani během kojení, potlačuje účinek progesteronu a podporuje krvácení)

levandule_k
•
1. srp 2022

Já osobně bych si zkusila zameditovat a rozloučit se s tím dítětem, mentálně ho pustit. (Já jsem trochu ezo a ne každý má rád tento styl...)

sishina
autor
•
1. srp 2022

@levandule_k děkuji, toto už jsem provedla před potratem 🙏🏻. Bohužel tam zůstaly nějaké “zbytky” embryo už je pryč.

kubesovaadelka
•
1. srp 2022

@sishina zkusit vše, horka vana s bylinkami? Nebo termofon na podbřišek? Nemám zkušenost, termofon jsem zkoušela jako teenager na vyvolání ms a fungovalo to, ale jak to v tomto případu netuším, každopádně mě to mrzí 😔❤️

levandule_k
•
2. srp 2022

Ještě mě napadlo zkusit nějaké cviky na pánevní dno...

ninane
•
2. srp 2022

@sishina pokud nejsou žádné potíže, jako zimnice, horečka, výtok, který zapáchá, neřešila bych. Pila bych malinik, nebo bylinky na podporu čištění dělohy a pockala bych na příchod nadcházející MS. Já taky nebyla úplně čistá po potratu a tohle mi řekla sestra v nemocnici po kontrole, samozřejmě, ze kdyby cokoliv se mi nezdálo, okamžitě přijet.

fatal_error
•
4. srp 2022

@sishina Jak velky je ten zbytek, co v deloze zustal?
Mam docela cerstvou zkusenost z cervence, potrat byl tedy spontanni (den pred planovanou revizi to prislo samo), neodeslo vsechno, v deloze zustal zbytek plodovych obalu a v Krci mi rekli, ze to klidne muzeme nechat byt, ze to odejde s menstruaci. Druha moznost byl mispregnol, radeji jsem rekla, ze to chci mit pred dovolenou z krku, dostala jsem 2 tablety naraz (2 x 400) a jeste ten den odesel zbytek. 👌 Dalsi kontrola az po pristi menstruaci na gynde.
Tak treba to odejde normalne s menstruaci a bude klid i bez revize. Precijen seskrabnuti komplet sliznice poslepu a jeste v narkoze, to neni zrovna setrne sereni. :(

Podle toho, ze tobe dali mispregnol i na samotny potrat, musel byt plod jeste maly, mispregnol se dava pouze do velikosti plodu odpovidajici 7.tt, pak uz ne.
V Krci mi bylo receno, ze v mem pripade uz je na potrat mispregnolem pozde a jedine revize. No a den pred revizi to prislo samo, tak dobry, bez narkozy, uf.

sishina
autor
•
6. srp 2022

Bohužel, nakonec se zjistilo, že tam zůstalo celé plodové vejce. Musím na revizi, ale vybrala jsem si kliniku, kde to provádí s ultrazvukem a kyretou s odsávačkou. Snad už bude konečně vše v pořádku.

Rekonvalescence je 6 týdnu, prý za dva tři měsíce muže tělo už bez problému otěhotnět.

sishina
autor
•
6. srp 2022

Původně jsem navštívila fakultní nemocnici, kromě toho, že měli plno na 10 dnů dopředu, vůbec nebyli přístupní nějaké šetrnější variantě, než revizi naslepo. Tak jsem šla jinam 🙈.

fatal_error
•
7. srp 2022

@sishina jj, je prazdninovy provoz. na zacatku leta v Praze v Krci (take fakultni nemocnice) to same, termin na revizi za vic nez tejden, taky proto ja se revize o den nedockala a prislo to samo.

jestli zustalo cele plodove vejce, tak hlavne at to mas brzy za sebou a budes mit klid a jistotu, ze je deloha cista a nehrozi napr. zanet. 🍀

sishina
autor
•
7. srp 2022

@fatal_error ano na klinice, kde jsem byla v pátek me objednali hned na pondělí a prý budeme tři. Všechno mi vysvětlili a jsem klidná. Jen se bojim narkozy 🙈.

berushe14
•
16. srp 2022

Teď jsem si vyvolávala ms po ivf, které vyšlo, ale nebylo to dobre. Horka vana s levanduli, a sedmicka červeného…