icon

Problém po kyretáži v 18tt

sss0408
5. pro 2016

Prosím o radu. Měla jsem před týdnem kyretáž v 18tt. Včera jsem byla na pohotovosti. Bolelo mi břicho pořád. Ne výrazně moc, ale nervy už mi nedaly spát. Bála jsem se špatného hojení. Málo jsem krvácela. No a prý se špatně vyprazdňuje děloha. Pořád něco 2x2. Dali mi oxitocin a dnes ráno zase a nic moc neodešlo. Mám se sama rozhodnout, jestli čekat jestli to odejde, nebo zítra ráno na revizi. Já nevim. Takto se rozhodnout sama...... To už jsem se musela na sále rozhodnout jestli mi vezmou klky z placenty, i kdžy je tam hematom. Rozhodla jsem se, že ne. Pak plodovka a 13 dní po AMC jsem stejně o miminko přišla. Už mi docházejí síly.

teetee
5. pro 2016

Nevím zda poradím. Jen píši svoji zkušenost, třeba pomůže.
14 dni po porodu jsem musela na vyčistění. Při revizi mě propíchli dělohu a urychleně zákrok dokončovali. Po dalším měsíci na kontrole zjistili, že ve mně pořád něco nechali. A posílali mě na další revizi.
Můj gynekolog mi radil: "Pokud nemáte horečku nebo bolesti, tak bych revizi neděl. Může to odejít samo. Při horečce (příznak zánětu) a bolestech dočištění ano."
2x2 může být nějaké reziduum (třeba zbytek dělohy).
Zkuste se poradit s svým gynekologem, pokud k němu máte důvěru.
Držte se, rozhodování není jednoduché.

sss0408
autor
5. pro 2016

Mluvila jsem se znamym chirurgem. Rekl rozhodne vycisteni. Tak zitra jdu.... Díky za nazor.

verunka_korunka
5. pro 2016

@sss0408 Jj, chtěla jsem ti to napsat, taky jsem musela na docisteni, 2x zkusili vyvolávací injekce, tím se mi to o týden posunulo a stejně jsem zkončila pod kudlou, pak už bylo aspoň fyzicky lépe. Ta bolest podbřišku byla strašná. Docistovali to už s utz a dělal to primář 😉, prý se to normálně dělá bez utz ☹ ale možná jsem to blbě pochopila...

meyryen
5. pro 2016

@sss0408 Taky jsem byla dvakrát na revizi po ZT....dr mi injekci na dočištění nedoporučovala, takže jsem šla taky na revizi podruhé a už ji delali pod utz.....odpocitavala jsem dny do té druhé revize, bála jsem se zánětu...

sss0408
autor
8. pro 2016

A dali ti po té druhé zas antibiotika? Mně jen poprvé a podruhé už ne. Ale bolí mi to stejně. Tak nevím, možná tam zítra pojedu zase....

meyryen
8. pro 2016

@sss0408 ATB jsem nedostala ani jednou...