Potrat v týdnu před 12tt
Zdravím,
Píší proto,ze nechci odsoudit a blbe komentáře,jak jsem blbá,ze na tohle jsem mela myslet dřív. S přítelem jsme spolu krátce 4mesice a já otěhotněla,nejdřív velká radost,ted vůbec. Navíc jsem se odstěhovala do pritelova města,tudíž on je na koni. No jde o to,ze přítel se chce rozejít,nechat me na byte samotnou,bez příjmu,jen s mou malou a popřípadě s pupkem. Nad touhle verzi už přemýšlím pěkně dlouho,ač nerada chci jít na potrat. Už i s malou jsem zůstala od roku a pul sama,ted nechci aby se situace opakovala,takže hned v pondělí jdu řešit potrat. Nechci opravdu žádné blbe komentare,jen jestli někdo zažil něco stejného.... děkuji
@urtica přesně tak. Ono jsou ty "jednobarevné" soudy strašně jednoduché. Něco jiného je v té situaci být a před takovým rozhodnutím stát.
Že by člověk měl myslet na to jak tomu předejít je určitě pravda. Ale když už někdo v takové situaci je, tak je to naprosto irelevantní.
@kedlubca drzte se, at uz se rozhodnete jakkoliv 🙂
pardon, odeslalo se mi to znovu
@hadroslava vždy mě pobaví, když o karmě tlachá někdo, kdo si rád kopne do druhého 👌🏼
@kedlubca Nezávidím Vám vaší situaci,ale..
Jste nějak zdravotně či jinak postižená že byste nemohla na pár hodin do práce na brigádu? I kdybyste neměla hlídání či dítě ve školce, kolikrát vidím na brigádách matky s dětmi..
Je malá na tom nějak zdravotne špatně ,že byste měla nějaké extra výdaje..?
Proč vlastně ne pracujete? Malá už má pres 3 roky...máte tehu vysoce rizikové?
Zvládlo to x ženských zvládnete to taky,jen musíte chtít,zvednout zadek a něco pro to udělat.
...ubohý je potrat, cení se dítě donosit ne se ho lehce zbavit..a popřípadě dat do baby boxu či k adopci
Nadále..podívejte se jak probíhá potrat v tomto týdnu..a pokud na to budete mít žaludek..nejsem krutá,ale přesně to chcete udělat,tak by bylo dobré vědět,co se při tom děje..
@zuzineckah
@urtica Já myslím,že v tomto případě tu největší roli hrají finance.No každý jsme jiný,někdo žije že dne na den a někdo,než si pořídí děti,tak už nějaké finance má.Kdybych neměla finanční rezervu,tak bych musela dát děti do kojeneckého ústavu a dětského domova.Věřím,že spousta dětí je v domovech ne proto,že by je rodiče nechtěli,ale proto že je neuživí a to je hodně smutné......
Tohle je strašně těžká volba,ale v tomto případě pokud nemůže být řeč o adopci,bych šla taky na přerušení.Odstěhovala bych se,protože mezi námi ,co je to za chlapa,když žárlí na 3letou holčičku.A to jak se postavil k těhotenství,o tom už raději ani nemluvím.
Našla bych si práci a začala nový život.
@soyevita jj, každý musí zvážit reálně své možnosti, povahu a schopnosti. Bez nějakých sluníčkových představ a květnatých vět jakože "zvládly jiné, zvládnu taky". Ne všechny zvládly, ale o takových se nemluví, ty se nepochlubí, že....
Ale to, že musí být děti v dětském domově z důvodu nedostatku financí mi přijde tváří v tvář dětem v Tibetu či v některých zemích Afriky smutné. Mělo by se to nestávat, důvodem k odebrání dětí by to nemělo být-jen týrání např. nebo smrt obou rodičů, když se nemá kdo postarat.Protože jsem nějak nikdy moc nešetřila peníze před pořizováním dětí, nechápu úplně kolik a jak šetřit a z čeho-třeba když jste už na MD. Abychom zahrabáni v penězích nevymřeli.Tady jde spíše o to, že zakl. zklamal potencionální otec-je to totiž také ještě dítě-bohužel. Ale to se klidně stát může. Asi nemá cenu se pro něj trápit. Má však své finanční povinnosti..
