Sdílení zkušeností po zamlklém těhotenství ve 2. a 3. trimestru
Zdravím Vás... o tom se těžko mluví... to je velká pravda, ale když se o tom nemluví, je to ještě horší... Je tu někdo, kdo potratil ve 2. nebo 3. trimestru? A chtěl by si o tom popovídat? Už je to 5 týdnů od vyvolaného potratu/porodu a revize a přijde mi, jako by to bylo snad už rok a zároveň jakoby to bylo včera. Tyhle pocity se ve mě hrozně bijou. Za jak dlouho se budu cítit aspoň trochu normálně? 😢
@ee.liska Díky ti! Dala jsi teď naději i mé sestře. Řeší právě taky snažení a ona vše řeší přírodní cestou. Má strach, že když začne brát léky, tak se jich už nezbaví. Tak jsem ji poslala co jsi napsala 🙂
@janulejean vůbec není za co 🙂 Ta štítná žláza je pro další těhotenství mooooc důležitá!
@janulejean My máme doma 4,5 letou holčičku.. A doktorka říkala, že můžeme po 2 až 3 probehnutych cyklech.. Tak uvidíme.... Jinak s tou štítnou zlatou, v první těhotenství mi zjsitili sníženou činnost a nasadili letrox a všechno bylo v pořádku, jen jsme chodila na odběry. Nicméně rok po porodu se mi to prehouolo do zvýšené činnosti štítné žlázy vlivem autoimunitního zánětu a brala jsem thyrozol a doktorka neviděla problém otěhotnět, protože jsme byla stabilizovaná. Teď v těhotenství mi jen změnila léky, ani jsme je nebrala denně. Takže toho se nemusíš bát, že bys to nemohla zkoušet. Mylsim si, že kdybys to měla nějak hodně rozhozene, tak bys to na sobě poznala, že by ti nebylo dobře, já to poznala vždycky... 😉 Akorát mi je divný, že by ti na to nebrali krev? Mě to zjsitila tenrkat moje gynekolozka při těch prvních odberech v těhotenství. 🤷♀️
@janccaaa No je pravda že jsem na sobě nikdy necítila že by nebylo něco v pořádku. Tak třeba to bude ok a nebo jen mírně, no uvidíme. Právě sedím v čekárně. Jinak pokud vím tak mi na to gynekolog nikdy testy nedělal. A kdyby ano tak by mi včera snad neříkal že si to mám nechat vyšetřit.... No u nás v rodině s tím do teď nikdo problémy neměl a mám pocit že se mě na to někdy ptal. Ale to je vše nooo. Děkuji za podporu že to není nic hrozného kdyby náhodou. To máš doma už rozumnou cácorku 🙂. Naše má právě 2,5 roku. Takže chodíš do práce? Já bych měla v září nastupovat a mám z toho celkem hrůzu 😒. Tak nějak ve skrytu duše doufám že se do té doby zase zadaří a půjdu na chvíly na nemocenskou. Ale to je hodně vzdálená budoucnost a bůh ví co bude.
@janulejean tak to bude určitě v pořádku dokrori mi vysvětlovali že v těhotenství se to musí hlídat vic a kdyz už to mas hraniční, tak ti dají léky raději, který by ti mimo těhotenství nedávali jinak... Já jsem byla chvíli na pracaku, protože mi skončila smlouva v době rodicaku, tak jsem měla dohodu jen, tak jsem si rikala, ze ty 4 měsíce takhle prekleneme, takže se nemám kam vrátit no🙄 ale z hecu jsem poslala životopis s tím, že se mi ta nabídka líbila a šla na pohovor a oni mě vzali, takže v dubnu nastupuji do nové práce 😱 až jsme z toho hotová, jak to všechno klaplo.. A bojím se No, jak to zvládnu, ale na druhou stranu si říkám, že apson nebudu sedět doma a pořád nad tím přemýšlet no🙄uvidíme, když to nepůjde, tak skončím... 2,5 roku to je taky už malá rozumbrada😉❤️, naše už je rozumná no, o to víc to vnímala, těšila se na miminko no 😪💔...
@janccaaa Tak sníženou funkci štítné žlázy naštěstí nemám. Nicméně si tvořím prý protilátky, ale ne v nějaké hrozné míře. Mám jít ještě na utz a když to bude ok tak prý nic ani brát nebudu. Nicméně u těhotenství si to určitě už nechám hlídat! Jak mi budou dělat utz tak se schválně ještě optám. To by bylo asi dobrý jít příště na testy hned jak zjistím že jsem v tom asi že? Tyjo to jsi měla s prací štěstí! Já bych aji uvítala novou, než se vracet do staré. To ti pěkně zaměstná hlavu 🙂. Já bydlím na vesnici a současnou práci mám hned ve vedlejší vesnici. Což je obrovské plus, než někam dojíždět.... Tak si furt říkám že to prostě kdyžtak přetrpím. Ale uvidím co bude no...taky jsem si říkala že bych to možná zkusila i jinde. Rozumbrada to už taky je 😀 . Taky jsem ji o miminku říkala a ona se mnou poslouchala i srdíčko. No musela jsem ji vysvětlit že tentokrát miminko nebude, že snad příště. Ale naštěstí už se neptá. Je to nepříjemné že ty děti už to taky vnímají 😔

@janulejean no na endokrinologii chodím doteď. Každé těhotenství se to víc hlídalo, postupně se zmenšovala dávka léku a teď už jen chodím na kontroly, ale jsem bez prášků