Mimoděložní těhotenství - kdy se mohu znovu začít snažit otěhotnět?

lenulka211
15. čer 2018

Ahoj,
Jsem tu nová a ráda bych se podělila o svůj příběh a ráda bych dostala rady a Vaše cenné zkušenosti. 1.5. jsme našli s manželem //. Než jsme se ale nadáli byla jsem na operaci s mimodeložním těhotenstvím(pravý vejcovod). Protože se to stalo tak všechno strašně rychle ani jsem se nestačila informovat o vsem co a jak. V každém případě mám oba vejcovody zanechány. Teď jsem cca měsíc a půl po operaci,tak by mě zajímalo za jak dlouho se můžeme zase snažit? Doktor mi řekl že cca po 3 měsících a že si mám dávat pozor na jaké straně ovulace proběhne. Pravý vejcovod mám operovaný takže se máme snažit na levý.To poznám jak? Vážně se to po měsíci střídá?

Děkuji moc za reakce 🙂

lachtanice86
15. čer 2018

@lenulka211 a folikulometrii nenabídl?

lenulka211
autor
15. čer 2018

@lachtanice86 Ne Ne.. nenabídli..🙄

lussinka88
15. čer 2018

@lenulka211 ty jo, ja mela mimodelozni a vejcovod mi vzali... pry se to tak dela kvuli tomu, ze muze byt poskozeny, spatne pruchodny a je velka sance ze by to mimodelozni probehlo znova...
jinak strany se muzou stridat, ale nemusi. Ja mela ovulaci 3roky z jednoho vajecniku....

misula29
20. čer 2018

taky teda koukám,že ho neodebrali.Mám za sebou dvě mimoděložní těhu a vždy ho sebrali. Když jsem se ptala na důvod tak mě bylo řečeno,že je pak velká pravděpodobnost ,že se v té jizvě může vajíčko opět zaseknout .

deidrax
20. čer 2018

Ahoj, taky jsem po mimoděložním. Doktoři se snaží zachovat vejcovod pokud je to možné. Pokud je vejcovod hodně porušený, tak ho odejmou, protože by se zajizvil a příště by to opět mohlo dopadnout mimoděložním těhotenstvím.
Co se týče doby, kdy se můžete začít snažit, tak v tom se názory doktorů liší. Moje doktorka doporučila počkat alespoň dva cykly, ale někteří tvrdí i půl roku. Já počkala tři cykly a otěhotnění se pak povedlo na první dobrou.
A k té ovulaci - nechala jsem si ji určit u gynekoložky. Je pravda, že se nemusí 100% střídat, ale většinou se to prý střídá.

xaxanka
30. črc 2018

Tak já měla mimoděložní po iui..vzali mi vejcovod 🙁nechali aby mi přišli dvě ms a zkoušeli jsme ivf které hned vyslo

klarinka10
2. pro 2018

Ahoj holky, tak jsem 9 dnů po revizi dělohy a 8 dní po laparoskopii levého vejcovodu, jelikož v něm bylo zjištěno mimoděložní těhotenství.. Byl někdo v podobné situaci? Kdy jste se začali snažit? Moje gyndařka mi řekla 1-2ms, ale raději po 2ms a v nemocnici mi řekli dát klid 14 dnů a pak po 1.ms začít jsem zdravá a druhý vejcovod je funkční...cítím se dobře nic mě nebolí, chut na sex se vrací a tělo se připravuje na ms cítím, že dojde každým dnem...

xaxanka
2. pro 2018

@klarinka10 já...

bikerinka
6. led 2019

@klarinka10 my jsme cekali 2mesice a pak se to hned povedlo 😉

Ted jsme resili dalsi problem kdyz jsme se pokouseli o druhe mimco tak to skoncilo v rohu delohy a presne na te strane kde mi brali vejcovod tak po tom se musi cekat dyl😢 mel tu nekdo taky takovy problem? 😱

evikkotek
7. čer 2019

Je neuvěřitelné kolik z nás se setká s takovým to problémem. Podělím se s Vámi i o můj. V neděli 24.5.jsem měla dvě čárky na testu, v úterý jsem zacela spinit. Ve čtvrtek jsem byla na krvi a na ultrazvuku, tam nebylo nic vidět.. Podle krve pozitivita...hcg 84, v pondělí 152,ultrazvuk nic, od úterka krvácení, středa krev 256, čtvrtek 325. Gynekologa mě poslala do nemocnice, kde mě hned vzali na sál, laparo.. Plod nenasli, hcg se dnes mít e snížilo, ale ne moc.. V pondělí jdu zase na krev, pokud to nebude dobře, jdu na laparoskopii znovu v příštím týdnu. Máte někdo podobnou zkušenost?