Jít na interupci, nebo být sama s dvěma dětma?
Ahojte.... 9 mesicu jsme se s pritelem snazili o mimco a pak jsme se rozesli. Byli jsme spolu temer 7let, mame 3 leteho uzasneho chlapecka a dokud jsem ho nemela, nevedela jsem, ze je mozne nekoho tak milovat. Jenze vcera jsem zjistila uplnou nahodou ze jsem tehotna. Ex se k tomu vsak postavil absolutne odmitave a chtel abych sla na potrat. Jenze ja nevim.. Uz vim co z toho vyroste, nechci ho davat pryc. Na druhou stranu byvat s dvouma detma u rodicu v jedne mistnosti.. To taky neni uzasna vidina. Dnes z neho vypadlo ze me v tom teda nenecha ale rad neni a stejne me furt premlouva at si to rozmyslim. Rika ze chce aby jsme byli rodina, jen my tri.. Ja ted proste nevim co mam delat. Jsem cca ve 4tt, takze srdicko jeste urcite neni, na prvni utz jdu za 6 dni. Rikala jsem si ze jestli dr uvidi srdicko, necham si ho a jestli ne, asi si ho necham vzit. Je to vuci vam vsem strasne nespravedlive, protoze se tady temer kazda snazite o mimi, i ja jsem byla jedna z vas, ale proste se strasne bojim s nema byt sama, temer bez penez, zavisla na rodicich. Uz jsem si volala na gyndu abych se informovala o interupci ale nikdo to nezvedal, tak jsem to honem polozila.. Co by jste delali vy? Bojim se ze to bude zahul, ze to nezvladnu a znicim obema detem zivot.😢
@domuskalarisa jsi moc statečný člověk. Je to opravdu Sofiina volba. Já třeba vím, že bych to nezvládla. Mám milujícího muže, úžasného syna. Jsem v situaci, kdy ale vím, že bych si teď další dítě nenechala, dodělávám školu, mám brigádu, spoustu povinnosti. Nemám na to odvahu. Ani fyzickou ní psychickou sílu. Takže tě obdivuji za jakoukoliv volbu.
Jsem zivouci dukaz toho, ze i kdyz ten druhy dite nechce, po porodu je to jinak. Mamka si me vydupala.
Rozdohnuti je jen na vas. Ja vim, ze kdybych se do teto situace dostala, dite si necham. At si ten druhy rika, co chce. Je to velky zasah do tela zeny a pokud byste pak s novym partnerem chteli dite, nemusi to uz jit.
Soucasneho partnera bych poslala za tyhle reci k sipku. Chlapi si neumi predstavit, co to je a ze to neni jen o tom, ze zena dostane prasek nebo injekci. Je to predevsim psychicky napor....
Vzít dítěti život není NIKDY dobrá volba! Jsi jeho matkou (i když ještě netluče srdíčko) a když se ho zbavíš už ti bude navždy chybět kus tvého já. A zničit dítěti život? To uděláš přeci tím, když ho dáš pryč, ne? Život může přinést cokoliv, ale věř, že když si dítě necháš, tak litovat nebudeš ! Přeji odvahu a zkus třeba i linku pomoci na necekanetehotna.cz 😉
@domuskalarisa ahojky. Situace není lehká, ale určitě půjde vyřešit nějak konstruktivně. Předně přítel opravdu by měl platit alimenty. Pokud se týká možnosti pomoci vtvoji situaci, zkus se zeptat odborníků ,kteří se na to přímo specializují. https://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame Nejsi a nebudeš v té situaci sama 😘 přeju hodně sil
@elveren me si moje mamka též vydupala - byla jsem třetí, tlak okolí aby šla na potrat byl prý obrovský. Táta nás nakonec opustil ,mamka zůstala sama s trema dětma. Kdyz na to ted koukám zpetne - někdy to bylo dost těžký ,to jo, ale jako dítě jsem to brala dobře. Na svoje dětství vzpomínám hrozne ráda. Taky protože jsem věděla že mám milující mamku. To pro mě bylo nejůležitější 🙂 mám vystudovanou VŠ ,studovala jsem v zahraničí a mam 3 děti (jediný vnoučata btw) takže jak vidíš jsem nijak hmotne netrpela. A jsem ráda že si mě mamka nechala i když ji všichni říkali jak to bude hrozny a ze to nemůže zvládnout 🙂
Těžká volba, ale přijde mi poněkud zvláštní chování přítele. Nakonec že teda s Tebou zůstane, ale mimi nechce? Já bych mu nevěřila. Dítě chtěl, teď ho nechce, s Tebou se rozejde, pak zase že teda jo... Nechtěla bych s mimčem zůstat sama, jsem asi sobec, ale nechala bych si ho vzít. Pokud vztah s ním nakonec nedopadne, zůstaneš sama se dvěma dětmi. Pak si najdeš dalšího přítele, bude chtít dítě s Tebou atd....
A spoléhat se na alimenty, jak tu všechny píší, kde máš jistotu, že je bude řádně platit? Čekají Tě pak jen soudy, doprošování se atd. Není to jen tak, kamarádka si tímto prochází, bývalý jí semtam něco pošle... nařízeno soudem samozřejmě má, ale jak je známo, těžko se toho domáhá, ale platil, jak má...

Ahoj. Miminko bych si určitě nechala, ale ne tak partnera. Někdy je opravdu lepší zůstat s dětmi sama než s někým. Ikdyž to může znít podivně. Možná to nebude jednoduché, ale chci Ti říct, že to určitě zvládneš!!! 👍