icon

Je pozitivní test po potratu opětovným těhotenstvím?

diasy2023
8. únor 2025

Dobrý den, přesně před měsícem jsem byla na potratu. Styk jsme měli před týdnem a mam pozitivní těhotenský test je možné že bych byla znovu těhotná nebo jsou to dozvuky minulého těhotenství ? Děkuji za odpověď

lencaa11
•
8. únor 2025

@diasy2023 asi záleží zda byl jen sex před týdnem to by bylo brzo nejspíš a teď ještě jak test vypadá po potratu by se mělo počkat 6 neděli aspoň

diasy2023
autor
•
8. únor 2025

Tak vypadá test. Byla jsem na potratové pilulce. Doktor mi 23.1. řekl že děloha je čistá a menstruace dojde do dvou týdnů

barmil
•
8. únor 2025

@diasy2023 a ze mas dodržet sestinedeli Ti neříkal?

diasy2023
autor
•
8. únor 2025

@barmil v pokynech jsem měla napsané 3 týdny

jancaroul
•
8. únor 2025

A vy jste po potratu nepoužili při následném sexu nějakou ochranu?

diasy2023
autor
•
8. únor 2025

@jancaroul antikoncepci jsem si vyzvedla ale můžu ji použít první den menstruace. Co se týče jiné ochrany, ne nepoužili přítel si je jistý, že k úniku nedošlo 😅

lencaa11
•
8. únor 2025

@diasy2023 no tak je mozne že jste znova těhotná 🫣

jancaroul
•
8. únor 2025

Přístup značně nezodpovědný, zvlášť když se vám již jednou nechtěně počít povedlo. Nikdo z nás tu nemá věšteckou kouli, můžeš jen doufat, že MS v příštích pár dnech dorazí a těhotenský test ještě reaguje na zbytkové hCG. V případě, že MS nepřijde, bych situaci konzultovala s gynekologem, případně můžeš zajít na krev, kde by hCG mělo po opakovaných odběrech klesat a ne stoupat.

lauriak
•
8. únor 2025

Podla mna si znova tehotna. Neverim, ze tak dlho by sa hcg drzalo v tele zvlast ked si bola na potrativej pilulke, co znamena, ze tehotenstvo bolo ukoncene v skorom stadiu.

lencaa11
•
8. únor 2025

@lauriak i po pilulce může bejt ještě zbytek v moči HCG tady to spíš vypada na nové těhotenství nejspíš

lencaa11
•
8. únor 2025

@diasy2023 udělala bych další testy pokud budou sílit jste znovu těhotná

diasy2023
autor
•
8. únor 2025

Děkuji za odpovědi v pondělí zavolám doktorce

diasy2023
autor
•
8. únor 2025

@jancaroul Máme doma půl roční miminko bála jsem se že bych to nezvládla proto jsme přistoupili na potrat každopádně pokud jsem znovu těhotná tak to tak asi má být a necháme si to. Takže prosím řeči typu jste nezodpovědná si nechte děkuji.

klpoiu
•
8. únor 2025

Pokud byl sex opravdu prvni pred sedmi dny, je opravdu nepravdepodobne aby to byl pozitivní test z noveho těhotenství . Nebylo by ještě ani uhnizdeno, natoz tak hcg v moči. Tedy pujde o jeste hcg z predchoziho těhotenství. Velmi zalezi jak vysoke hcg bylo. Ale klidne se muze odbouravat i 4 tydny. A dokud je hcg nebude dalsi menstruace, nespusti se ani ovulace. Za par dnu bude test uz temer cisty. A jen takova vsuvka, dalsi interupci by ti ani nedovolili. Az po pul roce od te prvni.

klpoiu
•
8. únor 2025

A jen trocha matiky .... Nevim jaky tyden si byla, ale předpokládám,ze těhotenství bylo cca 6-7 tyden. To hcg mohlo byt i na hranici 25000 IU/ml . Hcg klesa asi o 50% za tri dny. Coz je vice jak mesic,skoro i klidne dva ,. nez se dostanes na nulu. Mesic po muze byt hcg jeste docela vysoke.
Samozřejmě odbourávání ovlivnuje hodne faktoru. Nekdo driv,nekdo pozdeji.

jancaroul
•
8. únor 2025

@diasy2023 Pokud vám tento přístup přijde zodpovědný, tak pak bohužel musíte řešit i jeho následky. Za mě je nepochopitelné, že někdo po potratu má ihned opět sex bez ochrany, když další dítě nechce.

reeeza
•
8. únor 2025

Podle mě se jedná o zbytkové hcg z předešlého těhotenství, já ho detekovala i 6 týdnů po potratu..

Navíc týden po ovu nemůže být takto silná druhá čárka.

vendy299
•
8. únor 2025

Stoprocentně je to zbytkové HCG. Absolutně nechápu jak tady někdo může psát, že je znovu těhotná po týdnu.