icon

Potrat. Jak mluvit s přítelem po potratu?

dominikasim
30. lis 2019

Zdravím, potřebuju poradit co mám dělat, když si chci promluvit s přítelem o pocitech po potratu, se on tvrdí že není o čem. Je mi 22 a jsem 5 týden po potratu v 15 TT. , Který jsem podstoupila ze zdravotních důvodů kvůli omezené funkčnosti ledvin. Dítě bylo neplánované - z mé strany chtěné, z přítelové neutrální. Celé šestinedělí mám být doma a jsem, protože byli komplikace od krvácení až po laktaci prsou. A celou dobu jsem na tom fyzicky i psychicky dost blbě . A i přes 3 moje snahy o to aby jsme si promluvili o tom co se stalo ATP..( prostě se chci jen "vyspovídat"). tak mi přítel vždy řekne větu typu, "není se o čem bavit, dítě není smiř se s tim", " jsi měsíc doma a furt jen ležíš a nemluvíš tak uklid ".. A vzhledem k tomu, že kamarádky nemám a rodiče to neví protože se jim to bojím říct , tak nevím jak mám na to reagovat, protože sama teď jsem že všeho zmatená a vlastně se cítím trošku od všeho odstrčeně. Nevíte někdo jak na chlapy v tomto období mluvit? Třeba někde dělám chybu. Nicméně předem děkuji za reakce.

Strana
z8
sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Pravy charakter poznas, az, kdyz jde do tuheho.

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
takze tvuj vysneny chlap je vlastne lenivy sobec?

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout nedali.. mají pravidlo schválený muž, pak svatba pak dům a pak dítě .. a vědí že s někým žiju ale dokud ho neprivedu na schválení tak to není prý můj muž.. a jemu se do toho nechtělo protože měl strach a svatbu jsme stejně nikdy neřešili

sudylichozrout
30. lis 2019

@zelenaesmolda Ale nekteri ne. Znam ze sveho sirsiho okoli. Ale ted to tu asi ani nema cenu pitvat 🙂

kuttu
30. lis 2019

@dominikasim nikdy neni dobrý,kdy zenska doma delá vse,ten chlap si toho neváží.a hlavne te oak v případě nutnosti neni schopen zastoupit..muj manzel vypere,uvaří,v ramci svych moznosti uklidi a o dceru se 100 % postará...

hankaviki
30. lis 2019

Je to hajzl. Místo toho, aby on fungoval, tak to zahodil. Ukázal v krizové situaci, jaký je. Pryč od něj.

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Jj, je mi to jasny...

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
tak vzhledem k tomu,jaka je situace na trhu hypotek a nemovitosti tak asi budes bezdetna nebo bez rodicu 🙂

jade85
30. lis 2019

@sudylichozrout jo, teď to čtu, to jsem přehlídla :( ale aspoň maminka by pro to mohla mít jako žena pochopení...

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda já brala to že má náročně časovou práci ( programátor v herním odvětví) a věděla jsem že to prostě zabírá dost času tak nezbylo nic jiného než když na to nemá čas ( já normálně moc taky ne ) tak to někdo dělat musí = já.... ale tak nějak jsme si ve všem vždy vyšli vstříc a bylo vše bez problémů a nikde jsem neviděla problem

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Ty jo, to je stejne zvlastni, ze mu takhle svihlo v bedne.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@kuttu to tady nehrozí , neví jak se zapíná pračka ani kde jsou kapsle do myčky natož aby našel vysavač.. on si toho vážil a i kolikrát děkoval nebo koupil kytku

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout taky si říkám ale už to nezměním zřejmě .. už mi donesl deku na gauč a řekl mi že pokud mi ať pokud mi nebude hůř tak ať ho nebudim.. jsem z toho sama zmatená

nafuka
30. lis 2019

Můžete si s eeveepokemon456 podat ruku, máte doma stejný exemplář. Mrzí mě, že jsi přišla o miminko.

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
vzhledem k jeho profesi nemohl ti hacknout profil?protoze je divne,ze tady zacnes uvazovat o rozchodu a on najednou z niceho nic otoci...

