Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?
Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.
@andrejjda Co se stalo, se stalo...Ale teď máš možnost neudělat ještě větší a nevratnou blbost...zabít to malé. Ať je koho chce...ze své zkušenosti vím, že ta biologie je naprosto okrajová. Věř mi. Taky mám dvě děti každé s jiným. Od manžela...nebyl vůbec ideální manžel...jsem už ze zoufalství utekla k jinému a porodila mu dceru. a ten mě naprosto zradil, kam se hrabe Antická tragédie, navíc dcera není úplně standardní, má PAS. Takže jsem se vrátila..manžel se vzpamatoval a bojoval, uznal i své chyby...a teď jsme rodina a máme spolu dvouletého syna. Otce malé..dodnes nechápu, jak jsem mohla milovat zrovna jeho..vždyť teď bych s takovým člověkem pomalu ani nemluvila, co se týče sexu.ani klackem. Nevnímáme vůbec, že má nějakého biologického zploditele, dokonce občas na to úplně zapomenu, nějaké rysy z něj má, ale jak ho nevidím, tak mi to k sobě nesecvakne. Je to samostatná osobnost, vychováváme ji my, je hodná, zlatá, milovaná..nejlepší na světě.
@andrejjda Uvidíš. jen prosím Tě to miminko nezabíjej. Žádná situace není stejná a možná si řekneš, že to určitě nejde jinak vyřešit, ale ono jde. Jak se kdo zachová, to je otázka, ale na to už v životě nehraju, důležité je, jak se zachováš Ty. Třeba otec malé neplatí nic, ale nepotřebujeme to..dřív mě bolelo, že to tak skončilo a kdesi cosi..Teď jsem ráda a vděčná, že je to tak, jak to je. Děti jsou pro mě vším, chlapy už tak ,,nežeru"...v něčem je to s každým podobné a těžké...Jestli je Ti 37 a už těhotná jsi, tak v podstatě není o čem se rozhodovat.
@bonavoxa Citim to podobne, ale uprimne, tenhle natlak neni fer. Netlac na pilu, nevydirej pres city...
@andrejjda Rozmysli to, rozhodni se sama za sebe. Nikdo z nas ti nema natok do toho zvanit, i kdyz si myslime lecktera sve.
@sudylichozrout já prave nevím,když vidím toho mého malého tak si říkám ze je to skvěle mit takhle dve vesele deticky .Ale na druhou stranu abych se tím nedostala do nějaké finanční tisni,a nezkazila nám všem život. Miminku,malému ..hlavně. Já snad poprve v životě nevím co mám dělat 😭.
@andrejjda Ale ono už existuje, žije...jak jinak to chceš nazvat? Napsala jsem Ti vlastní..stále...a doživotně...dost bolestnou zkušenost, která má jediný smysl..a to, aby se neopakovala, pomáhala. Ty emoce k jejímu otci úplně otupěly, ani si je nějak nespojuju, ani v negativním, ani v pozitivním, nijak. Takže to jde.
@sudylichozrout No, je pravda, že nevím, jak bych to mohla trochu zaobalinkovat...třeba přerušeníčko nebo vraždička...to tak ad absurdum. My dvě už o sobě víme, že se v tomto neshodneme. To není třeba jitřit. Ptá se, tak odpovídám.
@andrejjda Nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale souhlasím se @sudylichozrout v tom, že toto si musíš rozhodnout sama, jakkoliv je to těžké - ale je to Tvůj život a nikdo z těch, co Ti tu radí, ho za Tebe žít nebude a peníze na chleba Ti taky posílat nebude.
Napadlo mě, zda by nepomohla třeba jednorázová návštěva psychologa..? On Ti samozřejmě neřekne, co máš udělat , ale mohl by T pomoct vyznat se v sobě a v tom, jaké máš možnosti.
