icon

Potrat dvojčátek 22.tt. Co dál?

lenicka98
30. čer 2021

Ani nevím, jak začít. Napisu svůj příběh.. mám úžasného pritele, moc se milujeme, velmi brzy na začátku vztahu jsme se zacali snažit o rodinu, mám endometriozu 4.stupně a jen jeden vajecnik a vejcovod, spoustu srůstu. Ale my věřili..2 roky to neslo, tak jsme sli do IVF. První skončilo mimodelozni a já byla v haji, ale dali jsme si chvilku pauzu a sli do druhého, to se vůbec nechytilo. Byli jsme ze všech těch léku, injekci, testu a vseho tak unaveny, ze jsme si řekli, ze si dáme pauzu.. zazrali se do prace, mě povysili, přítel si nasel lepsi, bylo nám proste fajn.. pak přišel diky korone o praci a najednou jsme řešili jen peníze.. čtyři měsíce neměl praci, ale vlastně to asi pomohlo, poprvé jsem nemyslela na miminko a ono se povedlo, prirozene. Cekala jsem dvojcatka, radost neskutecna! Ani jsem nevěřila, ze bych kdy mohla byt tak šťastná.. strach byl ohromný, ale užívali jsme si to strašně, pořad jsme byli venku, tehotenstvi bylo ukázkové, mazlila jsem je, oba screeningy naprosto ok, čekáme zdravou holcicku i chlapečka! No zkratka nikdy nám nebylo lepe, přítel byl z toho úplně hotovej, pořad mi pomáhal se vsim, libal brisko a mluvili jsme na ne, každý večer jsme jim rikali jak jim dekujeme ze přišli a jak je milujeme.. a pak to prislo. 21+5 jsem se vzbudila v jedenact s hroznyma bolestma zad.. říkám si tyvole to rozchodis, jenom další problém v tehotenstvi, do teď ti nic nebylo tak asi zacinaj ty bolesti co se vsude píše.. trvalo patnáct minut než mi doslo, ze je něco vážně špatně, ze tohle nejsou zarazeny prdy. Přítel mi zavolal sanitku, protože měl v sobě pivo a tak přijeli,za deset minut jsem byla v nemocnici. Celou cestu sanitkou jsem je prosila ať ještě zůstanou, ze ještě neee a říkala jim, jak je miluju.. přijali mě, zavolali doktora, já hrozny kontrakce, slysela jsem doktora jak říká co zas za hysterku a pak přišel, žádný pozdrav nic proste a ať si teda lehnu a já se modlila!! Modlila abych opravdu byla jen hystericka, aby mě serval co tam dělám a já jela domu! Lehla jsem si a on úplně suše rekl’ tohle nezastavíme, potracite’ a pak se podíval, ze ještě zijou, ale ze je to stejně jedno.. co vám budu, křičela jsem na nej jako smyslu zbavená, ze to není pravda, ať něco kurva udělá, ze je přece někde za dva týdny už zachraňují! Řekl ze jsem blazen, ze tohle zachránit nejde, ze je proste konec a pak řekl sestrám, ať mě odvedou někam kde porodim.. sestra byla mila, dala mi mobil a já to zavolala příteli.. prijel do deseti minut a pak nasledovaly snad nejhorsi čtyři hodiny mého života. Odmítla jsem něco na bolest a tak jsem se čtyři hodiny svijela v krecich, plakala, přítel plakal a proste.. nechtěla jsem věřit tomu co se děje, pořad jsem jen říkala ať mě někdo vzbudi, ze tohle není reálný.. praskla voda a já začala rodit, bolest pro mě naprosto neuvěřitelná, myslela jsem, ze mě vevnitr něco trhá na kusy.. pak to druhy za pět minut.. rodila mě mila doktorka, ale ten idiotskej kreten sedel vedle na vane( doktor) a ťukal do mobilu, vůbec nechápu co tam dělal a teď zpětne bych ho asi vyhodila, ale v tu chvíli jsem nevěřila proste nicemu co se děje.. videla jsem chlapecka na dvě vteřiny než ho přendali, při holcicce mi přítel držel hlavu ať se nedivam, byl tam se mnou.. pak mě uspali, pritele vyhodili, a já se vzbudila na pokoji, sama, prázdná.. další hystericky záchvat.. dali mi něco na uklidnění a já usnula.. spala jsem tri hodiny a rano jsem odesla domu, nikdo se se mnou nehádal.. je to tyden a já od te doby nechci zit. Oni byli muj smysl, muj život, to co jsme si spolu planovali! Pořad nekontrovatelne placu i přes to ze mám lexaurin, rvu, kricim a proste to opravdu nedavam, chtela bych jit za nema, abych se o ne mohla starat.. přítel je se mnou doma, nese to lepe než já, říká, ze mu taky chybi, ale ze ho víc boli mě takhle vidět.. a já teď proste nevím co dal? Dá se to prezit? Nic mě nebavi, nezajima, nechci jist spat nic.. co mám delat? Dekuju každému, kdo si tenhle vyčerpávají text přečte a vyjádří se.. ještě dodatečné info, psychiatrovi chodim, v pátek jdu i k psychologovi a naše lásky pohrbime..

