Revize Brno - kam jít po zamlklém těhotenství? A jak to probíhá?

2. srp 2021

Ahoj,

prosím o doporučení, kam jít v Brně na revizi po ZT (nechci být porcovaná jak kus masa) + případná doporučení jak to probíhá a tak. Mám z toho docela strach.

Díky

jana_zofie
2. srp 2021

Nejdriv ke sve gynekolozce, ale to uz jsi asi byla. Ja byla v Bohunicich po porodu a na Obilnaku po ZT. Vcelku vklidu oboji, ale zalezi, jak to beres. Ja jsem docela optimista s nazorem, ze pokud to melo skoncit blbe, tak radsi hned nez ke konci. Taky to bylo me prvni ZT, coz je vcelku bezne. Prijdes nalacno, udelaj ti covidtest, daj te na pokoj s dvema zenskyma, ktere maji vetsinou vetsi problem nez ty, natahnes si kompresni puncochy, chvilku pockas, pak te vezmou na sal, pokec cestou, pokec na sale, pak chvili nic nevis, pak te daji zpatky na pokoj, tam si chvilku polezis a okud slo vse dobre a podepises reverz, tak jdes vecer kolem sedme domu.

jana_zofie
2. srp 2021

Zapomnela jsem na to, ze pred tim samotnxm prijmem jdes jeste na UZ vysetreni primo v nemocnici, aby videli, jak to vypada, jestli je to nutne, jestli nedat injekci a nepockat, pripadne teda s tebou domluvi termin te revize. A ten den samotny ti to UZ udelaji pri prijmu jeste jednou.

autor
2. srp 2021

@jana_zofie děkuju za pomoc. Chápu že je to lepší teď než později, nicméně se snažíme víc jak pět let a tentokrát to vypadalo opravdu nadějně, takže to nenesu úplně hrdinsky.

Takže říkáš, že na Obilňáku je to ok? Přemýšlela jsem ještě nad Repromedou nebo jiném ne-nemocničním zařízením, ale netuším jestli je to lepší varianta.

jana_zofie
2. srp 2021

Tezko rict. Ja nekdy v ne-nemocnicnim zarizeni nebyla a mam pomerne nizke naroky. Obilnak je stara budova a to je videt. Ty dvoukridlove dvere do pokoju, sprchy, zachody... no proste jine stoleti, to je pravda. Ale zase ty saly vybavene jsou, ne, ze ne. A sestricky, doktorky i celkove personal za me v pohode. Takze jestli si potrpis na prostredi, tak repromeda bude asi hezci.

europa00
3. srp 2021

ahoj kočko, nepíšeš ve kterem ses tydnu, ale existuje tzv potratova pilulka na vyloučení zamlkleho těhu..je mnohwem šetrnější nez kyretáž....tu bych volila až jako poslední možnost ..zkus se informovat na to...drž se!!!

jana_zofie
3. srp 2021

@europa00 to uz je teda podle me lepsi ta injekce. A to ji reknou na te prvni prohlidce, jestli to ma smysl. I jestli treba chvilku nepockat, jestli se to nerozbehne samo.

emiju
3. srp 2021

doporučuji Milosrdné. Dělali mi tam stejný zákrok, skvělý přístup, kontrolní uzv samozřejmost, pro jistotu jsme dali termín zákroku o týden později- v tomhle jsme se shodli. Ráno po snídani domů. Bez jakýchkoliv komplikací. A to jsem původně chtěla na ovilnak, ale po kontrole u mladé doktorky, která se vůbec divila, že to nějak prožívám, jsem si to rozmyslela...

maki90
4. srp 2021

Ahoj, já byla na Obilnaku, bylo to rychlé, zákrok v pohodě. Jen jsem teda dostala termín až za cca tři týdny, což mě tenkrát docela šokovalo, nakonec mi to o týden přiblížili. Ale už je to 5 let,teď je možná situace jiná.