Odešel, čekáme dítě

veronika8779
2. zář 2017

Dobrý den všem, možná se chci jen podělit o svůj příběh. Prožívám nejhorší měsíce svého života. A to jsem si myslela, že jsem na dně byla v předchozím vztahu (opakovaná agrese slovní i fyzická). Z toho mám téměř čtyřletého a velmi živého i chytrého chlapečka. Syn otce má, ten se zajímá, ale stále mi dělá naschvály - stačí nepozdravení při předávání, posměšky a výhrůžky po sms, nesmyslné, ale potrápí dost.
A pak jsem potkala Libora. Rovnou řeknu, že jsme se znali krátce, ale on mi přišel tak výjimečný, laskavý, něžný, pracovitý, že jsme se domluvili na rodině velmi brzy. Má v péči dceru (11let), to ukazovalo na zodpovědnost. Bojoval se svou bývalou ženou, i dcera tvrdila, že je máma zlá. Možná jsme nečekali, že v našem věku (37 a 39let) otěhotním tak brzy. Tedy spíš on.. Já jsem tak věřila v rodinné štěstí, i on říkal, že po letech, kdy byl sám na dítě, začne žít. A jak je to teď? Zbývá mi nejvýš měsíc do porodu, celé těhotenství jsem proplakala, když po počáteční euforii neměl najednou na nic čas (např.jsem jela se synem na měsíc do lázní vlakem, v 5.měsíci, musela jsem si vše odvézt sama tam i zpět, za námi nepřijel). Léto? Věnoval mi nejvýš pár hodin osobního setkání, na sms často neodpovídá, stejně tak na telefonáty. Řeknu rovnou: špatně jsem snášela první mateřskou kvůli sociální izolaci, ale tento partner mi připravil samotu rovnou od viditelného břicha. Myslím si, že jeho dcera o budoucí sestře neví. Mám dny, kdy nechci žít- takové zklamání.. Takový kontrast mezi malováním budoucnosti a tak šílenou samotou. Pro vysvětlení : tvrdí, že je velmi nemocný,zapomenout dokáže prý jen v práci a pak dojede domů zcela vyčerpaný. O víkendu odpočívá (?). Bydlíme zvlášť. A já nemám ani podepsanou matriku. Už mám pocit, že i z jeho strany (sliby ohl.čehokoli, nesplněné atd.) se jedná o psychické týrání. Ach jo.

veronika8779
autor
2. zář 2017

... mj. začal tvrdit, že mu chodí na mě nejrůznější anonymy, že dítě není jeho atp.. Někdy mám takový vztek, že už jsem rozhodnutá podat trestní oznámení (pořád prodlužuje termín, dokdy mi vrátí dost vysokou půjčenou částku) a obvolat veškeré jeho okolí, jaký je to podvodník. Ale pokaždé si řeknu, že chci vše vyřešit smírnou cestou- hovorem, alimenty. Ovšem na domluvu musí být dva..

beetlejuice1666
2. zář 2017

@veronika8779 co na to rict? Narazila jsi n manipulativniho podvodnika... necekej od toho uz nic. A bud rada, ze prestava mit zajem.

veronika8779
autor
2. zář 2017

..řekněme, že jsem přesvědčena, že na rozhodnutí byli dva, tzn. dva jsou i na zodpovědnost. Min. finananční..Přemýšlím, že zkontaktuji jeho bývalou ženu.. K vyrovnání se s tím potřebuju i pochopení jednání..

pavlinar
2. zář 2017

Je mi to líto. Ale... dítě s někým, s kým ani nebydlíš? To bylo teda velmi neuvážené.
Teď se musíš sebrat kvůli dětem. Což bude velmi těžké... ale asi lepší se takového chlapa zbavit co nejdřív. Pokud si to můžeš dovolit, nezapsala bych ho do RL. Asi to bude podobný typ jako bývalý, jak už to tak bývá...

veronika8779
autor
2. zář 2017

.. přesně jsem čekala, že se někdo podiví, že jsme spolu nežili. Ne, ale plány na spol.bydlení zdály se být věrohodné.. Domy u Prahy..finančnì strop ( z jeho strany) - asi vše výmysly. .. Zápis do rod.listu - nenapsat na OSPOD nedoporučeno, prý že stát se zdráhá doplácet. (Jsem učitelka a na vše dlouho šetřím). Jenže buď se musí on zapsat dobrovolně n. to budu muset řešit po narození soudně. . Je to hrůza, už chodím k soudu kvůli prvnímu..

michaela_2
2. zář 2017

@veronika8779 Podle toho co píšeš to vypadá, že on opravdu nemá v plánu nechat se zapsat do rodného listu jako otec a jelikož nejste manželé, aby to tak bylo automaticky, bude to boj.
Upřímně řečeno nevím, co tady poradit - pokud na něm budeš v souvislosti s dítětem závislá finančně, je to docela prekérní situace.
Nezbývá, než doufat, že se nějak probere, ale moc tomu nevěřím.

