Jsem těhotná, ale nevím, kdo je otec. Prožil si někdo něco podobného?
Před par dny jsem zjistila ze jsem těhotná,ale nevím kdo je otec. Rozmezí je 9 dni. Nevím zda se to dá poznat podle ultrazvuku. Už mám jedno 2 lété dítě s kterým jsem sama. Vůbec nevím co mám dělat,kdybych to měla s jedním co jsem s nim byla tak by si miminko nechala,ptz je to otec mého prvního ditete,ale s tím druhým člověkem nechci mít nic společného,byl to omyl. Hrozné jsem si přála ještě jedno miminko ale ne takhle a určitě ne s tím druhým člověkem. Nevim si rady ,ptz i můj věk je už dost vysoký. A bojím se ze už nebudu mít nikdy druhé dítě. Dělala jsem si test blue r. který ukazuje ze jsem 1-2 týdny tak to spis vypadá na toho koho nechci ani vidět :( . Není tu někdo kdo si prožil něco podobného ? Nebo nějaký názor ? Já nevím co mám dělat. Ale vím ze absolutně si nedovedu představit byt těhotná s nekym koho nechci,ale kdyby to byl zase otec mého prvního ditete tak si miminko nechám s radosti. Prosím neodsuzovat taky mě nenapadlo nikdy ze by se tohle mohlo stát zrovna mě:(.
Interrupce rozhodně není bez rizik, i když to vezmu jen čistě fyzicky a bezemočně. Jako zdravotník.
@andrejjda jako takjle, asi to neni pravidlo. Ale ja se drzim toho co mi rekl lekar, ktery mi rekl do oci, kdyz jsme se snazili s mamzelem o prvni vic jak dva roky a mych 25 letech jsem to resila s gyn., ze z biologickeho hlediska jsem stara matka. Idealni vek pri poceti je 18 az 24 let, coz dneska smz malokdo chce diky studiim atd. Koukala jsem na nej jak puk, protoze v porodnici jsem pak byla jako jedina nejmladsi. Rodila jsem prvni v 26. Ano, muze se tam ta pravdepodobnost mozneho poceti rapidne snizit po 35 a muzou nastat problemy. No a kdyz me dve zname po interrupci (taky z blbosti) chteli otehotnet, tak jedny se to povedlo po 5 letech v 35 presne no a druha je bezdetna, ty je 46 no.
@andrejjda tak ta uz ti vzdala. Jako na jednu stranu so uvedomuje, ze by to bylo sobecky, preci jen, ta pravdepodobnost, ze by se dozila maturitaku je mensi, ale taky si kvuli tomu vycita kure. sky tu interrupci, mnohem vic nez pred tim, jako by to na ni sedlo az ted "na stara kolena" Nebudu rikat detaily, ale padla psychicky na samy dno a zacla se mi vyhybat... Logicky, chapu ji, ja mam nakonec dve deti a je mi "teprva" 28, takze to tezko rozdychava. Tim te nechci ovlivnovat, jen ti rikam, jak to taky muze dopadnout. A proste to ze nechces dite, kvli chlapovi, ze ho nesnasis neni padny argument a vazny duvod, aby provedla takhle zasadni rozhodnuti. Ale rozhodni se sama.
@andrejjda 😀 Ale prosím Tě. Sice to nic na chlubení není, ale soudit Tě nikdo nemůže. Třeba jsem vůbec takový typ, tehdy jsem to neplánovala, dokonce to ani nechtěla a bránila se tomu...Nebylo to tehdy dobré rozhodnutí, nějaké následky si nesu, ale spíš jsme z toho dokázali vytěžit, ale to už je spíš takové požehnání. Tehdy za mnou chodili dva chlapi do porodnice, věděl to snad celý barák..kdoví, jestli to neměly projistotu sestry i v papírech. Malá už byla na světě a já se stále nemohla rozhodnout mezi rozumem a citem,
Že někdo dokáže přemýšlet nad tím, zda si dítě nechat či ne, protože otec je ten či onen, to nechápu. Dítě bude pořád TVOJE. A chceš ho. A že budeš sama s dvěma dětmi? Takových je... A že bude mít každé dítě jiného otce? Myslíš, že budeš jediný případ ve tvém okolí? Vždyť o tom ani nikdo nebude vědět. (Pokud to nebudeš roztrubovat široko daleko.) Tak držím pěsti a drž se, to zvládneš. Budeš skvělá máma.
Já po mnoha letech IVF šla do darovaných oocytů a ani na chvilku jsem o malém neuvažovala jako že by "nebyl" můj - on prostě je můj a hotovo. Jako jo, krev není voda, nějaká ta genetika tam je, ale pokud to máš, že s jedním bys dítě brala a s druhým ne, tak se na to vykašli a dítě si prostě nech. Dvě děti jsou lepší než jedno a po potratu je dost možné, že další dítě už fakt mít nebudeš - co říkáš na tu představu, že další dítě prostě nebude. Zůstaneš u toho jednoho. Jsi s tím srozuměná? Nebudeš litovat? Jak to tak tady od tebe čtu, myslím, že budeš a hodně. A pak se rozmysli, zda bys chtěla, aby některý z těch chlapů byl táta toho dítěte. A pokud ano, tak za ním jdi jako za prvním. Je asi fér říct, jak to je - a zeptat se ho, jak to vidí. Třeba bude rád za dítě a ani ho nějaké ty testy zajímat nebudou. Pokud by se ten první přecejenom k vám chtěl vrátit - nebo naopak ten druhý by o tebe stál.
