Potratová pilulka - máte zkušenost?
Ahoj holky.
Pro začátek bych chtěla poprosit, aby ty z vás, které jste těžké odpůrkyně potratů, si nechaly své názory o "vraždách" a podobné kecy typu "nikdy bych to neudělala..." apod. ...
Myslím si, že tohle je věc každé ženy a tuhle diskuzi jsem založila proto, abych zjistila, kolik z Vás má s tímto zkušenost.
A proč se vlastně ptám...Mám přítele se kterým nejsme moc dlouho spolu...Teprv půl roku...Jenže se stalo, co jsme oba nechtěli aby se stalo. Otěhotněla jsem. První myšlenka, co mi probleskla hlavou "co teď?"...jsme spolu krátce, mám tříletého syna, bydlíme v domě mých rodičů,nedávno jsem si dodělala školu, krátce chodím do práce. Po několikadenním vzájemném diskutování jsme se rozhodli, že si miminko prostě nechat nemůžeme z existenčního hlediska. Takže jsme se rozhodli pro potrat. Zašla jsem tedy ke gynekologovi, vyštřil mě, vzal krev a já chtěla být informována o téhle metodě. Po pár dnech jsem šla znovu na krev, jelikož předtím bylo moc brzo a hodnota hcg byla nízká. Po dalším odběru se těhotenství potvrdilo, následoval kontrolní utz, jestli je vajíčko tam kde má být. A bylo. Ještě když jsem dostala fotku do ruky...Bylo mi hrozně ale věděla jsem, že bychom tu živořili a nebyli bychom spokojená a šťatná rodina. Ještě ten den odpoledne jsem volala doktorovi, kdy tedy mohu jet do nemocnice, kterou jsem si vybrala. Jela jsem hned další den. Ráno jsem si byla vyzvednout žádost a jeli jsme...Cesta byla divná...Všechno se mi promítalo v hlavě pořád dokola a já si vduchu říkala jak jsem blbá a že za blbost se holt platí. Přijeli jsme, paní v kartotéce si mě zaevidovala do počítače, pak jsem šla na chodbu kde jsem čekala příchod sestřičky...Myslela jsem že budeme sepisovat papíry atd...Zavolala mě dovnitř, vzala krev a ještě co jsem si držela čtvereček buničiny po vpichu na ruce mi do druhé dlaně vyloupla 3 tabletky. Donesla mi vodu, já postupně polkla všechny prášky, byla jsem odeslána do čekárny s tím, abych hodinu počkala a po hodině mohla jet domů. Hodina celkem uplynula a my jeli domů. Opět jsem měla smíšené pocity ale vím, že tohle rozhodnutí, ať už to zní jakkoliv, bylo "správné". Zítra, po 48 hodinách, se mám opět dostavit, pro poslední tabletku. Bojím se ale musím to zvládnout...Už aby to všechno bylo za mnou...
Najdu tu někoho, kdo podstoupil to samé? A jak to bylo dál?
Předem díky za Vaše odpovědi
@viivienn zapoměla jste / si uvést zdroj mě by zajímal jak encyklopedie mi to nepřipadá
@luciamala1979 Aktualně.cz,to první již nevím,ale je toho na netu opravdu hodně
@viivienn tak pak nerozumím proč zakladatelka zakládala diskuzi a zvlášť na MK musela počítat že jdou tady spíš matky a snažilky.. Já spíš věřím zdrojům ze scopusu skopíruju tady něco dostanu se k tomu je to od lékařů ;)
@viivienn
@luciamala1979 Holky, vy si asi obě pletete slovo "podpora" se slovem "zkušenost" - ona chtěla vědět, co jí čeká. Nečekala podporu. Čekala fakta. Ani jedna z vás jí je dát nemůžete. Nevím pro si tímhle trháte žíly 🙂
@petulajdac mam postgradualní vzdělání a Vy jste bez zaměstnání zśvislá od rodičů finančně Vy mě uráźíte že jsem vymytá? Diskuze je veřejná když Vám překáží názory netozožné s Vaším zamkněte di hi. Co tedy uděláte se synem když se minou peníze za koně a rodiče nebudou financovat, ab ste si mohla koupit další ibuprofén? A zachovala svůj standard? Zabít ho nrmůžete taky, už to nrní legální
Omlouvám se za překlepy jak každý vymytý mam iphone a veliký palec 🙂)
@werumka a vy si asi mýlíte mě s někým jiným psala sem k tématu a příp.zdroji z databáze
@luciamala1979 za jakýho koně? 😀 hříbata a potrat je trochu rozdíl. Ne? Jinak jsem nastoupila do práce, zatím na dohodu, žádný zázrak, ale snažím se 😉 I nadále bych se ráda věnovala činnostem a synovi natolik jako doteď. S dalším dítětem by náklady stoupaly a nebylo by odkud brát. Nechci prostě začít žít jako "socka" a už vůbec bych v takových poměrech nemohla vychovávat děti. Podle mého by člověk, který má 2 a více dětí, měl být celkem slušně zajištěn. Žiju na kraji města, kde mají různé existence hromady dětí. A víte co? Jsem pyšná na to, že mám tu možnost takhle nedopadnout.
