icon

Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?

andrejjda
4. led 2020

Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.

ilonne
4. led 2020

Jinak naprosto souhlasím s @urtica, nikdo z těch, kdo ti tu malují, jak to bude úžasné, ti nebude finančně přispívat ani ti nijak pomáhat s domácnosti. Je třeba zvážit,, že vše zůstane jen a pouze na tobě. Proto je to tvé rozhodnutí.

ilonne
4. led 2020

@andrejjda Proto se na tohle nemáš ptát na fóru cizích ženských, ale případně vyhledat odbornou pomoc někoho naprosto nezávislého. Tady se nestranne rady nedočkás. Jen citové zainteresované

bonavoxa
4. led 2020

@ilonne Kdežto odborník je citově plochá mašina, která vyplivne na určitý model určité řešení? Trochu se mi to nezdá, mezi různými odborníky mám soustu přátel, a každý pracuje i se svými zkušenostmi a svým svědomím...Ale shodneme se, že v podstatě anonymní internetové fórum není prostě osobní kontakt, kde je to v úplně jiné rovině.

ilonne
4. led 2020

@bonavoxa Dobrý odborník na ti neda řadu "jít či nejít". Dobrý odborník s tebou důkladně rozebere situaci a navede tě na správnou cestu. Já si třeba myslím, že v situaci zakladatelka není žádné řešení ani dobre ani vysloveně špatné. Padlo od ní třeba, že finančně vypomahaji občas i přátelé, pokud jsem to správně pochopila. A to podle mě vůbec není dobra situace, do které by měl kdokoliv přivést dítě. A popravdě nikdo z nás je živit nebude a stejně tak nikdo z nás nebude v její kůži po preruseni. Proto jsem proti jakýmkoliv radáma malování růžové budoucnosti. To rozhodnutí je jen a jen na ni.

bonavoxa
4. led 2020

Poslední věc k tomu je, že potrat taky stojí peníze. Argument, že nikdo nebude finančně vypomáhat..možná bude..kdoví, ale tak by se to dalo aplikovat na zastánce, ponesou si snad odpovědnost za případné psychické následky? Asi taky ne.
Potrat jako právo nebo možnost volby..vybrat si asi můžu to, jestli budu mít sex, ale když už jsem těhotná..a ještě v takovém případě. Spíš se zaměřím na ta fakta, 37, další dítě chci, není jisté, který partner bude nakonec ten pro život, už jsem těhotná,...
A jediný fakt je, že jako těhotná na interrupci přijdu s živým plodem a odejdu jako netěhotná a plod bude..ehm..neživý...přerušený vejpůl. To je jediný fakt. Nehledě na názory všeho okolo.

ilonne
4. led 2020

@bonavoxa Ať chceš nebo nechceš, ta možnost tady existuje a je legální. A finančně srovnávat interupci s výchovou a zabezpečením dítěte nelze. Zatimco interupci vyjde cca 5-7 tis, dítě tě do dospělosti stoji cca 1 mil. Kč.
Rozhodnutí že na ni, já třeba nezavrhuju ani jednu z možností.

andrejjda
autor
4. led 2020

@ilonne já to musela někomu říct a neměla jsem Ještě odvahu to říct komukoliv koho znám. Nevím jak to tady chodí jsem tu prvně,ale aspoň tady čtu,věci které mě třeba ani nenapadli a tak. Nemyslím ti ze jsem debil a nepouzila jsem ochranu. 🙂 Ale úhel pohledu jak to vidí jiné holky... třeba s tím otcem a tak... ze dítě bude moje .. a nebo ze ty emoce a tsk vlastně časem zmizí.. proste spoustu rad mi to dalo a já si toho vazim. Ale stejne jsem pořad na vazkach.... ještě se muže stát ze se to dozvi Ten druhy a dítě bude chtít 🤷🏼‍♀️.. tezko říct .. dělám závěry ze nemá zájem přitom on o ničem neví.. ale vím ze já ho nechci jeho:(.😔

codal
4. led 2020

@andrejjda teď se odpověď nedozvíš, až po porodu. Vzhledem k tomu, že ani s jedním nebudeš, tak mi to přijde stejně jedno. Po dítěti jsi toužila, tak to beru tak, že je to pro tebe možná poslední šance, jak ho mít. Zvládla jsi to sama jednou, zvládneš ti znovu!!!

andrejjda
autor
4. led 2020

@ilonne no to je pravda...nejhorší je ze se budu muset rozhodnout.. a bude to na mě ... oboji ...

andrejjda
autor
4. led 2020

@codal no když se rozhodnu ze si mimi nechám ,tak pak už to zvládnu. Ale to rozhodnutí je pro mě nejhorší. Prave chci no ještě jedno dítě,ale nějak mi není úplně jedno s kým ..🙈 já vím ze to tady nikdo neřeší..ale mě asi zalezi kdo je otec... :( je to špatne?

mataharyy
4. led 2020

@andrejjda Špatné to určitě není, otázka je zda už na to v tvém případě není trochu pozdě?
Spíš se zamysli nad tím, že pokud si teď dítě nenecháš, zda psychicky zvládneš že třeba s vhodným partnerem už to nepůjde? Abys pak neslavila každé "potencionální narozeniny" s brekem a přemýšlením co by kdyby... 😉

codal
4. led 2020

@andrejjda to určitě není špatně, ale prostě se stalo a možná se to tak stát mělo.. není lepší mít prcka, po kterém toužíš s někým, kdo třeba není úplně podle mých představ, než ho nemít nikdy??? Asi se musíš rozhodnout, co je pro tebe důležitější, jestli případný otec nebo to mimimko.. hodně štěstí, ať už se rozhodneš jakkoliv ❤️!