@lajla tak aby bylo jasno,brigadnicila jsem od roku a pul male,ovšem problém,mas dítě,bude často nemocné. Ano mala je často nemocná,ma špatnou imunitu je o dva měsíce dříve, proto když omarodila,musela jsem zůstat doma a staloli se tak 2x do měsíce někdy i 3x protože mala je opravdu často nemocná,tak me propustila. Za další,neviděla jsem tedy že by se dítě dalo vzít na brigádu! Ano za malou třeba když je nemocná a vyzvednu všechny recepty,tak zrovna minuly měsíc jsem nechala v lékárně 850,-, kde máte třeba boty které potřebovala,800,- skolkovne + obědy a to mam z rodicaku 3800,- zvládnout se dvěma dětmi? Kde mam nájem,elektřinu,pleny....? Nezlobte se na me,ale nejsem zrovna ten typ člověka,který by "sedel " na prdeli,tak jal jste me nazvala....od 15let pracují....
@kedlubca hlavně si to musíte srovnat sama v sobě, jestli s tím budete moct žít, s pocitem ze jsem zabila...aspoň já to tak vnímám...
Za těch x měsíců než porodite se může stát ještě tolik věcí...a kdyby nedejboze...dát dítě k adopci je určitě lepší než žít s pocitem že jsem zabila kus sebe samé😞 a to že bych nikdy nedala dítě k adopci je snad výsměch...zabít ano ale darovat život ne? Toto mi hlava nebere...
Každopádně pokud máte jakoukoliv pochybnost že neudelate na 200% dobře, tak to psychika odnese velmi velmi špatně...a hlavně je to nevratný krok, který taky nemusí skončit dobře
Přeji ať se rozhodnete tak,abyste nemusela nikdy litovat
@kedlubca Je vidět že v tom máš jasno a víš co děláš ale potrat v tomhle tt už je dost rizikový jsi mladá holka třeba za pár let potkáš člověka který bude ten pravý a budete chtít děti a už nebudeš moc a když dokážeš jít na potrat v tomhle tt tak proč myslíš že by jsi nezvládla adopci a tak dala dítěti šanci na život? přímá adopce je že dítě pujde rovnou z porodnice domu k ado rodičum nebude muset být v kojenáku a nebo pěstounská péče kde mužeš dítě navštěvovat a jak se jednou postavíš na nohy vezmeš si ho zpátky
@kedlubca
@lajla
Určitě to nebylo myšleno tak,že by jsi malou tahala sebou.To nikde nejde.Možná tak na nějaký úklid.Pokud pracuješ od 15let,měla jsi určitě mateřskou,pak rodičák.Od kamarádky vím,jaké dávky může maminka s jedním dítětem pobírat,pokud prokážeš,že Ti neplatí otec alimenty.A není to málo.Ve finále měla víc,než já se 3dětmi.A to jsem byla pracující.....
Ještě jedna věc,pokud by malá tak často marodila a měla špatnou imunitu,tak by jsi ji nedávala do školky,když nepracuješ.Tím se Ti jen zvyšují náklady na léky+školkovné+obědy
Bohužel neporadím, rozhodnout se musíš jen ty sama. Je vidět, že jsi realistka. Ať se rozhodneš jakkoli, přeji už jen světlé zítřky.
@zuzineckah me zas pobavi, kdyz nekdo dava na roven slovni vyrypovani se zmarenim zivota. Svedci to o tvych hodnotach a rozumu. Radsi budu na tyhle naivni barbiny protivna, protoze kez by to aspon nejakou z nich dokopalo k poradne antikoncepci a zodpovednosti za sebe a svoje ciny.