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Hm, no a nemel by na tom gauci spat on? 😀 Nebud zmatena, spis se zasmej, tohle je totiz vlastne celkem pitoreskni obraz. Zdravy chlap se rozvali na letiste, zatimco jeho partnerka s se zanetem ledvin a po potratu s bolavou duai i telem, bude lezwt na gauci. Ja bych se rozchechtala asi na cele kolo uz 😉

sudylichozrout
30. lis 2019

@zelenaesmolda Vzdyt neotocil... Jen predvedl vrchol gentlemanstvi 😀

zelenaesmolda
30. lis 2019

@sudylichozrout
taky pravda,z tohohle pohledu jsem se na to nedivala.
ale castecne to je obrat,najednou se "stara" i kdyz dost bidne teda.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda @sudylichozrout hacknout to nemohl zakládala jsem si ho dneska a on byl celou dobu jen na Facebooku nebo si hrál s králíkem ... A vlastně se postaral abych nemusela vstávat a jít si pro deku sama donesl mi ji on ... 👍

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Rikam, hotovej gentleman ze starych casu! 🙂 Ne, tohle me opravdu pobavilo, ale nezlob se, nechci nijak zlehcovat tvou situaci.

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
no to je teda super pece,nemame mu stavet slavobranu?

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout jinak já se nesmeju , ale udělal to takto , byt je na něj tak on rozhoduje.. nevím .. ale pokud mám spát na gauči dokud se neodstehuju tak moje záda budou jistojistě trpět 😬

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda to by mu možná udělalo radost 👍

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Ber to jako dalsi stripek do skladacky. A mesic ne, radeji spi na gauci v kanclu nez na gauci u nej. Vzdyt je to strasne nedustojne.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@sudylichozrout @zelenaesmolda ne v pohodě.. já děkuju opravdu jste mi dost otevřeli oči a ta podpora teď opravdu bodla

zelenaesmolda
30. lis 2019

@dominikasim
jinymi slovy si z tebe proste udelal sluzku-mas veskere povinnosti v byte lae prava zadne,ani pri tezke nemoci,ani po potratu te nepusti do postele a necha te spat na gauci.to je nehorazne hovado.
ja bych se asi sbalila a jela k rodicum,nemusis jim vykladat nic o potratu atd.proste jste se rozesli a tim to hasne.na ulici te snad nenechaji ne?

sudylichozrout
30. lis 2019

@dominikasim Pujdu uz chrnet, mam za sebou extra narocny den, tak se loucim. Drzim palce, at situaci vyresis co nejrychleji a at je brzy dobre. Budu sem nakukovat, klidne pis, jak to s tebou vypada dal 🙂
@zelenaesmolda Dobrou! 🙂

zuzkasim
30. lis 2019

@dominikasim Tý jo, jako už jsem zažila ledacos, ale pokud se chlap nepostará o ženskou, pokud je jí blbě, tak je to dost nanic. Protože v životě nikdy nevíš, co vás potká, nemoc, úraz, nebo třeba "jenom" rizikové těhotenství... Dva na sebe můžou být hnusní, když se pohádají kvůli blbosti, ale když jde do tuhého a jedná se o opravdové problémy, měli by stát při sobě. Chlapi prožívají potrat jinak, to ano, ale přesto by měl tak nějak ctít, že to byl zásah do tvého těla, že ty jsi teď objektivně nemocná a klidně mlčet (oni opravdu o některých věcech nemluví), ale starat se o tebe, aspoň přiměřeně. Uklidit, zajistit v rámci svých možností jídlo (každý neumí vařit, ale ke koupenému grilovanému kuřeti uvařit rýži zvládne i osmileté dítě), uvařit čaj... Promiň, ale toto nevypadá na partnera do nepohody. I kdybych si představila, že ho potrat sebral a on se trápí, tak takové chování, které ty popisuješ, to dobré není. Nemluvě o tom, že ses už před tím o všechno starala ty, vidíš, teď to nejde a najednou je zle! Pryč od něj. Bude to bolet, přijít najednou o dítě, byť neplánované, o chlapa, ale bude ti líp, věř.

dominikasim
autor
30. lis 2019

@zelenaesmolda to ne ale nastal by celonoční maratón toho co se děje .. bez ohledu na to že mám horečku a fyzicky to není žádná hitparáda... V pondělí až bude v práci tak si vklidu zabalím a půjdu do kanclu ( tam mám alespoň gauč který je pohodlný a pak se uvidí

kiki1912
30. lis 2019

@dominikasim především je mi líto že si miminko musela dát pryč ale ohledně Tvého stávajícího partnera bych hodně rychle vzala nohy na ramena a pryč pryč. A ohledně té abstinence že nebude mít sex po dobu šestinedělí kdy se budeš muset dát do pořádku jak fyzicky tak psychicky tak mě to přijde sobecké od něj. Co by dělal kdyby jste měli to malé a musela by ses o něj starat a neměla bys čas podstatě na nic to by si našel pí**ání jinde? Od takového jen dál. Měl by Ti teď být oporou

Strana
z8