Potrat ve 13tt, jak probíhá?
Ceka me potrat ve 13tydnu kvuli retrovu syndromu nebo jak se to pise. Nevite jak to probiha? A mam sanci dal otehotnet? Jinak mam dve moznosti samovolne potratit nebo jit na potrat ☹ Diky
@nastys jak jste dopadla? Mě to čeká za pár dní a ne
vím co ☹
@dashii ahoj, prosím, popíšeš mi tvůj zákrok? mě čeká potrat ve 13tt kvůli nálezu na 1.screeninku, syndrom, doporuč. potrat
@alca845703 to mě mrzí ☹ to čekání je na tom nejhorší .. až bude po všem, tak to trošku opadne. Copak Vám vyšlo špatného?
Já jeden den nastoupila do nemocnice.. udělali mi vyšetření a na noc zavedli do děložního hrdla tyčinky (na otevření) a ráno zákrok pod narkózou a odpoledne jsem, už mazala domů.
Ale tím, že jsem nebyla prvorodička, tak to dělali v té narkóze, jinak by porod vyvolávali.. toho jsem se hrozně bála.
@nastys děkuji, je to peklo, včera na 1.scrreningu, příliš mnoho chromozomů za kčkem miminka, vysoké riziko nějakého syndromu, navrhli odběr placenty a z té rychlotestem do večera zjistit 4nejčastější syndromy, a ten mi tam potvrdili, 18.chromozom - Edwardsův syndrom a rovnou doporučili těhotenství neprodlužovat, v pondělí se jdu domluvit, objednat ale nevím, co mě čeká, děti mám doma už dvě
@alca845703 ano, je to peklo a není nač čekat.. také máme doma dvě děti a po pravdě mě po dvou bezproblémových těhotenství absolutně nenapadlo, že by mohlo být něco špatně. O to větší šok to byl.. tak držím palce, ať to máte, co nejdříve za sebou..
@nastys děkuji, ať už je to za mnou , člověk si říká Proč , za co ? Kvůli čemu?
@alca845703 přesně .. měla jsem to stejně .. bezmoc :-/
@nastys nebyl to porod? Jak to prosím u vás probíhalo?

@nastys Ahoj, to záleží na tom, jestli doktoři rozhodnou, že je možné ještě udělat rovnou revizi dělohy - v tom případě pokud tě vezmou ráno, pak nějaká vyšetření, zákrok samotný je chvilka a pak pár hodin aby ses vzpamatovala z narkózy a můžeš jít, takže teoreticky zvládnutelný během jednoho dne. V případě, že rozhodnou, že je potřeba nejdřív vyvolat porod/potrat (což záleží hlavně na tom, v jakém stavu je čípek, pokud je už uzavřený, tak musí vyvolávat, aby ho při revizi nepoškodili), tak je to na dýl, většinou to vyjde přes noc. U mě to tenkrát bylo tak, že mě v pondělí dopoledne přijali, rozhodli, že se bude vyvolávat, někdy kolem poledne jsem dostala první tabletku, přes noc to nějak proběhlo, druhý den dopoledne udělali ještě revizi a brzy odpo jsem šla domů.