Madonin komplex. Odezní nebo navštívit odborníka?
Holky,na tohle téma jsem si hledala hodně, ale pořád si vnitřně tvrdím, že nás se to netýká.
V těhotenství jsme spolu spali naposled cca ve 12tt. Pak měl partner obavy, aby malému neublížil (je od přírody více obdařen a dítě je vymodlené). Vydržel i celé šesti nedělí, když na to došlo, řekl, že to čekání za to stálo. Ale od té doby nic. Mezitím měl problémy se zuby,zánět ruky, náročná práce ... Ale na růžích jsme neměli ustláno ani před tím a šlo to. Tak mne napadlo, zda by mu nepomohl nějaký prostředek jako Arginmax ,nebo je to psychické a je to již zmíněný Madonin komplex ,který buď sám odezní, nebo budeme muset navštívit odborníka?
@not_blond už jsem myslela, že jsem jediná, kdo tohle prožívá. Jen dotaz, jak se dokážeš hecnout?
@not_blond asi 3 toky to fungovalo tak nak normalne...nebydleli jsme jeste spolu. Pak ale zacal jezdit do zahranici za praci a vracel se domu jen na vikend jednou za 14 dni a byl strasne vynervovany, te se za 2 dny vraci...takze mezi nami v posteli katastrofa...pak rok pracoval zase doma, sestehovali jsme se...nikdy uz se castejsi frekvence nevratila. Pak opet prace v zahranici...takze zase nic moc...pak zacal podnikat a je doma kazdy den odpo jako kazdy druhy clovek...ale sex byl vzdy max 2x do mesice 😢 pak nam umrelo mimi a vse slo do haje...nase radost, zivotni motor...silena etapa....pak jsme na prvno dobrou pocali druheho synka a ten ma ted pul roku. V tehu prvnim i druhym nikdy nechtel. A ted je malymu pul roku a spal se mnou jednou. Hned po aktu mi jakoze s vtipem rekl, ze mame zase na rok vybrano...je to smutny. Hlavne mi chybi prituleni, obejmuti pres den...asi vic jak samotny sex. A je pak pro me hrozne, kdyz ve spolecnosti ma takove ty silacke chlapacke dvojsmyslne reci a asi si pripada jak frajer.. 🙈
@bassetlady čím dál tím hůř 😀 Poslední dobou se mi osvědčilo, nad tím příliš nepřemýšlet, neplánovat kdy teda, ale rychle na něj skočit a mít to rychle za sebou. Naštěstí je manžel už vděčný za cokoli, takže nevyžaduje předehru a nějaké další praktiky na dvě hodiny 🙂 Ale je to pitomý, je mi líto manžela, který je skvělý člověk a je mi líto sebe, že se tak přemáhám.
@jitulka87 Tak to máte za sebou hodně špatných věci, jak jeho náročnou práci, tak úmrtí v rodině, to se asi taky musí projevit ve vztahu, buď pozitivně, že se ti dva k sobě ještě přiblíží, nebo naopak. Myslím, že starou bolest nepřeplácneš novým štěstím, pokud se s ní nevyrovnáš. Na nějakou terapii bys ho nedostala? Nemyslím vyloženě kvůli sexu, ale spíš kvůli vašemu vztahu obecně. Když si tě chce vzít, měla bys vědět, na čem s ním jsi.
@not_blond uz jsem se o to pokousela...kdyz maly umrel, chodila jsem k psycholozce. On se mnou o bolesti nekokazal mluvit. Schvaloval mi terapii, ale k ni jsem ho nedostala. Bojkotoval tehdy i rozlouceni s malym, odmitl jit v cernem. Taky faze obrany. Ale uprimne si myslim, ze nase bolest s intimnim zivotem zase tolik nesouvisi...
@jitulka87 Jasný, mě spíš zajímalo, jestli je schopný o nepříjemných věcech mluvit, rozebírat je. Ale je fakt, že úplně celou pravdu, tak jak to cítím, jaký vztah k němu mám, to bych mu taky asi neodkázala do očí říct, abych ho neranila. Takže taky ofiko varianta je, že jsem prostě po dětech o sex přestala mít zájem. Ale pravda to úplně není, přestala jsem mít zájem o sex s ním. Koukám po jiných chlapech a často myslím na to, jaké by to bylo..... Je to prostě blbá situace, když jeden chce a druhý ne, tak vždycky někdo trpí. Nebo se dohodnou na kompromisu a trpí oba..... Na tvém místě bych tomu dala ještě čas. BTW, když bys mu nabídla nějakou jinou praktiku, např oral, při které by on aktivně nemusel nic dělat, o to taky nemá zájem?