Strana
z5
lenicka98
autor
18. črc 2021

@levandule_k jeee dekuji, kouknu😊 no tak zrovna kontryhel jsem před tehotenstvim pila🙄 dekuji za upozornění..🌸

levandule_k
18. črc 2021

@lenicka98 S kontryhelem se musí v případě endometriózy opatrně, dá se pít v období menstruace, protože zmírňuje křeče. Mezi jeho další účinky patří posilování děložního svalstva, upevňování plodu v děloze. (Ženy, co nemají endometriózu a pijí ho kvůli podpoře otěhotnění, tak by jej neměly pít v kuse celý měsíc. Správně se pije od začátku cyklu do ovulace, při nepřetržitém pití by mohl posunout ovulaci, eventuálně ji vymazat.)

Na tvém místě bych zkusila řebříček, ten není sice coby ženská bylina tak profláklý jako kontryhel, ale je vhodný při endometrióze.

lenicka98
autor
19. črc 2021

@levandule_k jo tak alespoň to jsem delala tak nejak správně, prave mi ho tenkrát kamaradka poradila na křeče, tak jsem ho pila jen při menses, o rebricku jsem neslysela, zas o něco chytřejší🥰

levandule_k
20. črc 2021

@lenicka98 Jen tak ze zvědavosti, měla jsi čas se kouknout na to video? Eventuálně jak to na tebe působilo?

lenicka98
autor
20. črc 2021

@levandule_k jak jsi mi to poslala, tak dnes jsem koukala a já už to videla před asi rokem mi to posilala pritele mamka, ona má Duška hrozne rada. Já abych pravdu řekla tohle tak úplně nemusim, vydrzim to poslouchat, i je to nějakým způsobem zajímavý, ale no.. nevyjadrim se asi jak bych chtela, nejde mi to, ale mě Dušek celkove neoslovil. Ale samozřejmě dekuji i tak🖤

vitezove
20. črc 2021

@lenicka98 vůbec nevím, co ti na to říct... je mi to tak strašně líto. Přišla jsem o několik dětí, ale velice brzy - v prvním trimestru. Poprvé to bylo nejhorší a tu bolest si pamatuji do dnes. Vyléčila to až dcera, ale stejně nikdy nezapomenu. Úplně cítím tu bolest a zoufalství, kterým si procházíš. Nedá se na to nic říct, nic co by ti pomohlo, co by ti trochu ulevilo. Psycholog je správná cesta, pomůže. Doporučuji knihu https://www.megaknihy.cz/zaliby/196695-cekala-j...

Možná najít i nějakou podpůrnou skupinu a tak... jediné co ti mohu nabídnout je náruč k obejmutí a ucho k poslouchání. Kdyby sis kdykoli chtěla popovídat, tak napiš. Vím, že to hodně pomůže... jinak pomůže až čas. Hodně času. Věřím, že bude další těhotenství dost brzy, ale smutné je, že už si ho takhle užívat nebudeš, budeš se bát... ale zase budeš víc hlídaná a snad dopadne pak už vše v pořádku. Moc mě to mrzí. Partner je určitě taky hotový, ale snaží se být silný kvůli tobě :(. Držte se oba dva.

nick1234
20. črc 2021

@lenicka98 je mi to moc líto, já jsem v krátké době zažila dvě zamlklá těhotenství během půl roku (obě cca v 10.tydnu) takže rozumím jak se cítíš😞 rozhodně bych ale nenechala být ten přístup doktora to je fakt neskutečný hovado 😡 pokud chceš, přidej se na fb do skupiny "podporite me v osvětě" jsou tam holky, který bojují za lepší přístup a podmínky v nemocnici, a určitě ti poradí jak sepsat stížnost, vím že ti to mimca nevrátí ale tento doktor nemá na oddělení co dělat 😡 a třeba zabránis tomu, aby se takhle choval k dalším maminkám v podobné situaci

