icon

Jak zvládnout druhý samovolný potrat?

mimco2014
17. únor 2025

Ahoj holky , chtěla bych se zeptat jak jste snášely samovolný potrat 🥺 v prosinci to bylo poprvé a teď v únoru po druhé , co je špatně ? Jak na to nemyslet ? Kdy je vhodné snažit se znovu ? Vím , že je to individuální u každé ženy , ale píšu sem , protože asi potřebuji trochu povzbuzení 😢 Těžké období a do toho dva samovolné potraty 😢 Chlapa mám skvělého , ale on děti nemá a tak asi potřebuji povzbuzení tady od vás 😢 Děkuju 💙

misha31
17. únor 2025

Nam se zadarilo hned ten měsíc po samovolnem potratu, zadna pauza. Ted tu mam rocniho kluka

klokanka31
17. únor 2025

@mimco2014 Mně se zadařilo další měsíc po samovolném potratu. Já ho snášela celkem dobře, protože jsem měla už za sebou mimoděložní, a byla jsem ráda že to teda odešlo aspoň samo a nemusela jsem znovu na operaci.

mimco2014
autor
17. únor 2025

Nám se zadařilo také první měsíc , ale teď se to děje zase 😢

felis
17. únor 2025

@mimco2014 ahoj, ještě bych neměla černé myšlenky... ona priroda ví, proč to selektuje. Chápu, že 2x za sebou to musi být smutné a vyčerpávající, ale treba to byla fakt náhoda. Urcite se z těch myšlenek vypiš, nedus to v sobě. Pusť to.
V červnu '24 jsem mela SP v 7tt, embryo bylo o tyden mladsi plus hematom a od zacatku tehu to vypadalo zvláštně, i kočky to poznaly. Uběhly 3 MS a otěhotněla jsem znovu (ted aktuálně 20tt) a kočky si mě i moje mlade hlídaji. Ví, že jsem březí a je všechno v cajku 😄 chodi mi ňufat bříško 🥰
Do třetice bych tomu dala čas. Pokud by se to i na potřetí opakovalo, tak bych sla na genetiku a imunologii. Treba ma Tvuj muz nějakou "vadu" a je třeba tomu trochu pomoc. Zatím bych mu dala zobat nejake vitamíny, udělejte si nějakou pěknou dovču, pijte méně alkoholu, zlepsete stravu, užívejte života 🫶🏻

mimco2014
autor
17. únor 2025

@felis Dáme si chvilku pauzu , teď se to sype ze všech stran 😥 Oba běháme , takže jídlo si hlildáme a alkohol úplně minimálně . Možná je to vším tím stresem .

mimco2014
autor
17. únor 2025

@felis ale moc děkuju 🥹💙

vlasta1981
17. únor 2025

@mimco2014 ahoj . Mrzí mne to . Ale mi jsme nečekali . A i Dr řekla že to máme zkoušet hned jak to půjde . V květnu potrat a červen už tehu

anonym055
17. únor 2025

@mimco2014 nám lékaři říkali, že pokud se to stane 2x bere se to pouze jako náhoda pokud 3x začíná se na to nahlížet jako možný problém a hledají příčinu (genetika, imunologie atd.) Moc mě vaše ztráty mrzí 😔 jsou to strašné myšlenky a člověk to v tu chvíli vidí, že už nebude lépe.. když nás ztráta potkala podruhé už jsem se nechtěla snažit o miminko a přijala jsem, že budeme sami dva s manželem.. měsíc na to jsem otěhotněla a máme krásnou zdravou dvouletou dceru ❤️ bohužel po dceři nás potkala ztráta číslo tři to jsme podstoupili už všechna možná vyšetření.. a výsledek byl, že se jedná pouze o náhody.. žádná příčina nebyla nalézána.. no a momentálně čekáme chlapečka (28tt) ❤️.. za což jsem neskutečně vděčná a beru to jako zázrak ( na dceru jsme čekali 5 let a na syna rok)
dejte si času kolik potřebujete.. je to opravdu náročné se s tímto psychicky vyrovnat.. 🍀 ale věřím, že si k Vám miminko najde cestu ve správnou chvíli ❤️

evculinda
17. únor 2025

@mimco2014 mám za sebou dva samovolné potraty (01/2020 a 03/2020), jednoho syna jsem už měla doma, to mě drželo nad vodou, zároveň jsem nerozuměla, proč se najednou nedaří, když s prvním bylo vše v pořádku, bez problémů. Doktor po druhém SP doporučil 3 cykly počkat, ať si děloha odpočine. Odpočinula si děloha, já u moře s rodinou pak v létě taky a v dubnu 2021 se nám narodilo druhé zdravé miminko, mé čtvrté těhotenství.

mimco2014
autor
18. únor 2025

@evculinda To je přesně jak u mě no 12/2024 a 02/2025 , no počkáme teď nějakou chvilku . Mám dvě dcery a u obou právě vše v pořádku 🥹

felis
18. únor 2025

@evculinda to s tím odpočinkem je to celkem fajn myšlenka. Něco na tom asi bude. My se teda nechranili hned po potratu, ale stejně se to povedlo po třech měsících.
@mimco2014 nezoufej 😘 psala jsi, že jste teď ve stresu... ono ma všechno svůj důvod. My si zpetne říkali po potratu, ze jsme na to nebyli připravený, ještě jsme si potřebovali sami v sobě něco vyřešit každý zvlášť i spolu v páru. Taky jsem teda uplne vypnula myšlenky na mimčo: dělala si všechny ty kurzy, plánovali jsme svatbu, zimni dovolenou (na ktere ted jsme) a tak nějak celkově hodili jiny kurz, abychom ho zas přesměrovali 😃 a bude jaro, všechno bude kvést a plodit, pučet a rašit... je mi jasný, že jsi smutná a zoufala, ale ber to jako příležitost, se ještě na chvíli zaměřit na něco jiného.

mimco2014
autor
2. dub 2025

Ahoj prosím o radu …
Takže k dotazu , 24.12 jsem samovolně potratila a pak 17.2 znovu 🥺 13.3 jsem byla na UTZ a krvi , na UTZ nic a krev HCG hladina 550 , včera dělaný test a toto … Myslíte , že to ještě může být dozvuk zvýšeného HCG z 13.3 ? Děkuji všem za odpovědi

helen_h
2. dub 2025

@mimco2014 S největší pravděpodobností ano, vždyť píšete, že hodnotu 550 mělo tělo před 14 dny. Každopádně to hcg detekované testem je už tak malinké, že o bude skoro na hranici negativity.

krisstina93
2. dub 2025

Ja to zažila pred 6 lety, uplne stejny scénář. V lednu jeden potrat, v březnu druhy. Dr mi tenkrát řekla, ze sem mela počkat po potratu aspon 3 mesice a ne hned zkoušet otěhotnět znovu. Pak sem teda pockala, zadařilo se za půl roku a už to vyšlo 🙂

mimco2014
autor
2. dub 2025

@krisstina93 my jsme to znovu nezkoušely 🫣 jednou se bohužel stalo , ale jinak jsme opatrní

mimco2014
autor
2. dub 2025

@helen_h Děkuji myslela jsem si to 🙂

jitule95
Autor odpověď smazal