@not_blond no asi takhle...tuhle variantu praktikuju, snazim se o ni...vetsinou se chytne, ale jen pokud se nenecham odradit jeho "odmitanim"...nikdy nema problem s erekci ani se samotnym vyvrcholenim...ale je to premlouvani, aby mi dovolil vic a me to uz pak taky neba....odmitl me uz tolikrat. Kdyz tu iniciativu necham na nem a nehrnu se do niceho...je schopny setrvat bez sebemensich intimnich malickosti i 2m a pro nej pohoda stav...je to zoufani. Taky koukam po jinych a predstavuju si kde co. A kdyz me pak oslovi nekdo treba v obchode, tyden jsem jen z te poklony od ciziho muze bez sebe blahem....pac doma nic takoveho nezazivam. Jasne, zkousim sama doma byt mila, nezna, pozorna..ale on to jen s usmevem prijme, nekdy jen s gestem "neotravuj uz" (tak si to vysvetluju ja) a zase ticho po pesine...a ono to pak bere chut se snazit i mne, kdyz to neni opetovany. Jinak muz je pozorny ve vecech, ze mi obcas prinese ruzi, pomuze mi do auta, do kabatu....ale tim to hasne.
@jitulka87 Vidím v tom teda úplně sebe ☹ Zkus se o nic nepokoušet, sama se tvářit nedostupně..... Buď se to v něm zlomí a bude tě chtít zase dostat, nebo mu to bude vyhovovat a vy budete žít bez intimností..... Byla bys schopná ho kvůli tomu opustit? V každém vztahu je něco špatně.
@jitulka87 jak to tak ctu, tak nabyvam dojmu, ze o sex s tebou bohuzel nestoji. Prijde mi, ze jsi ho prestala pritahovat. Nema v tobe sexualni symbol. A to pujde jen tezko zmenit.
@jitulka87
@not_blond holky,asi jsem tohle téma nadhodila tak akorát. Je problém, že se o tom v dnešní době ještě moc nemluví. V televizi reklamy na přípravky pro podporu erekce,aby z muže byl zas alfa samec, ale nikde ani zmínka o tom,co všechno je může změnit. Jak tomu předejít. Říká se,že s dětmi je to po intimní stránce horší, ale že je hodně případů,kdy je v posteli mrtvo, to se nedozvíme. Na každém kroku sexu přehršel(reklamy,obchody,filmy)a doma ledové království ...
Kdysi jsem na tohle téma viděla článek v Betynce ( časopis pro maminky,ale už nevychází) a občas se něco najde i jinde,ale minimálně. O to víc se chlapi musí cítit jako jediní na světě,komu se to tak přihodí. Doma se nesvěří, radši mlži, odmítají, vyhýbají se..a nedojde jim,že to je ještě horší.
Tak on je rozdíl, když chlap nemůže, to se dá vždycky řešit a když nechce. A když nechce z důvodů, který píše @sudylichozrout, tak je šance na nějakou výraznou změnu dost mizivá. Ale určitě jak píše, je to běžnější problém, než se zdá. Akorát že s tímhle se nikdo nechlubí, ani chlap ani ta odmítaná ženská.
Ahoj, ještě bych si být tebou odpověděla na otázku, jak to máš s chutí na sex ty. Jasný, chceš aby fungoval manželský život, ale cítíš opravdu fyzicky touhu? Prošli jsme si s manželem podobným problémem, a když jsme to začali řešit, tak se svěřil, že on tolik chuť nemá právě proto, že ji necítí ode mě - což byla pravda. Prostě nás oba natolik pohltilo rodičovství a s tím spojené nové starosti a povinnosti, že na sex zbývalo najednou mnohem méně času a energie, takže jsme se k tomu dokopali třeba jednou za měsíc. Řešení, zjednodušeně řečeno, bylo začít na sex prostě víc myslet, zahrnout ho do svého uvažování, naladit se na něj. A taky si říct, že sex bude aspoň jednou týdně ať se děje cokoliv a dodržet to. Zní to možná divně, ale u nás to zabralo perfektně, ještě to teda není ideální, zvlášť s mojí chutí, je to daný asi i tím, že pořád dost kojim a nemám cyklus, ale hodně se to zlepšilo. Každopádně základem každýho řešení je řešit to společně, to znamená promluvit si, snažit se navzájem pochopit svoje potřeby, z ničeho se neobviňovat a být oba ochotni na sobě pracovat.