lenicka98
autor
20. črc 2021

@vitezove moc dekuji. No první psycholog mi vůbec nesedl, ale nevím, bylo to po týdnu, možná až příliš čerstvé a taky asi musím přiznat, ze byla určitě docela chyba na moji straně, jak je ten citát ‘ Než začnete někoho léčit, zeptejte se ho, zda je ochoten vzdát se věcí, kvůli kterým je nemocný’ myslim, ze jsem cekala asi moc zazracnou pomoc, ale v podstatě mi jen rikal, ze bych měla zkusit myslet víc pozitivně, ze mi určitě jednou bude lepe, ze psychika člověka je taková, ze me nenechá cítit se na hovno pořad.. to je takový,no.. ale zkusim ještě jinyho, sama to proste nezvladam, tak co muzu ztratit. Moc dekuju za odkaz , na knihu už jsem koukala, asi koupim😊 snad ano, ne ze by mi to andilky někdy nahradilo, ale doufám, ze další děťátko už mi zůstane, verim, ze to me muže trosku vyléčit🖤

lenicka98
autor
20. črc 2021

@nick1234 dekuji, je mi také lito čím sis prošla. Stížnost pořad rozmyslim, nejak na to nemam žádnou silu, ale nechat to byt se mi taky nechce.. uvidim no:(

lenicka98
autor
20. črc 2021

Ještě takový dotaz do praku, nevíte prosím někdo nahodou jak je to, když bych rada psychologa na pojišťovnu? Musím za obvodní, nebo si obvolat přímo psychology? A kdyby měl někdo doporučení na dobreho v Táboře a blízkém okoli, byla bych moc rada. ❤️

levandule_k
20. črc 2021

@lenicka98 Já jsem víc alternativní než je průměr, tak chápu, že ne každému jsou moje názory po chuti 🙂 Mně se líbí jeho přístup k životu a některé jeho názory jsou zajímavé a pro mě inspirující. Pro mě je cennější upřímný názor, než předstírané nadšení, abys mě neurazila. S tvým názorem jsem v pohodě, moje tchýně ho také nemusí a fakt kvůli tomu není na černé listině.

vitezove
20. črc 2021

@lenicka98 Jestli ti psycholog nesedl, tak fakt zkus jiného. Doporučuji zkusit najít psycholožku co se specializuje na potraty apod. Takové jsou. Tam ten přístup je potom trochu o něčem jiném. Ono u těch psychologů je to těžké, ale občas se stane, že se prostě nedokáží vcítit, protože nic takového nezažili. Podle mě třeba chlap tohle dělat může fakt těžko. Ale žena, co s takovými ženami pracuje nějakou dobu, to je něco úplně jiného.

Jinak pro psychologa žádanku mít nemusíš. Můžeš jít rovnou. Já jsem chodila k jedné tady u nás, od vás teda daleko ,ale bylo to příjemné. V podstatě jsme si jen povídaly a ona mi radila nějaké relaxační techniky a tak. Překvapivě mi to strašně moc pomohlo 🙂.

Když jsem četla tvůj text, tak se mi úplně ty pocity z potratu vracely. Každopádně mě třeba hodně pomohlo zjistit "co se stalo". Protože jsem hodně trpěla tím ,že jsem se bála, že jsem to zavinila nějak já. A zároveň dokud jsem nevěděla čím by to mohlo být, tak jsem se fakt bála, že se to stane znovu - a taky, že ano. Takže až po výměně kliniky se zjistilo čím se to asi mohlo stát a jak se tomu snažit předejít. K otěhotnění to teda nakonec nepomohlo, ale k lepšímu pocitu to všechno zpracovat ano. Protože předtím mi jen doktoři říkali, že se to prostě stává - a to mi nestačilo. Každý musí najít tu svojí cestu no.

Každopádně nabídka pořád platí 🙂. napiš kdykoli.

vavrovamichaela
26. črc 2021

@lenicka98 ahoj,je mi to lito🥺to co jsi zažila.Sama jsem přišla o mimi vloni též ve 22tt…První mesic byl strasny…a pak ty dny kolem termínu porodu.Já jsem byla v nemocnici v CB a až na par detailu přístup dobrý🙏Mohu ti doporučit dr Sarku Pfauserovou,je tedy z Trebone,ale je to gynekolozka/zároveň terapeutka se specializaci na ztrátu miminka.Kdybys chtěla více info,napis SZ.

lenkalubina
2. led 2022

Jak já vám rozumím🥺 zažila jsem to taky.

lenicka98
autor
3. led 2022

@lenkalubina to mě moc mrzi…posilam objetí♥️

vendulis
22. zář 2024

@lenicka98 posílám štěstí ať se máš už jen krásně.

Strana
z5