icon

Potrat po 12. týdnu těhotenství. Jak probíhá a co očekávat?

13. dub 2022

Hezky den, prosím, je tu někdo, kdo šel na potrat po 12 tt? Jak to probíhá?
Doktor mě vyděsil, ze prý nejde v narkoze, ale musí se rodit.
Jaké to je? Bolí to hodně? Na co se prosím psychicky připravit? Dekuju

maxulekapcule
•
13. dub 2022

Já potratila samovolně a v 11tt sama doma na záchodě, a fakt to bolelo fest

autor
•
13. dub 2022

Mě spis zajímá pokud je potrat indikovan z důvodu vady plodu

maxulekapcule
•
13. dub 2022

Pořád to bude bolet asi stejně. Když jsem měla vyvolávaný porod, bolelo daleko víc, než samovolný potrat. Ale já jsem donosila

sebestka
•
13. dub 2022

Je ro prostě jak porod. Takže klasický "kontrakce", výhoda je asi jen ta, že se nemusíš otevřít až na 10 cm.

escapelle
•
13. dub 2022

Není to tak vždy. Záleží na velikosti plodu. Já byla 13+4,jeden dr v podstatě od stolu řekl že se bude muset potrat vyvolat. Pak udělali uzv,plod byl 13tt a šlo to udělat v narkoze.dostala jsem jen 4 tablety do hrdla.a co jsem se pak bavila s jednou sestřičkou,tak říkala že do 14tt to jde tímhle způsobem.
Moc mě to mrzí. Hodně sil.Přeju ti,aby to i u tebe šlo v narkoze. Aspoň trochu to zmírní tu hroznou zkušenost.

martiniquest
•
13. dub 2022

Potratila jsem prirozene (po odmitnuti revize pri ZT) 13+1 nebo neco takoveho a bylo to jak maly porod.

rickym
•
13. dub 2022

Do 14tt by to mohlo jít revizí. Uvidíš co řekne Dr. Já byla na ukončení-porodem, v 16tt kvůli vvv. Je to náročné spíš na psychiku. A záleží jak rychle pilulky zaberou a porod se rozjede. Bylo mi na omdlení, zimnice, ale samotné porodní bolesti jen jako bolestivější ms. Kdyby tě cokoliv zajímalo klidně napiš..

lenkalubina
•
13. dub 2022

Byla jsem ve 22+5...vyvolavacka a klasický porod...bolí to,ale duševní bolest je horsi🥺

lentilkah
•
13. dub 2022

Take mam za sebou v 15tt. U me dlouho trvalo, nez se vubec podarilo porod vyvolat, pak uz to bylo rychle. Bolest se dala snest, psychika je horsi.
Drz se 🍀

ester_ka
•
13. dub 2022

Záleží na velikosti plodu, pokud je menší než by odpovídal velikosti 13tt+, lze jít na revizi v narkóze a nemusí se rodit...jde o to, že při určité velikosti plodu už nemůžou roztáhnou děložní hrdlo bez jeho poškození, takže je hranice do kdy revize a od kdy už porod

andelka
•
13. dub 2022

Já měla mimco už mrtvé. Musel se vyvolávat potrat v 18 tt. ( plod byl velký asi na 15/16 tt) Ten 12 tt je asi takový hraniční. U mě to jinak nešlo. Bolest byla stejná jako u porodu,ale po injekci jsem už nic necítila. Zabrala druhá tabletka. Praskla voda a nakonec jsem skončila stejně na revizi, kvůli placentě. Trvalo to 12h celkem. Psychika byla nejhorší první týdny.

misha31
•
13. dub 2022

Ano, mela jsem v sobe mrtvy plod ve 14tt - revize v narkoze, plod byl mensi, pry to bylo uplne na hrane, ze sla revize v narkoze.

junykessy
•
14. dub 2022

Potrat v 17tt. Vyvolavaci injekce na kontrakce, porod. Potom revize, protoze mi nevysla cela placenta

kamce
•
15. dub 2022

Kdyz je dite mrtve, tak ti muzou dat nejaky dryjak. Me neco pichli a pak uz jsem nic necitila 🙂 z niceho nic kontrakce prestaly.

journals
•
15. dub 2022

Mam za sebou SP ve 12.tydnu (ZT) - doma a bylo to narocny. Fyzicky i psychicky. Ale jsem rada ze jsem to zvladla a nemusela na revizi

jednoducho_maria
•
Odpověď byla odstraněná
•