Opakované potraty. Kolikrát jste tím musely projít Vy?

poppydoll
4. led 2020

Ahoj holky vím že se to tu určitě psalo už víckrát ale jsem trošku nešťastná právě jsem v nemocnici kvůli třetí revizi dělohy 2 x zamlklý potrat a jednou normální a mám trošku depky. Je mi 37 ní chtěla bych se zeptat jestli mám ještě šanci vůbec to ještě zkoušet a pokavad Joo jak se mám na to připravit jíst hromadu kyseliny listový asi nic nezkazím že a jak dlouho mám počkat nevim pokaždý jsem čekala cca 2 roky bychom vyloženě čekali ale zpise se nám nedařilo určitě si chceme zajít na nějaký testy ale co víc modlit se nebo nevím vím že už jsem docela vysokého věku už tohle jsem brala jako poslední šanci docela i přemýšlím s na to vyprdnout a koupit si psa naštěstí teď a jednu dceru máme za .aprožívá bouřlivou pubertu měli jsme ji v 21 možná ti je důvod proč to nejde z druhým jsme moc otáleli . Nebude du si tady hrát na nějakou co dodržuje zdravý život žiju úplně normálně práce domov.Holky kolikarat jste tím museli projít vy a nemám raději zkusit změnit obor pracuju v geriatrii takže velká šance něco chytit pracuju v geriatrii jako samosebou pokaždý jsme měla on

neomenia
4. led 2020

Je mi moc líto, čím procházíš, ale promiň, bez urážky - bez čárek v souvětích se to nedá číst.

legelata
4. led 2020

@poppydoll Po revizi muze vzniknout Ashermanuv syndrom, zkusila bych to konzultovat. Pak to zpusobuje potraty, s tim mam ja zkusenosti... Jinak je mi to lito. Ja potratila dvakrat a rekla jsem, ze posledni pokus, ze vickrat uz na to nemam 🤐

europa00
5. led 2020

ahoj taky me znicila revize delohu..opravdu pokud opakovane potracis doporuuji hystereskopii...ja mela prvni zamlkle donutili me na kyretaz a pak uz jsem jen potracela non stop..vsechny test jsem mela za sebou gnetiku plodu, nasi imunologiiv prze vse...a byla vse v poradku...kazdy mi rikal ze jsem blazen ze mi s delohou nemohli nic udelat.. a plekli se...prisla jsem o oba vejcovody kvuli srustum atd...uz nemuzu mit prirozenou cestou deti..hystereskopii potvrdila 1(3 srostle delohy a do toho mi museli vzit i silnejsi vrstvu sliznice pac ji od te doby mam atrofickou..velmi krehkou, atd..takže nez zase zkusis tehotner radeji si vse zjisti

legelata
5. led 2020

@europa00 Strašné, opravdu nechápu, proč tu hysteroskopii nedělají v podobných případech hned. Já měla štěstí, že to napadlo jednoho mladého doktora, ostatní to nezajímalo.

terezanovotna30
5. led 2020

Ahoj holky, ten ashermanův syndrom mě zaujal, nikdy dřív jsem o tom neslyšela. Máme jedno dítě, po šestinedělí po porodu jsem byla na kyretáži dělohy, pořád jsem krvácela. Pak jsem otěhotněla víc než rok poté, v osmém týdnu jsem potratila, čekali jsme dvojčata. Hned mě poslali na kyretáž. Další těhotenství 10 měsíců poté a v osmém týdnu zamlklo, opět dvojčata, opět kyretáž. Teď jsme byli s mužem akorát na genetice, čekáme na výsledky, ale já už mám strach, že za tím vším jsou ty revize dělohy. Mám za sebou tři. S prvním dítětem bylo těhotenství v pořádku, na poprvé vše vyšlo... Projevuje se ten syndrom nějak? Menstruaci mám celkem pravidelnou, žádná extra bolest. Tu hysteroskopii mi udělají na požádání? Asi zkusím promluvit s Dr, ale je už celkem starší dáma a bojím se, že se mi na to vyprdne.

legelata
5. led 2020

@terezanovotna30 Tak to vypada, ze by to fakt mohlo byt Ashermanem. Mela jsem to stejne jako ty... 1. Tehotenstvi bez problemu, ale po porodu nutna RCUI a pak SP, ZT... Nikdo to neresil, ale protoze jsem mela po revizi porad rezidua, dostala jsem se uplnou nahodou na smene v nemocnici k doktorovi, co dela endoskopii a ten mi navrhl to hystero. Asherman se totiz nijak neprojevuje (pokud neni uz ve fazi endometdiozy apod). A na Utz neni videt. Ja s nim zila 4 roky!

terezanovotna30
5. led 2020

@legelata jakože jsi pořád měla něco v děloze i po revizi? A jak jsi to měla s menzesem? Nám se podařilo vždy na první pokus otěhotnět. Na hysteroskopii se můžu teda objednat bez doporučení obvodní, nevíš? Nechce se mi potřetí do toho, když nevím jestli tam opravdu nemám nějakou paseku. A můžu se zeptat jak jsi na tom teď? Odstranili ty srůsty?

legelata
5. led 2020

@terezanovotna30 Ja podstoupila revizi po porodu a pak po kazdem potratu. Po tom poslednim tam porad videli nejake srazeniny a dikybohu mi nabidli tu hysteroskopii. Pri te nasli srusty a ty mi rozstrihali a rekli, ze to byl Asherman. Pak jsem na to sla znova protoze se to muze tvorit znova a pry to vypadalo dobre a dr. Mi rekl zkuste ted otehotnet. Docela brzy se nam zadarilo a ted jsem 14 tt a vse se zatim zda ok. Samozrejme porad trnu, ale zacinam verit, ze to fakt vyresili pac predtim jsem potracela v 1.trim. Hystero bych zkusela resit pres sveho gynekologa. Je to jednodenni zakrok v narkoze.

terezanovotna30
5. led 2020

@legelata moc díky za info, zkusím promluvit s Dr. Držím palce, ať to dotáhnete do zdárného konce!