Otěhotněla jsem náhodou a potratila. Říct to příteli?

cassidy90
15. zář 2016

Ahojte,
není to ani tak dotaz, jako žádost o radu. Před 3 měsíci jsem začala chodit s novým přítelem. Antikoncepci beru normálně, jen mi ji lékař změnil na levnější. NIcméně, přítel dlouho čekal než jsme se spolu poprvé vyspali, chtěl mi dát pocit, že mu nejde jen o to ...což to je jedno, prostě jsem po první sexu otěhotněla, lucky girl, aniž bych o tom věděla. Pořád si říkám, jak se to mohlo stát, když beru ANT, jenže jsem v to období byla ve stresu a taky jsme si něco upili. Možná i to mělo na to vlil. Nicméně o tři týdny později jsem samovolně potratila, byl to pro mě šok, O to víc, když to lékař potvrdil. V jednu chvíli mi to přišlo hrozně líto, že jsem o to přišla. Byla jsem z toho docela mimo a moc jsem to emočně nezvládla, jenže jsem to nechtěla říct ani příteli, aby si nemyslel, že jsem otěhotněla záměrně, jenže pro mě to byl taky šok. Ale teď toho lituji, protože jsem neměla kolem sebe žádnou psychickou podporu. Já vím, že svým způsobem "o nic nejde", jenže bylo to kus mě a už to není ... A teď prostě tak nějak cítím, že mu to musím říct, protože mi z toho je stále na nic. Jenže on sám má teď přes všední dny šíleně moc práce, z toho se témeř nevidíme protože musí se o víkendech starat o rodiče na druhé straně republiky. Je zázrak že si najdeme na sebe pár hodin času. ... k mému problému nevím jak mu to říct, bojím se jak bude reagovat, jak to vezme, možná bude i naštvaný, že jsem mu to neřekla dřív, ale copak jsem mohla? On byl v jednom kole a já si přišla, že bych ho tím akorát jen obtěžovala... A vůbec mám mu to vůbec říct?Na druhou stranu nechci aby mezi námi byly nějaká tajemství ...ale vážně nevím, co mám dělat, ...Je to zvláštní.

slimacikmia
15. zář 2016

@cassidy90 neporadím ti, či mu to máš povedať, sama ho poznáš, ako by to vzal... Ale ak sa rozhodneš mu to povedať, tak mu daj kľudne prečítať tento príspevok, z toho bude asi najlepšie cítiť, čo sa v tebe deje.

caverina
15. zář 2016

@cassidy90 to neni pravda ze o nic nejde....i kdyz to bylo neplanovane tak to urcite nebylo pro tebe lehke....ja bych mu to rekla...nebylo by dobre mit pred nim takove tajemstvi...drzim palce a zase bude lip🙂

lv
15. zář 2016

Obávám se, že ti to bude zazlívat a to proto, že jsi mu neřekla o těhotenství - nebo se na to přišlo až u toho potratu? To pak ano, řekla bych mu to.

filetra
15. zář 2016

Jste spolu 3 měsíce, pak jste dlouho čekali, než k něčemu došlo. Takže to není nějaké mnohaměsíční utajování, ale zcela čerstvá záležitost. Já bych si v této situaci s přítelem promluvila. Vím, že by se mi hodně ulevilo, a taky bych podle jeho rekce poznala, jestli je to člověk, který by mi byl v životě oporou. Chápu, že tahle zkušenost, byť nevědomá, může hodně bolet, ale nejsou z toho z pohledu přítele žádné následky v podobě nechtěného dítěte. Takže nevidím důvod, aby reagoval jakkoli negativně nebo tě z čehokoliv obviňoval.

cassidy90
autor
16. zář 2016

@lv přišla jsem na to až u potratu

laisobel
16. zář 2016

Myslim ze bys mu to rict mela. Vcetne vsech tech pocitua strachu a bolesti a vseho co se v tobe deje. Netajilas tehotenstvi ale musela jsi nejdriv zpracovat ten potrat. Mel by to pochopit. Mozna se bude zlobit ze jsi mu to nerekla hned, ale nejste spolu roky a odhadnout tyto reakce je slozite.
Z tveho prispevku si ale myslim, ze tajit to neni spravne. Zvlast pokud spolu zustanete a jednou budete planovat rodinu a pak to vyleze na povrch a ty se treba budeš bat nebo tak... Lepsi at to vi se vsim vsudy.
Drzim palce!
A je mi to moc lito.

kadarka
16. lis 2018

Sama vím, jak to může být těžké...Proto chápu že váháš,je to jen na tobě.Výčitky pak časem můžou být potvory vlezlé,záleží jen na tobě.Neřešíte přece nechtěné těhotenství o kterém jsi neměla potuchy,ale ztrátu,která tě bolí a se kterou se musíš vyrovnat..

slimacikmia
16. lis 2018

@kadarka diskusia spred dvoch rokov...