@sudylichozrout dojem asi mit muzes...ale takhle uplne to zase necitim...tezko by me chtel mit doma a planoval dalsi mimi, kdybych mu byla proti srsti...ale vzdy rikal, ze je na kvalitu a ne kvantitu...ze tak casto nemusi...kdyz teda byl schopny se o tom rozume bavit.
@jitulka87 no a jak si to teda vysvetlujes ty? To ze jde po kvalite ne po kvantite je pri frekvenci jednou za pul roku docela neverohodny argument 🙂 A hlavne je zvlastni, ze i kdyz zacnes ty a on muze byt jen pasivni, tak te stejne odmitne - jako bys mu opravdu proti srsti byla.... Ne ty, jako clovek, ale jako milenka. Clovek muze nekoho mit rad ale zaroven k nemu necitit pohlavni pritazlivost, neni to uplne bezne, ale sama vim, ze to mozne je.
@jitulka87 Tezko rict, no. Ale podle ne je zakopany pes presne v tomto. Kazdopadne je treba zacit urychlene mluvit.
@not_blond Ano, tak si to take u Jitulky vysvetluji. Ale treba se pleteme.
@not_blond ach jo...ctete prosim pozorneji...on me odmitne pokud chci sex jako takovy. Pri jinych praktikach dela drahunu, ale nakonec vzdy svoli...a je vzdy dokoncen...ale uspokojovani jako takovy je pro nej podle me vic prijatelny, pac nemusi delat dobre jeste mne az do konce. Kdyby bylo po jeho, staci mu dve min a je to...ale jsem tu i ja a u me to tak rychle nejde. Ted si to vysvetluju hlavne tak, ze je hornak a kojeni je pro nej prekazka. Pry ten pocit, ze na nej potece mleko je mu neprijemny...ok..ale to jsem zasla do podrobnosti, ktere nechci dal rozebirat. Zarli na me dost, a verim, ze kdyby me vazne tak nechtel...nebyl by se mnou. Je o dost starsi a vymlouva se na nedostatek energie. Coz me teda vadi. Mame se radi, prosli jsme si peklem a drzime spolu. Ale hold tohle me trapi...
@jitulka87 hele to musis ty vedet, jak to mate. Rozhodne jsem se nesnazila te nejak shodit nebo zdeptat. Jen jsem se ti snazila dat pohled z druhe strany - toho kdo odmita.... Pokud je vyrazne starsi, tak to taky lecos vysvetluje, od 30 muzum libido klesa, to je zname.... Kazdopadne je uplne jedno, jaky ten duvod je, pokud o to nezacne mluvit a resit to. Drzim palce.
@jitulka87 super,aspoň pokrok. Právě nad nějakými doplňky jsem taky uvažovala, jestli by tomu mému nepomohly!
On uz si o neco rikal i drive s tim, ze mu chybi energie a tak...ale ja to moc nebrala. A hlavne si neco mohl obstarat uz drive sam 😯
A kdyz nad tim premyslim porad dokola...a zpetne si prehravam nas spolecny zivot...nikdy nebyl tolik pri chuti jako ja. Ale hlavne ty posledni 2 roky...to bylo tak tezke obdobi, nikomu nepreju. A odcizeni prislo nejen v posteli, ale hlavne v prozivani ztraty Adamka...ja dodnes velmi casto brecim a vim, ze to trapi oba. Zacelit tuto ranu proste nejde. Kazdy to prozivame a prozivali jsme po svem odlisne a zkratka to nas vztah poznamenalo 😢 snad budou lepsi zitrky brzy.....kazdopadne diky za nazory a odvahu neco vice resit....aspon dnes...
@jitulka87 moc vam drzim palce.
Tak snad se jituli87 stále daří. My měli pokrok včera. Jeho odmítání je čistě z přepracování a zároveň mu chybí vitamíny,minerály. Vyšly výsledky krve a je podvyziveny, tak ještě aby měl chuť doma trdlovat,že. Ale včera skončil v práci dřív, přes den si dal 20 a večer,jsem se pokusila pritulit. A aniž bych od toho něco čekala, tak se stalo 😉 jsem jak pubertacka co zažila své poprvé 😁
Tak to je super, jen tak dál 🙂

@andelka no,každopádně musím sebrat odvahu,ta správná slova,zformulovat to a promluvit s ním