@andrejjda Co se týká financí a materiálna, tak je opravdu rozdíl v tom, co děti opravdu potřebují a co mají. Jasně, nebudou mít třeba hi tech věci, ale my taky nosili oblečení po sourozencích, sestřenicích...sama spoustu věcí posílám jen tak dál po rodině i jinam, dostali jsme třeba i kočárky, apod. Ted solečnost hodně jede na ekologii a minimalismus, jsou různé swapy, bazárky za pár šupek. Pro mne osobně je tohle prostě jasná situace, někdy je to těžké i s chlapem i s penězma. Asi prostě nemám důvod něco zaobalovat, ano je ano, ne je ne...jako nejhorší považuju takové to přitakávající chápající nic..a že jsem v minulosti byla echt taková..hlavně žádné násilí.
Ja jsem otěhotněla 8.den cyklu, takze mozne je vse.
@urtica Asi máš špatné zkušenosti. To mě mrzí. Nebudu se omlouvat za to, že v podle nejlepšího vědomí a svědomí napíšu ne jen názor, ale zkušenost. Dokonce, podle mě, tyhle diskuze úplně postrádají smysl, aby si přečetla, že se má rozhodnout sama nebo popřípadě zkusila odborníka..to se dá aplikovat na všechno. Ale když to nějakým způsobem pomůže popřemýšlet nebo dokonce zabrání potratu, tak to ještě smysl má.
@urtica Jaké tlačení? Když napíšu jasně, že jsem na straně dítěte, tak dostanu psí hlavu :D Já zase vnímám jako manipulaci tady takové domněnky, aby diskuze nevázla, a holky na koníku si mohly poplkat na věčné téma potrat/nepotrat dostatek/nedostatek internetové podpory/nepodpory...a protože jsou tak liberální a humánní už si sbírají svoje pomyslné ,,kamínky". To je tak všechno. Svou zkušenost jsme napsala. Najdi si prosím Tě jiného ,,beránka" 🙂 Hezký večer.
@andrejjda Pokud jsi dítě chtěla, tak asi není moc co řešit (ani původce genofondu), nebo ne? A pokud to sama zvládneš (za předpokladu že se na tebe tatínek/tatínci vybodnou), tak to neřeš ;) Nemusíš žít s nimi, ale budeš mít své děti a kdo ví třeba si jednou najdeš normálního partnera, který nebude mít geneticky na dětech žádný podíl a bude jim i přesto super tátou... ;)
Kdybych váhala jestli potrat ano, nebo ne, tak bych nešla (bez opravdu závažných důvodů) 🙂
Ahoj. Ja teda naprosto chapu, proc by jsi chtela stejneho otce pro obe deti, byt stoji za prd. Zaujalo me, ze pro tebe pece o chlapecka neni zahul, i kdyz jsi na to sama. My toho batolete nekdy mame plne kecky i kdyz jsme na nej dva 😊takze dalsi dite zvladnes hrave, pokud nebude nejak extemni. Netusim, jak bych se zachovala.. ale i vzhledem k veku si myslim, ze potratu bys casem litovala, nez naopak. Hlavne kdyz po dalsim diteti touzis.
@pavlinar tak někdy je to náročné 🙂 ještě kort když jsem kojila skoro do dvou let a malej spí se mnou v posteli🙂. Ale pro mě je to radost,nikdy jsem si nestezovala ze by to byl zahul nebo tak,jsme hrozné napojeny na sebe a v podstate nemám jinou starost ,než se starat o dítě,když nemám chlapa 🙂. Tak jsem s nim 24/7 . Jo to jako psychicky bych se zvládla starat o dvě děti,toho se nebojím. Ale finančně už asi ne:( teď mi i občas pomáhají pratele ale když přijdu ze jsem znova těhotná a zase budu sama,tak už to tak nebude. Nechci zabíjet žádné miminko nebo tak,ale musím koukat taky na dítě které tu je:(. Já mám v hlavě asi milion myšlenek..🥺
@pincola normálně mám po 27 dnech a týden menstruaci,ale v listopadu jsem zničeno nic měla 10dni spozdeni takže jsem to dostala až 3.12 skončilo mi to 10.11. a 11.12 jsem měla sex a pak jsem 17.12 začala spinit,jsem myslela ze jsem to dostala o týden driv zase,ze se mi to srovnalo ,ale to jsem spinila asi týden ..(mezitím 20.12 jsem měla sex. ) a podle kalendáře jsem to měla dostat 30.12.