Teď už nemá smysl takříkajíc plakat nad rozlitým mlékem, určitě bych se nespolčovala s jeho bývalkou, protože tím dosáhneš maximálně toho, že ho definitivně naštveš a stejně pochybuji, že by ti poradila, jak na něj.
Spíš bych sama zkusila přijít na to, co na něj může platit, až se malé narodí, třeba vyměkne - pokud má s dcerou dobré vztahy, je tady šance, že vůči malému se zachová stejně a teď prostě ,,jen" panikaří.
Jako s životním partnerem už bych s ním po tomto asi nepočítala, ale šance, že se vůči dítěti neotočí zády, tady je.
Na ty jeho útoky, jestli je malé jeho mu s klidem nabídni testy otcovství a snaž se mu rozumně vysvětlit, že sama to nezvládneš a potřebuješ jeho podporu.

Přeju pevné nervi, drž se !

valeriem
2. zář 2017

A ja si teda myslela, ze jako otce mas pravo ho tam do RL napsat a je na nem, aby pak u soudu uspel s nesouhlasem. Jen pro prijmeni ditete musis mit jeho souhlas 😖

michaela_2
2. zář 2017

@valeriem pro zápis otce do rodného listu je potřeba souhlasného prohlášení otce i matky 🙂

Tedy v případě, že ti dva nejsou manželé - pak je manžel zapsán jako otec automaticky a je na něm, pokud chce otcovství zpochybnit.

prostejina
2. zář 2017

Rozhodne po něm chtěj vrátit ty peníze, klidně soudně. Budeš je ted potřebovat... Do RL bych ho nechala zapsat kvůli alimentum, jinak ti nedá ani korunu a nebude to vymahatelny...
Drž se❤

hofida
2. zář 2017

Víš, když má v péči první dceru, nebojís se, že s tebou bude bojovat i o mimi? já bych měla o miminko takový strach, že bych ho do RL nezapsala. Pokud jen trochu můžeš, zkus to zvládnout bez něj. Tyhle manipulativni typy jsou úplný magoři, dítě postupně zblbnou tak, že o své matce opakují po otci úplný kraviny. Bude žádat stridavku i na mimino, aby platil co nejméně a to bude teprve peklo. Já bych se bála..... Skoro ho neznáš, proto mi to s tím kontaktováním jeho ex přijde dobrý nápad. Řekni jí v jaké jsi situaci a zeptej se ji na jejich rozchod.

hofida
2. zář 2017

Zkus to třeba s ním ukoulet tak, že když ti vrátí ty peníze, co jsi mu půjčila, nebudeš se s ním soudit o otcovství.... Bude mít pocit, že na tom vydělá a ty navíc budeš mít klid.

marcicek84
3. zář 2017

asi bych se spojila s jeho rodiči prvně a řekla jim o dítěti a že k ničemu nemá...s bývalkou jen ohledně jejich rozchodu a co o něm víc a asi bych se zatím s nikým nespolčovala...ale prava s tím zápisem do RL bych byla opatrná, kdo ví co je zač...asi bych zkusila to, co píše @hofida, až budeš mít penízky, pak můžeš promýšlet, jak dál ohledně otcovství...ale budeš mít v hrsti ty peníze, které teď určitě budeš potřebovat...každopádně jsi ve věku, kdy to druhé dítě vy buď přišlo, nebo bys měla jen jedno, je blbé, že nebude mít otce, ale vždycky můžeš potak muže, který tě i děti bude mít rád vytvoříte rodinu...bohužel za sebe bych si případné třetí pořídila až po svatbě...

veronika8779
autor
3. zář 2017

@michaela_2
Ahoj.. spolčovat se s bývalou jsem nechtěla, spíš se poptat, zda jeho verze sedí..nějak nenápadně. Ale to by mi asi nešlo. Proto jsem k ničemu takovému dosud nepřistoupila..

