icon

Revize. Znovu zkoušet nebo se na to vyprdnout?

junykessy
21. črc 2021

Ahoj kocenky, chci se vypovidat, zaroven znat Vasi zkusenost a nazor. Pred 3lety jsem potratila v 8tydnu.Od te doby se nedarilo. Byli jsme v Brne v heliosu, priteli rekli ze na svuj vek(44)je rozsevac a ja jsem spermo vrah. Na umele oplodneni nejsou ani penízky ani psychika. Tak jsem to vzdala. V únoru letošního roku, jsem prisla o milovaneho brasku. No a mesic na to, svete div se jsem otehotnela. Ale to nase stesti dlouho netrvalo. V 17tt jsem o naší holcicku prisla, je mi 35let.Jsem psychicky na dne. V nemocnici mi dali kontakt na psycholozku, kam ted pujdu. Ja ten boj nevzdam, ani nevite jak moc bych chtela miminko. Je to hrozns bolest. Tsk chci se zeptat, jestli az se dam dokupy mame znovu zkouset nebo se ns to vyprdnout

klokanka31
21. črc 2021

@junykessy Já být tebou tak to zkouším. Já se snažila o mimi 12 let, pak když se to povedlo tak to bylo mimoděložní. Chtěla jsem se na to vykašlat, ale nedalo mi to, otěhotněla jsem znovu, ale samovolný potrat. Za měsíc od potratu to vyšlo, a mám krásnou holčičku. Jsem šťastná že jsem to tenkrát nevzdala...

lachtanice86
21. črc 2021

@junykessy tohle si ale musíš rozhodnout sama. Nikdo tady neví jak si na tom psychicky a zda případné nezdary zvládneš

elennka
21. črc 2021

@junykessy já jsem po 4 nepovedených těhu s revizemi do 10tt, a nespočet biochemických těhu, nikdy nám nepřišli na příčinu těhotenských ztrát... je mě 40, bez dětí, necháváme volný průběh...

katherine177
21. črc 2021

@junykessy měla jsem dvakrát zamlklý potrat ,2x revize , potřetí už jsem taky se bála,že už to nedám jestli to potřetí nevyjde a vyšlo.. nevzdávejte se ,naděje umírá poslední ,držím vám pěstičky ...pijte kontryhelovy čaj a kupte Femibion 1 ,také jsem to užívala a pak když to vyšlo i celé těhotenství 🍀🍀

martulka88
21. črc 2021

@junykessy Nevím, zda děti máš či nikoliv. Pokud nemáš, zkoušejte to. Pokud máš, nech to osudu. Já 33, partner 37 (dlouho jsme hledali správného partnera). Už po pár měsících jsme chtěli miminko, ale nejdříve jsme se rozhodli pro rekonstrukci bytu. Na roční výročí pozitivní TT. V lednu jsem přišla o první dítě - syna v 38tt. Posunuli mi CS, kvůli covidu a syn den, po původním datumu CS, přestal žít (covid nebyl příčina, ale prostě srdíčko nedostalo impuls). Byla jsem z toho velmi špatná a i partner. Dost nás to semlelo, doma vše připravené. Nezbývalo, než veškeré věci v pokojíčku schovat. Na druhé výročí TT+ a doufáme, že tentokrát s námi fazolka už zůstane. Já za mne doporučuji čaj L.Mojžíšové. Sice mi rozhodil cyklus, ale hned potom jsem otěhotněla.

mamikry
21. črc 2021

@junykessy My jame prisli od chlapecka ve 20tt minuly rok v zime. Psycholozka je dobra volba, taky jsem k ni sla. Nestyd se ani nechat si dat neco na uklidneni. Nevim, jak dlouho po ztrate jsi, ale dej si cas na truchleni. Nejhur ti asi bude kolem terminu porodu, ale pak uz bude lepe a lepe, i kdyz bolet to neprestane, naucis se s tim zit. Pokud si miminko prejes, pak to urcite zkus. Ja jsem od porodu s revizi otehotnela za pul roku, ted mi v postylce spinka dvoumesicni drobecek. Moc preji a drzim palce, at to vse prekonas a dockas se vytouzeneho miminka.