@petulajdac Jestli chces podporit ten prirozeny odchod - jestli to dobre chapu, tak si udelej caj - pelynek cernobyl, sporys lekarsky a rozmaryn. vsechno stejny dil, lzicka na hrnek, 3x denne. Miminko se mi prestalo vyvijet a diky tomuto jsem nemusela na revizi. Napred jsem mela jen rozmaryn nez jsme nakoupili zbytek a uz to mi rozjelo slabe spineni a menstruacni bolesti.
@luciamala1979 Ale Ty nepíšeš zkušenosti s užitím této pilulky. Ty apriori od první strany píšeš mimo téma a zachraňuješ to pak jedním příspěvkem, který popisuje, jak pilulka funguje. Což je taky mimo téma 😀 Navíc jsi už na první straně psala, že už k tomu nemáš co říct, tak nevím, proč si tím tady pořád tak zvedáš tlak 🙂
@luciamala1979 mila Lucie, clovek s postgradualem, ktery ma prirozenou inteligenci si neda jako nick sve jmeno, prijmeni a rok narozeni 🙂 vy jste si prolustrovaly tady s "Tvoji kolegyni" zakladatelku diskuse, a pokud by chtela, muze si Te sama take najit nejen na mk. Tot k tomu vzdelani 🙂
Ad Tvuj zajem o prubeh ucinku a fyzickemu procesu po podani tzv. potratove pilulky. Dle Tvych predchozich komentaru na 3 stranach teto diskuse, Te to absolutne nezajima. Komu by jsi se tady mela omluvit, tak je zakladatelka.
@gepe já Vám nevím admin smazal ne mé ale zaklad.příspěvky, asi to nebude tak jak píšete.. Taky prosím diskutujme k témě. Moje soukromí s mojím nickem jménem a datumem narození může a nemusí mít nic společného popřemýšlejte ;)
@petulajdac Proč jste vlastně zakládala tuto diskusi? Abyste se zeptala ostatních, jestli náhodou neměly při potratu bolesti? Jistěže měly, ale daly se pravděpodobně přežít, narozdíl od toho, co jste provedla miminku. Z Vašich příspěvků mám pocit, že vůbec nelitujete své nezodpovědnosti, vidíte situaci hrozně černobíle a stále řešíte jen sebe, jak Vy budete žít, bez úcty k životu, který rostl ve Vás. Příště doporučuji více odpovědnosti. Proč byste měly žít jako socky, jak píšete, vždyť když jsou dítěti 3 roky, můžete oba s přítelem již jistě pracovat a žít jako všichni ostatní, kteří mají dvě děti. Do 3 let je dítěti zcela jedno, co má na sobě a zda jede na dovolenou a v jakém autě atd. Některé věci máte také jistě ještě po synovi. Pro Vašeho syna by možná miminko také bylo přínosem, kamarádem i školou života. Přeji více vyzrálosti a odpovědnosti do budoucna.
@lucka662006 Lucko, myslím že chcete / me moc od holky, která teď ukončila střední školu, kt.musela přerušit kvůli 1.těhu. Je ráda, že je jí 18, vyspělost a argumentaci těžko pak čekat. Od každého čekejme to na co má. Mě jenom mrzí, že se dokáže plácat po hrudi za zabití potrat nazvime si to jak chceme .. Člověk by čekal sebareflexi min.za neodpovědnost v antikoncepci, tak to je pro mě silné kafé a tak jak píšete, řeší sebe. Dětinské soběcké nevyspělé. Jednou pochopí pokud neměla
@viivienn pravdu, že jde o 'králika'
@lucka662006 stejně odejde. Však žijou u jejích rodičů a všechno to finančně tahají podke toho jak to zakl.popsala. Musí být z ní nadšení..
boze vy jste asi vazne ve svem zivote neskutecne nestastne, ze si musite chodit honit svoje ego na net. ale jo slepice vsech zemi spojte se a pojdte si klovnout, treba se pak konecne budete citit lip. boze jak muze byt nekdo tak moc zamidrakovanej, ze ma potrebu soudit a urazet cizi lidi. at si klidne nektere damy jsou jako jablon a rodi kazdy rok, nekdo proste zije svuj zivot jinak. od zacatku psala ze dalsi deti nechce, ze ji jedno staci a ani do budoucna neplanuje. to ma jako mit dite ktere nechce, nezvladne at uz financne psychicky. vy ji budete platit sunar, vy ji budete hlidat druhe dite kdyz bude potrebovat, vy ji budete kupovat detem boty na zimu. ne nebudete, tak asi doporucim drzet h.bu a krok, protoze je to jeji ziovt, jeji rozhodnuti a jeji odpovednost. A ty kecy jak se tu placa do hrudi, to by nemusela kdyby jste vy dodrzovaly pravidla techto stranek a byly k tematu. ona chtela vedet co ma ocekavat po pouziti potratove pilulky, aby vedela co cekat. ona nechtela kecy typu jak je kralik co si porad dela decka a pak je da pryc, ani nestala o rady jak by jste to resily vy.
dost nechapu to ze staci aby se tema trochu odvratilo od puvodniho tematu a hned se tu zamika a tady si zensky chodi jenom vylit zlost na nekom a to je vporadku, posledni dobou mi je z MK fakt blbe. A kldine at si me admin blokne, tady se totiz vlastni nazor vzdy potlacuje. stranky pro matky se stavaji strankama lidi co si sem chodi kopnout do druhych protoze v zivote to asi stoji za prd.

@kacca11 ale je to k teme tak jak jste to od ní žádala..