veronika8779
autor
3. zář 2017

@marcicek84
Ahoj, rodiče nemá. Vlastně vždycky říkal, že je na vše sám. Blízký vztah měl jen s prarodiči, ti už nežijí. Jak to vysvětlit? Brzy jsme si vyměnili klíče od bytu, zdála se být oboustranná důvěra. Mohla jsem přijít k němu i před jeho příchodem z práce. Svoje souč.chování odůvodňuje nemocí a že nechce být na obtíž. Ale jako by měl nemoc v hlavě - po původnì péči- např.vařil, nakoupil, staral se, co màm ráda, koupil něco mému synovi- je teď jen on, on, on, prý náladovost způsobují léky.

bledulka84
3. zář 2017

Tady asi nezbyde jediné, než si soudne vydobit nejen alimenty na dite, ale i na sebe (do dvou let ditete na ne mas narok), at si to chlapec vyzere.
A co je to za tezkou nemoc, ze pri ni muze chodit do prace? Nevymysli si nahodou, aby byl za chudacka? A to ji nemel, kdyz jste se poznali?

karlajasmine
3. zář 2017

Tak ja bych se osobne smirila s tim, ze penize uz nikdy neuvidis, prestala ho kontaktovat, do rodneho listu ho zapsat nenechala a proste se o dite starala jako matka samozivitelka a zjistila si, na co mas narok co se tyce prispevku od statu. A uprimne, zadny ''skvely chlap'' nebude chtit po zenske, kterou zna chvili, pujcit dost vysokou castku. Uz v tu chvili ses mela probrat a poslat ho do haje. Ale od takovyho cloveka se zasadne drzet co nejdal a rozhodne bych takovyho ''tatinka'' nechtela mit v rodnem liste. Ty si fakt myslis, ze kdyz ti neni schopny vratit pujcene penize, tak ze ti bude platit alimenty? Nebude.. akorat ti bude ze zivota delat dal peklo.

karlajasmine
3. zář 2017

Navic pokud te takhle dobre zmanipuloval, tak by urcite zvladl zmanipulovat i soudce, aby dostal dite do stridave pece.. kdyz se mu to tak krasne povedlo i se svoji dcerou.

thea777
3. zář 2017

Mrzí mě, čím si procházíš. Tohle je situace ve které se těžko radí.
Především ale bych se nespojovala s jeho bývalkou - věci to nezlepší, spíš naopak a efekt to žádný nepřinese.
V RL bych ho uvedla, aby ho neminula jeho povinnost platit na dítě.
Myslím, že situace se vyjasní, až přijde miminko na svět, věř mi.
Držím pěsti, ať je vše v pořádku.

buldrik
3. zář 2017

Snad se pletu, ale podle me je to jen podvodnik, ktery z tebe chtel vytahnout penize, ale nedal si pozor a ty jsi otehotnela.
Neco podobneho jsem resila s kamaradkou, potkala chlapka, sladky recicky, zblaznila se do nej okamzite. Jak zacal povidat neco o pujce jen par tydnu, co se znali, tak mi byli jasny o co jde. Podarilo se mi ji prekecat, at mu nic nedava, ten chlapek byl na me neskutecne nastvany, nakonec ji nechal a nasel si jinou obet, co mu skocila na lep.
Moje rada, zajed za nim, poradne si promluvte, jestli bere leky, at ti je ukaze. Klidne si promluv s nejakym jeho kamaradem (seznamil te vubec s nekym ?). Zadne dalsi protahovani lhuty splatky neakceptuj. Snad mas alespon pisemne potvrzeni. V momente, kdyz pujdes na policii, tak je to pro vztah konecna. On to vi a asi na to i spoleha, protoze vi, ze porad jeste doufas

veronika8779
autor
3. zář 2017

@karlajasmine
...paradoxně jsem mu ty peníze nabídla sama. Neříkal si o ně- měl to mít např. na soudní posudky kvůli starší dceři. A své peníze prý měl na vázaných účtech.
Jinak já se k němu do domu nedostanu- mají elektronický vstup.

luckamarcu
3. zář 2017

@veronika8779 co má za nemoc? Pokud by to byla nějaká psycholog. diagnóza, vysvětluje to vše.

michaela_2
3. zář 2017

@buldrik mám z toho - bohužel, úplně stejný dojem ☹

Jako třeba se pleteme. Je možné, že po zkušenostech s taháním o starší dceru, teď prostě jen panikaří a po počáteční euforii mu došlo, že se vlastně téměř neznají a dopadla na něj ta tíha odpovědnosti za další dvě děti ( partnerčino a další miminko).

