icon

Potrat v týdnu před 12tt

kedlubca
2. črc 2016

Zdravím,
Píší proto,ze nechci odsoudit a blbe komentáře,jak jsem blbá,ze na tohle jsem mela myslet dřív. S přítelem jsme spolu krátce 4mesice a já otěhotněla,nejdřív velká radost,ted vůbec. Navíc jsem se odstěhovala do pritelova města,tudíž on je na koni. No jde o to,ze přítel se chce rozejít,nechat me na byte samotnou,bez příjmu,jen s mou malou a popřípadě s pupkem. Nad touhle verzi už přemýšlím pěkně dlouho,ač nerada chci jít na potrat. Už i s malou jsem zůstala od roku a pul sama,ted nechci aby se situace opakovala,takže hned v pondělí jdu řešit potrat. Nechci opravdu žádné blbe komentare,jen jestli někdo zažil něco stejného.... děkuji

Strana
z6
musichetta
3. črc 2016

Prosím, nechoď na potrat. Je mi moc líto, že ses dostala do takovéhle situace, máš to těžké, ale určitě to zvládneš nějak vyřešit, aby sis mohla děťátko nechat. Nemůže Ti pomoct někdo z rodiny? A jestli ne, zkus se obrátit na nějakou organizaci na pomoc těhotným maminkám v tísni, např. Linka pomoci Aqua Vitae (http://linkapomoci.cz/), nemusíš se toho bát a oni Ti určitě pomůžou 🙂 Mysli na to, že dítě ve Tvém bříšku už žije, jak už tady někdo psal, není to jen nějaký shluk buněk, ale živý člověk. Držím Ti palce, abys to zvládla 🙂

irennn
3. črc 2016

Taky se přimlouvám za život toho miminka .... Kdyz si vzpomenu jak jsem v tom 12 tt na genetice byla pokaždé dojatá, co vse uz ten prcek má, jak je dokonalý.... Daruj mu život treba i u jiných milujících rodičů

kika_21
3. črc 2016

@zuzineckah To víme-asi to prostě beru ze svého hloupého hlediska-vím, že jiné děti jezdí k moři, mají dražší věci. My lyže půjčujeme a od městské části děti jezdí levně-všechny.Ale zase mají jedno plus-učí se brát ohled na druhého, velká rodina je pro život VŠ diplomacie a schopnosti komunikace.Já jsem o 2 děti přišla-zamlklé těhot. a řekla jsem si, že bych nechtěla, aby živý tvor skončil...Bojím se, že si to paní bude vyčítat-mám se asi na to vykašlat-muž také říká, že není dobré plést se lidem do života. 🤐

zuzineckah
3. črc 2016

@kika_21 to je mi líto :( Po takové zkušenosti chápu ten postoj. Dokážu si představit, že podobné úvahy jsou v té situaci těžko stravitelné... Nicméně já to zas vidím z té druhé stránky, jakožto kdysi svobodná matka. Možná se právě díky těm názorovým odlišnostem zakladatelka zamyslí nad alternativou, kterou doposud nezvažovala...

astyna
4. črc 2016

Podívej, moje máma zůstal sama se dvěma mými sestrami + mě měla ještě v břiše, když táta od nás odešel - když mi bylo 6 týdnů, rozvedli je. Měla starší rodiče, kde to babička odnesla infarkty a pak i smrtí, děda byl senilní a potřeboval celodenní péči. Takže máma se starala o mé sestry + o mě jako o kojence + o svého otce, který spal v dětském pokojíčku. To vše ve 2+1. A to se snažila ještě chodit na 4h do práce, protože jinak bychom nevyžily. Táta na mě dával 250 Kč, na ségry nic, protože obě dvě už pracovaly jako prodavačky (takže mámě mohly něco málo i přispět na domácnost). Když to vemu kolem a kolem, jsem ráda, že jsem tady 🙂 že se máma nerozhodla jinak, když mě čekala. Jsem prý taková radost na stáří 🙂

Ale je to tvůj život - já bych dítě už pryč nedala, ikdyž sama jsem byla na miniinterupci. Ale to je jiný příběh. Nedej na momentální emoce, když tak si sepiš pro a proti a uvidíš...

Strana
z6