Otěhotněly jste po 1. MS po revizi?
Holky, prosím, je tu některá, která otěhotněla po první MS po revizi? Byla jsem na zákroku 14. 6. (13. 6. potrat v 10. tt), tedy ve středu to bylo 7 týdnů. První ovulace po revizi byla dost bolestivá, hlavně pravý vaječník (jeho bolest jsem prvně pocítila při potratu, před tím jen asi 2x při zánětu, ale to už je dávno)...pak vše v pohodě, po měsíci (přesně na den) přišla první MS (to byla skoro ta samá bolest, ale druhý den už dobrý), od té doby až do konce šestinedělí zase dobrý, až do ovulace, ta proběhla stejně, jako ta první. Jenže už od ní mě ten pravý vaječník pobolívá denně (občas, ale několikrát za den), k tomu mám nafouknuté břicho jako před MS, co chvíli mi píchne do prsou, čípek bych řekla, že je vysoko, hlen, včera jsem zkusila i BT - 37,2°C (ale to vím, že nic neznamená, neměřím pravidelně, tak nemám srovnání), v pondělí jsem si od muže po večeři nalila skleničku piva a zase mělo ten "divný ocas", stejně jako u toho minulého těhotenství...zkrátka příznaků je dost, do plánované MS zbývá 6 dní, tak počkám a uvidím, ale jde mi o ty bolesti vaječníků...je to normální, nebo mám plašit rovnou? každopádně ve čtvrtek (ne)čekám MS a hned další týden půjdu k doktorovi, ať už pro potvrzení těhotenství, nebo, když MS dorazí, kvůli těm bolestem...díky předem za jakoukoli zkušenost 🙂
@marki00 Ahoj, koukám, že už jsi 26 tt tak to už to snad klapne, držím palce! ❤ A jak to prožíváš, to se asi oba celkem strachujete co po dvou nevydařených pokusech.
U nás hraje roli i ten faktor, že už to jedno dítě máme, takže argumentuje tím, že je zbytečné se už stresovat. No snad si to rozmyslí a jeden pokus ještě dáme, kdyby to nevyšlo, tak to bych nechtěla už ani já.
@legelata Strašně si miminko ještě přeje - v podstatě to bylo jeho přání asi dva roky už před tím, jen mě trvalo, než jsem k tomu došla taky.Máme dvě dcery, ale už velké...
@alenqa Moc děkuju, věřím, že příští měsíc už to klapne 🙂
@oveckaluky To je hezké 😍 Jo můj manžel je skvělý, jen je někdy až moc racionální v podobných věcech.
@legelata Myslím, že pokud by se nám to znovu povedlo a znovu to nedopadlo, už by to taky znovu nechtěl, nesl to těžce se mnou...a my už taky nemáme ani moc času, mně je 37 a jemu bude v září 50 - a nic si nepřeje k narozeninám víc, než // na testu 😍 Mám pocit, že to naši lásku jen prohloubilo, a miluju ho čím dál víc za to, jakou se mnou má teď trpělivost, pořád z toho nejsem venku, nemá to se mnou lehké...
@legelata děkuju, já si moc přeju, aby s námi malý zůstal🙂 A začátku byla každá kontrola o nervy, ale jak koncem 19tt začal kopat, tak je to lepší. Občas mě napadnou špatné myšlenky, ale spíš se nenervuju, až se sama divím. Asi hormony🙂 manžel se zatím bojí radovat, že by byl zas zklamaný, kdyby něco.
U nás je to horší, že ještě děti nemáme.
@marki00 No to se nedivim s tim manželem, to ten můj by byl určitě stejnej. Oni nejsou pod vlivem hormonů tak je to asi zas jiné.
Určitě je to horší, když děti nemáš. Akorát já se nikdy do dětí esra nehnala a vlastně mi stačilo i to jedno, nicméně jsem otěhotněla (vždycky šlo vše jak na drátkách, tak jsem musela dostat přes prsty) a teď po tom potratu mám pocit, že když nebudu mít další, tak budu mít navždy v srdci strašnou díru a to druhé bych hrozně chtěla. Zajímavé....
@legelata s tou dírou to znám, mám to stejně. Jak už to malé jednou nosíš, i když jen chvíli, tak je to okamžitě citová záležitost.
Já si po potratech vyběhala všechny možná vyšetření a zjistila se krevní mutace, tak teď je to s injekcema na ředění krve snad ošetřené. To píšu jen pro info, co je dobré si po potratu třeba vyšetřit🙂
Držím palce, ať se brzo zadaří🙂
@legelata Přesně, tu neskutečnou díru asi dokáže zacelit (i když ne úplně) jen nové miminko...
@marki00 Taky jsem si nechala udělat všechna možná vyšetření, byl to už druhý potrat...všechno naštěstí negativní, takže to prý vypadá na "nešťastnou náhodu"...tak doufám, že se zadaří a už se to nebude opakovat...
