icon

Možné těhotenství

jane9615
8. črc 2019

Maminky, musím se tady vypovídat a svěřit se. Doufám, že od Vás dostanu nějakou radu, nebo aspoň uklidnění. Jsem maminka dvou chlapečků, jednomu budou dva roky a druhému dva měsíce, oba dva chtění a plánovani. Přesně v den konce šestinedělí jsem dostala zřejmě menstruaci. Nebyla nijak silná, ale deset dní jsem krvácela.. poslední dny spíše jen špinění. Den po menstruaci jsme měli pohlavní styk, kdy selhal kondom a praskl. Antikoncepci užívat nemohu. Mám poruchu srážlivosti krve. Mám teď ale strach, že bych mohla být těhotná. Myslíte, že je možné v tuto dobu otěhotnět? Chceme ještě jedno miminko, ale až za nějakou dobu, teď by to bylo neočekávané a nevhodné. Máte některá také takovou nějakou zkušenost? Mám bolesti v podbřišku, Tako e jak před menstruací, ale říkám si, že už by to mohlo být spíše psychického rázu, než jako ukazatel možného těhotenství.

klea81
•
8. črc 2019

Ano, lze. Já měla MS hned po šestinedělí, i když jsem plně kojila. Stačí delsi interval kojení - 5 hod a cyklus se rozjede...takže těhotenství nelze vyloučit, ale bez testů ani potvrdit 😉

michaela_2
•
8. črc 2019

@jane9615 těžko říct, riziko určitě je, i když pravděpodobnost podle mě dost nízká
Zajdi k doktorovi na test z krve

jane9615
autor
•
8. črc 2019

Na test i na kontrolu u lékaře je ještě brzy, bude to teprve týden od "nehody" . Ale zkusím si koupit ten digitální test od Clearblue, ten by prý měl ukázat těhotenství hned po týdnu..

versatilka
•
8. črc 2019

Já myslím, že je to nepravděpodobné. Ne že by to bylo nemožné. Po týdnu bych spíš tipla, že teď probíhá ovulace a proto ta bolest v podbřišku. Zbytečně bych se nestresovala. Ale test je jistota, I když týden mi přijde brzy.