Urcite bych mimi pryc nedavala ani v tehle situaci,moje kamaradka mela ten sami duvod co ty jen kvuli tomu ze to bylo s nespravnym clovekem sla na interupci a ted kdyz ma partnera a miminko moc chteji uz se jim nedari.Dopujou ji vsim moznym aby otehotnela.Chapu ze jedno dite uz mas ale ja bych ho pryc v zivote nedala,to male za to nemuze a pokud mas finance i prostredky na to zvladnout dve deti sla bych do toho.Ja to proste beru tak ze byt tehotna je dar z nebes nekdo mit mimi ani nemuze a tolik by chtel,otce vubec nahlasovat nemusis pokud nebudes chtit a kdyz tatinek prvniho ditete s vami byt nechce tak nemas preci zadnou prekazku.Ja mam brachu a ten ma jineho otce nez ja,take jsme kazdy z jineho manzelstvi a i pres to nam mamka nasla uzasneho tatu ktery nas prijal a miloval i jako nevlastni.Takze si myslim ze rozumny chlap to take pochopi a prijme je,tohle si poradne rozmysli uz to nevemes zpet a neco si pak vycitat uz bude pozde.Kazdopadne ti preji hodne stesti a spravne rozhodnuti a nesmutni proste uz to tak dopadlo a ted s tim uz nic neudelas prcek uz se tam chytil 🙂 A verim ze pokud si ho nechas a pak se na nej podivas az ti bude spinkat v postylce reknes si ze jsi byla hloupa ze jsi vubec premyslela nad tim ze ho das pryc🍀
@andrejjda ahoj sepsala bych to asi takto :
1. Miminko jsi chtěla
2. Je ti 37
3. Interupce + věk + žádný stálý přítel = nízká šance na další dítě
4. Tak jako tak ani s jedním mít rodinu nebudeš (plnohodnotný otec)
5. Je jedno kdo ti bude platit alimenty, furt to jsou jen peníze, ne otcovská láska k dítěti
6. Jestli budeš mít jednou stálého partnera (nejspíše to nebude ani jeden z nich) tak už bude jedno koho maj za biologického otce, on bude ten kdo je bude vychovávat
7. Ty jsi jejich matka, a když se otec nehlásí, není to otec, jen dárce semínek
8. Můžeš to počítat jak chceš, ale otcovství těch dvou je stejně 50/50
9. A co se týče otcovství... buď si jednoho vybereš (V případě, že se netrefíš tak to bude dost nefér-ale když je blbej, tak je blbej)
Nebo jim vše vysvětlíš, a buď se nějak rozumně domluvíte - jeden se upíše - upíšou se oba, a po porodu se jeden vyškrtne - provedou se testy během běhu - udělaj se testy po porodu... (nejlépe sepsat i dohodu, aby pak nemohli couvnout)... a musíte se domluvit kdo zaplatí testy (To taky dejte do dohody... a nejlépe úředně platné)
! Tohle je možná tvoje poslední šance mít dítě, a když jí promarníš budeš toho jednou dost litovat, dost možná ihned po zákroku !
PS: neber to na lehkou váhu... Mne je 23... měla jsem jít na umnělé, ale na poslední chvíli jsem zjistila, že jsem těhu (přirozeným způsobem)... ale i tak to nemáme jednoduché... a věř, že moc dobře vím, jak může být touha po miminku ubíjející
@barcachejn To já vím, no teď si mě úplně rozbrecela. Nevím jestli to zvládnu finance :(. Ale tak mám ještě svoji rodinu která mi pomaha. Tak snad by se na mě nevykaslali.
@zajusenka kdybych si ho nechala ,tak s tím jedním koho nechci půjdu na testy už teď v těhotenství abych zjistila co a jak. To bych nemohla jen tak hodit na jednoho z nich. Nejhorší je ze mám před sebou životní rozhodnutí a bojím se, obojí. Ještě počkám na doktorku tam snad půjdu příští týden. Ale pochybuji ze pozna kdy jsem otěhotněla. :(.

@andrejjda máš to těžké 😔rozhodni se srdcem