@legelata nene, mam protrombinovou mutaci, tu moc lidi nema. Tak to je dobre, ze ji nemas, ja jsem jak jehelnicek🙂
@oveckaluky do tretice vseho dobreho🙂 potreti to uz vyjde🌹
@marki00 Taky doufám 🙂
ahoj, tento měsíc jsem spontánně potratila v 9.týdnu a zvládla jsem to naštěstí bez revize. Další těhotenství jsme řešila s gynekologem-kamarádem a doporučil mně klasicky režim v šestinedělí, tzn. po potratu 6 týdnů bez sexu, koupání apod. a začít se snažit máme až po třech měsících než se dá tělo skutešně dohromady, než klesnou hladiny hormonů, stáhne se děloha a čípek apod. Říkal, že podle studií je první tři měsíce naopak zvýšené riziko potratu a pak budeš řešit "Proč jsi potratila 2x po sobě". Taky se mně to moc nelíbilo a chtěla bych nejraději hned, ale asi to má něco do sebe a tak prostě počkám do listopadu. Držím palce ať se zadaří.
@plamenka84 my dodrželi jen šestinedělí a pak jsme se už nechránili. Je to skoro 7 měsícu a zatím se nezadarilo. Myslím si tedy, že tělo pozná, kdy je znovu připravené.
@plamenka84 Co jsem četla studie, tak z nich vyplývá, že je to spíš naopak, a i můj doktor se k nim přiklání, ale beru to - co doktor, to názor 🙂 Je to přesně, jak píše @krisatko - tělo pozná, kdy je připravené, a kdy nové těhotenství "povolí" 🙂
@krisatko souhlasím. Máme dvě děti, první jsme neplánovali, ale moc jsme se těšili, druhá dcera se narodila cíleně a plánovaně za 1,5 roku po první a otěhotněla jsem ještě v době, kdy jsem kojila. Třetí těhotenství nedopadlo a to jsme se snažili už 1/2 roku. Takže tělo prostě ví. Roli v otěhotnění hraje rozhodně i věk. Držím vám holky palce 😉
@legelata Po vysazení HA jsem měla jednu MS a pak strááášně dlouhý cyklus, přičemž jsem zjistila až 63DC, že jsem v tom. U nás to nebyla klasická revize, byla jsem na konci 5 měsíce, takže porod a dva cykly tělo dočišťovalo zbytky. Pak jsme dostali povolení "snažit se" ale ani já ani muž nemáme rádi pánskou ochranu a brát prášky jen dva měsíce se mi nechtělo. Takže jsme to prostě neřešili. No jenže pak se mi cyklus natáhl na 35 dní, takže jsme vlastně měli šanci po šestinedělí jen 3x. Momentálně čekám, co bude. Tento cyklus se mi natáhl už na 43 dní a furt nic, má to stejný průběh jako loni když se zadařilo, tak uvidím. Třeba 63DC zase najdu // :D
@krisatko A test pořád nic neukazuje? To už by mohl, ne? 🙂
@oveckaluky nene nic. Pokud budu předpokládat že by to bylo jako minule tak až za týden nejdřív
@krisatko Držím pěsti, ať to vyjde 🙂
Ja jsem taky 7 mesicu po revizi a furt se nedari ☹ pritom po vysazeni ha to bylo do 3 mesicu.... ted mi pripada ze mam kazdy cyklus uuuplne jiny....no hruza 😔😢 ale snad se konecne zadari...
Ahoj maminky, potřebuji poradit. 🙂 15.6.2017 jsem byla na revizi (zamlklé těhotenství v 8tt). Poté jsem dostala menstruaci 25.7., trvala 5 dní (u mě normální). Gynekoložka mi řekla, že je dobré vyčkat 2 menstruace a pak se snažit, jenže 9.8. jsme měli nechráněný sex (v tuto dobu jsem měla i plodné dny). A pak jsme měli nechráněný sex 26.8. kolem jedné v noci. A ten den jsem měla mít měsíčky (většinou je mívám ráno) a nedostala, takže mám jeden spozdění. Je možné, že bych byla znovu těhotná ? Vím, že je brzo, třeba se MS ještě dostaví, ale jsem z toho nervózní. Má to někdo podobně nebo může být MS po revizi nepravidelná ? Druhé miminko samozřejmě chceme. ☺ Ale taky se bojím, aby se to neopakovalo. Děkuji za odpověď a zkušenosti. 😉
Ahoj maminky, potřebuji poradit. 15.6.2017 jsem byla na revizi (zamlklé těhotenství v 8tt). Poté jsem dostala menstruaci 25.7., trvala 5 dní (u mě normální). Gynekoložka mi řekla, že je dobré vyčkat 2 menstruace a pak se snažit, jenže 9.8. jsme měli nechráněný sex (v tuto dobu jsem měla i plodné dny). A pak jsme měli nechráněný sex 26.8. kolem jedné v noci. A ten den jsem měla mít měsíčky (většinou je mívám ráno) a nedostala, takže mám jeden spozdění. Je možné, že bych byla znovu těhotná ? Vím, že je brzo, třeba se MS ještě dostaví, ale jsem z toho nervózní. Má to někdo podobně nebo může být MS po revizi nepravidelná ? Druhé miminko samozřejmě chceme. ☺ Ale taky se bojím, aby se to neopakovalo. Děkuji za odpověď a zkušenosti. 😉

Holky a jaký postoj mají vaši partneři? Mně ten můj včera řekl, že jestli by nebylo lepší zůstat u jednoho, že takovou bolest už znova nechce prožít :(