Potrat. Nechat tělo, ať se s tím vypořádá nebo revize?

susan0403
24. led 2017

Zdravím vás všechny, které jste zažily něco podobného jako já..Byla jsem nadšená, když testy byly pozitivní..první vyšetření v pohodě..bohužel, pak se něco stalo a klesla mi hodnota HCG. Cítila jsem se hrozně..Nejvíce mě asi dorazil fakt, že mě gynekolog ihned poslal na revizi aniž by mě viděl. Pouze tak usoudil z klesající hodnoty. Pročetla jsem si na netu že ne pokaždé je revize nutná. Před zákrokem jsem hovořila ještě s jinou gynekoložkou a ta sama usoudila, že jelikož byl váček malý, neměl by být pro tělo problém jej samovolně vyloučit. Podotýkám že nic mě nebolelo. Řekla, že do týdne bych mohla začít "krvácet" a samozřejmě si to mám hlídat. Po čtyřech dnech jsem byla opět u své gynekoložky a ta jednala stylem: No..škoda že ta revize neproběhla.., a takové řeči. Upřímně mě hned trklo, že je jí putna co jak mám či nemám, jen ji štve že asi nebudou body ze zákroku..:( Prožila jste si některá něco podobného? Že jste nebyly na revizi a tělo se s tím vypořádalo? Jak to samovolné vypořádání se, probíhalo? Děkuji Vám všem..
Věřím, že to není nic, čím by se člověk chtěl chválit ale byla byla ráda za vaše reakce, poznatky, pocity..

puutalo
24. led 2017

Měla jsem zamlklé těhotenství vloni v lednu. Dr. mi nikdy hsg neměřila, tak jsem netušila, jak to klesá. Udělala mi utz někdy v 6tt, váček prázdný. O týden později udělala kontrolní utz, kdy se váček zvětšoval, ale stále prázdný. Dala mi žádanku do nemocnice na revizi. Celý další týden jsem se snažila, aby váček odešel sám, ale nepodařilo se to. Protože jsme měli koupenou dovolenou, na revizi jsem nastoupila. Ale kdybychom na dovolenou neletěli, určitě bych ještě čekala, než to odejde samo. Bylo to pro mě psychicky velmi náročné. Po zákroku jsem se tím na dovolené vypořádala dobře, ale kdyby se to stalo příště, zase bych byla raději za samovolný odchod váčku.

susan0403
autor
24. led 2017

Děkuji za odpověď, puutalo.. a můžu se prosím tě zeptat co jsi dělala aby váček odešel sám?

puutalo
24. led 2017

@susan0403 Zkoušela jsem jen ty klasické babské pověry - šalvěj v kapkách, šalvějové bonbony, šalvějové čaje, horká vana, svařák z červeného vína...

susan0403
autor
24. led 2017

Děkuju moc..jsi hodná🙂

kvietorka
24. led 2017

@susan0403 ja prodelala zamlkle tehotenstvi ted pred Vanocemi. Vyvoj plodu se zastavil 6+3, deloha rostla do cca 8tt a zjistila jsem to 8+6. Doktorka mi dala tyden, ze plod je mozna mensi. Za par dni v noci jsem zacala masivne krvacet vcetne kontrakci. Potratila jsem samovolne doma a zbytek na pohotovosti v nemocnici. Bolest neskutecna. Stejne kousek v deloze zustal a rano jsem sla na revizi. Zakrok trva 10min a po probuzeni nic neboli a jdes ten ten domu. Kdyz porovnam fyzickou bolest, tak radsi revizi. Ovsem bolest na dusi je mnohem vetsi a je uplne jedno jak se to stalo.

g_m
24. led 2017

Pro me byla lepsi revize. Byla jsem rada, ze to mam za sebou a nemusim chodit nervni na zachod, jestli uz krvacim nebo ne.

susan0403
autor
24. led 2017

Děkuju..jak tak čtu tak každá to má jinak. Samozřejmě, když budu mít jakékoliv problémy, tak ani mě revize nemine..jen jsem měla pocit, že když když je to možné, tak možná se s tím tělo vypořádá samo..😕

kvietorka
24. led 2017

@susan0403 ano vyporada ale je to dost bolestive vcetne masivniho krvaceni ze nestihas menit vlozky po porodu.