mamikry
21. črc 2021

@martulka88 To je krasna zprava, moc gratuluji a drzim palce, at je tentokrat vse v poradku. ❤

junykessy
autor
21. črc 2021

@katherine177 femibion jsem užívala cely prvni trimestr. Kdyz jsem mela jit pro druhe balení, tak uz bylo pozde

junykessy
autor
21. črc 2021

@martulka88 nemam bohužel zadne deti. Tahle malicka byl nas zazrak. Tolik jsem se tesila a ona me jen tak opustila. Chci to znovu zkusit, ale mam strach ze to napotreti nevyjde. A me by pak museli zavrit do cvok hausu😔

merope
21. črc 2021

Má zkušenost a zjištění - pokud je ti 35, tak si okamžitě začni vyřizovat věci k adopci - obecné pravidlo je, že rozdíl miminka a matky je max 40 let a to vyřizování může trvat klidně 2 roky a pak ještě čekání na miminko. Já tohle zjistila ve 40ti po mnoha neúspěších. Nakonec se teda zadařilo přes IVF a darovaná embrya, ale to jde fakt dost do peněz.

vendes
21. črc 2021

@junykessy Pokud potřebujete pomoc nejen psychického směru, doporučím organizací Dítě v srdci. Není mi lehké to napsat, kéž by jich nebylo třeba, ale jsou to opravdu profesionálové se zkušenostmi.

junykessy
autor
21. črc 2021

@mamikry dekuji, dnes je to druhy den po takzvanem porodu. Nez prisly sestřičky, tak hsem malou porodila a videla jsem ji. Byla tak krasna. Zitra jdu právě k psycholozce tak uvidíme. Za 3mesice jsem objednana na kontrolu na obilnak a pani doktorka mi rekne co a jak. Ted mam nasazene antibiotika a železo. Prave jsem uzivala jen femibion. Zadne zelezo ani horcik mi muj gyndar nedal. Mam nepravidelnou menstruaci, tak proto jsem se divila ze nosim v sobe maly zazrak

junykessy
autor
21. črc 2021

@vendes dekuji moc

vendes
21. črc 2021

@junykessy Nemáte zač, mají i na FB skupinu pro sdílení a podporu. Přeji vám moc, aby Vám to vyšlo a měli jste své duhové děťátko.

mamikry
21. črc 2021

@junykessy Mrzi me to, to je hodne cerstve a bolave. Je dobre, ze jsi se rozloucila a malou videla, mne osobne to hodne pomohlo. Dokonce jsme nechali maleho zpopelnit a mame doma urnicku. S muzem jsme to oba potrebovali. Kazdy jsme mu napsali dopis. Proste delej ted cokoli, co ti pomuze se s tim vyrovnat. Na dalsi miminko ted jeste nemysli a odtruchli si tohle. Za tri mesice uvidis, jak se budes citit.

martulka88
21. črc 2021

@junykessy Musíš věřit. Opravdu vím, jak se cítíš. Já jsem nakonec psychologa odmítla a měla jsem to udělat. Byla jsem velmi na dně a nezbylo mi nic jiného, než se nějak dát dohromady. Strašně moc mi pomohl partner a celkově rodina. Ano, i teď, když vidím miminka, mi je hrozně těžko, protože náš andílek by měl půl roku, ale mělo to svůj důvod (nejsem věřící). Ale v den, kdy měla být ovulace, tak místo toho přišla MS (v ten den by měla má babička narozeniny a den předtím by měl syn svátek - jen tak pro porovnání - syn zemřel a pár dnů na to to bylo 10let, co umřela právě tato babička). Pokus si miminko přejete - zkuste pomoc lékařů, pokud si to můžete dovolit. Ale hlavně se dej psychicky do pořádku. Moc ti držím palečky, aby to dopadlo dobře <3

andelka
21. črc 2021

Je to hodně čerstvé. Když se to stalo mně, pomáhal mi fakt,že jsem už dvě děti měla, a musela jsem fungovat. I tak ale několik týdnů trvalo,než jsem přestala spontánně brečet,zvlášť večer. Byla to naše milovaná holčička, společné dítě,které jsme si s manželem hrozně přáli. Čas pomohl hlavně. Tak po 2 měsících jsem se cítila líp. Fyzicky vše ok. Nemohli jsme ani nechtěli ztracet čas a po třetí ms jsme to zkusili znovu. Syn se narodil skoro přesně za rok. Bylo mi 35,5.

