Potratová pilulka, použily jste ji?

karkuli
6. bře 2017

Ahoj. Prosím o názor. Sestra zjistila, že je těhotná. Bohužel dítě nechce. Uvažuje o té potratové pilulce RU něco. Nechce si nechat vymluvit, že to může mít svá rizika a o nemocnici nechce nic slyšet. Tak se chci zeptat, použila jste některá tu piluli? Nevím, jak jí dokopat, ať jde k dr.

j.a.n.i
6. bře 2017

@karkuli A to jako myslí, že si ji koupí v supermarketu? Nebo jak si to představuje?

flamarion
6. bře 2017

Tu pilulku jí stejně musí předepsat lékař...Není jen tak volně dostupná v lékárně. Takže návštěvě lékaře se stejně nevyhne. Podle mého skromného názoru je v raných stadiích těhotenství ta pilulka asi nejšetrnější dostupný prostředek, ale všechno má svá ALE. Je to novinka, takže nikdo zatím nemůže zaručit, jaké následky bude mít užití tohoto preparátu v dlouhodobém horizontu. Každopádně není to jako si jít koupit paralen, pilulku předepíše lékař a sestra bude lék užívat pod odborným dohledem.

riakuk
6. bře 2017

Já jsem to neabsolvovala, ale mám jednu slečnu v rodině. Doporučuji přečíst : https://www.babyonline.cz/tehotenstvi/potratova...

barborka09
6. bře 2017

@karkuli Neboj k dr. určitě půjde, protože jak píše @j.a.n.i tak v supermarketu ji fakt nekoupí.

karkuli
autor
6. bře 2017

Zjistila si, že na netu jí může objednat. Prostě jí to nemůžu vymluvit.

flamarion
6. bře 2017

@karkuli Tak to bych V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ nedělala!!!! Kde má záruku, že tu pilulku nabízí certifikovaný výrobce? To by chtěla skutečně riskovat své zdraví a možná i život tím, že si objedná nějaký cajk z internetu? Viz https://www.novinky.cz/domaci/353131-zenu-malem...
Ten lék Mifegyne RU 486 smí předepsat pouze lékař konkrétní ženě na základě vyšetření..Jakékoli pokoutně koupené preparáty jsou hazardem se zdravím a se životem...
Zde je odpověď k tomu, zda lze tuto pilulku koupit volně: https://www.babyonline.cz/tehotenstvi/potratova... Nelze!
Ať tvoje sestra neblbne, stalo se, nicméně pokud je rozhodnutá potrat podstoupit, ať to udělá po vyšetření u lékaře...nebude první ani poslední, s kým to bude ten lékař řešit, tak ať se nebojí. Stokrát větší haló bude mít, pokud jí budete volat záchranku s masivním krvácením z rodidel...To se pak hospitalizaci a následným zákrokům nevyhne už vůbec...

konoupek
6. bře 2017

At si koupí v lékárně Postinor,jsou to dvě tabletky,musí se užít do 72 hodin od "nehody".Dřív byl na předpis,ted už je tuším volně prodejný.Není na co čekat!

flamarion
6. bře 2017

@konoupek Tak když zjistila, že už je těhotná, na Postinor už bude asi krapet pozdě...

konoupek
6. bře 2017

No,tož to máš pravdu 😉.

j.a.n.i
6. bře 2017

@karkuli Hmmm... to ať si ji klidně objedná, přijdou ji nějaké předražené lentilky a těhotná bude dál a může čekat až do 12tt a pak už bude mít smůlu.

flamarion
6. bře 2017

@j.a.n.i V tom lepším případě...

karkuli
autor
6. bře 2017

Tak už chápu o co jí jde, nechce do nemocnice kvůli tomu, že by musela chlapovi vysvětlit, proč bude mít na půl dne děti on na starost, kdyby šla na potrat. Ono to totiž není jeho. Proto hledá jiný způsob potratu.

j.a.n.i
6. bře 2017

@karkuli Tak by možná spíš měla hledat hlídání pro děti... když už je blbá a nechrání se, když spí s jiným... což ji můžeš nabídnout, že jí ty děti pohlídáš a může jít na klasickou miniinterupci.

yelowangel
6. bře 2017

Řekni rovnou že je blbá. Hazarduje se svým životem. Pokud vůbec nebyla u doktora jak to poznala? Pozitivním testem? O chybných testech neslyšela? Osobně jsem se setkala s ženou co měla pozitivní test kdykoliv si ho udělala a těhotná nebyla. Nehledě na to že já sem si to zažila tak jestli chce osobní zkušenost ať mě napíše. Není to sranda a jen tak na okraj - před rodiči to fakt neutají pokud jde o tohle protože buď bude měnit co půl hodiny! porodnickou vložku (rovnou ať zapomene na obyčejný to by jí 4 balíčky nestačili) a nebo to po několika hodinách vzdá jako já a zaleze do vany. Vypuštěný samozřejmě.

konoupek
6. bře 2017

Aby pak v té nemocnici nebyla dvakrát tak dlouho.Vyvětlovat bude určitě tak,jako tak.

flamarion
6. bře 2017

@karkuli A sakra...Tak ať řekne, že jde třeba s něčím jiným - s cystou nebo tak něco. Chlap se v tom vrtat nebude. A lékař musí dodržet lékařské tajemství - i před manželem, pokud si to bude tvoje sestra výslovně přát...

karkuli
autor
6. bře 2017

Je pitomá..... To já vim. Snad jí to rozmluvim

yelowangel
6. bře 2017

@j.a.n.i bylo mě vysvětleno že mini už se nedělá jenom klasická nebo pilulka

flamarion
6. bře 2017

@karkuli To bys měla. Koneckonců i rozvod je lepší než riskovat zdraví a život...A jak jsem psala, při troše vynalézavosti si vymyslí jiný typ zákroku než je potrat a bude.

karkuli
autor
6. bře 2017

Jak to myslíš jiný typ zákroku? Já jsem trochu mimo 😀

yelowangel
6. bře 2017

@karkuli ještě jedna věc. Řekni jí že pilulka jí stejně nezaručí že na revizi dělohy nepůjde. Jsem jedna z těch co tak skončili. A když si tu piluli vezme stejně nebude schopná se nějak extra o děti starat. Je to jak klasický potrat - hodně krve, bolesti, můžou se objevit komplikace jako mdloby, extrémně silný krvácení a když se to zkombinuje bude bomba situace když děti uvidí jak se matka sune k zemi, teče z ní krev a táta jí volá záchranku...řekla bych že to trauma to nestojí. Buď ať chlapovi řekne že je jeho ale nechce ho a nebo ať jde na klasický potrat a jak už bylo tady psáno jemu řekne že jde s něčím jiným. Takhle to stejně to praskne a bude to průser jako Brno.

karkuli
autor
6. bře 2017

Jo takhle jiný typ 🙂 já už sem si představovala, že bude vymejšlet další debilitu, jako horká voda apod.

flamarion
6. bře 2017

@karkuli Třeba že jde s odstraněním cysty, jak jsem psala...

flamarion
6. bře 2017

@karkuli Hlavně žádné další nesmysly - ani horká voda, ani žádné jiné preparáty, proboha. :D

misula29
7. bře 2017

kamarádka potratovou pilulku aplikovala v lednu, žádná taková katastrofa to nebyla , má taky dvě děti . Každopádně ať počítá s částkou cc 5000,- .... a neodpustím si napsat,že by si měla stoupnout před zrcadlo a pořádně si naliskat