kika_21
24. led 2017

@susan0403 Zažila jsem obě varianty, dnes už je důležité jen to, že jsem pak měla našeho malého-bylo mi už 42, když se narodil.Po tělesné stránce nebylo hrozné ani jedno, po duševní bylo blbé obojí.Byla jsem už stará a ač doma děti, malého jsem moc chtěla. Ať také u Tebe vše dobře dopadne-o tom ale nepochybuji.👧

trilien
24. led 2017

@susan0403 ja patrím medzi tie, kt. mali po revizi problémy- deň po mi začali príšerné bolesti (nezaberal mi aulin), silné krvácanie, zimnice, horúčky, samozrejme zvýšené CRP a nasadené ATB. Krvácala som 10 dní a to som dostala kvapky na zmiernenie krvácania. Sadnúť som si dokázala po týždni - inak sa mi bolesť brucha ešte zhoršovala. Psychicky to fajn, až na to správanie niektorých ľudí v nemocnici. Ak by sa to zopakovalo, zvažovala by som prirodzený potrat.

alicie_k
24. led 2017

Já jsem měla prázdný gestační váček, rostl do cca 8.tt. Pak jsem začala špinit, krvácet, ale spíš míň. Zato bolesti byly šílené, a to jsem zvyklá na velmi bolestivou a silnou menstruaci. Byl víkend a už to nešlo vydržet. Na pohotovosti na UZ byl kolabovaný gest.váček nad vnitřní brankou. Zkusili jsme infuze, aby to odešlo samo, ale měla jsem jen čím dál víc silnější bolesti a krvácení téměř žádné, váček se držel pořád na stejném místě. Tak mi udělali revizi. Váček měl 4x3 cm a sám by bohužel neodešel. Příště bych šla zase na revizi, protože jsem měla jen bolesti, co nikam nevedly.

susan0403
autor
24. led 2017

Děkuji holky..moc si toho vážím, že o tom píšete..Vím, že to nebude jen tak. Samozřejmě, když bude třeba tak na tu revizi půjdu. Můj váček má 9x3 mm.. paní doktorka říkala, že podle ultrazvuku vidí jak se jakoby třepí..no uvidím..

sedlackovak
24. led 2017

@susan0403 já prodělala samovolný potrat minulý rok v listopadu,začala jsem krvácet doktoři me nacpali patakama a stejně to nepomohlo,krvacela jsem jako při silné Ms a vše mi odešlo samo.

susan0403
autor
25. led 2017

Holky, a můžu se ještě zeptat, věděly jste i jaké mělo mimi rozměry, když se vám to bohužel stalo? Případně v které týdnu jste byly?
Jinak se snažím co nejvíce se zaměstnat ať na to nemyslím..paradoxně pracuji s malými dětmi, tak nevím zda mi to pomůže nebo naopak..😕

puutalo
25. led 2017

@susan0403 U nás byl váček prázdný už od začátku, bez plodu. Váček celou tu dobu až do revize rostl a odpovídal velikostí přesně stáří těhotenství.

sedlackovak
25. led 2017
susan0403
autor
25. led 2017

@sedlackovak : děkuju za odpověď..

kvietorka
25. led 2017

6+3 a 5mm

kacenka_12
1. únor 2017

Ahojky. V listopadu jsem prodělala samovolný potrat s tím, že jsem na revizi jít nemusela. Začalo to špiněním a pak mě v noci začalo bolet břicho (asi tak jako hodně silná menstruace) a silně jsem krvácela. Ráno pak ze mě vypadlo něco jako "pinpongový míček". Na pohotovosti mi potvrdili samovolný potrat s tím, že se sledovala hodnota HCG až do nuly. Dostala jsem jednu injekci oxytocinu a tělo se všeho zbavilo samo (potvrzeno 3x ultrazvukem).

kacenka_12
1. únor 2017

Jinak k té bolesti - bylo to spíše nepříjemné než že by to vyloženě bolelo (potrat). Jinak doktorka říkala, že to byly stahy dělohy, aby ten plod vypudila...

luidisek
1. únor 2017

Je mi to líto. Prošla jsem si tím v dubnu, byla jsem v 7tt, byl pouze váček odpovídající 6tt. Začala jsem krvácet a klesla hodnota hcg. Gynekoložka mě objednala na revizi cca týden po kontrole, ale říkala, že tělo by se mělo samo vyčistit do té doby. Začalo to jako silnější menstruace, jak bolestmi, tak krvácením. Pila jsem kontryhel a nahřívala podbřišek a vše odešlo samo a na revizi jsem nemusela. Do 5 dnů bylo hcg na nule a děloha čistá.