@hadroslava nezlob se na me,ale naivní barbina nejsem a nikdy jsem nebyla!!! Ty ses evidentně nikdy nedostala do podobne situace.... končím diskuzi,protože jde vidět,jak dokážou byt někteří lidé urypani a zli....
@kedlubca chtělo by to spíš založit diskuzí pro matky samozivitelky a matky s více dětmi ,které jsou samy...protože těch je opravdu dost a dost a nejen s jedním dítětem...jak to že ony se s tím umí poprat, no ... jasný vás život, vaše rozhodnuti...jen na můj vkus se strašně litujete, i když to přímo napíšete,tak mi to tak vyznívá...ale jak se říká? Co jsem si nadrobila,mam si i sníst...
@soyevita taky mam chlapa, kteryho si za 20 dni beru a malou miluje.....ale tenkrat jsem se proste ve 24 rozhodla proste dobre a tecka. Kdybych si to dite nechala, jeho otec by ted bydlel v USA se svou novou zenou ( predtim na Ibize a Mallorce) a ac verim, ze na dite by platil, bylo by bez otce. Kazda mame svuj pribeh, svou hlavu, svoje zazitky. Jen srovnavam situace..kazdopadne super, ze mas takoveho chlapa, ne vsichni jsou takovi, ale nerikam ze se nenajdou.... 😉
@hadroslava V cem konkretne jsi pripravena zakladatelce pomoci? V hlidani starsi,az bude v porodnici? S hlidanim nemocnych deti,aby mohla do prace? S pocitem,ze na vse neni sama? Financne? Nebo snad s nicim?
Dite mam vymodlene a jsem v uplne jine situaci nez zakladatelka,presto bych si nedovolila ji tady vypisovat to,co ty,ani ji takhle smahem odsoudit. A nema na to pravo nikdo,snad jen ten,co stejnou situaci zvladl-ne "by zvladl", ale zvladl.
@hadroslava A co jsi ji vubec poradila? Mimo odsouzeni...
@kedlubca těžko mohu radit, sama od sebe bych na potrat nikdy nešla, ale mám za sebou tři kyretáže a bylo to to nejhorší co jsem za celou tu dobu zažila... ovšem, nikoho nesoudím a odsuzovat tě nebudu... ono v tvém případě, poradit ani moc nejde...
Jen k tvé situaci, chápu, dítě přišlo do vztahu nečekaně brzy... chlapovi se nelíbí jak se chováš... z jednoho příspěvku mi přišlo, že chceš zachránit vztah potratem (možná jsem si to jen špatně vyložila, nevím)... ovšem pokud opravdu půjdeš na potrat, tak hned další krok by měl být vrátit se do rodného města a začít znovu bez chlapa... jelikož takovej chlap si tě nezaslouží a vztah zachranovat potratem je největší hloupost...

Už jsem to tu psala v jedné diskuzi, tak jsem omlouvám, pokud se budu opakovat...
Není bohužel pravda, že kdo chce, ten to zvládne...v současné době se objevuje "trend" dětí, které skončily v dětském domově - nikoliv proto, že by je tam někdo dobrovolně odložil, ale proto, že matky samoživitelky skončily bez práce a bez domova na ulici...mám to z první ruky, od zaměstnankyně jednoho takového zařízení.
Tím neříkám, že potrat je správné řešení - spíš to, že univerzálně správné řešení v těchto případech prostě neexistuje a pro každého to znamená něco jiného. Nevím, jak bych se v pozici tazatelky rozhodla já ,ale vím jistě, že bych nad potratem zauvažovala. A to přestože dítko máme vymodlené...
Samozřejmě, že potrat v takto relativně pokročilém těhotenství s sebou nese nemalá rizika zdravotní, o těch psychických nemluvě....