Možné těhotenství

jane9615
8. črc 2019

Maminky, musím se tady vypovídat a svěřit se. Doufám, že od Vás dostanu nějakou radu, nebo aspoň uklidnění. Jsem maminka dvou chlapečků, jednomu budou dva roky a druhému dva měsíce, oba dva chtění a plánovani. Přesně v den konce šestinedělí jsem dostala zřejmě menstruaci. Nebyla nijak silná, ale deset dní jsem krvácela.. poslední dny spíše jen špinění. Den po menstruaci jsme měli pohlavní styk, kdy selhal kondom a praskl. Antikoncepci užívat nemohu. Mám poruchu srážlivosti krve. Mám teď ale strach, že bych mohla být těhotná. Myslíte, že je možné v tuto dobu otěhotnět? Chceme ještě jedno miminko, ale až za nějakou dobu, teď by to bylo neočekávané a nevhodné. Máte některá také takovou nějakou zkušenost? Mám bolesti v podbřišku, Tako e jak před menstruací, ale říkám si, že už by to mohlo být spíše psychického rázu, než jako ukazatel možného těhotenství.

klea81
8. črc 2019

Ano, lze. Já měla MS hned po šestinedělí, i když jsem plně kojila. Stačí delsi interval kojení - 5 hod a cyklus se rozjede...takže těhotenství nelze vyloučit, ale bez testů ani potvrdit 😉

michaela_2
8. črc 2019

@jane9615 těžko říct, riziko určitě je, i když pravděpodobnost podle mě dost nízká
Zajdi k doktorovi na test z krve

jane9615
autor
8. črc 2019

Na test i na kontrolu u lékaře je ještě brzy, bude to teprve týden od "nehody" . Ale zkusím si koupit ten digitální test od Clearblue, ten by prý měl ukázat těhotenství hned po týdnu..

versatilka
8. črc 2019

Já myslím, že je to nepravděpodobné. Ne že by to bylo nemožné. Po týdnu bych spíš tipla, že teď probíhá ovulace a proto ta bolest v podbřišku. Zbytečně bych se nestresovala. Ale test je jistota, I když týden mi přijde brzy.