susan0403
autor
2. únor 2017

Děkuju holky že jste se podělily..u mě to je jako na houpačce..nejdřív jsem měla šinění, pak se to uklidnilo,,a za dva dny znova špinění, to teď trvá třetí den. Podbřišek mám takový pod tlakem..na kontrolu mám jít v úterý 07.02.2017. Nebolí mě nic, ale také nic nepiju, žadné čaje..ale asi bych měla, na pomoc aby se tělo mohlo snáze s tím vypořádat..co myslíte?

susan0403
autor
6. únor 2017

Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale nikde jsem na internetu nenarazila na odpověď. Pokud podle poslední návštěvy ultrazvuku byl váček o velikosti 9x3 mm..bohužel, už se nevyvíjel a následuje tedy potrat. Je průběh pokaždé stejný? Mnoho krve, bolesti, křeče a váček vyjde celý? Nebo je to včechno ovlivněno velikostí plodu, váčku? Děkuji za případnou odpověď..

alicie_k
6. únor 2017

@susan0403 Myslím, že těžko takto říct ☹ Jistotu ti dá až případně ultrazvuková kontrola...

susan0403
autor
6. únor 2017

Na kontrolu půjdu zítra..uběhlo 14 dní po po tom co mi řekli že hodnota HCG bohužel klesá..:( tak mám obavy co mi poví zítra..případně co na ultrazvuku uvidí..😒

buldrik
6. únor 2017

@susan0403 myslim, ze neexistuje jeden recept na to, jak to probiha.
V mem pripade (velikost vacku cca stejna jako u tebe) to bylo 2 dny silenych bolesti a krvaceni, mnohem horsi nez porod samotny. Ja jsem tedy nevedela, ze jsem tehotna a holandsky lekar (neb to bylo o vikendu) se mnou odmitl zabyvat. Po tehle zkusenosti bych byla urcite pro revizi.

Skoro tretina tehu konci samovolnym potratem, proste to tak je. Divat se na to jako na prirozeny (i kdyz bolestivy proces) mi pomohlo se s tim vyporadat hodne rychle. Mozna by nekdo namitl az moc rychle, ale proste kdyz to nemelo byt, tak nemelo.

Moc drzim palce

anetka1701
6. únor 2017

Pokud to došlo až takto daleko, nechala bych to na tělu... Já samovolně potratila v 7tt. Nejdřív špinění pár dní, pak den nic a pak jsem v noci měla kontrakce a "porodila" jsem si pomalu největší kusy děložní výstelky s váčkem. Den jsem se cítila dost mizerně (stát se to v týdnu tak nevím nevím), ale obecně si myslím, že to bylo dobře, že se to stalo - psychicky to moc pomohlo to nechat odejít takto a jsem za to fakt ráda.

susan0403
autor
6. únor 2017

@anetka1701 Děkuji že jsi napsala..nejsem zastánce nechat do sebe štourat..samozřejmě, když to bude nutné tak holt revize mě nemine. Jen mi to příjde jako by se nic moc nedělo..žádné křeče apod. Tak mám obavy co se s mým tělem děje. Můžu se zeptat za jak dlouho po tom co se ti to stalo se zadařilo a otěhotněla jsi?

susan0403
autor
6. únor 2017

@buldrik ahoj, to je šílené, že doktor neměl čas se na tebe podivat..☹ A taky to že jsi vlastně nevěděla co se děje. Vyčistilo se pak vše samo bez problémů?

susan0403
autor
11. únor 2017

Ahoj holky..už jsem asi otravná, ale na netu se mi nedaří najít odpověď. Tak pokud se někdo svěří či podělí..budu ráda. Zažívám a prožívám to poprvé a jelikož moje doktorka není výřečná spoléhám na vás..
Nebudu se moc vypisovat s detaily (viz výše), jen bych se chtěla poptat, zda u brzkého potratu (7tt) a po domluvě s lékařem a odmítnutí revize je běžné že potrat neproběhl do 3 týdnů od doby kdy jsem revizi odmítla? (24.1. odmítnuta revize s tím že počkáme, že se s tím tělo vypořádá samo,tak nějak jsem čekala, že to bude dříve, ale zatím nic, 2x jsem špinila, pak se to uklidnilo.)
Nic mě nebolí. Teplé koupele, svařáky, i čaje jsem zkoušela a nic..:(
Děkuju, pokud je tady někdo kdo si prošel či prochází tím samým jako já..jsem zoufalá..😕