bonavoxa
4. led 2020

@ilonne Nesrovnávám to tak, co se týče financí. Ono se všechno nedá přepočítat na peníze. Schválně, kolik z nás by napsalo, že přiváděly děti do ne úplně ideálních podmínek. Jen, že interrupce není vůbec taková brnkačka, není zadarmo, pro mne osobně bere víc než jeden molión korun, dolarů, bere život, bere naději, bere psychiku. Však ji taky nikdo nedrží na koze ani násilím doma...a protože je interrupce legální, tak se teď musí rozhodovat :D

janablizka
4. led 2020

Přece nechceš brát život dítěti,které za to nemůže.

luciebx
4. led 2020

37 není žádný starý věk. Proboha já čekala ze reknes tak 43-45😂

tulikiss
4. led 2020

jen jeste bych asi napsala, aby si zvlazila i moznost, ze kdyz si dite nechas, muze se jeho otec (pokud to bude ten co nechces) o dite hlasit.

zajusenka
4. led 2020

@andrejjda v tomto tě tak trochu chápu... taky mi záleží na tom kdo je otec mého dítěte, a i když to trvalo dlouho nikdy bych svého manžela nepodvedla... znám případ, kdy šla slečna za jiným už po 3 měsících snahy... nakonec to bylo toho přítele, ale i tak... na druhou stranu, ty ani s jedním nežiješ, a toho koho tak moc chceš, aby to dítě bylo, se taky zrovna 2x ukázkově nechová, max v posílání alimentů, a že se mu občas hodí když mu s prominutím "dáš" kdykoliv si řekne (promiň že to říkám takle na rovinu, ale když se k tobě vrací jak se mu zachce, a za chvilku zas čau, tak to tak zkrátka tady vyznilo)

orisek56
4. led 2020

@luciebx no neni, ale co si budem nalhavat, je to uz rizikovy vek v moznosti poceti, kor kdyz pujde na interupci.

mamio
4. led 2020

@andrejjda podle toho co píšeš, tak za mě bych s tím idiotem co odchází a přichází kdy se mu to hodí určitě nebyla... To odejde znovu o tom nemám pochyb, takže toho bych skrkla. A zkusila bych přehodnotit vztah k tomu co te uz uhani rok jestli jsem dobře četla?a říct mu to. Možná by ti s ním nakonec bylo nejlíp, nikdy nevíš a pokud ne, je povinen pokud by se pak potvrdilo na dítě platit. Takže za mě tak, pokud potrat nechceš.

andrejjda
autor
4. led 2020

@zajusenka nechová vůbec. Ale jsem myslela ze děti by měli stejného tátu.

andrejjda
autor
4. led 2020

@mamio no,nejhorší ze nevím či to je a nedozvim se to pokud nepůjdu na testy. Příští týden půjdu k doktorce a pak uvidím no. Co dal.. ale budu muset udělat rozhodnutí ..

andrejjda
autor
4. led 2020

@orisek56 to se nějak snižuje moznost otěhotnění ? Když jde člověk na interupci? Já to nechapu já s nikym nespala skoro 3 roky,pak jsem začala spát s tím ex a jednu noc s tím druhým a přitom jsme si dávali pozor aby se ani jeden neudělal do mě. A hned musím byt těhotná. No a pak když teda půjdu na ten zakrok ,tak se muže teda stát ze už nebudu mít další dítě s nikym. Achjo:/. No i ten věk no..

shaun40
4. led 2020

@zikisek Psala že byla opilá.Každý člověk chybuje nikdo není dokonalý.A jsou v živote rozhodne horší věci. Miminko bych si nechala.On ten první taťka je taky na houby.Po narození zašla na test otcovstvi a žádala výživné.Ať si kluci taky ponesou následky nebyla u sexu sama.Rozhodne bych ho do rodného listu napsala.Nebude přece všechny výdaje platit sama.

andrejjda
autor
4. led 2020

@urtica dekuji už to čtu 🙂

andrejjda
autor
4. led 2020

@shaun40 no jestli si ho nechám tak to tak udělám. Tsk ono se asi pozna hned po porodu či to miminko je,pokud si ho nechám. Ptz jeden je blondak malej s modrými oči a druhy je 2metrovy cernovlasy velký chlap.

gruyerre
4. led 2020

@andrejjda asi to víš, ale když píšeš, že druhé dítě chceš, tak připomínám, že po pětatřicátém roce plodnost ženy rapidně klesá. Za rok dva už můžeš (ale nemusíš) být klidně neplodná.

urtica
4. led 2020

@andrejjda No, geny jsou někdy potvory...dcera je tatínkův klon, ale u syna ta genetická příbuznost zatím moc poznat není...

bonavoxa
4. led 2020

@andrejjda 😀 To si nemysli, genetika je mocná čarodějka.. Syn nebyl podobný na nikoho, dcera ostatně také ne... a hlavně, že jsou podobní na sebe.. Jako miminka byli téměř identičtí.

andrejjda
autor
4. led 2020

@bonavoxa 😍

Strana