Jenže je divný, že to trvá tak dlouho, tolik měsíců. Kdyby jen blbě zareagoval na zprávu o těhotenství a dejme tomu týden nebo dva se neozval a pak přišel, je to jiná.

Takhle to na mě působí opravdu tak, že ať už ho k tomu chování vede jakýkoliv důvod, odpovědnost za dítě nemá v plánu přebrat :-/

@veronika8779 to, že jsi mu ty peníze nabídla sama ještě nemusí znamenat, že to neměl v plánu, spíš naopak - někdo dokáže být skvělý manipulátor a pár chytrými tahy snadno dostat člověka tam, kam potřebuje a ještě s tím, aby si dotyčný myslel, že to byl vlastně jeho nápad.

Také by mě zajímalo na jakou nemoc se to vymlouvá.

veronika8779
autor
3. zář 2017

@michaela_2
Děvcata, když řeknu, že na rakovinu slinivky- vymyslel by si to někdo?? Asi víte, co to znamená.. Opravdu zhubl a nějaké léky bere. A že by to mohlo být i psychologické- jo, řekla bych, že si toho na sebe vzal moc. Bývalá žena a její opakovaná obvinění a následná řešení na policii, dvě práce.. péče o dceru..Takže zbláznění by byla lepší a pro mě stravitelná varianta. Omlouvám ho pořád, co? Jenže jaksi jsem tu i já a opakuji- domluvené dítě.A nemůžu mít jen pochopení. Jak já jsem se těšila na spolecné těšení. .

veronika8779
autor
3. zář 2017

@buldrik
Potvrzení nemám..jen na jednu menší částku převod na účet s jeho jménem. Vždycky jsem byla důvěřivá - moje okolí to při mém vzdělání a věku nechápe. Já tomu říkám, že mám poškozenou část mozku- tu s opatrností a poučitelností..😔

veronika8779
autor
3. zář 2017

@bledulka84
Ze začátku nemocné srdce. Teď rakovinu. Doma by se prý zbláznil - myslet na smrt. Jinak jestli je tak nemocný, jak říká, opravdu se těším na genetiku malé.

journals
3. zář 2017

@veronika8779 no tak jestli je to podvodnicek, tak penize uz asi neuvidis... me to cele prijde dost prapodivne. Jsem v takovych pripadech spis pesimista... jo, pan bude urcite charakter

luckamarcu
3. zář 2017

Jestli má rakovinu slinivky, což je hodně velkej průser... Nedivím se, že nepřemýšlí racionálne. Ano ses tu ty a dítě, je to hodně těžká situace i jeho... Nečtu příspěvky ostatních, ale za ně, bych si s ním promluvila co bude dál, že nemůžeš být teď úplně bez pomoci, když dítě chtěl i on a že na druhou stranu chápeš i jeho... Nabídla bych řešení že to spolu nějak zvládnete, aby mě pocit pochopení. Pokud to nepomůže, za mě, když si ho nedáš do rod. listu, budeš na tom jako samozivitelka mnohem líp, co se týče peněz. pomocí. Za druhé, budou stejně se ptát kdo je otec a soud mu může nařídit testy otcovství tak či tak. Ale bez jména v rodným listů budeš na tom líp, neboť alimenty můžou být směšný potom, a ty už pak nedostaneš nic moc, neboť on bude otec a má se starat.

veronika8779
autor
3. zář 2017

@luckamarcu
..no nevím, zvažovala jsem ho nezapsat, po takovém trápení. Zase, jak říkám, na OSPOD mi to bylo doporučeno, právě kvůli tomu, že od státu se získávají peníze špatně, tedy ho zapsat. Kdo žádal např.příspěvek na bydlení, ví, o čem mluvím. Kvanta papírů a potvrzení. .kvůli nejistým pár korunám.

veronika8779
autor
3. zář 2017

@luckamarcu
..a opakovaně jsem mu říkala, že se zvládnu postarat, o něj, jeho dceru, svého syna, naši malou..na to on, že nebude nikomu na obtíž a nakonec, že ho může pohlídat jeho 11tiletà dcera. Popravdě. .i ten jejich vztah- jasně, stará se o ni od mala, ale proč k nim nemůžu, je taky proto, že holka slyšela, jak se po telefonu hádàme! Takže- všechno může být pravda, ale, jak říkáte, klidně to může být podvodník..

veronika8779
autor
3. zář 2017

..děvčata, jinak děkuji za rady a za účast. Zítra by měly peníze dorazit - nejpozdější termín.
Dám vědět. .