@merope bojím se no,ze budu litovat. To je jasné. Už teď tady brecim jen když si to představím. Ale musím to zvážit všechno,čeká mě životní rozhodnutí. Jako když jsem poprve otěhotněla ,byla jsem hned jista ze určitě si ho nechám za každou cenu. Tady to tak nemám,ale nejsem bez citu a vím ze dítě je dar.. ale ty okolnosti se mi nelíbí ,ikdyz je to moje chyba. Možná po té doktorce s tím druhým klukem promluvim 🤷🏼♀️. A řeknu mu pravdu. On totiž věděl ze za mnou jezdil ex,to jsem mu říkala.
@andrejjda Co kdyby něco jako potrat neexistoval?
@andrejjda Stejně nakonec nebudeš ani s jedním chlapem, tak to máš celkem jedno. Jak už jsem řekla, dítě je TVOJE. Chceš ho zabít jen proto, že se ti nelíbí jeho otec? Ale podle toho, co tu čtu, ty to dítě chceš...
@teckadvojtecka no tak to by byla jiná situace.
@andrejjda Hele, já šla do dítěte po 40ce i s rizikem, že s chlapem spolu nebudeme. Prostě jsem se hroutila jen z představy, že bych mohla nakonec nemít děti. Všechno se dá nějak zvládnout, děti opravdu nepotřebují skoro nic - a co se pro ně hodí, tak tam to jde pak řešit právě jako dar na konkrétní věc pro dítě (od tatínka, babiček...).
@andrejjda nedocetla jsem to cele... ALE... v prvni rade nechapu, kdyz Ti ten chlap je tak proti srsti, jak je mozne, ze jsi s nim spala, alkohol/nealkohol. Pises, ze Te uz dlouho uhanel, mno a co kdyz by byl i fajn tata? Prvni partner ocividne fajn tata ani fajn partner neni a potreboval by evidentne nakopat do zadnice...
To, ze by deti mely stejneho otce, je sice hezka predstava, ale je totalne na hlavu. Pokud ho neprilakalo 1 dite, 2 to.nezvladnou uz tim tuplem. Takze se rozhodni, bud chces dve deti, anebo jen jedno. Protoze pokud si das 1 a 1 dohromady, tak zjistis, ze pokud chces 2.dite, musis hledat jinde a tak ci tak bude otec nekdo jiny, protoze otec 1.ditete s tebou byt nechce a tim padem nechce ani 2.dite! A jestli jsem cetla spravne "oba si davali pozor", tak ani jeden nebude nadseny z potencionalniho potomka. Tak ci tak zustanes sama. Takze pokud sis prala mit 2 deti, zivot Ti ho naserviroval na zlatem podnose. Mas co sis prala, tak to nezahazuj, je to totiz asi jedina moznost, jak mit 2 deti. A jako dite z komplikovanych vztahu, jako dite jedinacek, Ti muzu rici s cistym svedomim, ze bych byla fakt rada, kdybych mela sourozence...
Jen technicka otazka, neni otec prvniho zenac? Anebo proc odchazi/prichazi?
@andrejjda ted jsem se Ti koukla na profil. A promin, ale myslim, ze absolutne neni co resit. Ty to dite chces, Ty s nim i pocitas. Kdyby ne, nedavas si na svuj profil, ze jsi tehotna a bezi Ti odpocet dnu a nelezes do skupinky zarijovky. Za me jsi rozhodnuta a neni co resit. A co se tyce otce, jak jiz bylo psano, muzou to byt oba.
@andrejjda Tady na koňíkovi je milion holek, co mají dvě děti, často každé s jiným a normálně se pak vdaly. Pokud nechceš ani jednoho, dítě si nech. Než se seznámíš s chlapem, než se poznáte, dospějete k rozhodnutí, že dítě ano, bude ti přes 40. Když potkáš osudovýho chlapa, bude tě milovat s dítětem, nebo dvěma dětma. Ať máš děti s jedním chlapem, nebo každé s jiným. Láska není takhle logická a přímočará, aby se někdo zamiloval podle nějaké rovnice. Můžeš začít ještě běžný rodinný život. A ať to byl jeden nebo druhý trubec, nezapomeň, že jsi jediná, kdo může miminko chránit. Když ne ty, nikdo jiný se ho nezastane. A vůči nástrojům při potratu bude bezbranné, prohraje. jednou jsem na jedněch stránkách četla strašně silnou větu, napíšu ti jí, pokud můžu.
V nějaké poradně řešila holka podobnou věc jako ty. Jenže byla vdaná a dítě čekala s milencem. Bála se, že jí manžel opustí, chtěla na potrat, ale bála se i potratu.
Rada zněla, že když je zemětřesení, matka zalehne své dítě a chrání ho svým tělem. A ty udělej totéž. Možná se místo cihel a kamení na tebe sesypou zlá slova tvého manžela, ale prostě to dítě zalehni🙂

@andrejjda Nepozna☺Já mám ex manžela 196cm tmavovlasy hnědé oči a druhý kluk se narodil blonďák z modrýma očima 😂.Ale teť to neřeš buď v klidu až se ti děťátko narodí máš čas řešit legislativy.