merope
21. črc 2021

@junykessy Jsem netušila, že je to takto čerstvé. To si můj předchozí komentář přečti tak za půl roku 🙂. Prvních pár měsíců si dovol truchlit, pokud je to možné, třeba i vypadněte někam na dovolenou, kamkoli pryč. Určitě doporučovaný web je také https://www.prazdnakolebka.cz

levandule_k
21. črc 2021

Musí to být neuvěřitelně vyčerpávající. Píšeš, že to nechceš vzdát, pokud je aspoň malinká touha bojovat a zkoušet to dál, tak zkoušej. Co všechno jsi zkoušela na podporu otěhotnění? (Jestli teda můžu být zvědavá.)

junykessy
autor
21. črc 2021

@levandule_k pred tim vubec nic, priznam se jsem lajdak takze obcas jsem zobala kys listovou. Az pitom jsem pravidelne zobala vhytre miminko. Ale ted chci zkusit neco jineho co obsahuje, kys. Listovou horcik zinek atd... Coz chytre miminko neobsahuje. A muj doktor mi nic jineho nenapsal. A jako prvorodicka toho vim opravdu prd😔

andelka
21. črc 2021

@junykessy doktor mi nenapsal nikdy nic, jsou to doplňky stravy,ne léky. O kyselině listové jsem věděla,ale nikdy jsem ji nestihla brát předem, vždy až po otěhotnění. Poradila bych se v lékárně.

junykessy
autor
21. črc 2021

@andelka dekuji. Driv jsem jedla fertipronu, vyhozene penize. Koupim si kontryhelovy caj a v lekarne se optam na zobani. Je smutne, ze je lekar a lekar. Mela jsem doktorku, ktera me zanedbala tak ze v mych 19letech,mi porad tvrdila ze nemit pul roku menzes je normalni. Tak jsem si nasla nynějšího lekare. Ktery mi v podstate k těhotenství pomohl, ale zároveň mi nepomohl si ho udrzet. Takze opet pujdu o dum dal. Do tretice

inkheart
21. črc 2021

@junykessy možná zkus příště brát od začátku utrogestan, mně možná právě tohle pomohlo těhotenství udržet
Musí ti ho napsat doktor

andelka
21. črc 2021

@junykessy Kontryhel má nejisté účinky, mně třeba cyklus rozhodil. Po potratu jsem brala inofolic.

levandule_k
22. črc 2021

@junykessy Asi to nebudeš chtít slyšet, ale někdy to těhotenství vypadá úplně v pohodě a pak je najednou problém. Tvůj lékař nemusel nic zanedbat, nejsou všemocní.

Bylinky mají účinky, jen se musí brát správná bylinky na správný problém, jinak může problém zesílit. Kontryhel se pije od začátku cyklu do ovulace, při nepřetržitém pití ti může posunout ovulaci, nebo ji vygumovat. Kontryhel způsobuje nárůst děložní sliznice a upevňuje plod v děloze. (Já si čaje luhuji 15-20 minut dle rad jednoho bylinkáře.)

junykessy
autor
22. črc 2021

@levandule_k ja vim, ze lekari jsou taky jen lidi. A smekam pred nimi. Ale tady bohuzel to asi selhalo. Je mi 35 let, prvni potrat pred 3roky v 8tt. Navic mam fyzicky narocnejsi praci a doktor to vedel, oba nas melo napadnout abych zustala doma. Ale tady jde o to, ze jsem mela uz zánět a nepodival se na me natoz aby se lecil. Pritom když jsem u nej byla a sestřička mi brala moc a vždy jsem v ni mela trochu krev ona, se me zeptala jestli nemam zanet. Jenze jsem vedela, ze v těhotenství výtoky byvaji. Ale tohle uz byl zánětlivý a on to vubec neresil. Od toho ten doktor je, tohle me stve

petradt1986
25. črc 2021

@junykessy je mi to lito co se stalo. Ale ja bych to nevzdavala. Neboj miminko si k tobe cestu najde🍀 a bude dobre. Je to cerstve, psychika dela moc a obcas krizi cestu k miminku.
Drzim palecky🍀
A k tomu chytremu miminku(ja ho beru a kyselina listova a potrebne vitaminky tam jsou.)

levandule_k
25. črc 2021

@junykessy S tím zánětem je to blbé, asi to víc hlídat měl. Pak bych si ještě až budeš těhotná zavolala závodnímu lékaři, zda je práce vhodná pro těhotnou, a řekla bych mu jsem v 17 tt o dítě přišla. Také bych to řešila víc s gynekologem, jestli je u tebe těhotenství rizikové, nebo ne. (Já to nedokážu posoudit.) Držím ti palce.